» »

glasuj zame source koda ali pa kakšna podobna koda?

glasuj zame source koda ali pa kakšna podobna koda?

Mitja200 ::

Tretutno jaz iščem spletno kodo ali source podobno stran kot je glasuj zame ali pa simpatije nekaj podobnega.Upam da kdo izmed vas ve za kakšno source kodo. Prosim za odgovore
  • spremenil: Mitja200 ()

rkasteli ::

Glasuj zame, Simpatije, Sikul ,Litija in podobne strani so zgrajene na dokaj obsežnih PHP apilkacijah in source kode od tega ne boš dobil kar tko, poleg tega pa so avtorsko zaščitene. Za dobro tovrstno aplikacijo ki je stabilna in prenese veliko prometa boš moral nekaj € odštet.
rkasteli

HardFu ::

Rkasteli, ni res. Kot prvo dobis taksno kodo ze kot "vticnike" (plugine) za razne open source CMSje. Ta koda je sicer izdana pod raznimi licencami, ampak te nobena od njih ne omejuje pri uporabi/ucenju/modifikaciji. Vecina teh aplikacij je povsem stabilna in kvalitetna in ne vidim razloga, zakaj bi placeval za nek drug izdelek, ki je po vsej verjetnosti celo slabsi od zastonjskega. Mitja, na tvojem mestu bi taksno skripto iskal na www.hotscripts.com
http://codeable.io

mte ::

HardPhuck.. ja ampak te koščke je treba sestaviti v celoto, kar iz vprašanja sklepam da on ni na taki stopnji..
Jaz bi predlagal za začetek kakšen lažji cilj...
lp

R33D3M33R ::

Ja. Najprej namesti kak CMS da se navadiš na tak sistem, potem pa lepo dodajaš funkcije, ko si že bolj izkušen.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

rkasteli ::

HardPhuck si že kdaj poskušal sestaviti portal za masovno uporabo z vseh teh "vtičnikov" ,da ne omanjam da moraš potem še vsakega posebaj prilagoditi...enkrat sem se spravil v to in nikoli več. In ne strinjam se glede stabilnosti in kvalitete...tovrstni portali so namenjenu masovni uporabi in če hočeš da ti bo v prvi vrsti aplikacija zmogla predelati veliko maso mora biti zelo dobro napisana, poleg tega pa mora biti "prijazna" do strežnika...kar pa večina CMS jev z temi vtičniki ni. Problem v teh "vtičnikih" in CMSjih se pojavi v bazah ker enostavno preveč preobremeijo server. Sam sem se nekaj mesecov nazaj igral z podobno zadevo, CMS mi je deloval odlično,povezave z bazo prfektne sem bil zelo pozitivno presenečen,problem pa je nastal potem z temi "vtičniki" in je zaradi tega aplikacija ko je bilo več kot 100 uporabnikov online sesula strežnik.

Mitja200 se hočeš učiti in imeti zase eno spletno stran z enim povprečnim obiskom naredi to kar ti je rekel HardPhuck boš po mojem več kot zadovoljen.

Če pa želiš konkurirati "velikim fantom" bo pa treba odšteti nekaj €.

V vsakem primeru pa računaj na velik promet strani in s tem posledično na večje stroške gostovanja.
rkasteli

Mitja200 ::

hvala vam za te komentarja.

povedal bom tudi da se bom poskusil lotiti to kar je rekel HardPhuck, vsaj probal bom sestavit iz skript nekaj, poleg tega bo pa kar zlo vlka težava. Upam da mi bo vsaj nekaj uspelo saj to je res kar težko.
Lahko še kaj komentirate in pomagate

mogoče ve kdo kak se tem stranem reče po angl

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mitja200 ()

rapvirus ::

mal bo sicer izven teme sam vseen. jst mam pa spletno stan že narjeno. čist simpl(vizitka style). zdaj me pa zanima če se da kok narest da bi recimo en text na strani spremenu tok, da se prjavš na stran (s tem dobiš kao pravice za spreminjanje) pa pol kar v browserju popravš stran (sam kak text, nikakor ne design). Vem da se za to večinoma kaki cms uporabljajo sam kokr sm jst zastopu to pač inštaliraš na server pa pol lahko sam spreminjaš njihove template oziroma pač nebi mogu že svoje narjene strani uporabt.

HardFu ::

Rkasteli, da sem - in to veckrat, in to bom naredil se kolikorkrat bo potrebno :) Temu se rece modularen nacin, ki je dandanes vse bolj razsirjen. Vsak modul se pac priredi po lastnih potrebah, ali se ga ob nepotrebovanju enostavno ugasne ali odstrani, res je, da sprva zahtevajo ogromno casa, ko pa enkrat koncept obvladas, taksno pocetje postane rutina, najlepse pa je da potem zadeva deluje tocno tako, kot si si zamislil ti ali stranka. Tudi spletni programski jeziki se cedalje bolj gibljejo k modularnosti (poglej naprimer Ruby on Rails), saj je vsak modul lazje kontrolirati, kakor pa celotno vsebino naenkrat. Sam sem pred letom naredil spletno stran z Typo3 CMSjem (www.typo3.org), ki ima danes ze vec kot 1000 podstrani in skoraj 100 editorjev, pa se v enem letu niti enkrat ni pojavil niti najmanjsi problem.

