» »

Nakup MP3

Nakup MP3

Blisk ::

Zanima me sledeče, frend je kupoval tile 2 zadevi na mađarskem, v neki levi trgovini, k niti ne ve več kako se reče, slučajn je naletu in dobu zadevo cca 30% cenej k drgač v trgovinah.
Pa me zanima, če kdo pozna kako varianto pri nas, da kdo to prodaja?
Ali pa mogoče kje tko za mejo.
http://www.daisymm.com/l/en/index_mp3_e...
http://www.iriver.com/product/info.asp?...

Tugo ::

prvi: Diva Gem imajo na www.e-misija.si ali pa na www.megahit.si prva je v MB, druga v LJ, sta pa eno in isto.
iRiverja pa na Mađarskem ni mogu vidt :) Najbližje SLO je na Češkem, zdej pa tut v Beogradu.

lp, T.

Blisk ::

Je je z mađarskega 100%, sam kot pravm ni neka uradna štacuna za te zadeve.
Zgleda da je to dobu od kakega švercerja.

Tugo ::

aha, pol pa ok :)
sam tolk, da veš kako je glede iRiverja ;)

lp, T.

Mamaplata ::

Mene pa zanima če bi mi lahko kdo zrihtal tega IRIVER -ja IFP380T model.
Vem da bi tole sodilo med oglase vendar sem napisal tukaj ko je ravno govora o IRIVER-ju.
Sem pa zadnjič spraševal po naših trgovinah pa ga ni za dobit.
Med drugim sem vprašal tudi v domenci , kjer mi je neki mulo ponujal eno CREATIVE sranje na Qbik ,ko sem mu omenil IRIVERJA zraven pa je dejal ,da ne nabavljajo od ene leve firme itd., itd.Skratka dobil sem močan občutek da je Domenca zastopnik za Creative.
Ne bom rekel, da je Creative slab vendar se za moje pojme katerikoli njihov model skrije pred IRIVER-jem IFP380T.

Tugo ::

Ko sem šel pred dobrim letom dni po svojega iRiverja, sem moral it na Češko, ker bližje Sloveniji ni trgovine, ki bi jih imela. Sem pa napisal, da jih imajo sedaj tudi v Beogradu.
Ko sem ga šel jaz iskat na Češko, sem imel problem najti še 3 modele, ki bi ga naročili, pa čeprav sem računal samo 1/3 poti do tja in nazaj + dobil sem že direkt brez davka + še popust na količino. Pa vseeno ni bilo zanimanja. Še to, sploh veš kolk pride ena taka "mrcina"?

lp, T.

Mamaplata ::

Res je zahojena naša kokica kar se tehnologije tiče.Po drugi strani pa se tudi v Avstriji ne da dobit , čeprav ga ima Media markt v katalogu.Cena je pa huda za ta model ja8-O .Sem gledal v Nemčiji v eni trgovini (internet) bi se ga dalo dobit za 179Eurov.Vendar bi bil pripravljen toliko plačati za res hud MP3 player kot je IFP380T.Mogoče bi bilo pametno še malo počakati , mogoče bodo cene kaj sedle.
Kateri model pa imaš ti?

Tugo ::

jst cen ne vem, ker se nisem zanimal za Flash player... imam mp3/cd player... iMP-350... v Evropi je bil po 270€, mene je prišel 185€... malo več okoli 41k sit takrat!
Drugač je pa zakon! sploh ko vidiš kolk folk kupuje mp3je in so zadovoljni. ampak verjemi, da nisem noebenm od njih kazal svojega, ker bi bili nad svojim razočarani. Kot prvo zaradi firmwarea, drugo noro dobrega ojačevalca (za slušalke, da ne bo pomote :), potem imaš pa vrsto nastavitev! Novi modeli so pa tako ali tako še toliko boljši. JE razlika med iRiverjem in ostalimi! Sej se najdejo še drugi, ki so ponaredki iRiverja, samo problem je, ker jih še v Evropo ne uvozijo, kaj šele v Slovenijo. Po ceni bi bili ugodni, po kakovosti pa ne morem rečt, ampak po testih je kar nekaj firm podobne playerje ven dalo kor iRiver, vendar je problem, ker noben ne preživi.
Svetujem ti, da se pozanimaš kako je z Beogradom! Sploh, če imaš koga, ki bi šel dol po njega. Še to, model 180 ima koliko flasha? Ker pod 256M ne kupuj! Daj rajši malo več in boš imel vsaj nekaj od tega! Drugače ti priporočam unega iz Megahita (e-misija). Pride cca 25k, dobiš ga z 32M vgrajenim flashom, pa še kartice podpira (MMC in SD). Ima ga kolega. Ni odličen, ampak dober približek. Pejt si ga pogledat, al pa probaj dobit iRiver... vsi, ki ga imajo, ga bojo težko dali iz rok. To so vsaj moje izkušnje!

