Forum » Navijanje » Coppermine 1.0 GHz @ 1.43 GHz
Coppermine 1.0 GHz @ 1.43 GHz
DJ-DUST ::
No takole, v kratkem bom presel na Tualatin 1.3 GHz, zato sem se lotu stisnit zadje kapljice iz mojega boxa
Zadevo laufam na ASUS CUSL2-C Black Pearl, ki temelji na i815EP cipovju, Intel Celeron [Coppermine] 1.0 GHz @ 1.43 GHz in 2x256 SDRAMy procesor pa hladi Vulcano 9 CoolMod.
Procesor deluje na 143FSB brez kaksnih koli napak, spili laufajo super in 3DMark je prisel skozi brez napak, score: 6742
Vcore procesorja je 1.75V [default] @ 2.10V. Na plati pa imam spremenjeno napetost preko jumperjev iz 3.40V na 3.60V [to je napetost cipovja, AGP-ja, PCI-ja in ramov].
CPU-Z in WCPUID
Naj dodam se tole: lani pozimi, ko je bilo zunaj 8°C, sem ga dal na okensko polico in sem ga navil na 1.5 GHz, seveda 3DMark je sel skozi pol je pa rac. zastekal in masina se vec ni bootala pod to hitrostjo.
No ce ima kdo enak procesor nej mi malo pove njegov OC, ker me resno zanima, ce se da iti se dalje [seveda z vodnim se da]
LP
Zadevo laufam na ASUS CUSL2-C Black Pearl, ki temelji na i815EP cipovju, Intel Celeron [Coppermine] 1.0 GHz @ 1.43 GHz in 2x256 SDRAMy procesor pa hladi Vulcano 9 CoolMod.
Procesor deluje na 143FSB brez kaksnih koli napak, spili laufajo super in 3DMark je prisel skozi brez napak, score: 6742
Vcore procesorja je 1.75V [default] @ 2.10V. Na plati pa imam spremenjeno napetost preko jumperjev iz 3.40V na 3.60V [to je napetost cipovja, AGP-ja, PCI-ja in ramov].
CPU-Z in WCPUID
Naj dodam se tole: lani pozimi, ko je bilo zunaj 8°C, sem ga dal na okensko polico in sem ga navil na 1.5 GHz, seveda 3DMark je sel skozi pol je pa rac. zastekal in masina se vec ni bootala pod to hitrostjo.
No ce ima kdo enak procesor nej mi malo pove njegov OC, ker me resno zanima, ce se da iti se dalje [seveda z vodnim se da]
LP
- spremenilo: DJ-DUST ()
Asgard ::
Moj brat ima 1.0 na 1.43 ghz navitga Tualatin celeron. Dela super hlajenje ma pa original cooler za amd (sm mu ga jest dal od mojga 2500+)
p.s. temp. je 29 stopinj, full load 32
p.s. temp. je 29 stopinj, full load 32
Spajky ::
on misli zdej najprej o Coppermine-u, Tulac kasneje! Temperature tvojmu bratu kažejo malo prenisko, ker bere iz socket senzorja in valjda ne kompjutira pr 15 stopinjah v sobi ... mal si prečitaj moja posta TU in tu ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Hehe lepo, samo je lazji OC z Tualatin kot pa z Coppermine
BTW iscem Tualatin procesor, v Zagrebu nimajo 1.3 GHz, za 1.4 GHz pa se cakam na njihov odgovor in seveda rad bi dobil tudi adapter za to zadevo, ce ne bo slo bom pa mod naredu.
BTW iscem Tualatin procesor, v Zagrebu nimajo 1.3 GHz, za 1.4 GHz pa se cakam na njihov odgovor in seveda rad bi dobil tudi adapter za to zadevo, ce ne bo slo bom pa mod naredu.
Boško ::
Če misliš ve-mil, dans še niso imel nobenega:) tudi jaz čakam. Kater je v povprečju boljši za OC?
1.3 GHz je bolsji, sam sem dobil meil od njih, da ga nimajo, katerega pa ti zdej cakas?
Jest sem trenutno narocu 1.4 GHz.
Jest sem trenutno narocu 1.4 GHz.
ali3n ::
če sta pametna naročta še "tualatin adapterje" - za mal manj ko 100kun...
si prišparaš ene 2 uri brskanja po netu (iskanje modifikacije), pol ure (iskanje dovolj tanke izolirane žice) in pol ure (izvedba modifikacije), pa kake 3 kile živcev (a bo delal al ne);
si pa prikrajšan za goro veselja, ko dela!
si prišparaš ene 2 uri brskanja po netu (iskanje modifikacije), pol ure (iskanje dovolj tanke izolirane žice) in pol ure (izvedba modifikacije), pa kake 3 kile živcev (a bo delal al ne);
si pa prikrajšan za goro veselja, ko dela!
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
Jep bom se pozanimal malo, bom poslal meil dol u Zagreb pa da vidim ce majo se kaj na zalogi
Sem se pozanimal, ce ga imajo v Mlacomu in seveda so samo se meli 1.4 GHz, tako da sem ga kar narocil
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Tualatin Upgrade Adapter nasel v ZG!!! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 11256 (7594) | Spajky |
» | Kdo bo zmagovalec Slo-Tech pesniškega slema?Oddelek: Novice / Obvestila | 2170 (2170) | Tito |
» | Abit BH6Oddelek: Strojna oprema | 1261 (1094) | iggy1517 |
» | Tualatin na BX-u:info-koliko nas je?Oddelek: Strojna oprema | 3056 (2028) | sidney |