Forum » Hlajenje in modifikacije » Tišanje računala
Tišanje računala
Temo vidijo: vsi
Kato ::
A ta 8600GT grafična ima hladilnik zgoraj ali spodaj? Sprašujem zato ker če ga ima zgoraj bi imel lahko samo en velik ventilator na procesorju pa kar se da odprto ohišje nekaj takega ,problem pri temu je da boš slišal diske. Za diske je pa tako niso ravno veliko hitrejši od navadnih, so glasnejši, dražji ,naj bi bili pa zelo zanesljivi, "seak" naj bi bil še posebaj glasen pri teh, to je pa nekaj kar je zelo težko odpravit mogoče boš nekoč rabil tudi to.
xabre ::
Za procesor vzameš plato, ki ima temperaturno regulacijo obratov venta.
Nastaviš max obrate pri 55-60 stopinj in tudi box hladilnik bo 90% časa neslišen, nobenih dodatnih stroškov z aftermarket hladilniki.
Nastaviš max obrate pri 55-60 stopinj in tudi box hladilnik bo 90% časa neslišen, nobenih dodatnih stroškov z aftermarket hladilniki.
lollo ::
Aha, torej je opcija da uzamem 1 500GB navadni disk in ta box, pa se jih ne bo nic slisalo. To je potem okoli 150€. Predvidevam da se da ceneje dobii 2 tisja diska (omejen sem na modele seagate ali WD), ce ne, je to ok (upam da bo se za naslednji PC pol ta box deloval :)).
Ce dam ma procesor un scythe je to tudi opravljeno in tiho. Zanima me sedaj, napajalnike imajo samo LC-je. Ce vzamem enega s 140mm vetrinco bi moral biti tudi zadosti tiho. Vprasanje je samo, ce bo graficna prezivela tak nepretok zraka skozi ohisje.
S tem open air (nism nasel ce ze vsebuje napajalnik) bi se dalo, pa se 120mm vetrnice bi lahko namestil in jih dal pod primerno majhne obrate, an?
Je tako ohisje vredu npr? OHISJE, ker tole lahko dobim za 30€, pa ima 2 nastavljiva ventilatorja, potem rabim samo se napajalnik.
Ce dam ma procesor un scythe je to tudi opravljeno in tiho. Zanima me sedaj, napajalnike imajo samo LC-je. Ce vzamem enega s 140mm vetrinco bi moral biti tudi zadosti tiho. Vprasanje je samo, ce bo graficna prezivela tak nepretok zraka skozi ohisje.
S tem open air (nism nasel ce ze vsebuje napajalnik) bi se dalo, pa se 120mm vetrnice bi lahko namestil in jih dal pod primerno majhne obrate, an?
Je tako ohisje vredu npr? OHISJE, ker tole lahko dobim za 30€, pa ima 2 nastavljiva ventilatorja, potem rabim samo se napajalnik.
Ta ohišje je zelo fajn , pravzaprav sem ti hotel prav tega predlagati. Sicer nevem kakšne ventilatorje ima vendar za to ceno ne pričakujem ,da bojo tihi, na 5V mogoče samo je potem spet vprašanje koliko zraka bojo premaknili. Vseeno je tako poceni ,da lahko jih zamenjaš za kakšne Nexuse 120mm (cena za komad je 13€). Za diske v primeru da ne boš kupil škatle je realno prostora za dva diska , v kletko za diske napelješ gumice in potem vtakneš disk med gumice ,na tak način preprečiš prenos vibracij na ohišje. Ne vem ,če je to izvedljivo s škatlo glede na to da je večja , lahko jo pa seveda vtakneš v notranjo 5.25" režo. Za procesorski hladilni Infiniti ali pa Ninja , ventilator ,ki ga dobiš zraven vtakneš v napajalnik.Zdej ,če si omejen na LC napajalnike bi na tvojem mestu vzel enega s 120mm ventilatorjem , takega saj lahko zamenjaš. Sam sem imel LC s 140mm napajalnikom , ni bil glasen , tih pa tudi ne. Problem je bil v tem ker je bolj malo tihih 140mm ventilatorjev, ki bi jih lahko vtaknil noter. Recimo Taurus 480W 120mm.
