Forum » Programiranje » Turbo Pascal - kurzor
Turbo Pascal - kurzor
A1eN ::
Lep pozdrav!
Nujno bi rabil pomoč pri naslednji težavi:
-delam nek preprosti meni, pri kateremu sem uporabil grafiko.Ko hočem v zagnanem programu vnesti kako vrednost je kurzor skrajno levo,zgoraj.
Torej ali obstaja kakšna vgrajena funkcija s katero bi določil kje naj se nahaja kurzor ko hočem kaj vnesti.
Hvala za morebitne odgovore.
Nujno bi rabil pomoč pri naslednji težavi:
-delam nek preprosti meni, pri kateremu sem uporabil grafiko.Ko hočem v zagnanem programu vnesti kako vrednost je kurzor skrajno levo,zgoraj.
Torej ali obstaja kakšna vgrajena funkcija s katero bi določil kje naj se nahaja kurzor ko hočem kaj vnesti.
Hvala za morebitne odgovore.
še en problem:
npr:.
gotoxy(40,150);
outtext('Ali želiš nadaljevati?);
readln(odg); {zdaj pa je problem tukaj,ko hočem vnesti odgovor, ga vnašam levo zgoraj , namesto da bi ga tam kjer me je program vprašal}
probal sem tudi to:
gotoxy(40,150);
outtext('Ali želiš nadaljevati?');
gotoxy(40,170);
readln(odg); {naredi isto,vrže levo zgoraj}
npr:.
gotoxy(40,150);
outtext('Ali želiš nadaljevati?);
readln(odg); {zdaj pa je problem tukaj,ko hočem vnesti odgovor, ga vnašam levo zgoraj , namesto da bi ga tam kjer me je program vprašal}
probal sem tudi to:
gotoxy(40,150);
outtext('Ali želiš nadaljevati?');
gotoxy(40,170);
readln(odg); {naredi isto,vrže levo zgoraj}
Zgodovina sprememb…
- spremenil: A1eN ()
če dam read je isto..ugotovil sem nekaj boljšega readkey....Kurzor se sploh ne vidi ampak vseeno bere....
koyotee ::
mi mamo v šoli knjigo Algoritmi in programski jeziki 2
dost uporabno za začetnike(zate sicer nevem) od procedur in funkcij do prekinitev
LP
dost uporabno za začetnike(zate sicer nevem) od procedur in funkcij do prekinitev
LP
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
koyote: nisem začetnik..že kake 3 leta pišem(v šoli) programe v turbo pascalu. Sam nisem se še tko poglobil v grafiko da bi jo obvladal.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | CorelDrawOddelek: Programska oprema | 2158 (1387) | BlackHole |
» | Kupovanje preko amazon.deOddelek: Pomoč in nasveti | 20856 (13082) | bluefish |
» | Satelitska antena - premestitevOddelek: Pomoč in nasveti | 4954 (3220) | SavoS |
» | c grafikaOddelek: Programiranje | 994 (739) | aaaaa93 |
» | Na kratka naloga...Oddelek: Programiranje | 1732 (1496) | iBojan |