» »

Anti-virus programi

Anti-virus programi

««
34 / 50
»»

RejZoR ::

Brezveze nalagat še cel kup drugih, naloži si pač en antivirus. Če pa boš slučajno kdaj sumil, da se kaj čudnega dogaja na kišti, pa takrat naložiš MBAM al pa SuperAntispyware. Prej pa se mi zdi brezveze razen če si težek paranoik, kjer pa se itaq ne bo končalo samo pri tem...

Če že bi ti namesto MBAM in SuperAntispyware raje svetoval nek antivirus + Malwarebytes Anti-Exploit. Sicer je slednji še v beta fazi ampak bo kmalu skonačna zadeva.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

negot ::

MBAM in SuperAntispyware sta v free verziji brez aktivne zaščite in ne obremenita sistema, uporabita se le za občasen pregled, lp :D

solatko ::

Hanzo - Če nalagaš w8 ne rabiš AV, MBAM pa le naloži in vsake toliko preglej.
Delo krepa človeka

Andrej15 ::

men je nabojši AVAST! ker ti pregleda vse... tude opozarja te na spletnih straneh kje je visrus...

gregor ::

Kareri protivirusnik je sedaj najboljši, majbolj popularen, ne obremenjuje preveč sistema
Ali so free verzije vredu, kakkšne so slabosti oz kaj pridobim ce imam plačljivo verzijo

Hvala

Xserces ::

Preferiram NIS2013. Imam ga zdajle kšno leto ali dve (prej NIS 2012 in 2011). Pa če kšn reče da je jajc pa naj bo. ampak problemov pa nimam. Niti ne jemle toliko resoursov.
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

LitralSM ::

A uporablja kdo Panda Cloud Free? Za zagotavljanje občutka lažne varnosti se mi zdi, da je dovolj. Žre malo, nima butastega vmesnika, pa še opaziš ga ne.

RejZoR je izjavil:

Brezveze nalagat še cel kup drugih, naloži si pač en antivirus. Če pa boš slučajno kdaj sumil, da se kaj čudnega dogaja na kišti, pa takrat naložiš MBAM al pa SuperAntispyware. Prej pa se mi zdi brezveze razen če si težek paranoik, kjer pa se itaq ne bo končalo samo pri tem...

Če že bi ti namesto MBAM in SuperAntispyware raje svetoval nek antivirus + Malwarebytes Anti-Exploit. Sicer je slednji še v beta fazi ampak bo kmalu skonačna zadeva.

Nima MS podobnega programa? Emet?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: LitralSM ()

axee ::

Avast, Avira, AVG, Panda, Bitdefender, karkoli brezplačnega ti pač paše, IMHO če dobivaš viruse je nekaj narobe z tvojo uporabo računalnika. Vsi pa so povsem dovolj za osnovno zaščito.

Hayabusa ::

Panda cloud je free od Pand.

Jap, itak se skos govori o zastonjskih rešitvah, plačevanje za antivirus je nekje na nivoju kupovanja Mac-a samo zaradi virusov.

BorutK-73 ::

axee je izjavil:

Avast, Avira, AVG, Panda, Bitdefender, karkoli brezplačnega ti pač paše, IMHO če dobivaš viruse je nekaj narobe z tvojo uporabo računalnika. Vsi pa so povsem dovolj za osnovno zaščito.

Pozabil si na Comodo. Je zelo dober free AV, ampak nastavitve so pa zakomplicirane, ko ga pa enkrat nastaviš, je pa super av.

medenko ::

NIS mi po 2 letih poteče, kaj naj vzamem nekaj podobno dobrega pa uradno preko ebaya ipd, da kupim......nasvet?

System ::

Avast! Free ter osnoven firewall/cleaner MSE je popolnoma dovolj za neko osnovno zaščito.

iščem boljšo zaščito.