Hvala Kato ker tulk odpisujs. Sam se eno vprasanje. So teli tud vredu propelerji? precej cenejsi so od onih ki si jih priporocal, pa na strani pise da so tisji (oni imajo kao 21.6dB). VENTILATOR samo ucasih na straneh pisejo crap.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lollo ()
kitzbrado ::
Zadnje čase me mika, da bi si omislil novo grafično kartico, in sicer bi najraje posegel po kaki višjega ranga. Zato me zanima, koliko je to sploh možno, če želim obenem imeti tih računalnik - vsaj, ko je idle. A se recimo sploh da imati pasivno hlajenje za grafične tipa Nvidia 8800 serija ali pa AMD 2900 serija? Na primer s takšno zverino za hlajenje.
V mislih imam pasivno hlajenje procesorja in grafične, goljufal bi pa z velikima 14 cm ventilatorjema spredaj in zadaj na ohišju (ki bi jima s Speedfanom prilagajal hitrost glede na temperaturo - po možnosti pa lahko dodam še kak ventilator z nizkimi obrati). Koliko je ta ideja uresničljiva (predvsem me zanima, če je kdo že poskusil sestaviti kaj podobnega)? Ohišje imam precej zračno Antecovo.
V mislih imam pasivno hlajenje procesorja in grafične, goljufal bi pa z velikima 14 cm ventilatorjema spredaj in zadaj na ohišju (ki bi jima s Speedfanom prilagajal hitrost glede na temperaturo - po možnosti pa lahko dodam še kak ventilator z nizkimi obrati). Koliko je ta ideja uresničljiva (predvsem me zanima, če je kdo že poskusil sestaviti kaj podobnega)? Ohišje imam precej zračno Antecovo.
Hm, sprašujem zato, ker sem gledal nekaj testov in recimo test na Tom's hardware pravi, da bi v principu lahko delovalu tudi s pasivnim hlajenjem, če bi imel dobro prevetreno ohišje (moja ideja je bila imeti 2 14 cm ventilatorja v ohišju). Na testu je imela 8800 s tem hladilnikom (pasivno) skoraj enake temperature kot s stock hladilnikom, kar je precej impresivno.
Fora je namreč v tem, da mi je dovolj, da se jo da pasivno hladiti samo pri idle delovanju. Pri povišani temperaturi pa lahko štartam dokupljen ventilator preko Speedfana (podobno kot že zdaj počnem s procesorskim hladilnikom).
Fora je namreč v tem, da mi je dovolj, da se jo da pasivno hladiti samo pri idle delovanju. Pri povišani temperaturi pa lahko štartam dokupljen ventilator preko Speedfana (podobno kot že zdaj počnem s procesorskim hladilnikom).
xabre ::
Vse novejše grafične morajo biti v idle zelo tihe, ker imajo ventilatorje glede na 2d/3d mode, če ne pa flešneš z biosom, ki ima 50% fan v idle, da ni treba skoz nezanesljive softverske rešitve uporabljat.
Ne kompliciraj s pasivnimi hladnjaki, predrago in rizkantno.
Hrup povzročajo ventilatorji. Najbolj učinkovita protihrupna rešitev so temp. kontrolirani ali vsaj ročno kontrolirani venti. Pod idle je potrebno minimalno hlajenje, pod loadom se pa že potrpi malo hrupa.
IMHO najbolj učinkovita rešitev so kakšni 5.25" fan regulatorji, kamor se priklopi vse problematične ventilatorje. Sam že dolgo prakticiram tak način hlajenja, večinoma s stock hladilniki in ventilatorji in je računalnik skoraj neslišen v idle.
Ne kompliciraj s pasivnimi hladnjaki, predrago in rizkantno.
Hrup povzročajo ventilatorji. Najbolj učinkovita protihrupna rešitev so temp. kontrolirani ali vsaj ročno kontrolirani venti. Pod idle je potrebno minimalno hlajenje, pod loadom se pa že potrpi malo hrupa.
IMHO najbolj učinkovita rešitev so kakšni 5.25" fan regulatorji, kamor se priklopi vse problematične ventilatorje. Sam že dolgo prakticiram tak način hlajenja, večinoma s stock hladilniki in ventilatorji in je računalnik skoraj neslišen v idle.
