Forum » Operacijski sistemi » VMware and visual networking
VMware and visual networking
n3wb1e ::
Pozdrav!
Uporabljam operacijski sistem Win XP proffesional na katerem mam installiran VMware Workstation 4 ( ta racunalnik je prikljucen na firewall/router , torej imam ip 192.168.0.2) .. installiral sem Visual maschine Fedore Core 1 .. zdaj pa me zanima kako usposobim da bo delal internet?? ona vmwareu mam nastalven Bridget .. Na Fedora Core 1 pa nevem kako naj mrezno nastavim.. probal sem svašta.. ampak ne pinga.. samo localni ip pinga od gatewaya (firewall/router ip) in IP od mrezne .
Pa tudi VMtools mi ne gre installirat.. ko bootne v VM stisnem install in smao v levem spodnjem kotu pise Installing ampak to traja zeloo dolog zgodi pa se nič..
Hvala za odgovore
Uporabljam operacijski sistem Win XP proffesional na katerem mam installiran VMware Workstation 4 ( ta racunalnik je prikljucen na firewall/router , torej imam ip 192.168.0.2) .. installiral sem Visual maschine Fedore Core 1 .. zdaj pa me zanima kako usposobim da bo delal internet?? ona vmwareu mam nastalven Bridget .. Na Fedora Core 1 pa nevem kako naj mrezno nastavim.. probal sem svašta.. ampak ne pinga.. samo localni ip pinga od gatewaya (firewall/router ip) in IP od mrezne .
Pa tudi VMtools mi ne gre installirat.. ko bootne v VM stisnem install in smao v levem spodnjem kotu pise Installing ampak to traja zeloo dolog zgodi pa se nič..
Hvala za odgovore
nič idej? :/ Potem bom stvar poenostavill.. a mi lahko prosim kdo pove kako ima nastavleno mrezno kartico na bilo kateri Navidezni mašini? kaksen ma gateway pa DNS.. ? Pa ce maste nastavleno Bridget
DMouse ::
Vseeno ne bo šlo brez F1... ko klikneš Install VM tools, se ti v navidezni cd-rom naložijo toolsi (vsaj pri Debianu je bilo tako), ki jih moraš potem ročno inštalirat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DMouse ()
DMouse: kako pa si nastavil mrezno v Debian-u? mislim kaksn ip si dal in gateway.. DNS ?
v VMwareu pa mas nastavleno Bridget pod nastavitve NIC ?
Hvala
v VMwareu pa mas nastavleno Bridget pod nastavitve NIC ?
Hvala
[SkA] ::
Hm, nevem kaj točno tolk kompliciraš. Če imaš v VMware nastavljen Bridge pomeni da ima Virtual Machine direktni dostop do mrežne kartice. Nastavitve so popolnoma enake kot jih imaš v XP le da mora biti IP drug. In to je to...
VMTolls pa namestiš tako da se prijaviš v sistem, potem pa klikneš na gumb install. Pojavi se ti CDROM, kjer se nahaja VMTools. Tisto je zato da dobiš možnost defragmentacije diska in pa gonilnike za XFree - da lahko poganjaš v resolucijah višjih od 800x600.
VMTolls pa namestiš tako da se prijaviš v sistem, potem pa klikneš na gumb install. Pojavi se ti CDROM, kjer se nahaja VMTools. Tisto je zato da dobiš možnost defragmentacije diska in pa gonilnike za XFree - da lahko poganjaš v resolucijah višjih od 800x600.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: [SkA] ()
Hvala lepa..
ampak nastal je nov problem
ko hocem pingat kak streznik tuj ali domac.. napise
connect: the network is unreachable
localno pa dobim ping odgovore
in tudi piše mi spodaj da s vm toolsi out of date.. kako pa se to sploh updejta?
Lepa hvala za odg
ampak nastal je nov problem
ko hocem pingat kak streznik tuj ali domac.. napise
connect: the network is unreachable
localno pa dobim ping odgovore
in tudi piše mi spodaj da s vm toolsi out of date.. kako pa se to sploh updejta?
Lepa hvala za odg
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: n3wb1e ()
DMouse ::
Pomagalo bi, če nam napišeš kako imaš razporeditev mrežnih naprav (ifconfig /all), pa kaj od tega lahko pingaš iz vmware (pingaj vsak IP Address na tem spisku in poročaj).
[SkA] ::
Hm ja če ti mreža ne dela oziroma lahko samo lokalni IP pingaš potem nekaj nisi pravilno nastavu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DNS nima podatka - od kje dobim IP?Oddelek: Omrežja in internet | 2245 (1986) | Invictus |
» | Vmware - kako dostopati do datotekOddelek: Operacijski sistemi | 1714 (1407) | krneki0001 |
» | Namestitev Linux-a (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 4918 (4008) | Roadkill |
» | Windows 2000 serverOddelek: Operacijski sistemi | 1640 (1239) | _Dejan_ |
» | Lan med win 2k inwin 98se (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 5208 (4444) | Klemenn |