Forum » Informacijska varnost » Anti-virus programi
Anti-virus programi
gregor ::
torej, ali še kdo uporablja avast 2014 in opaža upočasnitev pc-ja?
ali je avast najboljši protivirusnik?
katere protivirusnike bi dali na prva 3 mesta?
hvala
LP
hvala
LP
Skyman ::
skyman: pomoje ni omejitve.
Ma ja jz tud mislim da je tako nekaj sm najdel tukaj pa pise da pac si naredis neki acc in potem imas lincenco notri shranjeno un samo lahko upgrade naredis evo se link:
http://forum.kaspersky.com/index.php?sh...
1 ali 2 bi dal kaspersky in bitdefenderja 3 mesto pa mogoce avast al pa kaj jz vem
BorutK-73 ::
RejZoR ::
Ne vem o kakšnih upočasnitvah spet bluzite...
avast! 2014 imam na:
AMD Turion X2 z 2GB RAMa ter Win7 32bit in dela super
AMD E-450 s 4GB RAMa ter Win8.1 64bit in dela super
Intel Core i7 920 s 6GB RAMa ter Win7 64bit in dela super
Intel Pentium 4 z 1GB RAMa ter WinXP 32bit in dela čist super (za dano konfiguracijo)
Do zdej sem videl take ali drugačne probleme samo na sistemih, ki so tako ali drugače bili zjebani, logično da pol tud tisto kar naložiš ne dela kot bi moralo...
avast! 2014 imam na:
AMD Turion X2 z 2GB RAMa ter Win7 32bit in dela super
AMD E-450 s 4GB RAMa ter Win8.1 64bit in dela super
Intel Core i7 920 s 6GB RAMa ter Win7 64bit in dela super
Intel Pentium 4 z 1GB RAMa ter WinXP 32bit in dela čist super (za dano konfiguracijo)
Do zdej sem videl take ali drugačne probleme samo na sistemih, ki so tako ali drugače bili zjebani, logično da pol tud tisto kar naložiš ne dela kot bi moralo...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
StoneFox ::
Samega sistema ne upočasni, zagon pa. In pa tisto preverjanje datotek mi tudi glih ne diši, drugač pa dela ok.
axee ::
Ah RejZor spet bluziš, nismo edini ki opazijo razliko, zagon sistema in aplikacij je opazno slabši in to nekatere pač moti. Pa ni recimo moj sistem nič zjeban, sem precej OCD glede tega.
Ampak NEE ni kriv Avast, ampak mi, ki imamo zjebane sisteme. c c c
Ampak NEE ni kriv Avast, ampak mi, ki imamo zjebane sisteme. c c c
Glede na avast! 8 ni nobene razlike. Celo 2014 je lahko edino hitrejši zaradi izboljšanega engina, ki je precej hitrejši. Če pa misliš, da obstaja kakšen AV, ki ne povzroči nekega delaya, potem pa verjetno sploh ne počne ničesar... ja bluzim ja...
negot ::
PlayTheGame ::
Včeraj sem namestil avast!2014. Pri prvem reboot-u se je sistem res nekaj dlje nalagal, naslednji so bili normalno hitri in tudi nasploh nisem opazil kakršnih koli upočasnitev (sistem lavfa na SSD Samsung 840pro). Edino šele po drugem reboot-u so Win-7 sploh zaznali, da je antivirusni program inštaliran, prej so mi ponujal tisto znano opcijo, da si najdi antivirus software na internetu, lol...
Imam pa eno drugo težav(ic)o, sicer bolj "lepotne" kot funkcionalne narave in ki se vleče še od prejšnjih verzij avasta: Pri vklopljenem web shieldu mi namreč ikona za internet access kaže kot da ni povezave (rumeni klicaj), čeprav internet dela. Če izklopim web shield, rumeni klicaj izgine. Kaj bi to bilo? Malo sem iskal po net-u in ima kar dosti uporabnikov enake težave, vendar ne samo pri avastu ampak tudi pri drugih antivir. programih, neke rešitve pa razen tega, da izklopiš tovrstne servise, ni... Any solution?
Imam pa eno drugo težav(ic)o, sicer bolj "lepotne" kot funkcionalne narave in ki se vleče še od prejšnjih verzij avasta: Pri vklopljenem web shieldu mi namreč ikona za internet access kaže kot da ni povezave (rumeni klicaj), čeprav internet dela. Če izklopim web shield, rumeni klicaj izgine. Kaj bi to bilo? Malo sem iskal po net-u in ima kar dosti uporabnikov enake težave, vendar ne samo pri avastu ampak tudi pri drugih antivir. programih, neke rešitve pa razen tega, da izklopiš tovrstne servise, ni... Any solution?
