» »

Lan/Wlan IP kamera z sliko "v živo"; kje, kako?

Lan/Wlan IP kamera z sliko "v živo"; kje, kako?

danielka84 ::

Evo porodila se mi je ena ideja.. ker imamo razvejano omrežje lan in wlan tudd sosednjih vasi.. In ker ma skor vsaka bajta po en router in prost lan priključek , bi si lahko vsak vtaknil kamero in spremljal live feed na računalniku, je to možno? .. možno je, samo me zanima kako to deluje, je potreben kakšen strežnik? preko katerega protokola gre? kakšne kompresije?, HD? ne rabimo nobene kontrole nad kamerami..
čist simpl live feed..
Takole sem si jaz zamislil > ipkamera jo vtakneš v LAN, kamera začne pošiljat video po UDPju, na poljubnem računalniku zaženem VLC in gledam feed :)
Kako je to izvedljivo?

hvala in lep pozdrav
ni-da-ni

Pesimist ::

Priklopi kamero na PC. Odpri VLC player -> open capture device. Nastavi kamero, obklukaj stream/save-> settings > http/udp kaj pac ces. In streamas.

Obstajjo sicer razni drugi prigrami ki so verjetno bol simple.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

danielka84 ::

ok tole mi je znano, sam pa bi rad streamal iz kamere brez računalnika, torej kr kamera v lan/wlan port.
Pa še to, kako se pa streama iz enga sourca na več računalnikov v VLCju?
ni-da-ni

Karen ::

Bolj ali manj vsaka IP kamera je samostojna enota, ki ima vgrajen http server za gledanje live feeda. Tako da samo priklopiš na štrom, povežeš z routerjem (wifi če je kamera wifi, ali prek kabla), nastaviš software na kameri in volia. Mislim da ima npr. večina Axisovih kamer to že vsaj ene 3 leta, kar sem se s tem igral. Problem je to da je dobra IP kamera z nočnim gledanjem, pa če je še wifi (da ne omenjam da ima tilt oz. nagib in premik, pa kak zoom obkejtiv) pravo premoženje (beri dobiš že cel sistem za računalnik za isto ceno). Cenejše seveda vseh teh goodyjev nimajo, tako da če hočeš le panoramski posnetek s Šmarne gore bo tud to ok (daš na router, forwardaš porte in to je to).

residual ::

Kot je Karen povedal.

Če boš karkoli kupoval jih dobiš na ebayu že sicer za male pare ampak je odvisno tudi od specifikacij.. kvaliteta, resolucija, fps, pan,tilt,zoom, wlan, PoE, pa še kaj...

Odvisno kaj potrebuješ.
IP kamere za zunanjo (-15C dalje) uporabo so 2x dražje od notranjh (+5 do nekaj 10 stopinj C). Vsakršna eksotika pa takoj preseže ceno 500€

Ko sem jaz razvijal te zadeve so bile wlan IP cam še predrage... zato sem uporabil wlan router in klasično USB kamero, malo nastavil stvari na firmawaru in dela brez problema že kar nekaj časa. PA še wifi AP je obenem. Res pa je da je sedaj postavljena kamera znotraj sobe in streama ven okolico (navadna USB kamera nad +5C)
Cenovno te pride zadeva nekje do 60-80€, pa še nekaj se naučiš.
Danes dobiš že LAN kamero tudi za tako ceno... in se morda ne splača več matrat.

Karen ::

Jaz imam pa za ene 350€ cctv sistem z zajemno kartico 100pfs po 4. kanalih in 4 cctv kamere za po bajti. Kot je rekel že predhodnik: odvisno za kaj rabiš. Za začetek si sposodi usb kamero pa jo obesi na en usb wifi router, pol boš pa vidu če je to sploh smiselno... (moje kamere so trenutno off, uporabljam za security samo če me več dni ni doma).

lojze111 ::

... zato sem uporabil wlan router in klasično USB kamero, malo nastavil stvari na firmawaru in dela brez problema že kar nekaj časa. PA še wifi AP je obenem. Res pa je da je sedaj postavljena kamera znotraj sobe in streama ven okolico (navadna USB kamera nad +5C)
.


Kako pa si priklopil usb kamero na router??? To me res zanima, bi še jaz poskusil nekaj podobnega...

KoMar- ::

Predlagam vodič, ki sem ga napisal pred časom: http://www.slo-filesharing.com/vodici.p...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

IP Kamere

Oddelek: Pomoč in nasveti
163194 (2060) Vanich
»

Varnost IP kamer za video nadzor

Oddelek: Omrežja in internet
223404 (2842) Ribič
»

video nadzor

Oddelek: Zvok in slika
101685 (1459) innerspace
»

domača nadzorna kamera

Oddelek: Pomoč in nasveti
51055 (941) madmitch
»

Video nadzor na PC

Oddelek: Pomoč in nasveti
61635 (859) MOJNET.net

Več podobnih tem