Po moje boš težko dosegel takšno prevetrenost ohišja samo s dvema ventilatorjema in zadovoljivim nivojem hrupa. Sem že videl ,da ljudje s takim hladilnikom hladijo tudi 8800 GTX samo imajo 120mm ventilator zelo blizu ,če ne kar na samem hladilniku, problem je tudi v tem ,da te kartice ogromno pokurijo tudi v idelu, tako ,da bojo ventilatorji morali ,kar laufati. Nevem no men se zdi ,dat 60-70 € ekstra preveč, jaz bi počakal na 8800 GT ali ekvivalentno Radeonko in dal gor Accelero X2.
O GTXu itak sploh razmisljal nisem. Razmisljal sem o GTS oziroma o novi GT.
Ce pa ze dam denar za aftermarket hladilnik, potem dam raje malo vec (se pa strinjam, da je Thermalrightov hladilnik svinjsko drag, pa se ventilator je treba dokupit) in uzivam v resnicni tisini. Koliko je pa tale X2 kaj tih pri minimalnih obratih?
Ce pa ze dam denar za aftermarket hladilnik, potem dam raje malo vec (se pa strinjam, da je Thermalrightov hladilnik svinjsko drag, pa se ventilator je treba dokupit) in uzivam v resnicni tisini. Koliko je pa tale X2 kaj tih pri minimalnih obratih?
Na Tom's hardware sem opazil tudi test nove 8800 gt, kjer je tudi primerjava moci posameznih kartic. Glede na to, da je GTX za skoraj cca 50 W bolj pozresna, se nadejam moznosti pasivnega hlajenja vsaj v idle nacinu.
Seveda bi to pomenilo tudi to, da bom moral pocakat, da postanejo nove 8800 gtjke sploh dobavljive.
Seveda bi to pomenilo tudi to, da bom moral pocakat, da postanejo nove 8800 gtjke sploh dobavljive.
PrimozR ::
Če že tako zelo hočeš popolno tišino, naštimaj vodno in velik pasiven ventilator. Ali pa 2x 360 mm radiatorje pa ventilatorje na 5 V.
12 ali pa 14 cm dobri ventilatorji na 5 V so tudi bolj ali manj neslisni, tako da ne vidim razloga dajati se vec denarja za vodno hlajenje - ker graficne ne mislim dodatno navijat.
Vodno stane namrec vsaj se enkrat vec.
Vodno stane namrec vsaj se enkrat vec.
Jah pol pa rajš nabav 20 ventilatorjev da boš mel približno dober pretok za eno 8600 GTS, kaj šele za 8800 serijo. Pa verjetno bi rad mel quada na pasivno tudi, kajne?
No vodno je verjetno res overkill , verjetno boš rabil 3 ventilatorje intake +outtake+ enega v sredini ,ki bo pihal na grafo. Na sprednjo stran ohišja daš še eno kontrolno ploščo ,da boš izklapljal pa vklaplajal ventilatorje.
in kaj je tu nemogočega , zadeva porabi toliko kot X2 na 939 ležišču. No mogoče ,če dejansko misliš "popolnoma pasivno" samo ti omenjaš ventilatorje.
Pa verjetno bi rad mel quada na pasivno tudi, kajne?
in kaj je tu nemogočega , zadeva porabi toliko kot X2 na 939 ležišču. No mogoče ,če dejansko misliš "popolnoma pasivno" samo ti omenjaš ventilatorje.
Jah jest si ne predstavljam Q6600 na recimo Infinity-ju pa 4x SuperPI 32 MB s samo dvema 120 mm ventilatorjema... Zadeva se na 60°C segreje z ventialtorjem na 12 V direktno na hladilniku. On bi pa rad dva počasna 20 centimetrov stran.
>No vodno je verjetno res overkill , verjetno boš rabil 3 ventilatorje intake +outtake+ enega v sredini ,ki bo pihal na grafo. Na sprednjo stran ohišja daš še eno kontrolno ploščo ,da boš izklapljal pa vklaplajal ventilatorje.
Tocno nekaj takega sem imel v mislih, samo da bi imel kontrole avtomatske - torej da se ventilatorji zazenejo (ali pa preklopijo iz 5V na 12 V, kar je glede tisine prakticno enako) ob doloceni temperaturi, kar se preverjeno da nastavit v Speedfanu.
Na trenutni maticni avtomatske kontrole najverjetneje ne bom imel, ker se mi zdi, da tega ne podpira (ena intelova za c2d), samo mislim cez par mesecev graficno itak dati v nov racunalnik, torej si bom lahko izbral primerno maticno. Do takrat pa lahko potrpim tudi s stock hladilnikom.
