» »

Piramidasto ohišje

Piramidasto ohišje

Baja ::

Videl sem že računalniška ohišja vseh možni oblik, nisem pa še zasledil trikotnega. Evo, iz tega pa sledi vprašanje. A bi se ga dalo nareti, oz. ali mislite da bi blo izvedljivo spraviti enega PC -ja v egipčansko grobnico.8-O

Tomi ::

Hm, po moje to ne bi bilo tako težko, samo dosti drago bi te prišlo, ker bi verjetno rabil pleksi, ta pa je drag. In pa piramido rabiš dosti materiala.. Računaj a^2 + 4*(a*(sqrt((a/2)^2+v^2)).. Stem, da bi bila pa stvar verjetno dobra ga hlajenje, ker bi lahko odprl vrh, in topel zrak bi šel iz "ohišja".. Samo malo bi bilo nerodno s konektorji..
metrodusa.blogspot.com

Bungee- ::

Zadeva bi bila sicer dobro izgledljiva, ampak problem bi bil v prostoru. Piramidalna oblika ti zavzame veliko prevec prostora. ;( kot pa kockasta. Pa se vrjetno bi bil problem z montazo komponent. :\
S kladivom in dinamitom je mozno vse! - Poanta je samo v doziranju.

Baja ::

No, ideja je. Pa nekaj sem začel na papir spravljat. S komponentami ne bi blo problema po mojem, saj mislim da ne. Morem še malo mere pa kote preračunat. Upam da bom v kratkem. Pa vas obvestim.

Tomi: Ja hlajenje pa bi se dalo odlično porihtat. Pa če bi zasedlo eno normalno količino placa, pa fajn porihtamo, mislim da bi zgledalo, kak naj rečem, ...

P.s.: Ja, pa še to. kakšna piramida bi bila po vaše lažje izvedljiva. Trikotna ali kvadratna.

KamikazA ::

Kvadratna, da na dno pritrdiš mamaplato. Samo z karticami bo potem problem.
Jej, pij in kavsaj,
za večnost se ne ravsaj! F.P.

Baja ::

Za mamo plato bi bilo treba v piramidi narediti manjšo piramido. (mala velika, pa tri stranice majo skupne). Tako bi mama plata bila zmontirani notri postrani, priključki pa bi bili na eni stranici. Ker če mama plato zmontiram na dno, ni šans da gre skup.

Boeing ::

baja: ni fore, da bi tolk kompliciral...
če maš kvadratno osnovo, pol plato pridrdiš na eno stranico, na drugi (stranice pravuilne pkvatdratne piramide so pravokotne- ne v vodoravnem prerezu!) -levi, pa nardiš lukno za kartulje... izi ko pasulj... sam edin lohk bi te motl, k bo bol use skupi mal nagnjen...
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Baja ::

Če bi to hotu nareti tko kot jaz, da bi izhodi kartic bli na eni stranici, pol moreš nareti notri poševno steno, pa plato notri malo postrani zašraufat, ker drugače ne bi dobil pravega kota na stranico. No, lahko bi notri naredu ravno steno, pravokotno na osnovno ploskev, vendar bi potem še več placa zavzelo, kot če narediš poševno steno.

Ash ::

Evo jaz sem ga hotel naredit pa me je po treh mesecih vse minilo ker je čudn za naredit sploh z karticami.
Ash

overklokan Molj ::

sm pa mislu d sm jst edini pršu na idejo o piramidastem ohišju :D
the one & the only

Tomi ::

Ja, baja, sedaj je na tebi, da vse to narediš in poslikaš..
Potem pa bodo na enih levih angleških straneh rekli, da smo začeli misticirati :\ ( over at the slow-tech they are widely caging ther computers into pyramids. They say that they made a Duron 800 run at 1.6 G without any cooling.. ).. To v oklepaju je seveda parodija na on članek o članku o zažiganju ( slovnične napake namerne )
metrodusa.blogspot.com

Baja ::

Morem probati, morti pa dela, samo durona še morem nabaviti.

element ::

Problem s karticami bi bil rešen, če bi ti lepo naredu tak kabel, podoben k ide, sam da bi ga utaknu npr. u agp slot, pa bi ga pol spelu do kartice, pa bi tm na kartico nataknu ga gor, če razumete kaj mislim. Pol bi lahko grafično in pci kartice prklopu kamor bi hotu in ne nujno v matično... Evo vam mojo skico, klik...

Tomi ::

Pelcijan, stran ne dela...
Drugače pa ideja ni neumna, samo res je, da bi lahko problem rešil s poševno poravnavo matične.
metrodusa.blogspot.com

element ::

Tomi, zdej je popravlen. Navali narod! :D Dejte mal pokomentirat. Idealna rešitev za piramidasto ohišje. Drugač pa bi lahko to naredu tud za pci, isa... :)) Je bl na hitr narjen...