lp, T.

Mamaplata ::

Najprej sem hotel tiso DIVA zadevico mi je zelo všeč ,vendar sem potem gledal IRIVER-ja katerega pa je zelo težko dobit.
Torej tista Diva me zanima kakšen je posnetek z mikrofonom oz. radijem? Ali je dovolj kvaliteten za poslušat? Bi se dalo mogoče dobit kakšen sample?
Hvala.

Blisk ::

No moj namen je kupit tale CD MP3 player saj ga gledam že 2 leti, ampak takrat ko sem kupoval 350 je bila 75 jurjev, to je pa velik too much.
180 EUR niti ni tok, kot sem slišal za kvaliteto.
Imam pa namen še kupit flash MP3 player tud od Iriverja, ampak stane 512Mb 300 EUR, kar je pa velik preveč dnarja, sploh pa ker nima možnosti dodajanja kakršnihkoli kartic.ž
Ima pa vgrajeno eno prece dobro zadevo, za kar mi je vseen zanimiv to pa je, da lahko s kateregakoli CDplayerja točiš musko dol na flash player ker ti hkrati pretvarja musko v MP3, celo določiš lahk kvaliteto, zato mi je idealna zadeva za na morje CD IMP 550 in pa flash player 512Mb.
Ampak bom za flash player še mal počakal.
Če ma kdo kako varianto za Iriver naj pove.

Mamaplata ::

Mogoče bi si tudi sam premislil za varianto IFP390T kateri ima 256Mb flash-a.
Najbolj pa mi je všeč to , da lahko snemaš radio + diktafon + line in vhod in to direktno v MP3 pa ,da ne omenjam firmware ki podpira ogg.Še ena zelo dobra lastnost je dolgi čas predvajanja glede na druge podobne zadeve okoli 20 ur z eno AA baterijo.To je tudi v redu da baterija ni vgrajena in jo lahko po potrebi mimogrede zamenjaš medtem ko pri modelih z vgrajeno ne moreš nič(dokler je spet ne napolniš)

Zgodovina sprememb…

Mamaplata ::

Ravno sedaj gledam ugodno varijanto (150E) za IFP380T na IDEALO.DE in razmišljam kako bi bilo naročit v Avstrijo in potem it robo iskat ,smo znam en qrc nemško in nevem kako se to naroči.

Tugo ::

Diva ma zlo dobr zvok, ko snemaš. vsaj jst sm bil zelo presenečen. nisem testiral na kakšnem frekvenčnem analizatorju, ampak je pa AAC kodek in NE mp3!!! samo tolk v vednost!
Ko sem jst kupoval iMP-350 je bil 270€ + stroški carine + blablabla... ampak sem ga dobil potem za dobrih 40k. Ni mi žal niti tolarja. Kupil sem si edino še slušalke Sony MDR-70... se mi zdi, da je taka oznaka. In so tut noro dobre!

lp, T.

Mamaplata ::

Kakšen pa je ta kodek AAC ali je to podobno MP3 in ali lahko potem na playerju (DIVA) predvajaš posnetek direktno(brez predhodne obdelave na comp - se pravi kot diktafon na kaseto posnameš nato predvajaš?)
Ali ima DIVA že firmware za OGG?
Sicer pa sem o gledal na neki poljski strani in so ji dali oceno samo 50 od 100.
Še link : http://technet.idnes.cz/hw/hw_mp3/divag...

