» »

Izbira elementov ter dobrih idej....

Izbira elementov ter dobrih idej....

Malinovc ::

Zej tako.....najprej nej povem, da so vas fante tle pohvalili za dobre informacije... in to celo v vesolji EVE igre :D

No... naredil sem si ohisje za 4x PC in not namontiru enga dualcka, athloncka.... zdej...2 bosta serverja 2 pa za delo in tako moram narediti neko vezje, ki mi bo omodocalo preklop 4x( mouse/keyboard/vga) na 1 tiokovnico/....
No zdej se pa zacne.. se pravi rad bi naredil keyboard reader.. se pravi bi bral signale tipkovnice ter potem kontroler sprogramiral na dolocene tipke za preklop... Drugo vezje bi pa to dejansko preklapljalo. Zdej jst sm neki ze naredu.. sam pojavil se mi je SPET problem dobavljivosti elementov ter nekaj tehnicnih tezav:

1. kateri qkontroler naj uporabim, da bi lahko bral tipkovnico in fotem filtriran signal posiljal PCjih...
PS.: kontroler bi naj imel nekaj V/I viska saj bo zadolzen za preklop ... razne passworde ipd...

2.zej nevem... ne najdem integrirane resitve za preklop recimo vga signala.. kao rele varianto... zej rele je mal smotan uporabit ker je relativno velik ter "skljoca" ce pa gledas, da naj bi blo ene 5x vga+ps2+usb..recimo.. potem je kr neki teh preklopnikov.

Zej mene zanimajo vsaki predlogi o resitvi teh problemo in o dobavljivih elementih v SLO. Ker recimo MC68H705 ne najdem za vraga nikjer. Aja pa zanima me, kako bi najlazje naredil to z tipkovnico reader/repeater --- recimo.

Highlag ::

Pa zakaj pravzaprav delaš zadevo, ki jo lahko kupiš v Bingu&Bangu?

Če res ne gre drugače. Zadnjič sem v neki reviji (reklamni) videl operacijske ojačevalnike, ki imajo poleg ojačevalnika še tristate buffer, s katerim jih vklopiš in izklopiš. Mislim, da bi se dalo s takšno funkcijo fino naredit preklopnik med signali. Sam revija mi leži nekje v službi. :8)
(Mogoče) Drugačepa obstaja tud en Cmos, ki omogoča preklapljanje med večimi izvori smo ne vem če deluje pri tako visokih frekvencah. Sem imel pa z njim narejen preklopnik med audio signali. (4052) Poišči pa poglej če ti ustreza.

Malinovc ::

Ja...vem da obstaja taksen preklopnik ze, ampak pri men bo idral se drugo vlogo in bo bistveno bolj kompleksen..

No.. ja zanima me, cimlazja resitev problema z tipkovnico, tristate bufferji... Natancneje... katere elemente bi naj uporabil, da so dobavljivi in da: Bufferji: frekvencna prepustnost, tokovi.... qKontroler: pravilni nivoji, ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

1 monitor, xbox in pc!

Oddelek: Pomoč in nasveti
5869 (782) SaggyD
»

Dva računalnika na enem zaslonu in eni miški in eni tipkovnici.

Oddelek: Strojna oprema
61875 (1706) c00L3r
»

LCD - iz VGA na DVI-D

Oddelek: Strojna oprema
162826 (2642) uporcek
»

star tv

Oddelek: Zvok in slika
242562 (2248) heft
»

RAID kontrolerji na mama platah

Oddelek: Strojna oprema
91506 (1209) Pizzicato

Več podobnih tem