Forum » Hlajenje in modifikacije » Tišanje računala
Tišanje računala
Temo vidijo: vsi
KWAN ::
Mene tudi zanima kater napajalnik naj vzamem da bo tišji? Trenutno imam QTEC s tem. control in je absolutno preglasen. Kater napajalnik do 10 k sit naj vzamem da bo tih in da bo vsaj 500W.
HVALA
HVALA
Zgodovina sprememb…
- spremenil: KWAN ()
veteran ::
kitzbrado ::
Kot sem omenil v prejsnjem postu, sem kupil Big Typhoona za hlajenje procesorja, napajalnik sem pa vzel drazji model LC, ker so mi v Funtechu obljubili tisje delovanje. Racunalnik je postal obcutno tisji, predvsem pa hladnejsi, saj se zdaj procesor pri obremenitvi segreje do 56°C namesto do 70°C kot prej.
Kot sem pricakoval, so me zdaj zaceli motiti drugi ventilatorji. Dva ventilatorja v ohisju sem ze vrgel ven, ker sem sele zdaj opazil, da dejansko "klopotata" ob delovanju - dodaten dokaz, koliko sem stisal kisto. Odlocil sem se, da utisam se ventilator na graficni ATI 9800 SE, ki tuli z neugodno visoko frekvenco. Mika me nabava pasivnega hladilnika Thermaltake "Schooner" VGA Heatpipe, ker naj bi bila precej dobra tudi za ne tako zelo dobro prezracena ohisja. Spet upam na komentarje in predloge bolj izkusenih uporabnikov.
Kot sem pricakoval, so me zdaj zaceli motiti drugi ventilatorji. Dva ventilatorja v ohisju sem ze vrgel ven, ker sem sele zdaj opazil, da dejansko "klopotata" ob delovanju - dodaten dokaz, koliko sem stisal kisto. Odlocil sem se, da utisam se ventilator na graficni ATI 9800 SE, ki tuli z neugodno visoko frekvenco. Mika me nabava pasivnega hladilnika Thermaltake "Schooner" VGA Heatpipe, ker naj bi bila precej dobra tudi za ne tako zelo dobro prezracena ohisja. Spet upam na komentarje in predloge bolj izkusenih uporabnikov.
gfighter ::
Schooner je precej dober komplet, hladilne površine ima ogromno, montaža je razmeroma preprosta pa še paše na kar precej modelov grafičnih, le hladilnike za rame moraš sam narediti ker zadeva hladi le GPU. Drugače pa je tako: dokaj hitro se segreje, tako da dodaš še en 12cm ventilator pa si zmagal tako glede temperatur kot glede tišine.
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam
Predvidevam, da mislis na 12cm ventilator, ki piha mrzel zrak v ohisje? Katere ventilatorje priporocas? Zalman?
Jaz sem bolj gledal Noise Blockerja ali pa Scythe ventilator, za katere obljubljajo skoraj neslisno delovanje (9 dBa za Scythe!! To je neslisno.) Pretok zraka je enak, tistih 700 SIT razlike pa ne bom sparal, ce je razlika res toliksna.
EDIT: Scythe ima preracunano ~57 m^3/h pretoka zraka, naj vas ne zmedejo enote.
EDIT: Scythe ima preracunano ~57 m^3/h pretoka zraka, naj vas ne zmedejo enote.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kitzbrado ()
@veteran: Najlepsa hvala, tocno tak test sem iskal. Omenil bi samo, da je v tem testu zvok merjen na 10cm od ventilatorja, tako da je le ta vsekakor slisen. Po moje je vecina teh ventilatorjev na 1 m neslisna.
kuglvinkl ::
Maš dve opciji. Specializirane štacune prodajajo takšne obloge, nekatere so bolj, nekatere manj učinkovite (poglej npr. cool-pc.org). Lahko pa zajadraš v splošen hardware shop (npr. Baumax/haus) in se tam razgledaš. Poleg tega, na Frostytech poglej raziskavo, ki so jo opravili za te obloge. točno tiste ne moreš kupiti pri nas, boš pa vedel kaj iskati.
