» »

Kdo zna???

Kdo zna???

Boško ::

Prišlo je novo leto z novimi načrti in željami...:)

Torej pod roke mi je prišla plata SL-65KV2-CT, na kateri se žal ne da spreminjati napetosti na procu, in ker je gor celeron 1000, ki se čist lepo počuti pri 1520MHz z 1,5V, bi rad naredu vmod. Na netu nisem našu nobenih navodil za to (če kdo slučajno ve, ali pa ima več sreče pri iskanju je naprošen da se javi z rešitvijo), drugače pa za vse štromarje in zanesenjake podatek, da za napajanje procesorja skrbi čip z imenom ISL6524A.

Še nekaj podatkov o njem:
Tukaj in tukaj.

Torej, kako iz tega spravit nekje max. 1,75V na proc???

Vse ideje zaželjene!!

L.p.

Highlag ::

Na strani 10 PDF datoteke, ki si jo linkal imaš lepo razpredelnico kako priti do željene napetosti z različnimi stanji na vhodih VID0 ,1,2,3 in VID 25.

Zdej kako točno je pa to na tvoji plati narejeno je pa težko rečt. Ker je napetost lahko nastavljena na več načinov. Lahko signale za ustrezno napetost dobi od drugega čipa. V tem primeru je potem možno, da uničiš drugi čip če bi kar vlekel 0 - masa in 1 - + 5V iz kakega konektorja. Če imaš jumperje moraš samo prave jumperje nastavit. Lahko pa imaš namesto jumperjev stikala, ki jih je potrebno nastaviti. Žetrta možnost pa je, da so vhodi vezani direktno na 0 in +5V na ustreznih vhodih. V tem primeru bi moral verjetno nekatere povezave prekiniti in narediti nove.

Vsekakor je tole zelo občutljiva zadeva.
Glede na to, da nisi razumel niti pogledal tabele v PDF datoteki ti modifikacijo vsekakor odsvetujem. :D

Boško ::

Pogledal sem že, razuml pa res ne.:8) , Hec je v tem, da nikjer na plošči ne moreš spreminjat napetosti, tak da plošča samo spozna procesor ter mu da potrebno napetost, tak da po mojem bi bilo najlažje, če bi poiskusil pretentati ploščo kao da rabi proc naprimer 1.65V, tak ko se je to dal na starih AMD-jih. Je to možno?

Spajky ::

@ Boško: NE tikaj ničesar in bodi presrečen !!! Se ne splača več NIČ ! Dela brezhibno? PUSTI tako! 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Boško ::

Ma nisem srečen!!!:D Peče in grize, tak da še ne bom takoj obupal! Torej, da bi preko nogic procesorja kaj poiskušal odpade al kaj? Kako plošča prepozna kater procesor je na njej? Neke finte ze morjo bit!

Spajky ::

finte bojo ble v tvojmu žepu, preberi še enkrat kar sem napisal, da ne boš obupan! Že tako je hitrejši kot 2G P4 ... raje probaj samo Cas Ramov dat na bolj ostre nastavitve, če bo preneslo ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Boško ::

Sej to že vse imam, sam še napetosti manka! Hec je v tem, da še sploh meje rama ni plošče nisem dosegu! Matr se slabo navija tale tuly:)

Bevcan ::

Poiskusi s temle ali temle

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bevcan ()

rfmw ::

Boško, preglej, kam so vezani ustrezni pini, ki jih je že navedel HighLag. Teh 5 pinov določa izhodno napetost za CPU. Preglej, če so vezani na upore, kak drug čip (kar je najbolj verjetno, saj ta čip prepoznava CPU-je in ustrezno nastavi teh pet pinov) ali direktno na maso (0V) oz napajanje (+5V)...
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rfmw ()

Boško ::

Kaj pa če bi poiskusil fizično ločit kontakte, pa jih preko stikalc poiskusil prekljapljati? Ker kak sem jaz zastopu tekst, je kontakt na 0 ali pa na 3.3V. Če je tko je zadeva razneroma simpl:)

PS: sem pozabu dopisat, da sem pogledu, pa kontakti ne gredo (vsaj ne direkt) v kak čip. Lahko pa seveda da se motim:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Boško ()

Boško ::

Fantje, dajte prosim hitr pogledat v pdf fajl na stran 10, kjer je tabela v katerem stanju so kontakti in mi povejte naslednje:

1,500V zahteva 10110
1,550V zahteva 10100
1,600V zahteva 10010
1,650V zahteva 10000

torej, ker ravno povezoval še ne bi, bi pa lahko poiskusil prekinit povezavo nogic s kontaktom, ter jo vezal na GND (sej je to zemla, rajt?)
Bi to vsaj teoretično šlo? Al bi pol na ostale povezane kontakte imelo kakšen nezaželjen efekt?

Boško ::

:P Kjub vašemu molku, sem tvegal in prekinil VID1 ter ga povezal z maso in sedaj pišem iz drugega računalnika:)
Mah, sej ne, se mi je posrečlo in sem dobu vn 1,6V!!!!8-) , sam zdaj pa ne vem, al sem dosegu tudi že mejo procesorja pri tej napetosti, al mi je pa začela nagajati plošča in ne gre višje od 158MHz! Mogoč probam jutri prekinit še VID0, da bobim 1,65V, pa bom vidu kaj je krivo, ker sem do zdaj prilezu samo na 1580MHz.

Pa lep dan...:)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Celeron mod

Oddelek: Navijanje
18968 (746) dxx
»

Naviti celerona 1000 (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
703640 (2969) Pyr0Beast
»

Veliki problemi z voltažo, za katere ne najdem vzroka:(((

Oddelek: Navijanje
462010 (1415) Death Knight
»

Rabim pomoč-voltmod na CPU-ju

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
51326 (1222) Blisk
»

Tualatin mod dela!!!

Oddelek: Navijanje
222280 (1728) GTi

Več podobnih tem