» »

Kako se vam zdi tale računalnik...

Kako se vam zdi tale računalnik...

1
2
»

Caligula ::

Aja, jz govorim za plato pa procesor.
Za RAMe,.. pojdi pogledat se malo v temo navijanje intela,.. pa tam malo oglej kaj je fajn,,..

Monitor pa se mi zdi fajn 174t od Samsunga za 132..000 SIT
Ali pa tisti Relisys z DVIjem, ki ima enake specifikacije kot ta Samsung pa tudi lep zgleda in ga kolega zrihta za 100.000 SIT.

Ohisje se mi zdi drago ampak naj ti pri tem drugi svetujejo kaj je fajn, ker ti verjetno to vec pomeni kakor recimo meni.

PA disk se mi ne zdi poceni. Za 10k manj se dobi 160 Giga BAracudo npr pa 40 giga ni vredno 10 jurjev.
Oz bi blo za razmislit o dveh diskih npr, ker pride enako denarja pa tele vecji diski niso ravno vzorno trajni pa se dobro je recmo, ce mas lahko na enem sistemske instalacije, na drugem sranje od filov,.. skratka to se vse pozna pri hitrosti kdaj pa ce kaj crkne mas raje pomemben info na obeh diskih,.. lahko pa das tudi v RAID pa spona pol,...

Skratka jaz bi raje dva diska.

Pri MAxtorju so recimo hitrejsi tisti, ki imajo 80 giga plate notri. Se pravi 80 giga in 160 giga, 60 in 120 giga pa sta malo pocasnejsa.
Mislim, da sem to pravilno bral nekje na forumu.

Skratka jaz navijam za dva diska namesto enega. Nekam drag se mi zdi.
Pa vsaj pravijo, da se vecji diski radi unicujejo.

Caligula ::

Aja, za ta denar se mi zdi boljse, ce vzames od Microsofta wireless mis in tipkovnico intellimouse in intellitype ali pa od Logitecha enakovredno zadevo. V obeh primerih imas za dobrih 20k odlicno opticno mis in tipkovnico in brez butastih kablov. Pa mislim, da ima Microsoft celo 5 let garancije samo nisem ziher.

Zelo kvalitetna in uravnotezena zadeva pa wireless pa za isti denar. Seveda je mis tudi opticna.


Ali pa tudi oid Logitecha ekvivalenca Tule

Microsoft
Tukaj

Pa ta slika za Microsoft je priblizna. Tipkovnica v resnici ni na sredini deljena.
NAjboljs da gres to v Bigbang pogledat pa videt kera ti bolj pase.

TribesMan ::

Prosim ne bluzite. RAM za intel je ravno tako drag kot RAM za AMD, vprašanje je le koliko si pripravljen plačati za njega.

Tale RAM ki si ga izbral je super, tle nimam kej debatirat, vendar imam eno pripombo. Ker si se že odločil za Intel raje kot 1*512MB vzemi 2*256MB in z tem izkoristiš Dual Chanell, ki se pri intelu zelo pozna. Pa lahko vzameš tudi kakšen cenejši RAM, sej ni nujno da je Corsair, zadnjič so imeli pri Mlacomu 256MB Twinmos RAMe z Winbond CH5 čipi, to so enaki čipi kot na teh Corsair RAMih, le da je cena samo 12kSIT za palčko. In če vzameš 2 boš imel več kot dovolj pomilnika ter dual chanel, kar bo prineslo precej k zmogljivosti sistema.

Namesto Maxtora ti priporočam da vzameš Hitachijev disk iz 7k250 serije (recimo 160GB), ker je tišji hitrejši in manj se greje kot Maxtor, cena pa je dobrih 30kSIT za SATA verzijo. Navaden PATA je še malo cenejši. Čez ostalo nimam večjih pripomb, razen za miško ti raje svetujem da vzameš Microsoft Wireless Intellimouse Explorer v2.0, ki veliko bolj sede v roko pa še bolje deluje na svetlečih podlagah kot Logitech, pa še brezžična je za isti denar, žična je pa še cenejša. Če ne verjameš počakaj na test mišk ki se pripravlja.

Edit: Juras a ti ne znaš v eno temo narediti manj kot 3 zaporedne odgovore? Kaj ko bi se malo zamislil in nehal smetiti po temah, ker je prav nadležno. Razen če se rad sam s seboj pogovarjaš... pa tudi v tem primeru nehaj. Uporabi funkcijo popravi, če moraš še kaj dodati.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: boštjan ()

Caligula ::

NE bos verjel, prvic sem danes opazil opcijo popravi.

kuglvinkl ::

Ja, včasih (običajno) je potrebno najprej zajeti zrak in se malo razgledati naokoli.

Skratka, uporabljaj funkcijo, ker ti bomo brisali odgovore (če ugotovimo, da so dani znotraj 2 urnega roka, ki ga imaš za popravo).
Your focus determines your reallity

Caligula ::

Hmm zakaj pa zdaj, ko poznam to funkcijo le te nebi uporabljal?

Mimogrede, raje mu povejte zdaj kaj o RAIDU oz, ce se strinjate, da je boljse da nabavi dva diska namesto enega res velikega.