@P|P: Kaj tebe pravzaprav muci? Podoben setup deluje lepo na se starejsem racunalniku s Prescottom, ki se ogromno greje (mislim, da zelo podobno kot nova GT, okoli 100 W) in je racunalnik zelo tih - graficna je pa pasivna 7600 gs in en 14 cm ventilator. Racunam, da ce dodam se en 14 cm ventilator na sprednjo stran ohisja, bi s tri cetrt kile zelezja lahko hladil tudi 8800 gt.
EDIT: Ce se dobro spomnim porabe raznih c2d procesorjev, so za priblizno 1/3 manj pozresni od Prescottov in se posledicno tudi manj grejejo.
Tocno nekaj takega sem imel v mislih, samo da bi imel kontrole avtomatske - torej da se ventilatorji zazenejo (ali pa preklopijo iz 5V na 12 V, kar je glede tisine prakticno enako) ob doloceni temperaturi, kar se preverjeno da nastavit v Speedfanu.
Na trenutni maticni avtomatske kontrole najverjetneje ne bom imel, ker se mi zdi, da tega ne podpira (ena intelova za c2d), samo mislim cez par mesecev graficno itak dati v nov racunalnik, torej si bom lahko izbral primerno maticno. Do takrat pa lahko potrpim tudi s stock hladilnikom.
@P|P: Kaj tebe pravzaprav muci? Podoben setup deluje lepo na se starejsem racunalniku s Prescottom, ki se ogromno greje (mislim, da zelo podobno kot nova GT, okoli 100 W) in je racunalnik zelo tih - graficna je pa pasivna 7600 gs in en 14 cm ventilator. Racunam, da ce dodam se en 14 cm ventilator na sprednjo stran ohisja, bi s tri cetrt kile zelezja lahko hladil tudi 8800 gt.
EDIT: Ce se dobro spomnim porabe raznih c2d procesorjev, so za priblizno 1/3 manj pozresni od Prescottov in se posledicno tudi manj grejejo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kitzbrado ()
7600 je čisto nekaj drugega kot 8800. Lahko dodaš tričetrt kile 'železja' a ne jokaj če ti jo odpuli iz slota :P
EDIT: ni fora v teži ampak dizajnu hladilnika. Pasivne rešitve imajo ponavadi med rebri precej več prostora, da zrak lažje kroži. V navadnem hladilniku boš med rebri dobil žepe vročega zraka kar pa seveda ni dobro za hlajenje. Lahko si pa narediš svojega...
EDIT: ni fora v teži ampak dizajnu hladilnika. Pasivne rešitve imajo ponavadi med rebri precej več prostora, da zrak lažje kroži. V navadnem hladilniku boš med rebri dobil žepe vročega zraka kar pa seveda ni dobro za hlajenje. Lahko si pa narediš svojega...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
1) Na netu testi so, in pravijo, da na c2d sistemu z 8800 GTX le-to graficno lahko hladis v idle pasivno, obremenjeno pa brez tezav aktivno.
2) Tukaj sprasujem zato, ker ponavadi raje slisim se iz prve roke.
Bolj ko razmisljam, bolj se mi zdi, da bi ideja v praksi morala funkcionirat brez tezav (ce nabavim gt, je to cca 50W manj gretja).
2) Tukaj sprasujem zato, ker ponavadi raje slisim se iz prve roke.
Bolj ko razmisljam, bolj se mi zdi, da bi ideja v praksi morala funkcionirat brez tezav (ce nabavim gt, je to cca 50W manj gretja).
Nekaj takega sem si hotel omislit, ja. S tem da se ne vem, ce bi vzel tale Thermalrightov CPU hladilnik. V ozjem izboru so se Big Typhoon (ga ze imam) ali pa Scythe Ninja. Poleg tega ne vem, ce je tale tipo imel HR 03 ali HR 03 plus (se malce boljsi in predviden prav za 8800 serijo) na graficni.
