» »

ISDN modem Siemens Gigaset 3070 problem pri povezovanju ... urgentno

ISDN modem Siemens Gigaset 3070 problem pri povezovanju ... urgentno

delfinus ::

Moj zlahtnik ima naslednji problem, ki se mu je pojavil vceraj. Ob povezovanju mu modem poklice SIOL (tako indicira) potem se pojavi okno z Preverjanje uporabniskega imena in gesla in potem caka, caka, caka in na koncu spusti linijo, ker se ne poveze. Prav tako sem poskusil se povezati na ARNES s svojim uporabniskim imenom in geslom in prav tako isto, poklice, napise preverjanje uporabniskega imena in gesla in potem ni odziva in gre v ponovni krog posiljanja uporabniskega imena in gesla. Vsa uporabniska imena in gesla so vredu, prav tako vsi kabli v vticnicah in v enoti modema. Driverji so instalirani pod windowsi in modem pravilno zazna. Hec je, da je do sedaj modem pravilno deloval, odstranilo pa se ni nic iz sistema. Zdi se mi, da en signal le pride do streznika pri SIOLu ali ARNESu, saj se pojavi korak preverjanja uporabniskega imena in gesla, a zatem nastopi mrk, ko bi moral modem vzpostaviti povezavo z accountom.
Virus ni, saj sem preveril z zadnjo bazo F-secure, poskusil sem tudi na drugem PC, ki nikoli ni bil povezan v internet in prav tako isto. Je kdo dozivljal podobne simptome nepovezovanja na Internet? Urgentno bi rabil kak nasvet, ker mi je zmanjkalo idej.

Nasvet dobrodosel,

lp, D.

twosocks ::

Meni isto na Diva USB. Sicer se to dogaja še drugim na tem forumu.
*------------------------------------------------------------------*
Ni podpisa
*------------------------------------------------------------------*

iskra ::

Si poklical na telekom? Jaz imam enak modem pa mi (razen zaje*****ja z inštalacijo gonilnikov) ne dela nobenih težav :\

twosocks ::

Ja, meni so na Siol tehnični pomoči razlagali, da gre za virus, potem pa sem jim povedal, da Norton (ki mimogrede pozna Mydooma/Mimail) zagotavlja, da je PC čist. Pognal sem tudi removal tool, pa ni ne duha ne sluha o okužbi.

Vsi, ki imate podobne težave - oglasite se, da čimprej najdemo rešitev.

Mislim, da se v prvih nekaj minutah, dokler poezava deluje, naloži nek programček, ki potem onemogoča povezavo ...
*------------------------------------------------------------------*
Ni podpisa
*------------------------------------------------------------------*

delfinus ::

Sem se matral sedajle 4 ure, rezultat nicen. Poskusil sem pa res marsikaj torej: Modem je pravilno instaliran, tako korensko vozlisce za USB kot 3je modemi pod MODEMS pod hardware. Uporabljam modem HDCP (brez tistega PPP) ne vem na pamet. Modem zazna brez problema, driverji se instalirajo brez problema (WinME). Vse kaze da deluje. V nastavitvah sem dal tudi bring on the terminal windows before dial in rocno vpisal komando atd088032320 in zadeva me je povezala s SIOLOM!!!! Napisalo je CONNECT, to vsekakor pomeni, da se je modem uspel povezati z SIOLom, potem zacnejo v tistem malem oknu sibati neki znaki in kaze kot, da SIOL posilja modemu ton za povezovanje, a se modem ne odzove nanj. Ko se modem povezuje ko je gor Veryfiying username and Password na modemu utripa tista mala zelena lucka, ko zadeva pade dol gori konstantno. Prav tako isto je z ARNESom. Virus nikakor ne more biti, cekirano s ta zadnjo bazo F-secure, prav tako sem instaliral modem na masino, ki sploh se nikoli ni videla interneta. Poskusil sem tudi odstraniti vse sledi o modemu, Talk&Surf, USB vozlisce za modem in iz telefonije ter naredil ponovno instalacijo, a zadeva ni nic pomagala. Isto. Slepa ulica. Sumim lahko se samo na okvaro modemskega dela. Ceprav ATI1 .... ATI9 komande lepo inicalizirajo modem ce jih vpisujem v terminalskem oknu. V glavnem sem obupal.