TribesMan ::

Ubistvu se RAID za domačega uporabnika ne splača, ker je rizik zaradi izgube podatkov prevelik. Opcija recimo bi bla da bi vzel 2 WD Raptorja 37GB in bi ju uporabil za sistemsko (delavno) particijo. Polega pa bi vzel en 120GB disk recimo Hitachi 7k250 in bi ga mel za backup. Samo moreš vedeti da je to zelo drago, saj bi ponucal okoli 100kSIT samo za diske. Bi blo pa hitro!

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

JustVi ::

sem experimentiru z Raidi 0, 1, 0+1. Po nekaj časa uporabe, ko sem vse seštel, ugotovil, da je za domačo uporabo, vse skupaj brez veze.

Caligula ::

No RAIDa sam ne poznam najboljse, se mi pa se edno zdi boljse, da ma dva diska pa ne v RAIDu. Enako stane (pac par jurjev razlike) pa je bolj varno pa se vedno hitrje. Na enem bolj sistemske zadeve, na drugem pa druge. Pa recimo vzame tega Hitachija, pol pa se enga IBMa 80 giga za tistih 15 jurjev kolikor pride nov na Bolhi s 3letno garancijo...

Kaj takega. Meni so vsi ki se s temi stvarmi ukvarjajo, reki, da je ful velke diske ze skoraj nemogoce dobit, ker so proizvajalci malo odstopili, ker se preradi kvarijo pa tudi pocasnejsi so ponavadi.

Pa itak gre prenos recimo hitrej z diska na disk kokr ce disk sam po seb premika fille..

Skratka na enem disku bi mel sistemske zadeve pa pagefile,.. pa lepo vse sprot defragmentiran, tadruzga pa za fie z neta,..

TribesMan ::

Čist tko za info Juras, Hitachi == IBM. Oziroma IBMovih diskov ni več, ker ga je celotno proizvodnjo diskov odkupil Hitachi.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Caligula ::

To vemo. Samo IBM je mel JV z Great Wall za diske in ga je prevzel Hitachi skupaj z ostalimi z diski povezanimi asseti.

Jaz pravim IBM, ker je mel tisti tip na bolhi oglas pod IBM in sele nekje v testu Hitachi in bi na bolhi hitreje nasel pod Hitachi.
Pa imel naj bi triletno garancijo.

Jeronimo ::

jurcy: kolk te tvoj sistem pride?

Gledam vaše odgovore ....... in na misel mi je prišlo. AMD - Intel, GF - Radeon ........ vsak navija za tisto s katerim ima dobre izkušnje. Torej .... ne glede na to kaj kupiš, vedno je kdo ki je s podobnim sistemom zadovoljen in vedno je kdo ki je s podobnim sistemom nezadovoljen. Loterija pač! :D
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

Caligula ::

Ahh, jz mam z AMDjem zlo dobre izkusnje sam se vedno vem, da ce bi ze sel nek denar dajat v kisto, ki naj bo pac res dobra bi stegnil malo vec za 875 cipset pri Asusu pa HT Intelcka.

Ne rabim hvalit tistega kar imam. Jaz ponavadi kupim tiso kar hvalim in ne obratno.

Eru ::

Od kje vam ideja da raid ni za domačo uporabo, jaz imam raid 0 in dela veliko hitreje, res pa je da če crkne samo en disk grejo vsi podatki. Če imate tako pomembne podatke, potem se odločte za raid 1 (piše na oba diska isto) ali 5 ki je kombinacija tega... Večina boljših plat ima itaq že kontoler, tako da rabiš samo dva ista diska, sploh se pa čudim temu nakladanju tja v en dan raid ni za domačo uporabo, z raidom lahko zgubiš podatke itd

Eru ::

Še to, dva diska v 7200 v raidu 0 pišeta in brišeta veliko hitreje kot raptor, samo v seek timu je raptor boljši...

TribesMan ::

In kdaj bodo uporabniki S-T dojeli da je v realnem življenju veliko bolj pomenben dostopni čas, kot pa huronski maksimalni prenosi podatkov, ki razen v golem kopiranju ne pomagajo pri ničemer? Simple test je da sestaviš dve identične mašine, v eno daš enga raptorja, v drugo dva diska (ne raptorja) v RAID 0 in potem meriš koliko časa rabijo windowsi da se naložijo.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Eru ::

Ok, res je seek time pomemben, samo je sam prenos tudi, saj se vidi da so starejši scsi diski veliko počasnejši, kljub zelo nizkih seek timih, seek time pa je odvisen tudi kje na disku se podatki nahajajo... Me prav zanima kakšen bi bil rezultat tega testa, še bolje pa bi bilo linux bootat (ki nima vsakega driverja na drugem mestu).
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rami do max 30k sit

Oddelek: Kaj kupiti
111680 (1462) Nesta
»

Nov sistem, konfiguracija: pomoč

Oddelek: Kaj kupiti
61112 (986) SodVina
»

Razlika

Oddelek: Pomoč in nasveti
151024 (817) astras
»

Računalnik se noče prižgati. Kaj narediti???

Oddelek: Navijanje
251267 (967) Caligula

Kupujem novo plato in proc za amd

Oddelek: Kaj kupiti
311268 (913) boštjan

Več podobnih tem