Forum » Informacijska varnost » Anti-virus programi
Anti-virus programi
RejZoR ::
Sem imel avast!-a na Atom N270. Can't get more crap than that. Pa načeloma ni bilo nikoli težav, je pa res da takrat v2014 še ni obstajal. Mi pa je v6 in v7 delal čist lepo.
In kaj ima to veze s čemerkoli? Pač ima gor avast!-a in glih pri tem ne dela. Lahko je povsem isti scenarij z NOD32, Kaspersky-jem al pa Nortonom. To s fuzijo si pa čist mimo udaril. Večini dela tud avast! čist normalno, hladne fuzije pa še nihče ni nikjer usposobil. Zato je tvoj primer povsem falen...
In kaj ima to veze s čemerkoli? Pač ima gor avast!-a in glih pri tem ne dela. Lahko je povsem isti scenarij z NOD32, Kaspersky-jem al pa Nortonom. To s fuzijo si pa čist mimo udaril. Večini dela tud avast! čist normalno, hladne fuzije pa še nihče ni nikjer usposobil. Zato je tvoj primer povsem falen...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
MrStein ::
Če nočeš videti poante, potem jo pač ne vidiš.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
In kakšna naj bi bila? Men na 5 sistemih dela bp, teb pač ne. Kaj naj ti zdej? Tle delate tako paniko kot da sem jezst kriv, da samo na vašem sistemu ne dela. Fak... zrihtajte si sistem, pa vam bo mogoče celo kaj delal na njem...
axee ::
RejZoR:
Razloži mi, kako lahko na porihtanemu sistemu (praktično vse stock, brez kakršnih koli tweakov, samo najnujnejši programi + tip top OCD ureditev) i7 in SSD-ju odpira 7MB velik programček - kontrolno ploščo (mikser) za zvočno kartico 5 sekund? Ko Avast-a odstranim se odpira v hitrosti notepad-a?
Aja, pa povej mi prosim zakaj deepscreen skenira 10 sekund programček (instalacijski exe, demo plugin priznanega razvijalca, Fabfilter Pro-MB)?
Še nisem videl virusa, ki bi mi tako upočasnil zadeve. Avast je na notebooku in družinskem PC-ju ostal (ker mu pač zaupam) ampak če bo šlo tko naprej ..
Mimogrede, noben ne krivi tebe in dela paniko, si pa edini, ki namesto objektivnega pogleda na problem takoj skočiš v bran Avastu.
Tvojih 5 sistemov, kjer A! deluje brezhibno je statistično čisto tako pomembnih, kot naših 5 ki nam ne deluje. Če želiš da se te jemlje resno, začni na vse skupaj gledati malo bolj objektivno. Bo marsikdo vesel tvoje pomoči oz nasveta.
Razloži mi, kako lahko na porihtanemu sistemu (praktično vse stock, brez kakršnih koli tweakov, samo najnujnejši programi + tip top OCD ureditev) i7 in SSD-ju odpira 7MB velik programček - kontrolno ploščo (mikser) za zvočno kartico 5 sekund? Ko Avast-a odstranim se odpira v hitrosti notepad-a?
Aja, pa povej mi prosim zakaj deepscreen skenira 10 sekund programček (instalacijski exe, demo plugin priznanega razvijalca, Fabfilter Pro-MB)?
Še nisem videl virusa, ki bi mi tako upočasnil zadeve. Avast je na notebooku in družinskem PC-ju ostal (ker mu pač zaupam) ampak če bo šlo tko naprej ..
Mimogrede, noben ne krivi tebe in dela paniko, si pa edini, ki namesto objektivnega pogleda na problem takoj skočiš v bran Avastu.
