» »

SATA disk-"ovira pri navijanju"???

SATA disk-"ovira pri navijanju"???

ISTE ::

Na forumu sem zasledil enkrat da sata diski niso dobrodošli če imaš namen navijat računalnik, sploh če imaš zaklenjen procesor ker naj bi sata uplival na spreminjanje FSB-ja in naj nebi dopuščal velikih frekvenc!!!
Nisem se še uspel poglobit v to zadevo,zato me zanima če je na forumu kak stručko, ki ima to stvar v levem mezincu!!!
LP:P

_spirit_ ::

Sam imam Maxtorjev SATA disk in procesor navit iz 2,4@3,5 (292FSB) ;) mislim da sem ti s tem odgovoril na vse, kajne? :D

pa se ti zdi da je sata hitrejši ali niti nisi primerjal, vidim da imaš maxtorja kako se ti obnese in koliko je glasen- kaj pa hitachi?

frenk ::

jest mam tud sata v raidu in sem rešil problem "nenavijanja":)

a prej pa ko nisi imel v raidu se ti pa ni navijalo oz. koliko si profitiral z raidom

DarwiN ::

Spirit nima težav zato ker ima pentiuma..! !!!!!
Kar se pa tiče AMDjev je pa sledeče...:
Verjetno veš (ali pa tudi ne) da je pri AMDju za visok FSB treba imeti bios1.0 ,ker samo tale bios dopušča visok FSB pri množilnikih 10 in 10.5 . Težava je v tem da je tale bios star in zato nima ustrezne podpore za SATA diske. Obstaja modificiran bios 1.0 beta4 ,ki bi naj odpravil tale problem, a baje pomaga samo približno 70% ljudem .Jaz na žalost spadam med tistih 30% ki jim tale bios ni rešil SATA težav !.. link to tega biosa :
http://forums.amdmb.com/showthread.php?...

Torej če imaš procesor zaklenjen na faktor 11 , 11.5 ....itd (vse razen 10 in 10.5) potem tale bios za tebe itak odpade, s tem pa lahko tudi pozabiš na visok FSB (ne me narobe razumet, "visok" FSB je v tem primeru FSB nad 220Mhz :) ) ...Drugače pa imajo vsi biosi novejši od verzije 1.4 (vklujučno z 1.4) SATA fix ,torej ni nobenih težav z navijanjem..!..

DarwiN ::

Opis velja za osnovno ploščo ABIT NF7 ,katero imamo vsi :)
Novejše plošče pa itak imajo ta problem odpravljen..

ja jst mam epoxa 8rda3+ pa še nism probu ker si šele sestavljam comp zato tudi preventivno sprašujem da se ne bom zaj...

frenk ::

jest ubistvu brez raida diska sploh probal nism tko da ne vem če je kakšna razlika...imam nf7-s matično, bios je pomoje 14, fsb pa 224, ker več ram ne pusti

Caligula ::

A obstaja kak tak izotop biosa tud za Epox 8RDA+ ?
Tak, da bi mela rajs multiplierja 10 pa 10.5 ?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izvenserijski BIOSi za Abit NF7-S v2.0!! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Navijanje
1499172 (5515) Alexius Heristalski
»

NF7-S in 10.5x , 10x resitev!!!

Oddelek: Strojna oprema
301918 (1527) _Dejan_
»

timingi 2.2.2.7 na hyperx 3200 ne delajo niti na 190FSB*10 (strani: 1 2 )

664189 (3505) boštjan
»

"težava" z NF7-S in AthlonXP 2500+ (strani: 1 2 )

735491 (4232) Tilen
»

Obvestilo za vse lastnike NF7-S 2.0 in mogoce starejsih (strani: 1 2 )

995772 (4019) Clemento

Več podobnih tem