» »

Katero ohisje kupit oz. ali se splaca odsteti solde za Thermaltake 2000A?

Katero ohisje kupit oz. ali se splaca odsteti solde za Thermaltake 2000A?

Johansen ::

Prosim za nasvet katero ohisje naj kupim. Nekak mi je dalec najboljs vsec, vsaj po specifikacijah ohisje iz subjekta: Thermaltake v2000a (http://www.thermaltake.com/xaserCase/xa.... Zato prosim vse, ki ga poznajo in imajo ze kaksne izkusnje z njim, da mi pomagajo pri odlocitvi. Razlog zakaj bi rad menjal, je ta, da sem se trenutnega ohisja ze navelical (nic ni narobe z njim, samo prevec monotono je), sam pa ne bi rad izumljal nekaj novega. Niti nimam casa, niti talenta :) Bi pa rad dobro ohisje, katerega bom imel se nekaj naslednjih let.

Hvala za vsak odgovor in lp vsem.

Stayerc ::

Moje mnenje je, da se ne splača. Sam sem kupil TT Xaser III Modro in ni aluminjasto. V ohišju imam zelo visoke temperature (temp. sobe 23 temp. ohišja minimalno 35 in maximalno 40) Kljub 7 ventilatorjev, ki so vedno na full loadu. Sicer je res, da imam sistem navit, ampak temperature so vseeno previsoke.
Če bi bil na tvojem mestu bi si kupil Chifteka Dragon. Tam imaš tudi možnost dati ventilatorje in še dost cenejši je. Vse kar je pri TT Xaserju je to, da plačaš ime in dobiš še Hardcano 9 ter malo modificirano ohišje.
V glavnem moje mnenje je, da se ne splača takega ohišja kupovat, ker lahko za manj denarja kupiš enako dobro in prostorno ohišje.
Vse kar je na tem ohišju je to, da je lepo (za mene, za nekatere je preveč načičkano).

Lp

Kaj pa tisina? Pravis da imas ventilatorje na full, pa me samo zanima kako tiho je vse skupaj? Prej sem pozabil povedati, da mi je vazno tudi to, da bo sistem cim tisji. Na spletnih straneh se T-takeovci hvalijo z nekimi Ultra Silent Fans-i, tako da me zanima kako je s tem? Drugace pa imas najbrz res prav, je kar drago tole, ampak mi je pa neznansko lepo, tako da se vedno nekak navijam zanj, pa se vse tiste display-e in kontrolo ventilatorjev ima etc... tako da ... sem cisto moker :) Je pa res da ne poznam nobene druge firme, ki bi izdelovala ohisja, tako da najbrz je res se kaj boljsega na trziscu. Ce bi lahko napisal kaksen link, bi ti bil hvalezen.

lp

LittleDevil ::

Johansen poglej pod ZS. :))

LP

Ko sem kupoval ohišje sem tukaj spraševal kaj naj kupim. Svetovali so mi Lian-Li in Coller Master. Sem si jih na netu pogledal in so res dobra ohišja. Na žalost nisem nič od teh firm našel pri nas. Na ceniku so, ampak na zalogi jih niso imeli. Zato sem se na hitro odločil za tega Xaserja.
Meni osbeno teh 7 ventilatorjev sploh ni glasno, ker imam na nekem no name napjalniku full glasen vent. tako, da vseh 7 ventov preglasi >:D . Saj veš 100 ljudi 100 čudi za nekatere je glasno za druge ni.
Svetujem ti, da malo googlaš in pogledaš za ohišji Lian-Li in pa Coller Master. Ampak moraš vedeti, da ga boš pri nas zelo težko dobil in boš moral v tujino po njega. Moraš pa vedeti, da ta ohišja niso poceni. Od cca 200 eurov naprej.

Lp

laibachnsk ::

Za thermaltake sem slišal da so glasni tako kot da imaš tovarno v dnevni sobi,drugače zelo lepo zgleda.Osebno bi rajši kupil chiefteka.

Hmm, ravno se preko maila menim z mojim dealerjem, pri katerem kupujem zadeve za racunalnik pa ni je rekel ceno 36K + DDV , kar se mi niti ne zdi tako drago. Samo ne vem, ce poleg ohisja dobis se napajalnik? Najbrz ne in ga je treba kupiti posebej, kar pa prinese se dodatne stroske? Ker vidim da na njihovem pageu pise, da je to 'option'. Potem pa tole res pride drago... Bom se razmislil... zadeva ni vec tako lepa, kot se mi je zdela :)

36k + ddv za 2000V ohišje, ki je iz aluminija? Skoraj ne verjamem. Je prepoceni. Če je pa takšna cena pa vzami ohišje, ker to je res full ugodno. Ohišje dobiš brez napajalnika. Ohišje 2000V, ki je iz aluminija nisem videl pod 49k sit. Zato, če misliš kupit potem v akcijo.

Lp

boštjan ::

Johansen, v JAE dobiš DRAGON DA-01BL-D 360W big tower modra barva za okoli 26k.

Ja naj bi bilo tocno to kar sem napisal: V2000A, grem pa cez eno uro se do njega, da preverim ce misliva isto, pa potem se tu sporocim kako in kaj.

antonija ::

Ker ohisje bi pa biu primeren za tihooo masino? Pa nc navito, pa lahko totalno monotono zgleda (no, skor totalno monotono; glih pleksija pa luck ne rabi, ampak vseen). Pa ne zalmanov heatpipe al kva je ze za nakaj kUSD...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Mah, jst hocem met ze v osnovi cimtisje ohisje, pa da je se cimlepse (vem, zgledam ko da sm kasna pi***), ker sem se res navelical teh slonokoscenih barv. Navijal ne bom nc kej prevec, razn Radeona 9500 ki je zdaj 9700 PRO nimam nic drugega prevec navitega. Mogoce bom samo se malo kasneje kupil kaksno Asus-ko da bom lahko tega mojga atloncka 1700+ navil se na kej vec kot ga imam sedaj (2000+). Drugace pa si zelim samo malo spremembe in nekak sem se zapalil za tega ThermalTeka, tko da... bomo videl kaj bo pa v resnici ratalo iz vsega tega :)

Tako je s ceno: pri Mlakomu ga imajo pod temi pogoji:
TT V2000A XASER III aluminium + plexi 38.400 46.080
tale moj izvor, pa mi da se nekaj popusta, od tam taka cena. Drugace pa je to pravo - aluminijasto ohisje.

jurcy ::

sam ga mam in sem zelo zadovoljen z njim:D pa kr zlo tihe vente ma(vsaj za moj okus.imam pa vodno hlajenje)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero ohišje mi priporočate? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
534167 (3398) no-limits
»

Ohišje Chieftec ali Thermaltake??

Oddelek: Kaj kupiti
271910 (1442) JustVi
»

Problem pri hlajenju z XASER III ohisjem

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
61031 (888) AndyChem
»

ThermalTake Xaser v2000A oz kaj drugega