Mamaplata ::

antonija ::

Drgac sm jst vidu iRiverje u Svici. Ce bi kdo res zelo hotu met kaj takega konc aprila mi lahk pise na zaseban sporocila.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Snipy ::

Ja mene bi to zanimalo. a mas kak cenik alpa kaksno stran od trgovine??

Tugo ::

Diva nima Ogg Vorbisa in ga po mojem nikol ne bo mela. AAC je zelo podoben Vorbisu. Nekaterim je še bolj všeč kot Vorbis. Po mojem sta neki podobnega, ampak nisem testiral.

lp, T.

Mamaplata ::

Malo sem si prebral o tem AAC kodeku in izgleda kar zanimivo.Mogoče si bom še premislil in navsezadnje vzel DIVA zadevico.Vsekakor bom še malo počakal ,mogoče bo IRIVER prišel tudi k nam.

Tugo ::

po mojem ne. sem bil v Big Bengu in kokr sm vidu, niso bli zainteresirani. Je bilo sicer neki idej s strani druge firme, vendar so se odločili, da ne bo nič. Po mojem ne bo iz tega nič. Vsaj v kratkem roku - cca par let!

lp, T.

P.S.: Rajši poštudiraj kako dobiti iRiverja iz tujine, ker ga boš dobil veliko let prej :)

G@MER ::

Jst si bom tud kupu en mp3 player. Bil sem že odločen, da bom kupil Divo Gem in dokupil eno 128MB SD kartico, pol pa sem videl tist review, kjer dobi oceno 50% in se premislil.

Če kdo najde kak review (v angleščini), kjer dobi ta Diva večjo oceno (vsaj +85%), si bom mogoče premislil.

Trenutno pa razmišljam o MSI Mega Stick 1 ali o Creative MuVo NX (na žalost nima FM radia).

LP

G@MER ::

Evo, sem najdu še en review DIVE 32MB, a stran spet ni v angleščini.;((

Tu pa je dobila oceno 4/5:
http://se.pricerunner.com/sound-and-vis...

Če najde še kdo kak review, naj pove!
LP!:)

Tugo ::

jst mu ne bi dal 4/5... je zanimiva stvar, ni popolna in je daleč od tega. ampak za tisto kar se dobi pri nas je zadovoljujoča. po mojem je 50% neka zadosti objektivna ocena. ampak to ne pomeni, da slabo tole! ker ni! če je dobil iMP-350 malo nad 80%, potem je 50% za Diva zelo velik. Zato od teh ocen ne boš mogel vedeti kaj je dobro in kaj ne. Poglej si rajš ocene za posamezne dele predvajalnika (zvok, uporabnost, user friendly, kaj dobiš, cena,...). Tukaj boš šele videl kaj je dobro zate in kaj ne!
Pri Divi se mi zdi fajn to, da ima velik display, gumijasto ohišje, možnost nakupa zunanje kartice, diktafon, radio, potem se pa že skor konča.
Ti moraš sam pri sebi vedet kaj iščeš in potem pogledaš, če ti pri doočenem playerju to ustreza. Če ti, NABAVI! Drugače pa iščeš dalje. Iz ocen na raznih straneh boš zvedel bolj malo. Probaj še po raznih forumih (NE slovenskih).

lp, T.

Mamaplata ::

Če bi vedel v katerem jeziku je napisana stran bi mogoče lahko prevedel na online translation , sem iskal švedsko finsko pa ne prepozna mora biti drug jezik.
Drugače pa bi jaz raje vzel DIVO kot MSI-ja ker ima tak čuden zaslon samo 2 vrstici pa še radija ne moreš snemat.

Gandalfar ::

Mamaplata: kaj ti isces.. obcasno za mp3je igrat al vecpradstavno posast. Mislim .. kolikokrat pa snemas iz radija na prenosni player? :)

Mamaplata ::

Večpredstavno pošast vsekakor >:D .Drugače pa je res odvisno od tega za kaj rabiš ,jaz rabim za občasno snemanje nekateri reči preko radija >:D

G@MER ::

Evo, sem najdu še nekaj user-reviewu (seveda spet NE v angleščini;( ): http://www.cybernetix.com.pl/reviews.php

Opis Dive @ E-Misija.si : http://www.e-misija.si/shop/opis.php?id...