Kaspersky, neke boljše pa tak brezveze, ker če te ima kdo res namen te bo tak al pa tak...

bitdefender internet security za 15€ letna licenca?

Ti nudi zastonjski MSE več.

Kaj pa MSE nudi več? Razen tega, da ima enostaven vmesnik? BitDefender je narejen, da deluje out of the box brez posebne interakcije. Če je pripravljen dat 15 EUR, je BitDefender svetlobna leta pred MSE...

nimam licenčnih winsov :)

kaj bi ti vzel rejzor? comodo si opustil?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: medenko ()

Definitivno avast! 2014, ko pride ven. BETA verzijo testiramo od kona avgusta in je že od prvega dneva super. Ima glitche, ampak nič večjega, kar je redkost za BETA verzijo. Tud dobil bo par novih res dobrih tehnologij, browser plugin je sedaj res uporaben in vmesnik so super izboljšal. Je čist drugačen kot do zdej ampak zelo dober.

Comodo ni slaba zadeva, imajo dobro idejo, ki pa je nikakor ne znajo usposobit kot je treba. Predvsem zarad tropa tečnih fanboyev in developerjev, ki očitno ne zastopijo najbolj enostavne kmečke angleščine, ki niti ne vsebuje nekih visokoletečih tehničnih fraz. To me je kot rednega sporočevalca bugov grozno razjezilo. Pri avast!-u teh problemov ni, pa imajo sedež firme na Češkem (Comodo Group je iz New Jersey-a USA).

avast je tudi plačljiv, right?

TheJack ::

Dejansko je položaj za tiste, ki bi radi le osnovno zaščito, neroden.

MSE ima (baje) čedalje slabšo detekcijo (Zanalašč? Včasih je bila detekcija v vrhu med antivirusi. Le kaj ima MS od tega, da slabša lasten AV?), primerne alternative pa jaz ne najdem. Rabim le on-demand scanner in RT scanner, tj. samo tisto, kar ima MSE. Nič drugega. Nobenih poštnih, P2P, mrežnih, internetnih...in ostalih scannerjev, nobenega sandboxa, nobenih vtičnikov... Tega jaz nočem in ne rabim, saj te zadeve po mojih izkušnjah naredijo več škode (nekje 100x več...) in sivih las kot virusi.

Poskusil sem Pando Cloud in BitDefender Free, ki se oglašujeta točno s tako preprostostjo, kot jo jaz hočem. V praksi upočasnita računalnik mnogo bolj kot MSE. Avira ima popupe in je počasna. O AVG in Avastu ne zgubljam besed, saj ti prevzameta računalnik. Da ne bo pomote: punci (enako ostalim, ki me prosijo za pomoč) sem na komp namestil avast!, ker je zanjo super, saj ji ni treba - in posledično meni - skrbeti za nič. Jaz pa vsenadzornika na računalu ne rabim in ne želim).

Je res tako težko narediti lahek in hiter RT scanner?
Bonis nocet, qui malis parcit.

Sej MS ne slabša MSE-ja, samo ne dohaja novih trendov v svetu golazni. Brez reputation sistema, pogostih updejtov in behavior analize AV dandanes nima kaj počet na trgu. Zastonj al pa plačljiv, nima veze.

Saj to se mislil. Kako firma s tako rekoč neomejenimi denarnimi sredstvi ne more slediti firmicam iz Prage in Bukarešte? Morebiti je zadaj kak "tihi dogovor", da MSE ne bo (preveč) konkuriral bolj naprednim rešitvam. Ker verjetno ni dvakrat za reči, da bi Microsoft, če bi hotel, s svojim AV programom (še posebno, če bi bil zastonj) pognal vse AV firme v bankrot. Verjetno ima razlog, da tega ne naredi.

Panda cloud + comodo fw.