ima kdo kaksno idejo?

lp, Davor.

joze ::

Napravi račun na volji, meni dela siol podobne težave, na Voljo pa se brez težav povežem.

delfinus ::

Z Voljo res nisem poskusil sem pa poskusil s svojim ANRESom in tudi ne gre isto. Hecno je, da jim je modem od leta 2000 deloval bp do vceraj, pri istih nastavitvah in nic spreminjanja pa ne vec. Ostale funkcije tudi delujejo, saj je ta zadeva cela centrala. V glavnem neznanka.

lp, D.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

Cico ::

Jest imam tud ta gigaset in se brez težav lahko povežem na arnes in voljo. Na arnes samo z eno linijo, drugo mi prekine, na voljo pa brez težav polna hitrost. Imam pa xp home

delfinus ::

Clovek ne more verjeti. Danes sem napravil Account na Volji, kot je predlagal JOZE in na Voljo se lahko pod enakimi nastavitvami povezem in uporabljam Internet!!!!
Na SIOL in ARNES pa se vedno ne. Kaj je sedaj to? Naj omenim, da je account na SIOLU normalno odprt in delujoc, saj lahko berem posto preko SiLovega WEB maila, prav tako lahko opravljam servisne stortive. Ali mogoce Siol tako lovi nove narocnike ADSL?

lp, D.

SkIDiver ::

To je spet eden tistih dni in primerov, ko ti ni nč jasno zakaj in kako! Kolega je pri kolegici, ki je dobila v študentu internet v PC vgradil mrežno kartico. Zadevo namontira notr, zapre ohišje, priklopi vse kablovje in pritisne stikalo za štrom. PC se zažene in obstane. Kaj sedaj? Vsesplošna panika:D Pozvoni moj mobilnik in me zmoti ob srkanju hladnega piva ob toplem radiatorju. Opiše mi problem in se odločim, da zadevo pogledam. No pržgem PC in zadeva obstane pri preštevanju rama. Odprem stranico malo podrmam ram in ponovno prižgem. Isto. Vzamem ram vn ga spiham in ravno tako režo. Dam nazaj notr in ga prešteje. A na koncu spet zadeva obstane. Potem podrmam vse kar se je dalo v PC-ju in poskusim ponovno. Isto. In potem je ostalo samo eno. Zmeči vse vn in pusti notr samo osnovo. Tako je ostala notr samo plošča z integrirano grafiko in zvokom, procesor, ram in disk. Zadeva se bootne in zažene v windowse. Vredu. Ugasnem in dodam CD-rom. Ponovni poskus uspešen. Ponovim vajo in dodam mrežno kartico. Deluje. Nazadnje dodam že disketnik in zadeva se normalno boota in naloži windowse. na koncu je blo spet vse notr v ohišju in PC je deloval normalno. Peč eden tistih dni in primerov, ko crkne in kasneje začne delovat pa sploh ne veš zakaj je nehalo delovat in zakaj je potem začelo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Medion brezžični ojačevalnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
182757 (2144) magjan
»

sinope568+in linksys WRT54GL

Oddelek: Omrežja in internet
175874 (5564) dreamtheater
»

Ukradeno uporabniško ime in geslo.

Oddelek: Omrežja in internet
81660 (1343) Bakunin
»

Dial-up in siol ne delata!

Oddelek: Omrežja in internet
91021 (938) Bannockburn.
»

Dial-up problem?

Oddelek: Pomoč in nasveti
5902 (849) smolep

Več podobnih tem