Tomi ::

Ja, zadeva je v redu. Sedaj je na baji, da vse skupaj naredi. In potem se bo uresničila moja šala:\
metrodusa.blogspot.com

element ::

Hehe, zdej rabmo sam še enga k bi to naredu. Drugače pa bi potem s tem kablom prklopu kartice neodvisno od matične in bi pol lahko na eno stranico piramide dal matično, na drugo kartice, na tretjo pa gumbe, šalterje, pa ventilator, ki bi v ohišje pihu. Pol bi na vrhu odžagu stran, pa dal še odzgori vent, ki bi vn pihu. Za to bi uporabu 2 12x12cm venta. :D

SkIDiver ::

Baja dobra ideja. Z namestitijo mama plate sploh nebi blo problema, s karticami tut ne. Sam plexija bi šlo pa kr ene lepe kose.

element ::

Hja, je kr tko, da lepota stane... :D Sploh pa plexi ni tok drag, če maš "veze", jest jih nimam.

SkIDiver ::

Jz poznam dva k delata v Trimo Trbnje. Bom ju prašu če je možno da mi zrihtata kj. Če bom dobu bom se lotu izdelave piramide. Zravn bom dodal pa še vodno hlajenje. Mi lahko kdo pošle načrt vodnga bloka za socket procesorje.
Mail: ddragman@hotmail.com

Baja ::

Sem razmišlo, da bi ohišje naredu iz alumija, lesa al pa kombinirano (no pa tudi malo plexija nazmes).

Pelcijan: dobra ideja za priklop kartic. misliš, da bi lahko kje takšne kable kupjo. Pa če bi tak kartice priklopjo še piramida ne bi bla preogromna.

Z pelcijanovimi kabli pa bi lahko plato dal na dno, na stranice pa vente zmontiro, da bi z vseh štirih (treh) strani na plato pihali. Na vrh pa tak al tak treba en cool vent gor zmontirat.

SkIDiver ::

kuk strano piramido mate v mislih, 3 al 4

Baja ::

V mislih mamo 4 strano piramido (o tri strani še nisem preveč razmišlo, mislim pa, da ne pride v poštev). Ja mere pa sem malo bolj natančno preračuno pa sem dobjo vun 40 cm x 40 cm osnovne ploskve pa, višine 65 cm. Zaj če nisem kaj pozabjo je za vse plac notri kar mora biti notri. Zračunano pa je bilo za nagnjeno plato (ker lahko odspod še napajalnik zmoniraš, pa ne rabiš kablov delat za kartice (škoda pelcijan:( kdaj drugič)) pol pa po vrsti gor prvo cd, cdrw, disk, disketnik, pa še nekaj placa ostane. Tak zaj pa se lotmo dela, ne 8-)

pa še ena groba skica:

element ::

Baja, napajalnik se kr zlo greje, vsaj moj in ne vem, kako bi blo, če bi grel plato od spodaj. Pomoje to ni tako dobra ideja, napajalnik pa bi mogl dat kam drugam. Pozneje še moj načrt pošlem... :))

Baja ::

Kolko se jaz svoj napajalnik šlato, ni vroč, prej hladen. Mam pa v napajalniku dva venta not in bi potem napajalnik tako obrno, da bi en vleku zrak od plate vstran (s spodnje strani), drugi pa ven. Zdi pa se mi fajn rešitev (Se fajn skrije). Kaj mislite ?

Tomi ::

Saj lahko narediš test, pa boš videl, kaj se bo zgodilo.. Samo tudi, če je napajalnik hladen, bo še vedno prispeval pri gretju, ker ima verjetno višjo temparaturo, kot sistem ( ali procesor ). Lahko bi ga dal v dodaten predal, ki bi ga izoliral.
metrodusa.blogspot.com

Baja ::

Jaz mislim, da s takšno postavitvijo ne bil problem. Za ziher pa bi lahko naredil z ventilatorji en lep prepih odspodaj, ne?

Pelcijan: Kje maš načrt?



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

matematika, geometrije v ravnini, telesa

Oddelek: Šola
203048 (2417) manniac
»

Računačnik iz pleksija

Oddelek: Pomoč in nasveti
7834 (629) Hardstyle
»

Projekt črna pritlikavka ali 12 TB v škatli za čevlje (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Diski
5512218 (9584) Brane2
»

S čim zvočno izolirat ohišje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
827996 (5491) Kato
»

Kaj naj modificiran na ohišju?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
271335 (1133) R0K

Več podobnih tem