Spet jaz :)
No kupu sm potem scythe infinity (temperature v idle so tud 12stopinj :D) in pa 2* Scythe S-FLEX SFF21D ventilatorja. Disk sem vsel seagate 500Gb in je glasen ko prasica. Vrtenje je znosno, ampak ko zacne kaj pisat/iskat pa nabija ko da bi kamje valil po hribu navzod, tako da zdaj cakam da quiet box pride po posti. Mam pa problem, da maticna skor nikol ne zalavfa ventilatorjev, ceprav ima graficna takoj, ko grem kaj igrat nad 60stopinj. Tudi s speedfanom mi ni ratal (al pa kj narobe delam?), v biosu ne morem nastimati na katerih temperaturah naj zalavfa. Easytune pa samo PC vent upravlja. Mam se kako moznost, al moram kupit regulator? aja, maticna je Gigabyte P35-DQ6
No kupu sm potem scythe infinity (temperature v idle so tud 12stopinj :D) in pa 2* Scythe S-FLEX SFF21D ventilatorja. Disk sem vsel seagate 500Gb in je glasen ko prasica. Vrtenje je znosno, ampak ko zacne kaj pisat/iskat pa nabija ko da bi kamje valil po hribu navzod, tako da zdaj cakam da quiet box pride po posti. Mam pa problem, da maticna skor nikol ne zalavfa ventilatorjev, ceprav ima graficna takoj, ko grem kaj igrat nad 60stopinj. Tudi s speedfanom mi ni ratal (al pa kj narobe delam?), v biosu ne morem nastimati na katerih temperaturah naj zalavfa. Easytune pa samo PC vent upravlja. Mam se kako moznost, al moram kupit regulator? aja, maticna je Gigabyte P35-DQ6
12 stopinj je na procesorju samo če živiš na antarktiki. V šotoru. In to takem, ki je namenjen za poletne počitnice na morju.
Sam za cinike...
[img]http://shrani.si/t/27/vi/1199Z9se/s1.jp...
sm dau 2 d novs reku d sm ga przgal pa slikal 1 sekundo...
Pa se problem izpostavljam. 4 fan se vrti na polno (=sumenje), 2fan je pa na 0... resitev=?
[img]http://shrani.si/t/27/vi/1199Z9se/s1.jp...
sm dau 2 d novs reku d sm ga przgal pa slikal 1 sekundo...
Pa se problem izpostavljam. 4 fan se vrti na polno (=sumenje), 2fan je pa na 0... resitev=?
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: kuglvinkl ()
Kakšno je hlajenje? In ambient temperatura? Pri 23°C in zračnem hlajenju to NI možno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
@lollo: tudi meni je tole zelo sumljivo. Najbolj verjeten scenarij je, da je nekaj narobe s senzorji, ker ne mores priti pod sobno temperaturo, sploh pa ne toliko.
sobna temperatura je 18. Jst sm pa mislu da je to zarad heatpipes, ki zaradi razlicnih kovin (oz. majo zdj nove tekocino not?) na eni strani hladijo in na drugi grejejo.
Zgodovina sprememb…
Heatpipes delujejo samo kot zelo dobri prevodniki toplote. Tisto, na kar ti mislis, je termoclen, skozi katerega moras pognati se elektricni tok, da bi hladil.
edit:
Heat pipe
Termoclen
edit:
Heat pipe
Termoclen
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kitzbrado ()
aha. res sem zamesal. Koliko pa vlaga vpliva? ce mam sklopljene ventilatorje je pa 25 stopinj (pri odprti skatli). obremenjeno pa 45.
9°C je na zračnem možno točno tam, kjer sem povedal (pretiravanje, pri -10 v idle, zunaj, sredi zime bi bilo verjetno zelo možno) ali pa s peltom. Phase-Change bi na 9°C kar močno trpel... Stavim,d a so zboljeni senzorji. Updateaj BIOS.
Sam hladilnik je tud hladen. Kako pa updejtam biose sploh? Oz. itak mislm da je zadnja vezija gor, kukr sm gledal.
Kaj pa glede ventov? JE kaka resitev?
Kaj pa glede ventov? JE kaka resitev?
Kje imas ventilatorje prikljucene? Ce jih imas lepo na plato in ce to tvoja plata podpira, potem jih lahko avtomatsko kontroliras preko Speedfana.
Mam na maticni pod cpu, sys1 in sys2. Sam nekj berem pa zgleda kot da so na tej maticni (P35-DQ6) neke tezave s temi biosi (verzija F6).
Glede ventilatorjev: a se kaj spreminja hitrost vrtenja ventilatorjev, ce rocno spreminjas nastavitve v Speedfanu?