Boroot ::
@Easx uporabi pluto je odlična in poceni če si kje iz mbja ti dam jaz 1 cel paket za jurja
scorp_20 ::
Kupujem napajalnik...pa sem gledal ta dva:
napajalnik1
napajalnik2
Iščem v bistvu poceni in tih napajalnik....glede kvalitete pa ne vem, ker sta zgleda noname varijanti
Prosim za kakšne komentarje oz. nasvete, hvala
napajalnik1
napajalnik2
Iščem v bistvu poceni in tih napajalnik....glede kvalitete pa ne vem, ker sta zgleda noname varijanti
Prosim za kakšne komentarje oz. nasvete, hvala
Kato ::
Jaz ti predlagam ,da kupiš enega ,ki ima 120 mm ventilator, in tega zamenjaš s Nexus 120 mm .
RobertoSlo ::
ventilator na grafični ATI radeon 9600 je postal preglasen...
s čim naj ga nadomestim, da bo čimbolj tih..
nekaj sem že prebral v tej temi, vendar nebi rad po nepotrebnem zapravil čimveč denarja.
Originalni ventilator je do sedaj opravljal čist zadovoljivo nalogo, tako da bi rad dobil le nadomestek tega.
kaj priporočate.
gre pa za 40x40 mm ventilator
hvala
s čim naj ga nadomestim, da bo čimbolj tih..
nekaj sem že prebral v tej temi, vendar nebi rad po nepotrebnem zapravil čimveč denarja.
Originalni ventilator je do sedaj opravljal čist zadovoljivo nalogo, tako da bi rad dobil le nadomestek tega.
kaj priporočate.
gre pa za 40x40 mm ventilator
hvala
kuglvinkl ::
Nalimaš hladilna rebra. Lahko jih kupiš, lahko jih prilagodiš sam (npr. iz Slot-1 reber).
RobertoSlo ::
ja pa zadostujejo hladilna rebra oz. moram dodat ventilator nanje ..al so dost samo hladilna rebra?
lp
lp
emilo ::
Zanima me če gdo ve kakšna je kaj glasnost ventrilatorjev v tem kompletu??
http://www.mlacom.si/article.aspx?docid...
In če mogoče priporočate kaj podobnega??
http://www.mlacom.si/article.aspx?docid...
In če mogoče priporočate kaj podobnega??
Katero ohišje (predvsem midi tower, mogoče full tower) brez napajalnika priporočate, če je glavna zahteva tišina? V tej temi je bilo veliko govora o modifikacijah ohišij, samo mene zanima, katera ohišja se splača kupit, če je prioriteta tišina. Na prvi strani je povezava do primerjave ohišij na SilentPCreview strani, samo od tam priporočenih ohišij (vrh lestvice) imajo pri nas samo Antec P180 (ki mi je sicer blazno všeč, samo za zdaj še nisem pripravljen odšteti 160 EUR za ohišje brez napajalnika). A obstaja karkoli primerljivega za bolj zmerno ceno?
Antec P150, stvar sicer ima napajalnik (enega najtišjih) in stane 180€ ,vendar napajalnik ,ki pride zraven stane 115 €, torej ali prodaš tega ali pa svojega.
Jackass ::
Po dolgem času spet jaz.
Sedaj imam vodno hlajenje, vendar imam sedaj dovolj vsega skupaj (brnenja pumpe, dolivanja vode...). Zato leti vn.
Računalnik bi rad čim bolj utišal. Diske bom probal na zračnco od mopeda obest (morm še anjdt v tje temi kater model zračnice je najboljši).
Potreboval bom še 2 80mm ventilatorja. Želim, da sta neslišna, vendar da imata vseeno čim boljši pretok zraka. Kaj priporočate za zmerno ceno? Gledal sem nekaj od YS-Techa: LINK! Ali je to v redu, ali priporočate kaj drugega?
Na NB bi dal tole: Zalman ZM-NB47J Je kaj boljšega?
Ne vem pa kaj naj dam na svojega Radeona 9800SE AIW od Hercules-a. Ta se namreč najbolj dere. Gledal sem nekaj od Zalmana, vendar ne vem ali bo šlo gor ali ne.