Tvojih 5 sistemov, kjer A! deluje brezhibno je statistično čisto tako pomembnih, kot naših 5 ki nam ne deluje. Če želiš da se te jemlje resno, začni na vse skupaj gledati malo bolj objektivno. Bo marsikdo vesel tvoje pomoči oz nasveta.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: axee ()
DeepScreen ne skenira 10 sekund ampak 10 sekund nadzoruje (monitoring) izvajanje programa. DeepScreen je povsem drugačen kot katerikoli drug heuristični modul, zato ga praktično noben uporabnik ne zastopi, je pa sedaj povsem transparenten, pač tiste 1x počakaš, da preveri program. Zadeva je realtime behavior analyzer v virtualnem okolju. Zadeva se sproži samo enkrat in ko zazna da je fajl čist ga da na exclusion listo dokler se ne spremeni in sporži kriterije, da mora bit preverjen.
Objektivno? Verjemi, da vem, da programje ne dela vsem, sem tud sam razvijalec vsega živega in rade volje bi pomahal z magično palčko in vam usposobil sisteme pa pač ne gre tko ane?
V 99% primerih pomaga, da odinštaliraš zadevo in z mojim avast! Cleanup Tool programom počistiš ostanke in narediš clean install zadnje verzije, ki jo snameš iz uradne strani. Če to ne pomaga je problem nekje drugje za kar se moraš obrnit na avast! forum, ker sam pač ne morem pomagat miljavžent folku brez praktično kakršnihkoli informacij.
Objektivno? Verjemi, da vem, da programje ne dela vsem, sem tud sam razvijalec vsega živega in rade volje bi pomahal z magično palčko in vam usposobil sisteme pa pač ne gre tko ane?
V 99% primerih pomaga, da odinštaliraš zadevo in z mojim avast! Cleanup Tool programom počistiš ostanke in narediš clean install zadnje verzije, ki jo snameš iz uradne strani. Če to ne pomaga je problem nekje drugje za kar se moraš obrnit na avast! forum, ker sam pač ne morem pomagat miljavžent folku brez praktično kakršnihkoli informacij.
Qushaak ::
Ja, tale DeepScreen ima res čudno interakcijo z uporabnikom. Tudi meni deluje bolj na sandbox način in se prikaže kot bi kak čuden fajl našlo.
Pa še vedno - zakaj morajo avast!-ovci letno težit s tisko kurčevo registracijo? Vse kar hočem vedt je zakaj jim to tako grozno koristi.
Pa še vedno - zakaj morajo avast!-ovci letno težit s tisko kurčevo registracijo? Vse kar hočem vedt je zakaj jim to tako grozno koristi.
In kakšna naj bi bila? Men na 5 sistemih dela bp, teb pač ne. Kaj naj ti zdej?
Malo nadziraj količino ad hominema.
Tle delate tako paniko kot da sem jezst kriv, da samo na vašem sistemu ne dela.
No, ne že spet "ti si edini, ki se mu to dogaja".
Fak... zrihtajte si sistem, pa vam bo mogoče celo kaj delal na njem...
Prej omenjena poanta pa je to: tvoji administrirani sistemi so kot sterilno laboratorijsko okolje, napram umazani ulici zunaj.
Motiti se je človeško.
Lej, pa uporab kej druzga če imaš tolk grozne probleme sam s sabo in avast!-om. Like i fuckin care. Jesus...
Fantek, fantek...
1.) Jaz nimam probleme z Avast-om (le od kod si to potegnil? In predvsem: zakaj?)
2.) Obnašanje.
1.) Jaz nimam probleme z Avast-om (le od kod si to potegnil? In predvsem: zakaj?)
2.) Obnašanje.
Motiti se je človeško.
Obnašanje? Mene napadate kot da:
a) sem jezst spisal program
b) kot da sem jezst kriv za vaše probleme
c) kot da sem jezst edini, ki naj bi rešil vse računalniške tegobe tega sveta
Seriously, get real dude.
a) sem jezst spisal program
b) kot da sem jezst kriv za vaše probleme
c) kot da sem jezst edini, ki naj bi rešil vse računalniške tegobe tega sveta
Seriously, get real dude.
In kaj pol? A če bi promoviral drisko bi tud vsi navalili in me krivili da smrdi? Fak...
Ne bi te krivili da driska smrdi, ampak da promoviraš smrdečo zadevo in pretiravaš z hvaljenjem ter prikrivaš pomanjkljivosti.
Tako kot sedaj.
