Forum » Znanost in tehnologija » Naše prepleteno daljno sorodstvo
Naše prepleteno daljno sorodstvo
Avenger ::
2,4, 8, 16, 32. 64, 128, 256, 512, 1024, 2048, 4096, 8192, 16384, 32768
Znane številke, ampak tokrat so to vaši predniki in petnajst generacij nazaj jih je bilo točno 32768. Verjetno ga ni med nami, ki si ne bi vsaj kdaj zaželel r aziskat svoje družinsko drevo do pamtiveka. Podobne razprave so pa tukaj tudi že tekle. Na kvarkadabri je prevod članka nekoga, ki je iskal svoje irske prednike in naletel na dr. Humphrysa, ki se s tem ukvarja in ki je ugotovil, da ima vsak Evropejec kraljevske prednike v Angliji in da je hkrati tudi potomec Mohameda... Potem je čisto dejstvo, da smo si vsi tako ali drugače v sorodu, le da mogoče kakih 10-20 gneracij nazaj. Zanimivo tudi to, da od 20% ljudi živečih okoli leta 1000 nima nobenega danes živečega potomca. Men je to dalo precej mislt. Komentarji?
Znane številke, ampak tokrat so to vaši predniki in petnajst generacij nazaj jih je bilo točno 32768. Verjetno ga ni med nami, ki si ne bi vsaj kdaj zaželel r aziskat svoje družinsko drevo do pamtiveka. Podobne razprave so pa tukaj tudi že tekle. Na kvarkadabri je prevod članka nekoga, ki je iskal svoje irske prednike in naletel na dr. Humphrysa, ki se s tem ukvarja in ki je ugotovil, da ima vsak Evropejec kraljevske prednike v Angliji in da je hkrati tudi potomec Mohameda... Potem je čisto dejstvo, da smo si vsi tako ali drugače v sorodu, le da mogoče kakih 10-20 gneracij nazaj. Zanimivo tudi to, da od 20% ljudi živečih okoli leta 1000 nima nobenega danes živečega potomca. Men je to dalo precej mislt. Komentarji?
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
ripmork ::
tudi sam sem se že večkrat spraševal kako dolgo je moje družinsko drevo-sej ima začetek kajne,toda le kje je ta začetek,jaz vem kje je začetek mojega družinskega drevesa.v migetalkarju iz morja ...druge logične razlage ne poznam,razen če bi bil kakšen biblijski manijak in bi si lahko preprosto razložil,da se vse začne pri Adamu in Evi.
migetalkar-več celičar-meduza-kar neki-riba-dvoživka-plazilec-kosmati plazilec-kr neki(2)-opica-pračlovek-človek...nekako tako
migetalkar-več celičar-meduza-kar neki-riba-dvoživka-plazilec-kosmati plazilec-kr neki(2)-opica-pračlovek-človek...nekako tako
Thomas ::
Kar se tiče grafa prednikov, do maksimalnega števila 32768 v 15. generaciji nazaj, nihče ne pride. To se križa že precej prej.
Tudi dva pradedka iz 15 generacije nazaj nista nujno živela istočasno, pač pa je bil eden naprimer dobesedno prapravnuk drugega in istega stoletja še videla nista!
Graf se kravža tudi tako, da je marsikdo bil oče otroku svoje hčere. Te "lepe" incestuozne navade so še žive med vsemi možnimi sorodstvi in vsak ima nekaj tako okrašenih kvrg na dovolj daljnem družinskem drevesu.
Za Ripmorka pa ena slikca nedvomnega prednika:
Tudi dva pradedka iz 15 generacije nazaj nista nujno živela istočasno, pač pa je bil eden naprimer dobesedno prapravnuk drugega in istega stoletja še videla nista!
Graf se kravža tudi tako, da je marsikdo bil oče otroku svoje hčere. Te "lepe" incestuozne navade so še žive med vsemi možnimi sorodstvi in vsak ima nekaj tako okrašenih kvrg na dovolj daljnem družinskem drevesu.
Za Ripmorka pa ena slikca nedvomnega prednika:
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
Zgodovina sprememb…
- zavarovalo slike: Marjan ()
javalda ::
ce se vi enacite z opicami in ostalimi pokvekami prav. Jaz zagotovo nisem imel taksnih prednikov!
Ziga Dolhar ::
Pozdravljen.
Jaz sem en tistih, za katere pravijo, da so se razvili iz opic in podobnih spak -- torej človek. Kaj si pa ti?
Jaz sem en tistih, za katere pravijo, da so se razvili iz opic in podobnih spak -- torej človek. Kaj si pa ti?
https://dolhar.si/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ziga Dolhar ()
.:joco:. ::
Če se iz Slovenije nihče ne bi odselil in izselil in bi veljalo Hardy-Weinbergovo ravnotežje, potem bi bili vsi bolj ali manj sorodniki Primoža Trubarja.
