Forum » Hlajenje in modifikacije » Kaj naj dam v ohišje?
Kaj naj dam v ohišje?
Phoebus ::
Čeprav se sliši hecno, ampak resno mislim to- eddy me je s svojim lesenim ohišjem zrajcal in sem se tudi sam lotil podobnega projekta. Škatla je pa od Eddyjeve in klasičnih računalniških popolnoma drugačna, saj ima dimenzije manjše omare (velikost kuhinjskega elementa ).
Dvojno je zvočno izolirana, vgrajeno bo vodno, ipd, raport sledi ko bo končana (čez leto? ), ampak postavlja se mi zelo hecen "problem"- ko imam (oz bom imel) v tej škatli vse, vključno s killerjem, ostane še ogroooooomno prostora.
Prešinilo me je da bi dal noter še eno plato ampak nima smisla ker se ju ne da povezat da bi bil 1 dvo-platski PC.
Torej, kaj bi dali bi noter v tako škatlo? Pogoji so trije: ne sme se preveč greti (oz. mora bit možno vodno hladit ), ne sme biti glasno in mora biti uporabno.
Prosim, pomagajte mi, ker drugače bom naredu noter še dve polici pa dau gor piškote
Dvojno je zvočno izolirana, vgrajeno bo vodno, ipd, raport sledi ko bo končana (čez leto? ), ampak postavlja se mi zelo hecen "problem"- ko imam (oz bom imel) v tej škatli vse, vključno s killerjem, ostane še ogroooooomno prostora.
Prešinilo me je da bi dal noter še eno plato ampak nima smisla ker se ju ne da povezat da bi bil 1 dvo-platski PC.
Torej, kaj bi dali bi noter v tako škatlo? Pogoji so trije: ne sme se preveč greti (oz. mora bit možno vodno hladit ), ne sme biti glasno in mora biti uporabno.
Prosim, pomagajte mi, ker drugače bom naredu noter še dve polici pa dau gor piškote
nikonezna ::
jaz bi ta rpostor izkoristil za lepši pa boljši pretok zraka skozi hladilnik(e). Že ki bo tolko placa si lahko daš dva vzporedno vezana hladilnika, pa daš gor ventilatorjev kolikor je treba, te pa daš na stranico omare in od znotoraj spelješ ta zrak preko "čreva" vn. Upam da sem bil jasen
brez podpisa
Yacksy ::
Daš notr minibar. Tako ni treba it do hladilnika po pivaka, ko ti bo zapasal
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Yacksy ()
Danes sem dobil predlog naj dam noter eno ogromno tuljavo da bom vklopu če pride BSA ali kdo pregledat računalnik da se bo v sekundi zbrisal vse iz diska....samo kaj po uporabljam opensource in je vseeno če pregledajo vse
Sam tale z minobarom je pa dobra
Sam tale z minobarom je pa dobra
Ch4N93 ::
Lahko narediš polico za tiskalnik in ga daš noter.
Ali pa CD/DVD-je...
Drugače pa je zadeva z minibarom res najboljša
Ali pa CD/DVD-je...
Drugače pa je zadeva z minibarom res najboljša
Lio ::
s strinjam z minibarom-rula.
Odvečno toploto pa lohk uporabiš za gretje kakava, ki se prileže po dolgotrajnem buljenju v comp
Odvečno toploto pa lohk uporabiš za gretje kakava, ki se prileže po dolgotrajnem buljenju v comp
urkoman ::
Cau
JEst sm tak projekt (Lesena omara :o)) zakljucil pred enim letom. Delal sm pa 2 meseca. Ohisje je 74 cm visoko, na kolesih, trije prekati(zgoraj 2 napajalnika, CDromi, Kontrolna plošča za vente), v sredini plata, bakren blok(plata lezi , tako da si lahko predstavljas sirino kiste), spodnji del pa rezervoar in radiator od opla (na njemu 2 venta 120 cm) Masina je cist tiha, hladim pa na prbl. 32 stopinjah mojega 1333 Athlona, navitega na 1.7
LP Urko
P.s. Ne se batt zarad placa, tko nared da mas v bodoce lahko kar 2compa v enem :o)) Aja najbols mi je da je kista vozljiva in da mam monitor kar na kisti (cist hudo ne rabs prostora na mizi zarad monitorja)
JEst sm tak projekt (Lesena omara :o)) zakljucil pred enim letom. Delal sm pa 2 meseca. Ohisje je 74 cm visoko, na kolesih, trije prekati(zgoraj 2 napajalnika, CDromi, Kontrolna plošča za vente), v sredini plata, bakren blok(plata lezi , tako da si lahko predstavljas sirino kiste), spodnji del pa rezervoar in radiator od opla (na njemu 2 venta 120 cm) Masina je cist tiha, hladim pa na prbl. 32 stopinjah mojega 1333 Athlona, navitega na 1.7
LP Urko
P.s. Ne se batt zarad placa, tko nared da mas v bodoce lahko kar 2compa v enem :o)) Aja najbols mi je da je kista vozljiva in da mam monitor kar na kisti (cist hudo ne rabs prostora na mizi zarad monitorja)
Urko cool, jaz imam tudi tam nekje: 70cm višine, široka 40 in globoka 60 :)
Ne, samo printerjev ali česa takega raje nebi dal noter ker je treba potem dostopat do teh stvari kar pa ni praktično. Dve mašini se sliši dobro, samo kaj, bo bi bil veeeelik problem združit moči.