Tako kot sedaj.
Motiti se je človeško.
Right. Bi vas rad videl kako "briljantni" b bili AVG al pa AVIRA. Ne samo da po ničemer ne izstopajo, podpore imajo še manj in razvijalci praktično ne jemljejo idej uporabnikov.
Ironično je najbolj "izstopal" antivirus, na katerega si praktično pozabil. MSE.
Samo mojih 0.10$..
Samo mojih 0.10$..
V čem pa? Zadeva je dobesedno zastarela. Razen evolucije navadnega file scanninga se ni razvil nikamor.
Še enkrat preberi. Pa še enkrat. Druga polovica stavka.
"NA KATEREGA SI PRAKTIČNO POZABIL"
to je ta ironija ki je ne razumeš, potrebujemo AV, na katerega pozabiš!!
Ja ja, je zastarela stvar, VEM!! Ampak MSE je bil tak hit samo zato, ker je bil relativno dober in ker si natavil in pozabil. Po tem je izstopal.
Nevem, neznam bolje razložit.
DAjmo kr zaključit debato, itak ne pelje nikamor. RejZoR, še naprej bomo tule pisali izkušnje z AV-ji, če slučajno skritiziramo A!, ne zameri.
"NA KATEREGA SI PRAKTIČNO POZABIL"
to je ta ironija ki je ne razumeš, potrebujemo AV, na katerega pozabiš!!
Ja ja, je zastarela stvar, VEM!! Ampak MSE je bil tak hit samo zato, ker je bil relativno dober in ker si natavil in pozabil. Po tem je izstopal.
Nevem, neznam bolje razložit.
DAjmo kr zaključit debato, itak ne pelje nikamor. RejZoR, še naprej bomo tule pisali izkušnje z AV-ji, če slučajno skritiziramo A!, ne zameri.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: axee ()
Hayabusa ::
Avg 2014 free omogoča avtomatski update minimalno na vsakih 24 ur, kar je predolgo časovno obdobje.
Rešitev: v notepad skopiraš sledeče:
oz. kjerkoli je že nameščen
shraniš kot avg2014-upd.bat (ime samo niti ni pomembno, samo da je nekaj.bat)
nato definiraš da se task požene v task schedulerju, npr na vsake 3 ure.
"C:\Program Files\AVG\AVG2014\avgmfapx.exe" /pri=4 /session=0 /caller=MANUAL /dns=0 /appmode=update
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()
Hayabusa ::
Avira 2014 free omogoča update na minimalno vsakih 6 ur, interval se da zmanjšati.
Poženeš aviro, vgrajen Scheduler in definiraš nov dogodek (za vsak dodaten update posebej).
screenshot:
kaj vpišeš pod "name" ni pomembno, lahko piše tudi ptiopterioperiopt, edino kar izbereš pod "action".
Poženeš aviro, vgrajen Scheduler in definiraš nov dogodek (za vsak dodaten update posebej).
screenshot:
kaj vpišeš pod "name" ni pomembno, lahko piše tudi ptiopterioperiopt, edino kar izbereš pod "action".
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()
Zanimivo, Avira Free je možnost dodajanja Update taska v Scheduler umaknila kako leto dni nazaj. Lepo, da je spet nazaj.
Motiti se je človeško.
Avg 2014 free omogoča avtomatski update minimalno na vsakih 24 ur, kar je predolgo časovno obdobje.
"C:\Program Files\AVG\AVG2014\avgmfapx.exe" /pri=4 /session=0 /caller=MANUAL /dns=0 /appmode=update
Al pa samo enostavno v task scheduler daš avgmfapx.exe, da se požene vsake X ur. Škoda komplicirat, ker preverjeno deluje.
Trancedeejay ::
Vidim, da je na temo informacijske varnosti in t.i. "antimalware" programja že marsikaj napisano. Jaz sem zadolžen za Bitdefender in od nedolgo nazaj delam predvsem na večjih sistemih. Na to temo s slikovnim prikazom Dashboarda in določenih funkcij sem odprl temo, da bi lahko uporabniki v svojem okolju to preizkusili in mi dali feedback - imam namreč neposreden kontakt z Bitdefenderjevimi programerji, ki so veseli čimveč feedbacka s terena.