V tem primeru dvomim, da ti bo delalo.
Koliko pinov pa imas na maticni oziroma na ventilatorjih? Vem, da so bili vcasih trije (nula, napetost in vrtljaji) in je maticna lahko direktno spreminjala voltazo (tako imam jaz na svoji stari maticni in lepo dela). Sem pa nekje (skoraj sigurno na ST) bral, da imajo nove maticne 4 pine: nula, napetost, vrtljaji, kontrola vrtljajev.
Koliko pinov pa imas na maticni oziroma na ventilatorjih? Vem, da so bili vcasih trije (nula, napetost in vrtljaji) in je maticna lahko direktno spreminjala voltazo (tako imam jaz na svoji stari maticni in lepo dela). Sem pa nekje (skoraj sigurno na ST) bral, da imajo nove maticne 4 pine: nula, napetost, vrtljaji, kontrola vrtljajev.
3 Pine imam. P35-DQ6 je plata. Sam speedfan sploh nima poslusnosti za nobn fan. (vista 32bit).
ma ni zmotu sm se. mesano je 3/4 pine... kokr kje. majo pa ventilatorji drgac usi 3 priklope.
pa un vent k je bil na 3 pinih, je pa kazalo u speedfanu kot fan4, tam rocno mas pa za 3 nastavlat
ma ni zmotu sm se. mesano je 3/4 pine... kokr kje. majo pa ventilatorji drgac usi 3 priklope.
pa un vent k je bil na 3 pinih, je pa kazalo u speedfanu kot fan4, tam rocno mas pa za 3 nastavlat
Zgodovina sprememb…
Se epilog k mojim vprasanjem glede pasivno hlajene GT. Sparkle je izdal pasivno hlajeno 8800 GT, ki je za zdaj se malo predraga.
merlo ::
Grey ::
Kaj bi dosegel, če bi na stranice nalepil še po cca 3mm duraluminija ali pa kake tanjše iverke, vezane plošče itd.? Namreč, občutek imam, da bi s tem, ko bi otežil stranice in jih naredil bolj toge, zadušil zvok, ki nastaja zaradi vibracij. Vprašanje pa je, koliko bi s takim posegom res pridobil. Je že kdo kaj takega poskusil?
Uau, tole pa je "pocenitev". Samo je ironično, da je v Nemčiji, kjer bom še par mesecev, ne morem dobiti za tole ceno, ampak za 100 eur dražje (v tej štacuni je v Nemčiji ni). A ni ponavadi glih obratno glede cen in dobavljivosti?
Ja ta štacuna ima ponavadi višje cene kot Nemčija (vsaj za grafične), drugače se bo pa tudi v Nemčiji kmalu kaj našlo, garant.
shark_nm ::
Men je že skos tale huda k svina :) Edin na vrh bi mogu zvrtat pa enga 120 za vn namontirat... Edin problem se mi zdi tale 250 cm fan. Ker ne vem kje bi ga dobil, če crkne al pa začne ružt.
vir ::
Rad bi utišal napajalnik LC Power LC6550GP 140mm. Z zmanjšanjem voltaže 5V ali 7V.
Zanima me kako to storim. Mogoče ve kdo za kak opis na intenetu? Jaz ga žal ne najdem.
Zanima me kako to storim. Mogoče ve kdo za kak opis na intenetu? Jaz ga žal ne najdem.
Ventilator vežeš na molex oz. na rdeč kabel dodaš uporček (koliko ti bodo pa drugi povedali). Za vse pa moraš odpret napajalnik. Če se boš spravil v to, odklopi kabel in prižgi računalnik, da izprazneš kondenzatorje (sicer imaš visoko možnost, da se bodo na tebi).
christooss ::
V prejšnem odgovoru je bilo omenjen upor na napajlnikov ventilator. Kakšen mora ta bit?
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DIY HPCOddelek: Zvok in slika | 5336 (4846) | Eboran |
» | Novi zasloni, testi, Google, Nasa in še kajOddelek: Novice / Procesorji | 3567 (3003) | Wolfram |
» | FAQOddelek: Hlajenje in modifikacije | 9547 (7290) | OwcA |
» | Kako z kompresorskim hlajenjemOddelek: Hlajenje in modifikacije | 7975 (7265) | frenk |
» | Celeron 500 SL3LQ in MSI MS6168 ver2Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 4184 (4066) | Spajky |