Forum » Hlajenje in modifikacije » Thermaltake xaser III problem
Thermaltake xaser III problem
Stayerc ::
No imam en za mene ogromen problem. To ohišje imam sedaj dobra 2 tedna in mi gre na živce, da imam v kišti zelo visoko temperaturo. Trenutno je temperatura kište 40 stopinj pri sobni temperaturi 23 stopinj. Mislim, da je to prevelika temperatura. Ali mislite, da MBM narobe kaže? Procesor imam barton 2600+ navitega na 2,41 Ghz. Temperatura procesorja je na maximalno obremenitvi od 57-60 stopinj. Imam zračno hlajenje na procesorju (SK-7 in 80mm ventilator YS-Tech). V ohišju je že original 7 ventilatorjev in sem mislil, da bo vse skupaj boljše hladilo kišto. Moram še povedati, da sem prej imel neko no name midi tower ohišje brez vsakega ventilatorja in sem pri enaki sobni temperaturi imel maximalno temperaturo v kišti 37 stopinj (stranica je bila odprta).
Kaj naj nadedim, da bi imel nižje temperature v ohišju? Zanima me še kakšne temperature imate ostali lastniki teh ohišij. Vse ventilatorje imam na maximalni brzini. Ventilatorji pa pihajo tako: sprednja 2 v ohišje, stranska 2 v ohišje, zadnja 2 iz ohišja in ventilator na vrhu tudi piha iz ohišja.
Lp
Kaj naj nadedim, da bi imel nižje temperature v ohišju? Zanima me še kakšne temperature imate ostali lastniki teh ohišij. Vse ventilatorje imam na maximalni brzini. Ventilatorji pa pihajo tako: sprednja 2 v ohišje, stranska 2 v ohišje, zadnja 2 iz ohišja in ventilator na vrhu tudi piha iz ohišja.
Lp
Gost ::
Če ti take temperature kaže v Biosu, morda res matična lahko narobe kaže. Meni se je že zgodilo, (Abit is7) medtem ko mi pa na tistem kontrolniku temperatur na xaserju, kaže cca 10 stopin C manj. a ti tisti senzor na kišti kaže isto?
Stayerc ::
Tisti kontrolnik na hardcano 9 je za procesor in kaže enako. Torej MBM in hardcano 9 kažeta enake temperature.
Lp
Lp
Andrej_ID ::
imam isto ohišje, ampak AMD Athlon 1800+ in je moja temperatura povprečno tam okoli 20 C in tvoja temp je mogoce res mal previsoka. imas use ventilarorje priklopljene?
bloy-er ::
ma to ohišje je za en k**** , sama lepota ga je. Tistih 7 ventou al maš al pa ne. Ohišje sploh ni prevetreno, če je pa zaprto pa pod 28 C ne bo nikol(T sobe=22C)
Hardcano 9 .... na te vente nima učinka , ker jih ne moreš bol prvit kot je 2000 obr/min manj pa tud ne tako da....... žau mi je da sem kupu to ohišje
Hardcano 9 .... na te vente nima učinka , ker jih ne moreš bol prvit kot je 2000 obr/min manj pa tud ne tako da....... žau mi je da sem kupu to ohišje
2600+@2340Mhz, ATI Radeon 9800(417/351)zracno hlajenje, TwinMos 2x 256MB
.::Xaser III::.
.::Xaser III::.
Gost ::
Evo sem zdajle meril te temperature pri 100% obremenitvi cpu-ja (intel 2.8 pentium 4):
sisoft sandra: 65
hardcano 9: 58
Ocitno je res, da je v teh ohisjih savna, sam je pa tudi res da se nisem zelo potrudil pri vgradnji ventilatorja sem ga kr napopal gor pa mal paste namalal.
sisoft sandra: 65
hardcano 9: 58
Ocitno je res, da je v teh ohisjih savna, sam je pa tudi res da se nisem zelo potrudil pri vgradnji ventilatorja sem ga kr napopal gor pa mal paste namalal.
DjTonic ::
Ohišje je čist cool, edino cena je previsoka.
Soba: 24C
Procesor P4 3.0C@3208Mhz 14 ur full load f@h temp= 38C brez f@h-a temp pade za cca 10C včasih še več. Hlajenje zračno. Senzor od hardcanota imam pa priliman na rebrih od zalmana, ker sem ga pozabil na cpu prilimat in trenutno kaže 28,1C.
Soba: 24C
Procesor P4 3.0C@3208Mhz 14 ur full load f@h temp= 38C brez f@h-a temp pade za cca 10C včasih še več. Hlajenje zračno. Senzor od hardcanota imam pa priliman na rebrih od zalmana, ker sem ga pozabil na cpu prilimat in trenutno kaže 28,1C.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DjTonic ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | napajalnik Chieftec - ko je ugasnjen, ima 35 stopinj - je to normalno?Oddelek: Strojna oprema | 1217 (806) | TribesMan |
» | Katero ohisje kupit oz. ali se splaca odsteti solde za Thermaltake 2000A?Oddelek: Kaj kupiti | 1158 (1044) | jurcy |
» | Temp. procesorja je 66 stopinj ?!?!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1552 (1259) | Roadkill |
» | Kakšno temparaturo ima vaš procesor? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 8004 (5794) | the_unborn |
» | Koliko stopinj nad sobno temperaturo imate v ohisju?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2058 (1845) | Donheled |