Link do teme
Link do teme
Music is the key
Ali se mi samo zdi, ali so v najnovejšem build-u avast!-a 2014 odstranili "Show monthly security reports" opcijo? So jo prestavili kam drugam?
kumer ::
Kateri varnostni paket priporočate?
V reviji monitor 12/2013 so za zmagovalca izbrali bitdefender internet security 2014
Kakšno je vaše mnenje o tem programu, ali je kateri drugi paket boljši?
Kaj bi kupili od vseh var. paketov, ki so na voljo?
Hvala
Lp
V reviji monitor 12/2013 so za zmagovalca izbrali bitdefender internet security 2014
Hvala
Lp
Če gledaš med plačljivimi bi gledal Kaspersky (Inrternet Security ali še kakšno bolj obsežno "zbirko").
Skyman ::
Kateri varnostni paket priporočate?
Hvala
Lp
Če ga rabis ga imam jz Kaspersky internet security 2013 1 rač 1 leto licenca!
Jaz imam doma Bitdefender Total Security 2014 cca dober teden. Zaenkrat deluje brez problema, tudi mrežnega printerja mi ne blokira, celo avtomatsko ga je excludal(IP naslov dodeljen printerju). Takoj ob zagonu mi je našel Backdoor kodo za dostop, Trojance in podobno, ker sem naredil backup svoje spletne strani s katero sem imel težave - tako sem takoj odkril kako so mi dostopali do strežnika. Razlika med Total Security in Internet Security je v anti theft varianti. Za testiranje lahko dobite trial varianto tukaj, licenco pa lahko tudi pri meni na ZS ali mail (matej.ostovic(at)kron-telekom.si, ker sem zadolžen za Bitdefender in tudi za support.
Sem našel tudi nek video, kjer je nekdo testiral antivirusna programa.
Have a nice Day
Matt
Sem našel tudi nek video, kjer je nekdo testiral antivirusna programa.
Have a nice Day
Matt
Music is the key
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Trancedeejay ()
Kdo pri nas zastopa Kasperskega, menda eden redkih , ki ni po željah Američanov........
Prilagam linke zastopnikov:
Kaspersky:
http://www.kaspersky.com/partners/buyof...
Bitdefender:
http://www.bitdefender.com/partners/par...
Music is the key
Ha ha!
(saj je bilo mišljeno kot vic, a ne?)
(saj je bilo mišljeno kot vic, a ne?)
Motiti se je človeško.
Link?
Motiti se je človeško.
Super. Je komu našlo kaj od NSA? Kaj pa tisto staro od Sony (in kaj je še bilo v novicah)?
Motiti se je človeško.
gslo ::
jaz bi verjel, da kaspersky ne sodeluje z nsa. ga pa s putinom? drgač pa, 0day je 0day, za kaspersky, avast al pa znfladkjfasz.
edit: kot quota prvi komentar pod novico:
From the F-Secure blog post:
Quote:
The truth is, consumer-grade antivirus products can't protect well against targeted malware created by well-resourced nation-states with bulging budgets.
(...)
We were out of our league, in our own game.
edit: kot quota prvi komentar pod novico:
From the F-Secure blog post:
Quote:
The truth is, consumer-grade antivirus products can't protect well against targeted malware created by well-resourced nation-states with bulging budgets.
(...)
We were out of our league, in our own game.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gslo ()
Ja nemoj, da so neučinkoviti proti CILJANIM napadom. To je tko kot bi rekel, da so avti s 5 zvezdicami v NCAP povsem nemočni proti ne vem, padcu meteorita. Al pa lavi. To so scenariji katerih ne pokrivajo. Oz tehnično gledano, programi z whitelisting sistemom načeloma lahko preprečijo tud to (avast! v Hardened Mode Aggressive, Panda Cloud, Comodo, Kaspersky itd). Ti uporabljajo whitelisting in če nekaj ni poznano bojo to ustavili. Da zaobideš to se moraš kar fino potrudit. Tko da ne bom reku, da je nemogoče, je pa daleč od enostavnosti zavajanja scan enginov v smislu zaznavanja malwara.
