Forum » Pomoč in nasveti » SLO tipkovnica v Linux-u?
SLO tipkovnica v Linux-u?
bastadu ::
Nikakor ne morem zrihtati, da bi mel šumnike v KDE. Če grem ven z X, pa so normalno šumniki... Če v KDE nastavim hrvaško tipkovnico (slo itak ni) na primer, mi sploh ne delajo tipke s šumniki - sploh ne napišejo nobenega znaka, kot da jih sploh ne bi prtisnil... Kako bi lahko to zrihtal?
simon ::
Si si nastavil pisave? Nase so iso8859-2. Nastavijo se nekje v control panelu, seveda pa jih moras imeti instalirane. V xtermu vpisi xlsfonts | grep iso8859-2 in ce ti nic ne vrne moras se pisave instalirat.
Pisave so gor, ker imam Red Hat-a 7.0 in KDE, ki je že skoraj v celoti poslovenjen... mislim da je problem samo s tipkovnico
whatson ::
ker sem zelo prijazen osebek:)) sem ti na server posnel sl.kimap file, (file za slovensko tipkovnico)...
skopiraš a med druge *.kimap fajle... (patha se ne spomnim) ... ga izbereš...
pol si namesti iso8859-2 fonte... in zadeva mora štimat...
kimap najdes tukajle
skopiraš a med druge *.kimap fajle... (patha se ne spomnim) ... ga izbereš...
pol si namesti iso8859-2 fonte... in zadeva mora štimat...
kimap najdes tukajle
Sem probal, vendar brez uspeha... Razporeditev tipk je prava, vendar še vedno de delajo šumniki - če prtisnem na kak šumnik se ne izpiše noben znak, kot da sploh nebi nc pritisnil :( Še kakšne ideje mogoče?
whatson ::
čudno.. meni dela brez problemov..
probaj kaj najti v slovenian howto-ju
ali pa vprašaj na lugosovem dopisnem seznamu...
probaj kaj najti v slovenian howto-ju
ali pa vprašaj na lugosovem dopisnem seznamu...
simon ::
Kako imas nastimano tipkovnico v /etc/X11/XF86Config?
imas v njej vrstico XkbLayout "si"? Drugace pa je najbolj ziher metoda iz howto-ja z xmodmapom
imas v njej vrstico XkbLayout "si"? Drugace pa je najbolj ziher metoda iz howto-ja z xmodmapom
Cr00k ::
hja z neta ga lohka potegnes ce mas kksn hitrej link..potem lohka legalno presnames cd-je(okol 1k Sit)...lohka pa tut kups original...okol 15k sit :)
Na how-to strani (link zgoraj) si ne morem potegniti dol "modmap.sl.pc102" fajla > dead link A ma kdo še kak drug link, al pa celo ta fajl na računalu naj mi ga pošlje semle! THX
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | šumniki v konzoli v gentoo linuxOddelek: Operacijski sistemi | 3118 (2759) | Juventus |
» | Šumniki v Linuxu na STju- Gentoo way...Oddelek: Operacijski sistemi | 2421 (1845) | ank |
» | šumniki v suse 9.1Oddelek: Operacijski sistemi | 1175 (1082) | ql000 |
» | Linux in kWordOddelek: Programska oprema | 1662 (1509) | Gh0st |
» | charset ?Oddelek: Programiranje | 3059 (2895) | cahahopie |