Forum » Elektrotehnika in elektronika » slaba slika na TV-ju - kako izboljsati signal?
slaba slika na TV-ju - kako izboljsati signal?
robinzon ::
Predkratkim sem kupil nov tv za v studentsko sobico.Ker je v studentskih stanovanjih vse bolj po domace napeljano, seveda v sobi ni bilo kabelske.
-kabelsko sem potegnil iz dnevne sobe tako da sem dal en razdelilec, (tam je prikljucen se en TV)
-dolzina kabla do moje sobe je cca 12m. Nato imam v sobi se en kabel (cca. 6m), ki je prikljucen na oni 12m kabel (moski in zenski vtic sta skup dana)
Slika na TVju je na vecini kanalov zelo slaba (crte, pike, migeta) niti teletekst povsod ne dela, medtem ko je na nekaterih kanali cisto v redu.
Zanima me kaj bi se dalo naredit, da bi bila slika OK na vseh kanalih?
razmisljal sem o sledecem:
- o ojacevalnikih nimam pojma zato bi rabil nasvet, kaksnega naj kupim, koliko stane, kam ga zmontiram (je lahhko v moji sobi, al mora biti v dnevni sobi) in pa kje ga kupim (LJ)
- bi bilo dovolj ce kupim f-konektorje namesto moskega in zenskega vtica?
hvala vnaprej za nasvete
-kabelsko sem potegnil iz dnevne sobe tako da sem dal en razdelilec, (tam je prikljucen se en TV)
-dolzina kabla do moje sobe je cca 12m. Nato imam v sobi se en kabel (cca. 6m), ki je prikljucen na oni 12m kabel (moski in zenski vtic sta skup dana)
Slika na TVju je na vecini kanalov zelo slaba (crte, pike, migeta) niti teletekst povsod ne dela, medtem ko je na nekaterih kanali cisto v redu.
Zanima me kaj bi se dalo naredit, da bi bila slika OK na vseh kanalih?
razmisljal sem o sledecem:
- o ojacevalnikih nimam pojma zato bi rabil nasvet, kaksnega naj kupim, koliko stane, kam ga zmontiram (je lahhko v moji sobi, al mora biti v dnevni sobi) in pa kje ga kupim (LJ)
- bi bilo dovolj ce kupim f-konektorje namesto moskega in zenskega vtica?
hvala vnaprej za nasvete
link_up ::
prosim prosim prosim ne dajaj svojih ojacevalcev na kabelske sisteme...najverjetneje bos ti dobil sliko dobro, sum v omrezje pa bo tako velik, da bos problem prestavil le par bajt naprej. raje pri omarci izmeri signal ali pa probaj direktno povezati anteno...samo ne ojacevalca
Alec999 ::
NJa tvojem mestu bi se enkrat zvezu konektorje na kablu. To se je men zgodil na koncu sm pa ugotovu da je konektor, ki gre v TV preslabo narejen.
Lp,
Alec999
Lp,
Alec999
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Lokalno omrežjeOddelek: Pomoč in nasveti | 2116 (1300) | HupChup |
» | Podaljšanje in razdelitev kabla za kabelsko TVOddelek: Omrežja in internet | 11816 (11217) | ...:TOMI:... |
» | Kako na internetni kabel priklopit TV karticoOddelek: Omrežja in internet | 4238 (2804) | Brainstorm |
» | Ojačevalec kabelskega TV signalaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 14273 (11610) | boysta |
» | brezžičen prenos A/VOddelek: Zvok in slika | 1378 (1174) | davorkat |