1309976 ::
Ojla;
Torej katerega priporočate, po možnosti uporabniki ki ste imeli na mašini oba, Kaspersky IS 2013-14(ali Pure 3.0 - cenovno je nekje 13 eurov razlike za 3PC verzijo) ali BitDefender Total Security 2014 - cenovno sicer najugodnejši od navedenih?
Že skoraj desetletje uporabljam Kaspeskega (zdaj IS 13 verzijo) in sem verjetno rahlo pristranski, zaradi česar bi želel še mnenje koga, ki teh težav nima.
Po testih sodeč se uvršča bitdefender pred Kasperskega, pa je dejansko boljši za celotno zaščito domačih računalnikov (predvsem tistega na katerem je elektronsko bančništvo)?
Lp
Torej katerega priporočate, po možnosti uporabniki ki ste imeli na mašini oba, Kaspersky IS 2013-14(ali Pure 3.0 - cenovno je nekje 13 eurov razlike za 3PC verzijo) ali BitDefender Total Security 2014 - cenovno sicer najugodnejši od navedenih?
Že skoraj desetletje uporabljam Kaspeskega (zdaj IS 13 verzijo) in sem verjetno rahlo pristranski, zaradi česar bi želel še mnenje koga, ki teh težav nima.
Po testih sodeč se uvršča bitdefender pred Kasperskega, pa je dejansko boljši za celotno zaščito domačih računalnikov (predvsem tistega na katerem je elektronsko bančništvo)?
Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 1309976 ()
Goody ::
Prišparaj par evričev pa inštaliraj free Comodo internet security (maš sandbox, poseben browser...). Pa ker je free ni nič slabši od plačljivih (njihov plačljiv doda samo live podporo, cloud backup in wi-fi data encription...)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Goody ()
? ne razumem, tudi test ki si ga prilepil dokazuje da je Comodo zelo dober za uporabo kot jo želiš (el. banka...)
1309976 ::
http://www.av-test.org/en/news/news-sin...
Malo me popravki hecajo in nisem mogel novih prilimati v staro temo, bom dal primerjalnega kar iz iste strani.
Pri prejšnjem testu pa vidiš končno oceno (v številkah) čisto spodaj in je solidna za freeware, vendarle pa žal ni primerljiva plačljivim.
LP
Malo me popravki hecajo in nisem mogel novih prilimati v staro temo, bom dal primerjalnega kar iz iste strani.
Pri prejšnjem testu pa vidiš končno oceno (v številkah) čisto spodaj in je solidna za freeware, vendarle pa žal ni primerljiva plačljivim.
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 1309976 ()
Lej, tvoj denar tvoja izbira. Po mnogo letih v ITju lahko zgolj rečem da je Comodo za uporabnika s trohico zdrave pameti pri uporabi računalnika vrh glave.
Aja da ne navijam za Comodo: al pa avast, al pa bitdefender free, al pa še kaj drugega...Je pa pri comodo zraven fajn firewall.
Aja da ne navijam za Comodo: al pa avast, al pa bitdefender free, al pa še kaj drugega...Je pa pri comodo zraven fajn firewall.
Zgodovina sprememb…
TheJack ::
Ne spoznam se na AV programe, ampak že sama logika pove, da se zastonjski program ne more primerjati s plačljivim. Seveda je jasno, da imajo AV družbe svojo računico, po kateri, sklepam, zastonjska verzija predstavlja fino reklamo pri uporabnikih, od katerih se potem en majhen del odloči za plačljivo verzijo. Ali pa še bolje: začne plačljivo verzijo uporabljati v svojem podjetju. Čeprav verjetno dosti pove dejstvo, da še nisem zasledil, da bi katero podjetje pri nas uporabljalo AV, ki sploh ima zastonjsko verzijo (ponavadi uporabljajo Sophos, McAfee, NOD32, Trend Micro...itd.) . Nisem še videl, da bi v podjetju pri nas uporabljali recimo Avast ali AVG. Ne zastonjske, ne plačljive verzije.
