» »

SLO tipkovnica v Linux-u?

SLO tipkovnica v Linux-u?

bastadu ::

Nikakor ne morem zrihtati, da bi mel šumnike v KDE. Če grem ven z X, pa so normalno šumniki... Če v KDE nastavim hrvaško tipkovnico (slo itak ni) na primer, mi sploh ne delajo tipke s šumniki - sploh ne napišejo nobenega znaka, kot da jih sploh ne bi prtisnil... Kako bi lahko to zrihtal?

simon ::

Si si nastavil pisave? Nase so iso8859-2. Nastavijo se nekje v control panelu, seveda pa jih moras imeti instalirane. V xtermu vpisi xlsfonts | grep iso8859-2 in ce ti nic ne vrne moras se pisave instalirat.

Pisave so gor, ker imam Red Hat-a 7.0 in KDE, ki je že skoraj v celoti poslovenjen... mislim da je problem samo s tipkovnico:'(

whatson ::

ker sem zelo prijazen osebek:)) sem ti na server posnel sl.kimap file, (file za slovensko tipkovnico)... :D
skopiraš a med druge *.kimap fajle... (patha se ne spomnim) ... ga izbereš...
pol si namesti iso8859-2 fonte... in zadeva mora štimat...

kimap najdes tukajle

Hvala, bom probal...:P

Sem probal, vendar brez uspeha... Razporeditev tipk je prava, vendar še vedno de delajo šumniki - če prtisnem na kak šumnik se ne izpiše noben znak, kot da sploh nebi nc pritisnil :( Še kakšne ideje mogoče?

čudno.. meni dela brez problemov..
probaj kaj najti v slovenian howto-ju
ali pa vprašaj na lugosovem dopisnem seznamu...

simon ::

Kako imas nastimano tipkovnico v /etc/X11/XF86Config?
imas v njej vrstico XkbLayout "si"? Drugace pa je najbolj ziher metoda iz howto-ja z xmodmapom

abcde7 ::

Kolk sploh linux stane?:\

Cr00k ::

hja z neta ga lohka potegnes ce mas kksn hitrej link..potem lohka legalno presnames cd-je(okol 1k Sit)...lohka pa tut kups original...okol 15k sit :)

robo: jep... it is 4 free... 0 stroškov.. pa programje je večinoma zastonj...

abcde7 ::

Najbolj, ne pa ta neumen win k je 30 kekov! :)) Sam če bi vsaj igre delale v linuxu:O...

Na how-to strani (link zgoraj) si ne morem potegniti dol "modmap.sl.pc102" fajla > dead link:( A ma kdo še kak drug link, al pa celo ta fajl na računalu naj mi ga pošlje semle! THX

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

šumniki v konzoli v gentoo linux

Oddelek: Operacijski sistemi
293118 (2759) Juventus
»

Šumniki v Linuxu na STju- Gentoo way...

Oddelek: Operacijski sistemi
242421 (1845) ank
»