Opis MSI @ Teal.si : http://www.teal.si/iShop.asp?mode=PR00C...

Čudno se mi zdi, da imata po opisu sodeč oba LCD zaslon velik 29.5 x 11mm (96 x 25 pixel)?! Napaka? Ali je Diva toliko manjša, saj je na njej zaslon videti prav velik!8-O

LP!

G@MER ::

Zanima me, kateri kodek je najboljši za kodiranje AAC datotek: Psytel ali Astrid/Quartex?:\

Opis AAC: http://www.apple.com/mpeg4/aac/

Po tem opisu sodeč, je AAC dosti boljši od MP3-jev.:)

LP!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: G@MER ()

Mamaplata ::

Kar se tiste strani tiče : http://www.cybernetix.com.pl/reviews.php pa so ocenili vse s 5 od 5 (po moje tud ja).Če pa pogledamo koliko pride DIVA z 32Mb + kartica 128Mb pa ugotovimo ,da je celo dražji od IRIVER-ja IFP380T.Bo treba malo počakat
itak ga bom potreboval šele okrog aprila maja meseca,tako ,da če bo slučajno kdo zahajal kaj v tujino se lahko kar zmenimo ,ane.

G@MER ::

Zanima me, kateri program bi lahko uporabil za pretvarjanje glasbenih datotek v format AAC (brez, da bi uporabil ukazno vrstico)

Potrebujem PROGRAM za pretvarjanje datotek! Poskusil sem s CDex 1.5 in v encoder izbral Astrid/Quartex AAC encoder, a mi je med pretvarjanjem napisalo, da ne more odpreti external encoderja.

G@MER ::

Sem že našel program za konvertanje datotek v AAC. Uporablam kr Nero 6.0.0.9!:))

Sedaj mi ustvari glasbene datoteke v formatu .mp4 in v .aac

Diva podpira .aac, ne .mp4; right?8-O

LP!

Tugo ::

točno tako, AAC.

lp, T.

Poldi112 ::

V zadnjem Monitor-ju so testi predvajalnikov MP3-jev. Ceprav ne taki na cd, kar je za mene bolj zanimivo. Hocem da je cim manjsi...

antonija ::

U monitorju so sam eni cudni modeli, nobenga iRiverja. Jst sm biu pa tolk navdusen da bom izvedu k'k je s tem playerjem...

Drgac jih pa majo u svici u mediamarktih. Cene so sledece:

iRiver iFP-380T(128MB) 239CHF
iRiver iFP-390T(256MB) 269CHF
iRiver iFP-395T(512MB) 399CHF

1 CHF je okol 150SIT, trenutno pa mislim da je 152SIT.

Z zalgo je pa tko: Trenutno jih ni, bojo pa nasledn vikend (14.02.04) ze na policah. Pa svicarji se drzijo rokov ki jih povejo strankam...;)
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

G@MER ::

Mamaplata: Diva GEM 32MB stane pri E-Misiji 24,768 SIT (z 4% popusta na gotovino); Security Digital 128MB spominska kartica pa stane 10,860 SIT (pri Mlacomu - no name firma) ali pa Vikingova SD kartica 15,215 SIT (pri mimovrste).
Skupaj torej:
24,768 + 10,860 = 35,628 SIT ali 24,768 + 15,215 = 39,983 SIT
Jaz bom kupil kar to Divo in dokupil še 128MB SD kartico. To pa zato, ker podpira AAC format (za moja ušesa: 64Kbps AAC = CD quality)!:))

LP!

Mamaplata ::

V redu , če ti paše, ok.Prosil bi te samo ,če boš potem kaj opisal zadevico.

Tugo ::

G@MER: Ali slučajno veš kakšen bitrate je pri Divi ta AAC? si gledal kakšne birate ima pri snemanju z Divo? zanima me, ker nisem probal, sem pa probal kvaliteto zvoka in je zakon 8-O

lp, T.