Sicer pa sam uporabljam Comodo, od nedavnega. Prej sem uporabljal MSE. Comodo nič bolj ne obremeni sistema kot MSE (kvečjemu manj), hkrati pa naj bi imel boljšo detekcijo. Zoprno je, je updejta definicije deset minut in več in da je (preden sem zadevo ugasnil) hotel enkrat tedensko pregledovati cel disk, pri čemer je obremenil disk 100%. Poleg tega hoče vsak neznan exe fajl dati v neko karanteno ali nekaj podobnega in me vsakič dvakrat (zakaj dvakrat?!) povpraša, kaj naj stori s tem neznanim exe fajlom, ki sem ga zagnal. Ja menda če sem ga zagnal, hočem, da se zažene, ne?! Če gre za virus, mi povej. Če ne, me pusti pri miru in se ne vtikaj v moje fajle.
Sicer pa sam uporabljam Comodo, od nedavnega. Prej sem uporabljal MSE. Comodo nič bolj ne obremeni sistema kot MSE (kvečjemu manj), hkrati pa naj bi imel boljšo detekcijo. Zoprno je, je updejta definicije deset minut in več in da je (preden sem zadevo ugasnil) hotel enkrat tedensko pregledovati cel disk, pri čemer je obremenil disk 100%. Poleg tega hoče vsak neznan exe fajl dati v neko karanteno ali nekaj podobnega in me vsakič dvakrat (zakaj dvakrat?!) povpraša, kaj naj stori s tem neznanim exe fajlom, ki sem ga zagnal. Ja menda če sem ga zagnal, hočem, da se zažene, ne?! Če gre za virus, mi povej. Če ne, me pusti pri miru in se ne vtikaj v moje fajle.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TheJack ()
;) da je brezplačen program boljši od plačljivega pa res ni redkost no... (tvoja logika gor ali dol...). Pa sem ti napisal ampak si še sam poglej kaj je razlika med plačljivim (90USD) in zastonj COMODO. (poslovni model imajo pač tak da služijo na supportu, zaenkrat jim očitno gre)
Pa mal si nastavitve uštimaj, al pa plači COMODU pa ti bodo pri tem pomagali...
Aja: v podjetjih pa ne smejo uporabljati zastonjskih antivirusov ker jim licence tega ne dovoljujejo (da o administraciji ne govorim), so namenjeni home userjem.
Pa mal si nastavitve uštimaj, al pa plači COMODU pa ti bodo pri tem pomagali...
Aja: v podjetjih pa ne smejo uporabljati zastonjskih antivirusov ker jim licence tega ne dovoljujejo (da o administraciji ne govorim), so namenjeni home userjem.
Zgodovina sprememb…
TheJack ::
;)
Nisem mislil, da bi uporabljali zastonjske verzije. Hotel sem povedati, da ne uporabljajo plačljivih verzij teh programov (npr. Avast in AVG, ki sta med domačimi uporabniki nekako najbolj priljubljena), ki jih ta podjetja ponujajo. Vsa podjetja (kolikor vem), ki ponujajo zastonj AV, imajo v ponudbi tudi komercialne verzije za podjetja. Jaz še nisem videl, da bi katero podjetje pri nas uporabljalo avast, Aviro, AVG...itd. Vsi se držijo starih, preizkušenih imen, kot so Sophos, F-Secure, Trend Micro...itd, od katerih nobeno ne ponuja zastonjske verzije svojih programov. Če ima kdo drugačne informacije, na dan z njimi.
Bonis nocet, qui malis parcit.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Antivirus (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 34914 (17348) | hdx |
» | Boljša alternativa AVG Free antivirusnem programu (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 16311 (14696) | opeter |
» | Najboljši antivirusni program, kateri? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 62320 (48120) | d4vid |
» | Kingsoft Antivirus 2012 izšel! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Informacijska varnost | 27198 (22810) | alexz |
» | Kateri antivirusni program naj izberemOddelek: Programska oprema | 9491 (8438) | bluefish |