Seveda HW ravnotežje ne velja in preseljevanje je prisotno ves čas.
Populacijska genetika je zanimiva ja.
Seveda HW ravnotežje ne velja in preseljevanje je prisotno ves čas.
Populacijska genetika je zanimiva ja.
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.
Marjan ::
Oseba "javalda"
Če svojega mnenja ne boš argumentiral, je odgovor zrel za izbris. Poleg tega so v njem tudi znaki žaljenja.
PS: Če si nov na forumu (kar rahlo dvomim) si preberi PRAVILA na desni.
Če svojega mnenja ne boš argumentiral, je odgovor zrel za izbris. Poleg tega so v njem tudi znaki žaljenja.
PS: Če si nov na forumu (kar rahlo dvomim) si preberi PRAVILA na desni.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Marjan ()
Sergio ::
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Marjan ()
Marjan in Sergio: prosim da se držita teme, če ne bo joj!
Kar se pa Trubarja tiče... kok otrok je pa mel? Hm. Bi šel tudi stavit, da ima veliko Slovencev za prednika Valvasorja. Ampak neki mi pa vseen ni jasno. Kako ugotavljajo te prednike, mislm, sej ni vedno vse res kar je na papirjih. Kšn cesar je zihr kakšno služkinjo naštepal in ta je zanosila in molčala... Kako bo nek zgodovinar zdej to krvno vez ugotovil?
Kar se pa Trubarja tiče... kok otrok je pa mel? Hm. Bi šel tudi stavit, da ima veliko Slovencev za prednika Valvasorja. Ampak neki mi pa vseen ni jasno. Kako ugotavljajo te prednike, mislm, sej ni vedno vse res kar je na papirjih. Kšn cesar je zihr kakšno služkinjo naštepal in ta je zanosila in molčala... Kako bo nek zgodovinar zdej to krvno vez ugotovil?
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
mare_ ::
Moji sorodniki po babičini strani so iskali prednike do 300 let nazaj in so že skoraj obupali, potem pa so nekje na 'internetu' našli nekoga in Amerike:) z enakim priimkom in jim je končno uspelo. Potem pa človek to dobi in ugotovi, da je pravzaprav v sorodu z šolskim ministrom, neko visoko živino nekje v Ameriki itd...
Ziga Dolhar ::
Ja, in potem ljudje postanemo jako ponosni na svoji (daljne) korenine. Mam polno takih primerov v svojstveni okolici, ki malokrat pozabijo omenit te pomembne detajle.
https://dolhar.si/
> Kšn cesar je zihr kakšno služkinjo naštepal in ta je zanosila in molčala
Fevdalno "pravico prve noči" so dovolj izkoriščali, da so graščaki imeli precej otrok med podložniki.
Pa papir je eno, biološka dejstva pa drugo. NAJMANJ 10% otrok ni od tistih, d katerih piše da so.
Fevdalno "pravico prve noči" so dovolj izkoriščali, da so graščaki imeli precej otrok med podložniki.
Pa papir je eno, biološka dejstva pa drugo. NAJMANJ 10% otrok ni od tistih, d katerih piše da so.
He, glih spomnu sem se, da je bla v ŽIT enkrat ZF zgodba o izumitelju aparata, ki razišče družinsko drevo, seveda za namen trkanja po prsih, da je potomec kakega slavnega človeka. No, trik zgodbe je bil v tem, da ta izumitelj, ko je raziskal svoje družinsko drevo, ni imel niti enega samega slavnega prednika... In to bi bil resnično fenomen, samo se mi pa zdi, da to ni čisto možno.
Thomas, na to prvo noč sem pa čist pozabil. Jah, ni kej, lepo je bilo bit graščak...
Thomas, na to prvo noč sem pa čist pozabil. Jah, ni kej, lepo je bilo bit graščak...
Alfa samec pač. Graščak tedaj, pop zvezda danes. To je gotovo treba upoštevati pri tem, kakšne oblike je realno družinsko drevo.
rekunius ::
@Avenger - Ukradu si mi besede iz ust :D
sam če bi obstajala možnost razvoja časovnega stroja, bi se najbrž takoj razvila genealoška industrija, vsi ljudje bi vedel za svoje prednike tja do adama
sam če bi obstajala možnost razvoja časovnega stroja, bi se najbrž takoj razvila genealoška industrija, vsi ljudje bi vedel za svoje prednike tja do adama
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Norija okoli osebne genomike je izgubila zagonOddelek: Novice / Ostale najave | 7799 (5358) | louser |
⊘ | Prekleta O.Š (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10829 (10286) | Mipe |
» | Moderni človek vzdržljivejši tekač od neandertalcev (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 11890 (9881) | nekikr |
» | Sorodstvene vezi predsednikov ZDA (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 15306 (10087) | Gandalfar |
» | Definicija biološke vrsteOddelek: Znanost in tehnologija | 4723 (4322) | Thomas |