MSI B650 Tomahawk WiFi|AMD Ryzen 7 7700|Asus RTX 4070 Super 12Gb
32GB DDR5 6000|Samsung NVMe SSD 990PRO 2TB|Corsair 850W 80+Gold
32GB DDR5 6000|Samsung NVMe SSD 990PRO 2TB|Corsair 850W 80+Gold
MrStein ::
Najbrž Windows proba dostopati do nekega naslova, da ugotovi "ali dela internet", Avast pa dostop blokira.
S kakim snifanjem bi se najbrž dalo ugotoviti, če se komu da.
S kakim snifanjem bi se najbrž dalo ugotoviti, če se komu da.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
No glej, meni je Avast na 2 računalnikih stvar upočasnil do te mere, da me je pač motilo. Ni spet nekaj bajno morda za večino, ampak se opazi, ko naložiš drug AV. Trenutno tastiram Aviro, zelo pozitivne izkušnje, tudi UI je pregleden, logičen in razumljiv. Pomoje še najboljši, za MSE-jem.
Za moje pojme veliko bolj pomembno, kot pa nek kvazi moderen metro vmesnik. Še posebej pri AV, ki je res set&forget vrsta programja.
Za moje pojme veliko bolj pomembno, kot pa nek kvazi moderen metro vmesnik. Še posebej pri AV, ki je res set&forget vrsta programja.
Edit: na prenosniku se mi je Avast posodobil, mislim da dela bolje.. prej sem recimo videl upočasnitev pri recimo odpiranju konzole za zvočno kartico.. sedaj odpre instantno.
Super, upam da se vrnem na A! tudi na primarni mašini..
Super, upam da se vrnem na A! tudi na primarni mašini..
leonček ::
Pozdravljeni!
na svojem rač. imam imam norton antivirus zanima me če ta program sam avtomatsko izbriše viruse in če jih ne ,kako jih potem jaz izbrišem?zanima me pa tudi kateri antivirus je najboljši,najlažji za uporabo?
hvala za odgovore,lp
na svojem rač. imam imam norton antivirus zanima me če ta program sam avtomatsko izbriše viruse in če jih ne ,kako jih potem jaz izbrišem?zanima me pa tudi kateri antivirus je najboljši,najlažji za uporabo?
hvala za odgovore,lp
Če želiš absolutno najpreprostejši in učinkovit AV, ki avtomatsko briše viruse, predlagam Bitdefender Free.
aha tile virusi so vsi učinkoviti in odbri za uporabo?!!a mi lahko kdo pove še kako se odstrani virus iz nortona!
zanima me kateri AV je res odličen?hvala za pomoč
zanima me kateri AV je res odličen?hvala za pomoč
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: leonček ()
norton imam sedaj in je res dober AV!ampak a mi lahko poveš kako izbrišem virus negot?hval za pomoč lp
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: leonček ()
Xserces ::
Kakšen virus? Ponavadi ga AV avtomatsko popoka v "karanteno" ali pa te opozori kaj narediti z njemu.
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
sem ugotovil hvala!ampak ob vsakem zakonu rač.mi se mi je odpro norton in mi pokazalo da imam virus.sedaj sem pa uredil!najlepša hvala za pomoč
jasa123434 ::
Kateri free antivirusni program bi mi priporočali.
Dobro bi bi bilo da se mi ne bi poznalo na hitrosti. Sicer pa bo vendar na ssd
BorutK-73 ::
Comodo, Avast, Bitdefender free...
Odloči se za Internet security verzijo, ker ima vse v enem programu, firewall, antivirus, anti-spyware. Meni je najbolj všeč Comodo, so pa nastavitve malo bolj zakomplicirane.
http://www.filehippo.com/download_comod...
http://www.filehippo.com/software/antim...
Odloči se za Internet security verzijo, ker ima vse v enem programu, firewall, antivirus, anti-spyware. Meni je najbolj všeč Comodo, so pa nastavitve malo bolj zakomplicirane.
http://www.filehippo.com/download_comod...
http://www.filehippo.com/software/antim...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BorutK-73 ()
NejcSSD ::
jasa123434 je izjavil:
Avast free in pametno uporabo interneta pa si na konju.
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti
jasa123434 ::
jasa123434 je izjavil:
Avast free in pametno uporabo interneta pa si na konju.
Kako to misliš na konju?
In slišal sem da je avast free počasen in se pozna delovanju.
