Forum » Omrežja in internet » Kako to ne dela-spletni ''irc''
Kako to ne dela-spletni ''irc''
bizzare_ ::
tx-z ::
hmm.. ta stran k si jo napisu..zgleda mal drgač kot tista k jo maš ti..mogoče IE error..probi s kerim drugim..pa počak še na druge da odgovorijo k nism šur
tx-z
Sem probal ze tut z firebirdom in mozillo, ziher mora bit problem v kaksem standardu, ker mi tudi na windows 2000 ne dela...na windows 98 pa ''baje'' dela, vsaj tako sem slisal :)
Aja pa se nekaj :)
Enkrat mi je ze uspelo priti gor, zato ne wem kaj bi se lahko bilo narobe ?:(
Struckoti help :)
Enkrat mi je ze uspelo priti gor, zato ne wem kaj bi se lahko bilo narobe ?:(
Struckoti help :)
BaRtMaN ::
Kakor jaz vem, so ti klienti napisani z Javo in se lahko zato enostavno integrirajo v web page. Tako da si dol potegni runtime iz Sunovih strani.
Bakunin ::
in zakaj postavljajo te stvari v javi/php ? kaj je narobe s (privat) irc streznikom ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Bakunin ()
Loki ::
manj komplikacij za (neuke) uporabnike.
pri privat irc serverju ga moras dodat lastnorocno, konfigurirat moras username in geslo (kar nekaterim dela VELIKE preglavice).
pri privat irc serverju ga moras dodat lastnorocno, konfigurirat moras username in geslo (kar nekaterim dela VELIKE preglavice).
kako manj?
imas xchat/mirc, pozenejo in se priklopijo na irc.sickarta.net.
gesla ne rabijo, razen ce ga ti ne postavis na irc strezniku.
Pri precej uporabnikih (predvsem v podjetjih) so "dodatki" kot je java/flash ipd. izklopljeni zaradi varnostnih razlogov.
imas xchat/mirc, pozenejo in se priklopijo na irc.sickarta.net.
gesla ne rabijo, razen ce ga ti ne postavis na irc strezniku.
Pri precej uporabnikih (predvsem v podjetjih) so "dodatki" kot je java/flash ipd. izklopljeni zaradi varnostnih razlogov.
nsignific ::
Pri ŠE VEČ uporabnikih (podjetjih) so pa zaprti vsi porti razen www in ssh/telnet.
Zato.
Zato.
In kaj manjka kaksnemu spletnemu vmesniku za IRC (via php) ? Jaz bi to uporabil.
dela preko spleta (www) in sam streznik prenese vec tisoc povezav. Medtem ko se razni php/java sesuvajo kakor hitro je na chveku vec kot 20 ljudi.
dela preko spleta (www) in sam streznik prenese vec tisoc povezav. Medtem ko se razni php/java sesuvajo kakor hitro je na chveku vec kot 20 ljudi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | IRC server [irc.arnes.si] NI POVEZAVE (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 8312 (4059) | D3m |
» | IPV6 Irc serverji ? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 18547 (13704) | UnderTaker_ |
» | Blokada irca.Oddelek: Omrežja in internet | 2612 (1620) | ERGY |
» | ipv6 for g33k`s (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 13028 (9584) | Kami |
» | Nov slovenski IRC-strežnikOddelek: Novice / Omrežja / internet | 7130 (7130) | Bakunin |