» »

Video nadzor na PC

Video nadzor na PC

c00L3r ::

Lepo pozdravljeni!
Moj oče bi rad imel v podjetju video nadzor s dvema kamerama, zdaj pa me zanimajo vaše izkušnje in nasveti. Problemi oz. vprašanja so sledeča:

1.)Keri web-cam mi priporočate. Upoštevajte da bom kupil 2 enaki kameri, in da morata obe istočasno delovat.

2.)Kameri bosta priklopljeni na USB. Kakšna je maximalna dolžina USB kabla, saj bi potrebal vsaj 30m kabla za eno kamero.

3.)Kako je s programsko opremo, ki lahko prikazuje sliko iz več kamer naenkrat, ter video zapis tudi shranjuje na disk. Kero programsko opremo priporočate? Po možnosti mi napišite kakšno s katero imate dosti izkušenj! (ter seveda katera programska oprema deluje s katero kamero)

Ne rabite se preveč ozirat na sistemske zahteve, saj bo zadeva laufala na Pentium 4 2,67ghz.

Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovore! Hvala!

kuglvinkl ::

Zadeva je bila opisana v nekem Bugu, ne tako dolgo nazaj. Če te zanima katerem, ti lahok povem številko in si ga naroči.

Naprej pa po spominu, frend dela v veliki firmi in je bil zadolžen za testiranje.

Zdej pa. USB je lahko dolg cca 6 mm. Potem rabiš aktivne hube za podaljšle. Morda je premisliti o FW. Kolk je max dolžina tega kabla me zmanjka. Ostane ti pa še "LAN" kamera, po pripovedovanju ji določiš IP in to je to.
Your focus determines your reallity

c00L3r ::

LAN kamera praviš? Kje pa se da to kupit, pa kakšne so cene, ker ethernet kabl je lahko dolg do 200m, s tem bi rešil nekaj težav.

kuglvinkl ::

Poglej na Tech Trade, tam imajo kar precej veliko ponudbo. Link. link 2

Link 3
Your focus determines your reallity

MOJNET.net ::

Jaz bi ti močno odsvetoval USB kamere, saj so slednje ne profesionalne za nadzor v podjetju. Potrebno pa je tudi vedeti KAJ , KDAJ in KAKO boš opazoval varovan prostor. Iz tega potem izhajaš pri nakupu opreme.

Jaz osebno uporabljam eno kišto 500MHz z 512Rama na WIN200 ter kartico z 25 frejmov na sekundo, kar je cisto solidno za tekoce spremljanje . Kartica premore 8 izhodov. Za vse skupaj sem dal malo več kot 120.000. Vključno z Win2000 in programsko opremo za videonadzor. Mam pa nesteto opcij, tako da lahko oddaljeno sprozim sireno, gledam kamere preko dlancnika, shranjujem slike na oddaljeni streznik (ce ta comp poškodujejo). Kamere pa barvne dobiš že za cca. 20.000 k.

Skratka, vzemi raje kvalitetno opremo, predvsem pa imej to na ločeni kišti. Aja, pa ne glej na lepoto programa.
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security Solutions /

papi ::

Ojla,

Jst bi tut naredu video nadzor. Oce bi ga rad mel v vikendu, tko da bi rabu par kamer (recimo 2 notri, 2 zuni) pa me zanima katero kartico in kamere mi priporocate pa cene, pa mogoce ksn link kdo to prodaja. Najprej sem mislu da bi naredu z USB kamerami, pa mislim, da je problem zarad dolzin kablov. Kako je z napajanjem kamer, kateri programi (verjetn ga ze dobis zraven kartice) da bi snemal kaj se dogaja.
Help me. :)

LP
Papi

MOJNET.net ::

Jaz sem vse nabavljal v Domex-u, kjer so tudi razvili lastno programsko opremo. Je pa daleč pred konkurenco in ne gre za še en SLO zmazek. Primer: nekateri programi shranijo na 60GB disk za 10dni dogodkov, pri njih pa za 6 mesecev - aktivnosti. Veliko so jih oz. jih še izvozijo v Rusijo (banke,...itd).

Primer iz neke firme, kjer sem jim to postavljal: uporabili so 12 kamer in tako lahko za 5 mesecev nazaj pregleduje dogodke (po 4h tekocih dogodkov cez dan)!
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security Solutions /


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Program snemanje za IP kamero - nadzor ! Pomoč nujno

Oddelek: Zvok in slika
94130 (3772) pSP 3004
»

Konektorji

Oddelek: Loža
161617 (1284) dukedl
»

Lan/Wlan IP kamera z sliko "v živo"; kje, kako?

Oddelek: Omrežja in internet
74994 (4699) KoMar-
»

Asus A7D

Oddelek: Strojna oprema
71117 (920) poule

Videonadzor na računalniku

Oddelek: Kaj kupiti
467378 (5816) Brane2

Več podobnih tem