Forum » Omrežja in internet » INTERNET V SLO ?
INTERNET V SLO ?
Horhe ::
Kaj mislite, kam gre nasa drzava , mislm u smeri interneta ?Itak da ne bomo se dolg vidl tujih ponudnikov, zaradi monopolisticne politike nase drzave... ampak vseen.Mal sm pogledal na forumih okol, pa zgleda da gre glede kablskega interneta vse na slabs.Mislim a se splaca placevat 8000 sit na mesec za 64k dl ? pa ceprav si 24 ur online ?Mislm odkar mam ta kabl (telemach) mi samo zivce zre tko da mi je zdej cist vseen ze kaksna hitrost je, zadnji teden samo 5k!!!.Domra stran LINK-a , je da imajo forum, mislm da bi ga mogu Telemach tud imet, ker tam saj odgovarjajo na vprasanja in probleme v zvezi s povezavo.No ce tko razmisljas a se bo treba res najmanj 100km severno al pa zahodno preselit da bo kaj boljs ...zalostno...
Moja sestra bl obvlada PC k jz ......
abcde7 ::
Ja pr nas je res bl slab, telefon in internet sta ffffffffeeeeeeessssttttttt draga!!! K bomo u evropsk unij bo morda drgač!!!
Koci ::
po mojem Telekom zaustavlja ves razvoj na tem podočju. Drnovšek po eni strani govori, da uvajamo e-dražavo po drugi pa tako na Telekomu, Mobitelu in drugod po včečini sedijo kadri LDS, ki z monopolom zaviraji svoboden razvoj telekomunikacij. Pa razumi kdo more
ABX ::
Niso Telekom, Mobitel,Siol,... krivdo za to situacijo ima država. Katera do zadnjega noče uredit papirje za konkurečno razvijanje telekomunikacije v SLO.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
Koci ::
Ja sej. Kdo pa je država - to je LDS, ki zaradi prijateljih in podobnih povezav, , podjetjem noče ukiniti monopola. Valjda e bo ukinila monopola lastnim članom, ki na ta rčaun lepo služijo.
Hmm ja... sej ce se pa podas pritozbo recimo na urad za varstvo potrosnikov ? kaj se zgodi ? najbrz nic.. se zmeri deluje vse po sistemu stare YU...to je pa velka zalost...
pramarko ::
Seveda je v interesu drzave, da telekom ne crkne (skrajni primer vpliva konkurence), ce je pa cel v lasti drzave! Ce bo telekomu dobro slo ga bo drzava lahko dobro prodala... kar pa se tudi meni zdi cisto fino. Je pa res, da bi lahko telekomu fino slo tudi s precej nizjimi cenami in manjso oglasevalsko eforijo. Also... morali bi BISTVENO manj oglasevati+sponzorirati (itaq jih vsak pozna) in tako prisparani denar porabit za posodobitve opreme (s tem bi se dejansko vecala vrednost podjetja) in nizanje cen.
Kljub monopolu bi lahko postimali marsikaj, vendar ima vodstvo (ce ste opazili g. Krambergerja SPET niso odstavili - je ze celo zivljenje v vodstvu telekoma in je zelo vpliven!) premalo posluha za narocnike.
Kljub monopolu bi lahko postimali marsikaj, vendar ima vodstvo (ce ste opazili g. Krambergerja SPET niso odstavili - je ze celo zivljenje v vodstvu telekoma in je zelo vpliven!) premalo posluha za narocnike.
rooster ::
Brezveze je obtoževat vlado, sami smo si krivi če jim dovolimo da nas nategujejo. Nekoč se je kar dobro razvijal internet pri nas, z nekaj manevri nas je vlada/smo se sami spravili precej pod povprečje.
Zanima me zaj se zgodi ce vtaknes 220V na tel. linijo...
Zanima me zaj se zgodi ce vtaknes 220V na tel. linijo...
Dami ::
Pa tud ko bomo (enkrat bomo že, sej so že tuk gnarja zmetal za to da bi lahk temu pol rekli rop, če nas ne bi spustil), ne verjamem da bo kej bolš. Cene še kr dvigujejo k evropskim plače pa so še kr balkanske. Pa kar se tehnologije bo šlo sam še dol dokler bo telekom monopolist. Sej je itak sam on zmožn urnk link nardit za celo SLO (kablske so sam v nekaterih krajih), sam očitn noče kr ma s tem preveč stroškov in jih boli k**** za to. Majhna kablska podjetja pa res ne morjo neta ponudit kr nimajo sredstev za to. Adsl mi je tak edina možnost za 24ur neta, sam k je dražji od kablskega neta pa tud ni tak hiter. Mogl bi ga odpret za 1mbit tak k majo v drugih državah, kjer ga majo že dolg. Ne bi niti začel o štrom-netu, ki ga pr nas itaq ne bomo vidl....če bo telekom in eles kaka druga firma kupla...sam pol bo pa spet monopol in opet ista štorija
PaJo ::
Itak da se ne bomo kmalu v EU, kar se pa tice intrenta pri nas, pa so nasi predragi politiki vsekali totalno minmo, saj so Telkomu pustili odprete roke pri dolocanju cen za najete vodi in to je cleotno stvar zapremzalo za kar velik zalogaj, saj ce nimas dovolj dobrih povezav v svet nemores uporabnikom skoraj nix ponudit in nihce nebo pristopil h tebi in to je bila tista unjicojoca politika
V glavnem upam da bo zdaj slo se samo na bolje in ne na slabase, saj se stvari trenutno kar nekam premikajo, ceprav se zmeraj razen Siol-a in Arnes-a nima noben SP kaksnih pametnih povezav v svet, zalostno pac
V glavnem upam da bo zdaj slo se samo na bolje in ne na slabase, saj se stvari trenutno kar nekam premikajo, ceprav se zmeraj razen Siol-a in Arnes-a nima noben SP kaksnih pametnih povezav v svet, zalostno pac
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
OZZY ::
Mislim, da je pri nas celotna stvar predraga. 8 jurjev na mesec se mi zdi preveč. Največ bi dal 6 jurjev za kabel ali pa adsl. Ker pa mam v slo trenutno enga monopolista na tem področju si to lahko privošči. Gradnja omrežja pa gre tudi bolj počasi.
Go with the flow.
A mogoce kdo ve , mislm kako poteka zakup voda v tujino, kdo to omogoca pa kok to stane, pa ne prek Telekoma ?
Nč folk, bo treba prek satelita napelat. Kuk kej pride tak link in če še morš met drug link za upstream, al se že dobijo taki krožniki da recivajo in oddajajo?
hmmm 5000 USD stane taka fora sam pol pa leti k svina
Hm...a whole lot of money. Upam da bo šla cena kej dol, sam mislim da ni tuk povpraševanja po njih kr majo v drugih državah itak posod link na voljo, ki pride cenej. Sam mi smo izjema!
Ja en frend iz US ma satelitsko, na Starband-u pa mu leti 100 k, pa je dau za kartico 40 $ , pa mesecna narocnina 25 $, pol pa pomisl..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Telekom zlorabil položajOddelek: Novice / Omrežja / internet | 3670 (3670) | MrStein |
» | Siol - konec poceni ADSL? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 9355 (6033) | BluPhenix |
» | Sosedje ja, mi pa ne (ADSL brez ISDN namreč)Oddelek: Omrežja in internet | 1946 (1549) | Mavrik |
» | Novi SiOL paketi (2048/768 & 4096/768)Oddelek: Omrežja in internet | 2067 (1407) | Cokolesnik |
» | Telekom 20% +Oddelek: Omrežja in internet | 1480 (1115) | StarY |