TheJack je izjavil:

Saj to se mislil. Kako firma s tako rekoč neomejenimi denarnimi sredstvi ne more slediti firmicam iz Prage in Bukarešte? Morebiti je zadaj kak "tihi dogovor", da MSE ne bo (preveč) konkuriral bolj naprednim rešitvam. Ker verjetno ni dvakrat za reči, da bi Microsoft, če bi hotel, s svojim AV programom (še posebno, če bi bil zastonj) pognal vse AV firme v bankrot. Verjetno ima razlog, da tega ne naredi.

Sej so imel nekaj časa Microsoft OneCare pa ni bil ne najboljši niti se ni dobro prodajal, zato so ga skinli in naredili iz njega MSE.

dronyx ::

Sam poznam primerke, ki se skoraj tedensko okužijo s kakšnim virusom, tudi najnovejšimi, pri čemer pa so zamenjali že vse možne protivirusne rešitve, tudi plačljive, ker prejšnja "jajca" niso delovala.

Jaz imam sicer doma na računalniku nameščenega Avasta, pa se ne spomnim, da bi v zadnjih 5 letih dobil kakršnokoli okužbo na računalniku, res pa je, da imam po moje kar dober občutek, katerih spletnih strani se je potrebno na daleč izogniti in katera elektronska pošta gre takoj v koš.

avast! 2014 ima sedaj nov način imenovan "Hardened Mode", kjer v Moderate načinu sploh ne dovoli zagona aplikacij, ki bi jih sicer testiral v DeepScreen modulu. Če pa daš na Aggressive pa bo dovolil zagon samo whitelistanih aplikacij. Šaljivo ga imenujemo "Granny Mode", ker je primarno namenjen takim ljudem.

dobil zastonj 1 letno licenco za Bitdefender IS :)

Vajenc ::

medenko je izjavil:

dobil zastonj 1 letno licenco za Bitdefender IS :)

gtfo!
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

heresjohnny ::

avira.com got Pwned :)

Dejansko niso pwnal AVIRA in AVG strani ampak so samo okol prinesli ISP providerja, ki je skrbel za te dve strani. AVIRA in AVG stran ni bila hijackana in stranke niso v nobeni nevarnosti.

...It appears that our account used to manage the DNS records registered at Network Solutions has received a fake password-reset request not being initiated by anyone at Avira...

lol :)

Torej, Avast 2014 je zunaj, jaz imam veliko problemov. Prvo, upočasnitev računalnika je opazna, še posebej pri startupu. Z SSD-jem, i7 in 32GB RAM-a se to nebi smelo dogajati. Prav tako se pri startup-u programov pozna. Prav tako imam probleme z tem "DeepScreen"-om, danes sem nalagal nekaj VST pluginov, prav VSAK inštalacijski file mi je pregledoval, stvar se je upočasnila, v realnosti pa se vsak program odpre, vmes ga Avast šepregleduje, potem pa ga odpre še enkrat. Torej se je .exe že zaganjal oz inštaliral svoje, ko ga je Avast ponovno zagnal in so bili problemi.

RejZoR, kaj ti praviš, se je to dogajalo že v beta fazi?

Si naredil clean install in pustil default nastavitve ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

Yup. Vse kar sem spreminjal je da sem disablal vse toolse pri inštalaciji. Sem bil vedno fan avasta ampak ne gredo v smer, kamor bi jaz želel da antivirusniki gredo, torej da so neopazni procesi, že po defaultu zamišljeni z filozofijo, da jih po inštalaciji NIKOLI ne vidiš ali slišiš več. Res škoda da je MSE praktično zapuščen, ker z njem sem dejansko imel še najboljše izkušnje.

Update: po enem dnevu sem obupal nad A!2014. Res je bil vedno moj najljubši AV, ampak tole je pa preveč. Hitrost zagona, aplikacij, odpiranje map, itd, vse je opazno počasneje. Vse na default nastavitvah, nobenega dodatnega anti malware programa ni zraven.

