Forum » Kaj kupiti » Brezzicne postaje (lan) 2.
Brezzicne postaje (lan) 2.
frosch ::
Hja , ok. Ual sem se , ok stvar je sledeča:
Potrebujem postajo (ali dve ;)) za lan. Velik sm ze gledu kako pa kaj kupt, pa sm ugotovu da majo te postaje vse nekaksne routerje pa fajervole itd. Če ma kdo iskušje oz. tisti ki jih ma bi ga prosu , če ve kje bi se dobila zadeva za povezavo lana med dvema bajtama oddaljenima cca. 500 metrov , da bi bla samo postaja , ki bi jo priklopil na svoj hub.. (tut tista postaja je lahko z nekaj portov)
muči me skratka to, da so use tiste postaje mele nekaksno zadevo za laptope in podobno ( postaja > "mrezna")
namreč potreboval bi postaja > postaja..
ah , mogoče sm malo nejasno napisu , se opravičujem
Potrebujem postajo (ali dve ;)) za lan. Velik sm ze gledu kako pa kaj kupt, pa sm ugotovu da majo te postaje vse nekaksne routerje pa fajervole itd. Če ma kdo iskušje oz. tisti ki jih ma bi ga prosu , če ve kje bi se dobila zadeva za povezavo lana med dvema bajtama oddaljenima cca. 500 metrov , da bi bla samo postaja , ki bi jo priklopil na svoj hub.. (tut tista postaja je lahko z nekaj portov)
muči me skratka to, da so use tiste postaje mele nekaksno zadevo za laptope in podobno ( postaja > "mrezna")
namreč potreboval bi postaja > postaja..
ah , mogoče sm malo nejasno napisu , se opravičujem
LP [FroscH]
2nemesis ::
Kot izgleda rabiš dva access point-a (AP).
Mogoče bi lahko imel namesto enega AP router.
Pri brezžičnih zadevah je to da se lahko zelo hitro spremeni v malce dražjo stvar.
Tisto kar proizvajalci pišejo na škatle so napisal za optimalne razmere - bi rekel da so testiral v puščavi ali pa na morju.
Za tvojih 500 metrov boš skoraj zagotovo rabil usmerjeni anteni, kable do AP-ja in seveda dva AP-ja.
Stvari delajo postaja {-} postaja, delajo tudi mešano več postaj in tudi klientov skupaj, samo potem je lahko že problem z preobremenjenostjo frekvenc (odisno od uporabnikov).
Delovalo naj bi tudi brez baznih postaj, vsaj meni je pri starih karticah, pol sem pa zamenjal za novejšo tehnologijo in vzel wireless mrežno, ter AP.
Na obeh imam usmerjeni anteni in stvar lepo deluje.
Mogoče bi lahko imel namesto enega AP router.
Pri brezžičnih zadevah je to da se lahko zelo hitro spremeni v malce dražjo stvar.
Tisto kar proizvajalci pišejo na škatle so napisal za optimalne razmere - bi rekel da so testiral v puščavi ali pa na morju.
Za tvojih 500 metrov boš skoraj zagotovo rabil usmerjeni anteni, kable do AP-ja in seveda dva AP-ja.
Stvari delajo postaja {-} postaja, delajo tudi mešano več postaj in tudi klientov skupaj, samo potem je lahko že problem z preobremenjenostjo frekvenc (odisno od uporabnikov).
Delovalo naj bi tudi brez baznih postaj, vsaj meni je pri starih karticah, pol sem pa zamenjal za novejšo tehnologijo in vzel wireless mrežno, ter AP.
Na obeh imam usmerjeni anteni in stvar lepo deluje.
frosch ::
ahaa , seprau da te access pojnte kupm , mal "upgrejdam" in to je to. aja , sm "king of the hill" podomač povedan , sm na najvišji točki... in ni preprek
kolk pa to kej košta , pa kje si ti to kupil?
kolk pa to kej košta , pa kje si ti to kupil?
LP [FroscH]
2nemesis ::
Poglej na to stran Zak.
Antene sem pa že par let nazaj kupil pri Trival Antene.
Za wireless produkte še drugod poglej za cene, ker cene počasi padajo, prodaja se še vedno povečuje...
Antene sem pa že par let nazaj kupil pri Trival Antene.
Za wireless produkte še drugod poglej za cene, ker cene počasi padajo, prodaja se še vedno povečuje...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Long range WLAN z 2 hopiOddelek: Omrežja in internet | 4537 (3889) | wini |
» | "nateg stoletja" ali "še mene bi bilo sram.." (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 10889 (6429) | Tody |
» | Modifikacija WLAN kartic (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 8449 (6273) | pujsek_ |
» | wireless LAN (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4749 (3502) | pujsek_ |
» | wireless mreža (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 12795 (9349) | pujsek_ |