» »

Medion brezžični ojačevalnik

Medion brezžični ojačevalnik

Tomson ::

A kdo mogoče ima tale Medion Brezžični ojačevalnik ?

Sem nabavil zadevo, priključil, nastavil, a nekako ni prave povezave, če nimam povezave preko kabla, se pravi če uporabim wifi signal od modema/routerja. Wifi extender sicer deluje, signal je boljši, a povezava ne deluje, oziroma me vedno sprašuje po username in password in v oklepaju pišejo podatki od Medion ojačevalnika, ki pa če jih vpišem spet priletim na uporabniško stran od ojačevalnika, drugam pa se ne poveže če ne vpišem dotičnih podatkov ... Sicer je omrežje Siol, preko njihovega Iskratel modema ... Kakšna ideja?
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Silvo ::

Istega nabavil za prijatelja in deluje bp,sicer sem nastavil vse ročno.
Silvo

Ročno res nisem poizkusil. Kaj pa je pri ročnem načinu pravzaprav potrebno nastavit?

medenko ::

Kateri IP ponudnik? Aja Siol/Telekom....resetiraj, drugače vrni. Mora delat.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: medenko ()

Ma ni mi jasno kje je težava, ker repetitor deluje, tudi z napravami se lahko povežem, signal je dober, ampak potem ko grem na net zahteva user in pass, če vpišem od Mediona me vrže na njegov setup page, drugam pa potem spet ne gre, spet sprašuje za user in pass ...

Frenckie ::

Vpiši uporabniško ime in geslo, ki si ga dobil ob priklopu interneta (verjetno Siola).

Tisto nima veze, tale Medion je samo repetitor že obstoječe Wifi povezave. Wifi geslo sem generiral sam za Iskratel, ampak tam ni uporabniškega imena, da bi uporabil ime Wifi povezave kot user in dodeljeno geslo kot pass pa tudi ne gre. Skratka, samo to mi ni jasno, kakšno uporabniško ime in geslo zahteva ...

V navodilih je:)
admin in 1234
Silvo

PrihajaNodi ::

jah sam se z laptopom ne morem povezavti. Na telefonu mi javlja napako ko vpišem uporabniško ime in geslo po tem ko daš apply. Po tem pa ne najde več repeaterja.

Zakaj hudiča meni ne najde tam pod search ničesar ko dam cd notri (medion finder)? Še komu povzročajo težave te jajca? To se potem preklopiš namesto na svoj wifi na repeater?

Zgodovina sprememb…

Silvo, če vpišem admin in 1234, me vrže, kot sem že omenil, na configuration page od Mediona in ko zopet vpišem nek url, npr. google.com zopet zahteva user in pass, zopet vpišem "user" in "1234" ter me zopet vrže na Medion config page, itd itd. Če pa ne vpišem omenjenega pa sploh napiše da stran ni dostopna.

Ne vem ali je problem tale telekomov modem/router ali je težava v Medionu, ampak očitno bom zadevo nesel nazaj ..

Problem je v Medionu. Meni sploh repeaterje ne najde na kompu. Pa je to moj že drugi model (sem prejšnega nesel nazaj). Razen če ga izključim in potem priklopim nazaj, potem mi pride noter vendar imam probleme z gesli in konfiguracijo, ko se tam restarta, potem se napiše nek error...Potem pa se repeater spet zgubi in ponovi vajo, repeater ven, potem čakaš da se najde, ročna konfiguracija in error.

Ma zadeva deluje čist spodobno.Ne vem,kaj te matra.
Jah ko si enkrat notri,pač najdeš omrežja v nastavitavah mediona in klikneš gor svojega..vpišeš še geslo iz routerja in dela.
Silvo

Ne ne dela. Žal. Niti na telefonu ne. Do gesel še pride naprej pa ne...

Zdej bo zgledal ko,da v Hoferju delam:)
Danes kupil še zase enega in ga z lahkoto usposobil z prenosnikom.
Zadeva deluje bp,kot ojačevalec signala,drugo probaval pa nisem.
Silvo

krho ::

Saj moj tudi Serje... Postavljen je v repeater mode.. In se včasih zgodi, da mu zmanjka povezava do WiFija.. Bedak potem začne furat lasten DHCP in na vse mašine za njim nastavi napačne IPje.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Enako je pri meni, pa je bil že menjan. Da, zmankuje mu povezave do wifija, potem pa izklop in potem vklop potem pa najde. Jajca

SeMiNeSanja ::

Firmware update ne obstaja?

magjan ::

Moje izkušnje s povezavo routerjev v bridge mode (z siolovim iskratel sionope modemom) je da njihov modem vsake toliko časa(dan, dva?) oziroma po resetu spremeni MAC naslov WLAN povezave, kar ima za posledico da repetitor ne dela več (do ponovne nastavitve). Na helpu seveda nimajo pojma, rešil zadevo z dodatnim routerjem od takrat dela brez problema.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Wi fi ojačevalec

Oddelek: Omrežja in internet
84578 (4339) Lujz113
»

ojačevalec wifi signala

Oddelek: Kaj kupiti
186322 (4905) laguna1
»