Forum » Kriptovalute in blockchain » Kako filtrirate novice s trga, preden se odločite?
Kako filtrirate novice s trga, preden se odločite?
stevenwilson ::
Zanima me, kako drugi pri nas pristopajo k ogromni količini tržnih novic, ki izidejo vsak dan. Med makroekonomskimi podatki, poročili podjetij in naslovi je hitro reagirati na informacije, ki za dolgoročni načrt niso pomembne. Imate kakšen sistem ali pravila, po katerih presodite, kaj je vredno pozornosti, ali se večinoma držite lastne analize in grafov?
- odbrisalo: Samael ()
tilio ::
stevenwilson je izjavil:
Zanima me, kako drugi pri nas pristopajo k ogromni količini tržnih novic, ki izidejo vsak dan. Med makroekonomskimi podatki, poročili podjetij in naslovi je hitro reagirati na informacije, ki za dolgoročni načrt niso pomembne. Imate kakšen sistem ali pravila, po katerih presodite, kaj je vredno pozornosti, ali se večinoma držite lastne analize in grafov?
Če je novica globalna potem se odraz na ceni po mojih opažanjih zgodi praktično takoj in hitreje kot lahko odreagiraš. Včasih se zgodi celo pred novico, ker so insiderske igrice.
Če pa se zgodi neka novica, ki zadeva manj likviden blockchain ali manjši projekt na blockchainu (npr. da kakšen projekt doživi hack ali pa da jim kak posel, ki so ga obljubljali pade) potem imaš lahko nekaj ur časa za reakcijo.
Kaj je vredno pozornosti? Lahko gledaš grafe. Jaz se bolj odločam na podlagi smeri razvoja, kvalitete razvoja, ekipe, likvidnosti in seveda problema, ki ga rešujejo.
Problem je, da veliko virov informacij o web3 je pristranskih in velikokrat površnih in po mojem če hočeš realno stanje moraš zakopat v projekte: forumi, x, discord in info iz prve roke. Seveda je vsega preveč za sistematično trackat. Včasih je dobro, da si dobiš kakšne "influencerje"/content creatorje, ki delajo dobro vsebino. Ampak je potrebno vedet, da nekateri to vsebino editirajo in novice torej niso v realnem času ampak lahko pokrijejo neko zadevo šele po par dneh.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tilio ()
Hvala za izčrpen odgovor, tilio! Zelo zanimivo opažanje glede likvidnosti: pri manjših projektih je res še vedno mogoče pravočasno ukrepati, medtem ko je pri globalnih novicah človek skoraj vedno v zaostanku. Tudi sam sem prišel do podobnega zaključka: virov je preveč, da bi vse sistematično spremljal. Zadnje čase zato preizkušam tudi orodja, ki z umetno inteligenco prečesajo novice in skušajo izpostaviti signal, še preden se premik cene zgodi. Se pa strinjam, da za resnično oceno projekta ni druge poti kot pogledati pod površje: ekipo, razvoj in likvidnost, kot si napisal. Kateri vir pa se je tebi v praksi izkazal za najbolj zanesljivega?
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: garamond ()
Nisem poskusil z AI ampak menim, da so stvari okrog financ tako optimizirane, da težko najdeš signal pred ostalimi. Prej so to bili boti, zdaj so AI agenti, ki konkurenco iskanja signalov še povečujejo in vključujejo v tekmo še širši krog ljudi. Verjetno je odvisno kaj hočeš. Ali si trader ali "fundametalni investitor". Če si slednji potem nisi vezan toliko na čas kot na to da zadaneš pravi trend.
Jaz spremljam x, youtube večinoma. Vse kar pride na cointelegraph in coindesk in vsepovsod se pojavi na x in to še s komentarji, kjer lahko bolj oceniš relevantnost novice.
Jaz spremljam x, youtube večinoma. Vse kar pride na cointelegraph in coindesk in vsepovsod se pojavi na x in to še s komentarji, kjer lahko bolj oceniš relevantnost novice.
energetik ::
stevenwilson je izjavil:
Zanima me, kako drugi pri nas pristopajo k ogromni količini tržnih novic, ki izidejo vsak dan. Med makroekonomskimi podatki, poročili podjetij in naslovi je hitro reagirati na informacije, ki za dolgoročni načrt niso pomembne. Imate kakšen sistem ali pravila, po katerih presodite, kaj je vredno pozornosti, ali se večinoma držite lastne analize in grafov?Moj sistem je:
- kupujem samo Bitcoin
- ne spremljam novic in influencerjev glede kriptovalut, redno DCA, gledam le tehnično analizo grafa in ko je podcenjeno, DCAjam več kot sicer, ko je precenjen pa začasno preneham z nakupovanjem. Prodajam ne, to bo za penzijo ali otroke. To je to.
vires in numeris
Nisem poskusil z AI ampak menim, da so stvari okrog financ tako optimizirane, da težko najdeš signal pred ostalimi. Prej so to bili boti, zdaj so AI agenti, ki konkurenco iskanja signalov še povečujejo in vključujejo v tekmo še širši krog ljudi. Verjetno je odvisno kaj hočeš. Ali si trader ali "fundametalni investitor". Če si slednji potem nisi vezan toliko na čas kot na to da zadaneš pravi trend.
Še to...Ne pravim, da je z AI ali boti nemogoče uspeti. Je pa konkurenca huda. Ljudje so prodajali bote že pred AI-jem. Če bi boti funkcionirali jim jih ne bi bilo potrebno prodajat.
Hvala obema za izčrpna mnenja! Energetik, tvoj pristop -- samo Bitcoin, redni DCA in brez spremljanja novic -- se mi zdi najbolj vzdržen na dolgi rok. Večina ljudi ravno zaradi naslovov prevečkrat menja svoje odločitve.
Tilio, se strinjam, da je konkurenca huda in da ni čarobnega orodja, ki bi ti samo od sebe dalo signal pred vsemi. Jaz na to gledam bolj kot na filter za začetno selekcijo: namesto da bi prebiral desetine virov, mi orodje izpostavi novice, ki bi jih sicer zlahka spregledal. Končno presojo (ekipa, razvoj, likvidnost) je treba vseeno narediti sam, kot si napisal. Glede X in YouTuba imaš prav -- novice se tam pojavijo najhitreje, še s komentarji, ki pomagajo oceniti relevantnost.
Lepo je videti, da ima vsak svoj sistem -- verjetno najboljši dokaz, da univerzalnega recepta ni.
Tilio, se strinjam, da je konkurenca huda in da ni čarobnega orodja, ki bi ti samo od sebe dalo signal pred vsemi. Jaz na to gledam bolj kot na filter za začetno selekcijo: namesto da bi prebiral desetine virov, mi orodje izpostavi novice, ki bi jih sicer zlahka spregledal. Končno presojo (ekipa, razvoj, likvidnost) je treba vseeno narediti sam, kot si napisal. Glede X in YouTuba imaš prav -- novice se tam pojavijo najhitreje, še s komentarji, ki pomagajo oceniti relevantnost.
Lepo je videti, da ima vsak svoj sistem -- verjetno najboljši dokaz, da univerzalnega recepta ni.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: garamond ()
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Ubuntu Pro prinaša 10-letno podporoOddelek: Novice / Operacijski sistemi | 4823 (3964) | estons |
| » | Izšel Ubuntu Linux 14.04 LTS (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 26841 (22161) | driver_x |
| » | Kdor je ukradel sedem milisekund, je zaslužil milijoneOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 27096 (14814) | TESKAn |
| » | Analiza novic na Slo-Techu!Oddelek: Slo-Tech | 2407 (1693) | CaqKa |