Forum » Pomoč in nasveti » 3com mrežna - 3c509 isa PROBLEM...
3com mrežna - 3c509 isa PROBLEM...
skrajnik ::
Mam en problem z omenjeno mrežno kartico (3c509 na isa vodilu) :
- hočem povezat dva računalnika z OS win xp in win 2000...
- povezava preko "coaxial" kabla
- v win 2000 je kartico zaznal in jo instaliral brez problema...
- v win xp pa kartica NI podprta (je kao prestara), a na netu sm prebral trik (tukaj), kako prelisičiti xp-je tako, da pač inštaliraš driverje od win 2000.Opisan je popoln postopek nastavitve kartice (skupaj z IRQ, I/O, ...).
Ko vse to nastaviš ročno, greš še v dos in z programom za to ponastaviš še I/O, IRQ,... na kartici sami.
- vse to naredim, a zadeva kljub temu ne mrda : npr.kličeš IP od win 2000 - nič - in obratno isto. Toda! če npr. kličeš svoj IP se zadeva odziva - in to naj bi kazalo na to, da kartica funkcionira (in je pravilno nastavljena?) (vsaj win help tako pravi).
IMA KDO KAKŠNO IDEJO KAKO VZPOSTAVITI ZADEVO, DA BO DELALA?
Hvala in uživajte!
- hočem povezat dva računalnika z OS win xp in win 2000...
- povezava preko "coaxial" kabla
- v win 2000 je kartico zaznal in jo instaliral brez problema...
- v win xp pa kartica NI podprta (je kao prestara), a na netu sm prebral trik (tukaj), kako prelisičiti xp-je tako, da pač inštaliraš driverje od win 2000.Opisan je popoln postopek nastavitve kartice (skupaj z IRQ, I/O, ...).
Ko vse to nastaviš ročno, greš še v dos in z programom za to ponastaviš še I/O, IRQ,... na kartici sami.
- vse to naredim, a zadeva kljub temu ne mrda : npr.kličeš IP od win 2000 - nič - in obratno isto. Toda! če npr. kličeš svoj IP se zadeva odziva - in to naj bi kazalo na to, da kartica funkcionira (in je pravilno nastavljena?) (vsaj win help tako pravi).
IMA KDO KAKŠNO IDEJO KAKO VZPOSTAVITI ZADEVO, DA BO DELALA?
Hvala in uživajte!
bmen ::
A maš na koncu kablov tudi terminatorje (se mi zdi da so 50 ohmski upori)
Če ne se mi zdi da zadeva ne dela glih sploh
Lep pozdrav
bmen
Če ne se mi zdi da zadeva ne dela glih sploh
Lep pozdrav
bmen
skrajnik ::
Ja, sm jih dal gor... sele zdele... in zadeva je boljsa - sedaj mi vsaj posilja podatke - ikonca spodaj pri uri - a se vedno ne dobi odgovora, ce ga ping-am...
Se kaka ideja???
Se kaka ideja???
rfmw ::
Ali imaš pravilno nastavljen PnP?
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5
Lucio ::
z enim dos programom moreš nastavit da gre preko koax in ne utp, sem imel to kartico in iste probleme kot ti. Najdeš pa na driverjih ki do na njihovi strani, če se ne motim na drugi disketi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Modem motorolaOddelek: Pomoč in nasveti | 2853 (2233) | joco |
» | Win XP[ za/proti ] (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 5132 (3934) | CaqKa |
» | IRQ9-ZA ZNORT!!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1126 (989) | zile |
» | Live! + XP = težaveOddelek: Zvok in slika | 1001 (860) | ChiefThunder |
» | Win XP & NE 2000Oddelek: Pomoč in nasveti | 961 (816) | andrej |