Sem testno naložil AVG, PC laufa občutno hitreje (oz enako, kot da ga nebi bilo). Upam da je to samo prehodno obdobje na novo verzijo...

jest10 ::

Za bonus ga pa še W7 ne prepozna>:D

Na enem sistemu ga je po parih restartih spoznal, na drugem ga nikakor ne.(ja, ja, sej vem da lahko izklopim opozorilo, samo manj vešči uporabniki ga ne bodo, po možnosti bodo pa še kliknili na link in namestili MS program)

BorutK-73 ::

axee je izjavil:

Update: po enem dnevu sem obupal nad A!2014. Res je bil vedno moj najljubši AV, ampak tole je pa preveč. Hitrost zagona, aplikacij, odpiranje map, itd, vse je opazno počasneje. Vse na default nastavitvah, nobenega dodatnega anti malware programa ni zraven.

Sem testno naložil AVG, PC laufa občutno hitreje (oz enako, kot da ga nebi bilo). Upam da je to samo prehodno obdobje na novo verzijo...

Pojdi raje na Comodo, AVG ni znan po dobri detekciji.

Trenutno testiram Avast-a še na drugem računalnikov, kjer prej omenjenih problemov ni. S Comodom imam izredno slabe izkušnje, ampak so stare kar nekaj let, tako da hvala, bom še to poskusil, če Avast nebo OK.

Morm pa rečt da Avast spet ni moral spacati dobrega vmesnika, navigacija po tistem sidebaru z podmeniji je malo štorasta (zgornji gumb podmenija velikokrat ne prime).. "My Devices" sploh ne deluje (page not found).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: axee ()

mat xxl ::

medenko je izjavil:

NIS mi po 2 letih poteče, kaj naj vzamem nekaj podobno dobrega pa uradno preko ebaya ipd, da kupim......nasvet?

Lahko licenco tudi preko mene kupiš vse uradno, ker oba uvoznika, ki jih sicer imata nimata maloprodaje, sicer pa imajo, kot vem tudi v Bigbangu...., navadno so dokaj ugodne nižje cene, kot Ebay. Licenca je itak na dobo, verzija pa zadnja na netu.

sem že na bitdefenderju.

Karlos ::

OMG, namestim novega Avasta in mi vse linke preko googla javi kot nevarne?! WTF
Prejšnja verzija mi je pa javljala da je terracopy virus!
Sai Baba: "Dam vam to, kar hočete, da boste hoteli to, kar vam želim dati."

Če ti vse linke javlja bi preveril, da nimaš kaj hijackano, ker tam so podobni simptomi, da ti z vseh koncev hoče povezovat na svinjarijo...

Jaz vsake toliko časa za dobro mero sistem preverim še z McAffejevim Stingerjem. Je to v redu zadeva? Do sedaj še ni nikoli našel nič. Enako Malwareov Anti-Malware nikoli ne najde nič.

Preveri stanje v offline načinu z nečim od teh:
https://slo-tech.com/forum/t578223/p413...

fosil ::

To je neki avast zabluzil, sem imel isti problem.
Potem sem izklopil script checking in še nekaj in upam da bo v redu.
Tako je!

Skyman ::

Imam vprasanje in sicer ce kupim Kaspersky Internet security 2013 bi se dalo potem s to kodo uporabljati v 2014(internet security) verziji.Pac ce koda prime isto za 2014 verzijo ima kdo kaksne podatke.Ker dobim zelo ugodno licenco za KIS 2013

skyman: pomoje ni omejitve.
««
34 / 50
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Antivirus (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11334914 (17348) hdx
»

Boljša alternativa AVG Free antivirusnem programu (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
6516311 (14696) opeter
»

Najboljši antivirusni program, kateri? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11362319 (48119) d4vid
»

Kingsoft Antivirus 2012 izšel! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Informacijska varnost
12827198 (22810) alexz
»

Kateri antivirusni program naj izberem

Oddelek: Programska oprema
499490 (8437) bluefish

Več podobnih tem