G@MER ::

Mamaplata: bom opisal, takoj ko dobim!8-)

Tugo: Za predvajanje podpira Diva od 8 - 320Kbps + VBR (variable bit rate); za snemanje iz radija pa podpira AAC: 44,1 kHz @ 128Kbps ali 22,05 kHz @ 64Kbps.:)

LP!:D

Tugo ::

Je kdo probal kako Diva GEM snema? je kdo znal nastavit obe moznosti za bitrate pri snemanju?

lp, T.

G@MER ::

Evo, včeraj (Ponedeljek, 16.2.04) sem naroču to Divo GEM + pomnilniško kartico SD 128MB preko E-Misije in enkrat ta teden že dobim preko hitre pošte!:))

Bom malo preizkusil in opisal to zadevo, takoj ko dobim!:D

LP!

G@MER ::

Danes sem dobil to Divo GEM + SD 128MB!:))

Malo sem že preizkušal in zadeva je zelo v redu! Najboljše strani so: Li-ION akumulator, podpora *.AAC datotekam, diktafon (snema v AAC), FM radio (snema v aac), ne-potrebovanje gonilnikov za WinXP, podpora ID3v2 tag, dobre slušalke (res!),... [bi se še kaj našlo!]

Skratka, zadevo res priporočam! Enjoy!8-)

Tugo ::

dobr o slušalkah bi se dalo razpravljat ;)

mene zanima sledeča stvar: če spreminjaš EQ sem dobil občutek, kot nekaj kar je bilo narejeno v 15 minutah :) pa ti? mislm, dober glas, če ne uporabljaš EQja! malo premalo nastavitev, ampak ok... si nasel kje nastavis kvaliteto za snemanje? ker jaz nisem. vse kar sem nasel je bila občutljivost mikrofona. če boš kaj našel, prosim sporoči.

lp, T.

2tiLen ::

tugo, g@mer: a sta si že dala tazadn firmware gor... se splača... men recimo brez update-a ni prepoznalo SD kartice...

LP
Tilen

Tugo ::

2tiLen: Jst nimam tega playerja, ampak sem delal na kolegovem. Nisem pa našel nastavitve za snemanje. A lahko prosm lepo še ti pogledaš kje je to, če se sploh da. V specifikacijah naj bi bile 2 možnosti pri snemanju, ampak ne vem zakaj potem ni tega v samem playerju.
Kaj dobiš s ta novim firmwareom, poleg podpore SD karticam?

lp, T.

2tiLen ::

tugo: tud sam ne najdem nastavitev za snemanje... vprašanje če se sploh da kej naštimat.. bom še mal pogledu...

glede novega firmware-a pa tko; bolj malo novosti... mislim da alarm, ura pa datum...
res pa je, da se nisem poglobil v player pred updateom tko, da sem takoj, ko sem videl da ne prepozna SD kartice, menjal firmware... lahko da je bil alarm itd. že prej pa sploh nisem opazil:8)

LP
Tilen

Tugo ::

v tem firmwareu, ki ga ima kolega je to že notri. ni bilo pa še probano z zunanjo kartico (MMC ali SD).
če glede snemanja karkoli ugotoviš, prosim sporoči.
Hvala!

lp, T.

G@MER ::

S to DIVO GEM imam sedaj en problem:
update-al sem firmware (na verzijo 1.51) in sedaj mi je iz predvajanja izginil ID3 tag (prej je bil).;(

Čudno se mi zdi, da je z NOVEJŠIM firmwarom odstranjen ID3?!;((

Če kdo ve za rešitev, naj mi sporoči!

G@MER ::

No, začasno rešitev že imam - imena .aac datotek sem spremenil v naslove skladb.:P

Vseeno pa bom počakal na nov firmware...:\

LP!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[MP3] predvajalniki s flash spominom (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Zvok in slika
61175618 (31316) M.B.
»

iRiver Music Managment

Oddelek: Programska oprema
7923 (837) iso2000
»

Prenosni mp3 predvajalnik

Oddelek: Kaj kupiti
222317 (1389) dragoonka
»

prenosni CD/mp3 player (iRiver vs. Sony)

Oddelek: Kaj kupiti
101820 (1720) zee
»

mp3 playerji (flash)

Oddelek: Kaj kupiti
101352 (1219) Mamaplata

Več podobnih tem