Baba rekla, baba slišala... pa vmes je v franckino mater trešlo...
Ni baba rekla, ampak uporabniki foruma. Tule nad mojim sporočilom.
Motiti se je človeško.
TheJack ::
Jaz sem par dni nazaj naložil Comodo zastonjski antivirus, ker ste me prestrašili s šimfanjem MSE-ja. Pa še Bug (hrvaški cajtung) je Comodo odlično ocenil.
Zaenkrat sem zelo zadovoljen. Zdi se mi da nič bolj ne obremenjuje računalnika kot MSE (BTW, moja mašina je iz zgodnjega srednjega veka: Pentium 1,73 GHz (Merom) in 2 Gb rama), hkrati pa ne zasede celega sistema in se ne vtika v čisto vsako stvar (khm, avast, khm). Pri inštalaciji velja biti pazljiv, ker drugače ti inštalira še en kup bloatwarea (lasten browser itd.). Skratka kul. Močno upam, da ga ne bodo "izboljševali" z dodatnimi "feature-i".
Zaenkrat sem zelo zadovoljen. Zdi se mi da nič bolj ne obremenjuje računalnika kot MSE (BTW, moja mašina je iz zgodnjega srednjega veka: Pentium 1,73 GHz (Merom) in 2 Gb rama), hkrati pa ne zasede celega sistema in se ne vtika v čisto vsako stvar (khm, avast, khm). Pri inštalaciji velja biti pazljiv, ker drugače ti inštalira še en kup bloatwarea (lasten browser itd.). Skratka kul. Močno upam, da ga ne bodo "izboljševali" z dodatnimi "feature-i".
Ni baba rekla, ampak uporabniki foruma. Tule nad mojim sporočilom.
Če od 200 miljonov uporabnikov 10 komadov tukaj reče da je počasen, potem to kar naenkrat postane pravilo al kaj? Statistični fail much?
Dej ne izgovarjaj se na teh 200 miljonov, lepo te prosim, ker zgleda kot religiozna debata. Mimogrede, ko smo se pritoževali nisi imel nič za povedat, tako da očitno rešitve ni?
Izgovarjanje? Seriously? Aja, kristalni krogli je zmanjkalo baterij, zato nimam pojma kako nej ti pomagam...
Včer je prišel ven update 9.0.2008, ki naslavlja par kritičnih problemov, naredi update al pa še raje povsem clean install če imaš težave.
Včer je prišel ven update 9.0.2008, ki naslavlja par kritičnih problemov, naredi update al pa še raje povsem clean install če imaš težave.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RejZoR ()
krneki0001 ::
Jaz sem še kar na aviri za windows 7, na windows 8.1 pa kar defenderja in windows firewall, pa ni nobenih problemov.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
negot ::
krneki0001 je izjavil:
Jaz sem še kar na aviri za windows 7, na windows 8.1 pa kar defenderja in windows firewall, pa ni nobenih problemov.
Avira dela tudi na 8.1, lp
solatko ::
Soliden program za blokoranje nevarnih strani in odstranjevanje nevarnih zadev pri downloadu (odstrani takoj, ko se mapa skopira).
Rabi zelo malo resursov.
Rabi zelo malo resursov.
Delo krepa človeka
gslo ::
razmišljam, da bi presedlal le na licenco za kaspersky AV in ne internet security ali pure 3.0, ker si mi zdita že bloated z vsemi funkcijami, čeprav pokrivata večje področje - backup, password manager, firewall, etc. to lahko rešim z opensource/ostalimi rešitvami. rabim dober AV.
ma kdo kakšno pripombo za/proti? je AV občutno lažji proti IS/pure? vsi razen rejzorja, prosim. :-P sem razmišljal o zastonj AV-jih, vendar to lahk furam le na svojih kompih.
prednost je nižja cena in še vedno zaščita by kaspersky.
ma kdo kakšno pripombo za/proti? je AV občutno lažji proti IS/pure? vsi razen rejzorja, prosim. :-P sem razmišljal o zastonj AV-jih, vendar to lahk furam le na svojih kompih.
prednost je nižja cena in še vedno zaščita by kaspersky.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gslo ()
mat xxl ::
torej, ali še kdo uporablja avast 2014 in opaža upočasnitev pc-ja?
hvala
LP
Danes sem imel zanimivo izkušnjo z Avastom, nek znanec, si je na star prenosnik Pentium 3000 , samo 2 gb memorije in xp, pač inštaliral Avasta že pred časom in sedaj že 2014 verzijo gor. ni se znašell nekaj okoli aktiviranja in me je prosil za pomoč. Računalnik je sicer deloval a noro počasi in lastnik mi je povedal, da odkar je verzijo 2014 inštaliral res komaj še deluje............ No sem se odločil, da gre Avast v celoti dol z mašine in gor Win antivirus oziroma security esentials, ja vem, da ni top, vendar zanj super in dovolj ob kombinaciji še z Malwarebytsom. Rezultat, računalnik sedaj deluje , kot raketa, lastnik ni mogel verjeti, da je taka razlika, tudi postavi se 1 x hitreje.