Moram pa priznati, da je server load pri vsem tem res vecji - kar je razumljivo pri tako obseznih straneh, samo ce pa pogledas s financne plati pa nekdo, ki ima denar/sponzorje/drugo da lahko naroci/kupi/vzdrzuje tako ogromno spletno stran (portal), potem mu tudi za lasten server nebi smelo tezko dati, se ti ne zdi? (So sicer izjeme, ampak koncept drzi).

Mitja drugace pa bo boljse da si snames kak out-of-the-box CMS, ki ima rating sistem ze instaliran, saj bos drugace ob prevec casa (ce lahko sklepam, da nisi ravno izkusen na tem podrocju)
http://codeable.io

rkasteli ::

Razumem HardPhuck kako poteka modularna gradnja :) In je to drugače dobra zadeva če je programska koda dobro napisana. Prej sem omenil da se nam je stran zaradi teh vtičnikov sesuvala. No stvar smo rešili tako da smo preko hotscripts našli eno podobno aplikacijo in odkupili samo njeno jedro (cena se mi zdi da je bila okoli 200$ ). Avtor aplikacije nam je potem pomagal napisati module in jih kar se da najbolje optimizirati...za svoje delo ni računal ker smo se dogovorili da lahko kodo ki smo jo napisali skupaj uporabi tudi sam...
Rezultat: Aplikacija za katero smo porabili 200$ ,nekaj živcev in nekaj našega časa je zmanjšala load na server za 70%, promet se je ob istem obisku in preklikanih straneh zmanjšal za 50% , kar se precej pozna na računu za gostovanje.

Odprtokodne CMS aplikacije so super zadeve in jih 200% podpiram, hočem pa povedati da niso vedno najbolše. Zgoraj omenjene starni (glasujzame, simaptije ,sikul...) imajo po večini vse svoje oziroma custom aplikacije zato izvorne kode ne boš dobil kar tako. Če pa jo dobiš pa zadeve ne smeš objaviti ker je avtorsko zasčitena. To sem hotel povedati :)

Drugače pa oprosti Mitja200 ker sva z HardPhuckom malo zašla :) Če si začetnik res naredi tako kakor ti je rekel HardPhuck in najdi en CMS ki je out-of-the-box inštaliraj na server in boš počasi učil z napak in preglavic ki jih boš imel z njim :)
rkasteli

bluefish ::

@rapvirus: odvisno od tega kaj želiš. Če bi rad to dodal na tvojo obstoječo stran, potem bo potrebno ročno napisati kodo ali pa uporabiti kakšno skripto, ki ji določiš polja urejanja vsebine in le to potem oblikuješ. Če pa želiš preiti na CMS pa sloh ni velikih problemov. Template se ureja enostavno, možnosti pa so skoraj neomejene.

rapvirus ::

no jst bi rabu kako tako skripto. da bi to lahko urejov. a pozna kdo kakšno? drugač sm pa glede urejanja cms templatov slisov drugac... da rabs kar precej časa da stran nardis tako kokr si si zamislu.

rapvirus ::

no al pa za začetk da bi mi vsaj kdo razložu kok naj bi to delalo.. princip

bluefish ::

ločiti moraš izdelavo celotnega CMS-ja in urejanje in izdelavo preoblek zanj. Preobleke lahko narediš z malo znanja CSS in z upoštevanjem smernic, ki jih zateva portalni sistem.
Skripta pa je enostavna. Na svoji strani določiš del na katerem se bo urejala vsebina, vanj vstaviš neko kodo sktipte, nato pa preko admin konzole urejaš vsebino.
Če pa želiš na ta način urejati skoraj celotno vsebino strani, pa morda enostavna skripta ne bo dovolj in boš moral stvari prilagoditi sam.

Mitja200 ::

jaz bi samo še proso če mi lahko kdo da link od kakega out-of-the-box sn malo na googlu vpiso pa ni glih kaj ven prišlo, tak da bi lepo proso za link.

rkasteli ::

Iskalni niz za googla uporabi " hot or not script"

"out-of-the-box" je zgolj fraza za že narejene CMS sisteme.
rkasteli

rapvirus ::

kak predlog pod kaj naj jst iščem?

Mitja200 ::

sem pol napisal voting script in sem že blizu tega kar iščem.

bluefish ::

@rapvirus: nekaj preprostega imaš tukaj (CuteNews). S to skripto lahko na stran vstaviš kodo kjer želiš, da se pokažejo novice. V admin delu pa določaš število prikazanih strani, urejaš novice in komentarje, izgled,...
Drugače pa v Googlu lahko iščeš pod news script, content management (oz. to je CMS), news publishing in še kaj drugega. Pred te besede pa dodaj še PHP oz. tisti jezik v katerem želiš imeti to narejeno.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Internetna stran VS letna karta za fitnes. (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
8013363 (10521) Jeronimo
»

WordPress kot spletna stran

Oddelek: Izdelava spletišč
494332 (913) alessio2
»

Izdelava gui obrazca za vnos in iskanje podatkov

Oddelek: Izdelava spletišč
61511 (1375) Ales
»

CMS primeren za Radio

Oddelek: Izdelava spletišč
141552 (1182) bluefish
»

Cena izdelave

Oddelek: Izdelava spletišč
422838 (1556) nobodyelse

Več podobnih tem