» »

VMware and visual networking

VMware and visual networking

n3wb1e ::

Pozdrav!

Uporabljam operacijski sistem Win XP proffesional na katerem mam installiran VMware Workstation 4 ( ta racunalnik je prikljucen na firewall/router , torej imam ip 192.168.0.2) .. installiral sem Visual maschine Fedore Core 1 .. zdaj pa me zanima kako usposobim da bo delal internet?? ona vmwareu mam nastalven Bridget .. Na Fedora Core 1 pa nevem kako naj mrezno nastavim.. probal sem svašta.. ampak ne pinga.. samo localni ip pinga od gatewaya (firewall/router ip) in IP od mrezne .

Pa tudi VMtools mi ne gre installirat.. ko bootne v VM stisnem install in smao v levem spodnjem kotu pise Installing ampak to traja zeloo dolog zgodi pa se nič..

Hvala za odgovore

nič idej? :/ Potem bom stvar poenostavill.. a mi lahko prosim kdo pove kako ima nastavleno mrezno kartico na bilo kateri Navidezni mašini? kaksen ma gateway pa DNS.. ? Pa ce maste nastavleno Bridget

Slowenc ::

Moraš inštalirat toolse. Kako pa jih, pa preberi v manual.
Skiny gate.

DMouse ::

Vseeno ne bo šlo brez F1... ko klikneš Install VM tools, se ti v navidezni cd-rom naložijo toolsi (vsaj pri Debianu je bilo tako), ki jih moraš potem ročno inštalirat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DMouse ()

DMouse: kako pa si nastavil mrezno v Debian-u? mislim kaksn ip si dal in gateway.. DNS ?

v VMwareu pa mas nastavleno Bridget pod nastavitve NIC ?

Hvala

[SkA] ::

Hm, nevem kaj točno tolk kompliciraš. Če imaš v VMware nastavljen Bridge pomeni da ima Virtual Machine direktni dostop do mrežne kartice. Nastavitve so popolnoma enake kot jih imaš v XP le da mora biti IP drug. In to je to...

VMTolls pa namestiš tako da se prijaviš v sistem, potem pa klikneš na gumb install. Pojavi se ti CDROM, kjer se nahaja VMTools. Tisto je zato da dobiš možnost defragmentacije diska in pa gonilnike za XFree - da lahko poganjaš v resolucijah višjih od 800x600.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: [SkA] ()

Hvala lepa..
ampak nastal je nov problem

ko hocem pingat kak streznik tuj ali domac.. napise

connect: the network is unreachable
localno pa dobim ping odgovore

in tudi piše mi spodaj da s vm toolsi out of date.. kako pa se to sploh updejta?

Lepa hvala za odg

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: n3wb1e ()

DMouse ::

Pomagalo bi, če nam napišeš kako imaš razporeditev mrežnih naprav (ifconfig /all), pa kaj od tega lahko pingaš iz vmware (pingaj vsak IP Address na tem spisku in poročaj).

[SkA] ::

Hm ja če ti mreža ne dela oziroma lahko samo lokalni IP pingaš potem nekaj nisi pravilno nastavu.

BigWhale ::

route add default...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DNS nima podatka - od kje dobim IP?

Oddelek: Omrežja in internet
152245 (1986) Invictus
»

Vmware - kako dostopati do datotek

Oddelek: Operacijski sistemi
181714 (1407) krneki0001
»

Namestitev Linux-a (strani: 1 2 )

614918 (4008) Roadkill
»

Windows 2000 server

251640 (1239) _Dejan_
»

Lan med win 2k inwin 98se (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
655208 (4444) Klemenn

Več podobnih tem