Napisal, sem, kot nasvet onim z starejšimi računalniki, da jih po nepotrebnem ne upočasnite z super truper antivirusniki.
Ne vem kako folku uspe kar na lepem naredit počasen računalnik zato ker je prišla ven nova verzija. Zadnjič sem rihtal kišto s P4 2,4GHz, 1GB RAMa in 40GB diskom in je delovalo čist normalno in daleč od počasnega.
Morda ravno ni kriva nova verzija, čeprav je tudi mene nekdo klical, da se ventilator v eni p4 kišti nevrjetno dere, odkar je namestil novega avasta. Vseeno nemorem reči, da je ravno nova verzija kriva, ker je ravno prešel iz eset-a na zastonjskega avasta (torej direktno na 2014).
RejZoR, nevem kako lahko daješ primer kako si "zadnjič rihtal P4 kišto", ko pa mi na enak način reportamo probleme, pa:
RejZoR, nevem kako lahko daješ primer kako si "zadnjič rihtal P4 kišto", ko pa mi na enak način reportamo probleme, pa:
200 miljonov uporabnikov se nebi strinjalo s tabo!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: axee ()
Rihtal v smislu, da sem gor montiral WiFi konektorček in sem še nadgradil avast!-a iz v8.0 na 2014. Direktno, brez čiščenja in je deloval brez problema.
Hayabusa ::
Ne vem kako folku uspe kar na lepem naredit počasen računalnik zato ker je prišla ven nova verzija. Zadnjič sem rihtal kišto s P4 2,4GHz, 1GB RAMa in 40GB diskom in je delovalo čist normalno in daleč od počasnega.
Avast je tak kot novi winsi, vsako nova verzija je počasnejša.
Na take pcje se daje panda cloud ali kaj podobno "lahkega", avast še iz i7 naredi celerona d.
SLO_Matej ::
Avast je tak kot novi winsi, vsako nova verzija je počasnejša.
Na take pcje se daje panda cloud ali kaj podobno "lahkega", avast še iz i7 naredi celerona d.
Ne vem iz čigave riti vlečeš te "facte". avast! v2014 skenira EXE fajle 2x hitreje od v8, skripte pa 10x hitreje. Da bi bil počasnejši od v8 je skor nemogoče, razen če gre za nek čuden konflikt med avast!-om in nečem drugim. Sploh pa ne vem kaj nabijaš o hitrosti. Ga imam na laptopu z AMD E-450, ki je skor najbolj podn CPU, ki si ga lahko omisliš, pa mi ni delal nobenih težav. Na omenjenem Core i7 (920) izpred parih let pa nit vem ne da ga imam... In enako je na AMD Turion X2 in na prej omenjenem P4. Očitno sem samo jezst en tak fenomen, da nimam teh magično bizarnih upočasnitev, kar pa se mi zdi malo verjetno. Razen tega, da imam sisteme v tip top stanju. Ker dejansko vse administriram, ene dnevno, ene pa vsake par mescev.
Ga imam na laptopu z AMD E-450, ki je skor najbolj podn CPU, ki si ga lahko omisliš,
Že slišal za "Atom" ?
(pa C-60 tudi ni daleč)
Očitno sem samo jezst en tak fenomen
Ne, pravi izraz je shill.
Razen tega, da imam sisteme v tip top stanju. Ker dejansko vse administriram, ene dnevno, ene pa vsake par mescev.
Ti misliš da moj sosed, upokojenec, sploh ve, kaj pomeni "administrirati"?
To je isto kot "fuzija v laboratoriju deluje, ne štekam, kak vam doma neja"...
Motiti se je človeško.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Antivirus (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 34914 (17348) | hdx |
» | Boljša alternativa AVG Free antivirusnem programu (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 16311 (14696) | opeter |
» | Najboljši antivirusni program, kateri? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 62319 (48119) | d4vid |
» | Kingsoft Antivirus 2012 izšel! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Informacijska varnost | 27198 (22810) | alexz |
» | Kateri antivirusni program naj izberemOddelek: Programska oprema | 9490 (8437) | bluefish |