Sedaj imam vodno hlajenje, vendar imam sedaj dovolj vsega skupaj (brnenja pumpe, dolivanja vode...). Zato leti vn.
Računalnik bi rad čim bolj utišal. Diske bom probal na zračnco od mopeda obest (morm še anjdt v tje temi kater model zračnice je najboljši).
Potreboval bom še 2 80mm ventilatorja. Želim, da sta neslišna, vendar da imata vseeno čim boljši pretok zraka. Kaj priporočate za zmerno ceno? Gledal sem nekaj od YS-Techa: LINK! Ali je to v redu, ali priporočate kaj drugega?
Na NB bi dal tole: Zalman ZM-NB47J Je kaj boljšega?
Ne vem pa kaj naj dam na svojega Radeona 9800SE AIW od Hercules-a. Ta se namreč najbolj dere. Gledal sem nekaj od Zalmana, vendar ne vem ali bo šlo gor ali ne.
jAcKaSS
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jackass ()
80mm ventilator , ta je zelo tih ampak premakne malo zraka , drugače imaš pa tu priporočene ventilatorje
kuglvinkl: Ja sam to je pa že kr en zajetn hladilnik. Za mojo 5 let staro plato mislm da bo Zalman zadoščal. Če ne, bom pa še en ventilator gor usmeru.
Kato: Hvala, sam glede na podatke je YS-tech boljši. Čudn, da ga silentpcreview.com ni na seznamu.
Mah najbl me skrbi za grafično, jo morm najprej vn vzet, pa pogledta, če sploh ma luknje okol GPU ta Hercules.
Kato: Hvala, sam glede na podatke je YS-tech boljši. Čudn, da ga silentpcreview.com ni na seznamu.
Mah najbl me skrbi za grafično, jo morm najprej vn vzet, pa pogledta, če sploh ma luknje okol GPU ta Hercules.
jAcKaSS
Zgodovina sprememb…
STASI ::
KAj mislite o tem izdelku za tišanje?
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"
abcčdefghijklmnoprsštuvzž
abcčdefghijklmnoprsštuvzž
bluefish ::
zanima me, kako lahko utišam trdi disk. Le-tega pa ne bi rad prestavljal v reže za CD/DVD pogone. Ali obstaja kakšen način pritrditve? Kaj drugega?
Mene pa zanima kje se da kupit te zračnice za motor, ki so primerne za diske? Danes sem namreč laufal bo BTC-ju pa nikjer niso mel.
jAcKaSS
Kako to misliš "zračnice za motor", sej verjetno si že kdaj zamenjal zračnico na kolesu, no tista počena "prebušena" zračnica bo dobra za napet diske , drugače sem pa že uporabil elastiko iz gat, pajke za prpet prtljažnik, gumice za spet lase...
AndrewSmith ::
Jst sem v Savi kupu une kot so za fraco.Mislim da so ble cca. 15sit/kom.
1)Venice3200/DfiUltraD/2x512UltraX-BH5/X800Xl/LG DVDRW/Seagate320Gb
2)3xTechnics1210MK5/FinalScratch/DJM600/SennheiserHD25/
2xProel15A@250rms/1xB&C 15"@750rms
2)3xTechnics1210MK5/FinalScratch/DJM600/SennheiserHD25/
2xProel15A@250rms/1xB&C 15"@750rms
lordgreg ::
zdravo fantje in dekleta...
pred kratkim sem si tudi sam nekako utišal moj računalnik tako, da sem zamenjal original vent+hladilnik na clubovi 7600GT grafični z zalmanom. računalnik je skorajda neslišen... vendar, imam še eno težavo. tokrat je le-to DISK!
Model diska je Seagate Baracuda (SATA2) 320GB (ST3320620AS). zadeva je za moje pojme preglasna, zato bi jo rad utišal, vendar za tisti sistem škatle, ki ga imajo pri cool-pc-ju, ne mislim dat 40+ EUR. lepo vas prosim, če mi nekdo priporoča najboljšo izmed ostalih poceni variant tukaj. karkoli ali pa vsaj kaj priporočate iz seznama možnih rešitev.
hvala vsem za odgovore.
pred kratkim sem si tudi sam nekako utišal moj računalnik tako, da sem zamenjal original vent+hladilnik na clubovi 7600GT grafični z zalmanom. računalnik je skorajda neslišen... vendar, imam še eno težavo. tokrat je le-to DISK!