Sem pa razmišljal da bi dodal (no, saj je čisto mala zadeva in še ne zasede vsega placa :) ) še predelano plato iz kakšnega poceni DVD playerja da mi hw dekodira mp3 in dvd (TV tuner imam) - je cenejši cel DVD kot hw dekoder čip če kupiš
Urko imaš kakšne slike?
Lahko dam na noter kakšen ogrooooomen woofer da bojo glave od diskov skakale po ploščah v ritmu glasbe...
Ne, samo printerjev ali česa takega raje nebi dal noter ker je treba potem dostopat do teh stvari kar pa ni praktično. Dve mašini se sliši dobro, samo kaj, bo bi bil veeeelik problem združit moči.
Sem pa razmišljal da bi dodal (no, saj je čisto mala zadeva in še ne zasede vsega placa :) ) še predelano plato iz kakšnega poceni DVD playerja da mi hw dekodira mp3 in dvd (TV tuner imam) - je cenejši cel DVD kot hw dekoder čip če kupiš
Urko imaš kakšne slike?
Lahko dam na noter kakšen ogrooooomen woofer da bojo glave od diskov skakale po ploščah v ritmu glasbe...
mare_ ::
naredi en CD - Juebox (ma nevem, če sm prov napisal - džubox:)) im boš imel vse svoje CD/DVD-je spravljene v ohišju, menjal jih boš pa kar z miško:)
Oj Slike prihajajo
Niso nevem kaj, bi rabu digitalca, da bi poslikal notranjost...zal
ps. 2 racunalnika v eni kisti. S tem nisem mislu da se bo kdo matral z modifikacijo, kako spravit skupaj dve proc. moci, ampak lahko ti en sluzi kot server za koneksn na internet in podobno, na drugem pa neodvisno spilas spile in gledas downlovdane filme. Rabis dobro idejo pa ene par stikal za preklop monitorja in se cesa drugega. lp
Urko
Niso nevem kaj, bi rabu digitalca, da bi poslikal notranjost...zal
ps. 2 racunalnika v eni kisti. S tem nisem mislu da se bo kdo matral z modifikacijo, kako spravit skupaj dve proc. moci, ampak lahko ti en sluzi kot server za koneksn na internet in podobno, na drugem pa neodvisno spilas spile in gledas downlovdane filme. Rabis dobro idejo pa ene par stikal za preklop monitorja in se cesa drugega. lp
Urko
dre ::
hmmmmmmmm urkoman slik se ne vidi ker mas napacen "naslov" do njih
-> http://www.exstro.org <-
Opla, zal nimam spletne strani al pa adsl-ja. Ce omogoca slo-tech limanje slik na forum bi to delal, tko pa bl kur..
Urko
Urko
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako izklopim zvočno kartico na plati???Oddelek: Zvok in slika | 969 (853) | Lolo |
» | chat prek netaOddelek: Loža | 1581 (1445) | ahac |
» | Vprašanje za lastnike barton-a 2500+ in hladilnika Zalman CNP6000 CuOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1379 (1217) | delfinus |
» | Na disk WD120JB kloniral Maxtor 60Gb in stvar je pocasnejsa (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4611 (3965) | Boky |
» | Leseno ohisjeOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1661 (1394) | exe |