Model diska je Seagate Baracuda (SATA2) 320GB (ST3320620AS). zadeva je za moje pojme preglasna, zato bi jo rad utišal, vendar za tisti sistem škatle, ki ga imajo pri cool-pc-ju, ne mislim dat 40+ EUR. lepo vas prosim, če mi nekdo priporoča najboljšo izmed ostalih poceni variant tukaj. karkoli ali pa vsaj kaj priporočate iz seznama možnih rešitev.
hvala vsem za odgovore.
PrimozR ::
En tih vent pred diske, le-te pa obesiti na gumice (zračnice od kolesa, gumice za frače, itd. poglej par postov višje).
Kato: Ja sej to mi je jasn kaj je zračnica, sam zračnica za kolo je bl ozka. Bi rabu kej širšga. Sej na 1. al 2. strani te teme piše, da je najbolš od APN6 al pa 90/90-21, sam k mi je ne uspe dobit.
jAcKaSS
Zgodovina sprememb…
Glej tu imaš obsežno temo o suspenzu diskov ,ziher boš najdel nekaj kar je primerno zate. klik
PrimozR ::
Za MTB so zračnice popolnoma dovolj široke. Če jo prerežeš na pol, je široka 4 do 5 cm. Če dobiš Downhill zračnico pa še več (uporabljajo gume tja do 2,5').
A slučajn kdo ve iz kakšnega materiala je naredu Spajky tisto njegovo škatlco za utišanje diskov? Deluje kt kšna Heuga...
Sm mu pisu na ZS, sam ne odgovori...
Sm mu pisu na ZS, sam ne odgovori...
jAcKaSS
delpier ::
V glavnem me zanima kaj je po vaše glasneje intel vent c2d e6600 ali msi 7900gto vent?
Verjetno je odvisno od primera do primera.
Hvala.
P.
Verjetno je odvisno od primera do primera.
Hvala.
P.
Zgodovina sprememb…
- polepsal: sid911 ()
7900 gto sem imel nekaj časa in moram pohvalit ta hladilnik, men je deloval zelo tiho. Za box od cC2D ti pa ne morem povedat.
Lux ::
Ima kdo izkušnje z komercialnimi "anti vibracijskimi" izdelki za tišanje diskov? Nekaj jih je tukaj: fun tech - hladilniki. Vendar imajo na zalogi samo Vibe-Fixer 2, ki se mi ne zdi najboljši. Tista guma je tako masivna in me deluje kot da bi tresljaje prensla na ohišje..
Imajo pa po drugih trgovinah tudi druge izdelke.. ni mi pa uspelo najti kak dober test, review za le te.
Komercialen izdelek mi ustreza, ker nimam časa za izdelavo home-made gumic in ker hočem trajno in fiksno rešitev..
Imajo pa po drugih trgovinah tudi druge izdelke.. ni mi pa uspelo najti kak dober test, review za le te.
Komercialen izdelek mi ustreza, ker nimam časa za izdelavo home-made gumic in ker hočem trajno in fiksno rešitev..
Jaz sem kupil Vibe fixerja v Funtechu in moram reči, da razlika ni prevelika. Ne priporočam. Žal še vedno nisem imel časa eksperimentirat z doma narejenimi rešitvami.
veteran ::
Jaz sem nabavil Cooltek disk silencer, IMHO je stvar vredna denarja, precej zmanjša prenos vibracij na ohišje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DIY HPCOddelek: Zvok in slika | 5311 (4821) | Eboran |
» | Novi zasloni, testi, Google, Nasa in še kajOddelek: Novice / Procesorji | 3547 (2983) | Wolfram |
» | FAQOddelek: Hlajenje in modifikacije | 9527 (7270) | OwcA |
» | Kako z kompresorskim hlajenjemOddelek: Hlajenje in modifikacije | 7955 (7245) | frenk |
» | Celeron 500 SL3LQ in MSI MS6168 ver2Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 4162 (4044) | Spajky |