Forum » Loža » Prvič na križarjenje. Nasveti?
Prvič na križarjenje. Nasveti?
lippi ::
Pozdravljeni,
doma se je šef družine (beri žena) odločila, da je čas za sprobat križarjenje - midva + 2 mladoletna otroka.
Ponudbe je neskončno, gledamo pa varianto nekje okt/nov, ko so cene recimo da malo bolj 'normalne'. MSC preko Sveta križarjenj.. Italija, Grčija, Ciper, Egipt, Hrvaška....
Če je kdo reden pri takih vrstah potovanj, bi kakršnekoli izkušnje bile dobrodošle. Predvsem me zanima stroškovno. So kakšni 'life hacki' v stilu rezerviraj pri Nemcih / Italijanih / je ceneje.. glej da imaš teraso / terasa je brezveze, kako je s temi napitninami, notranji bazeni / ali samo zunanji, kateri operaterji so najboljši, itd itd.
Vsem hvala vnaprej!
doma se je šef družine (beri žena) odločila, da je čas za sprobat križarjenje - midva + 2 mladoletna otroka.
Ponudbe je neskončno, gledamo pa varianto nekje okt/nov, ko so cene recimo da malo bolj 'normalne'. MSC preko Sveta križarjenj.. Italija, Grčija, Ciper, Egipt, Hrvaška....
Če je kdo reden pri takih vrstah potovanj, bi kakršnekoli izkušnje bile dobrodošle. Predvsem me zanima stroškovno. So kakšni 'life hacki' v stilu rezerviraj pri Nemcih / Italijanih / je ceneje.. glej da imaš teraso / terasa je brezveze, kako je s temi napitninami, notranji bazeni / ali samo zunanji, kateri operaterji so najboljši, itd itd.
Vsem hvala vnaprej!
bm1973 ::
Predvsem glej, da je alkohol vključen v ceno.
Drugače boš bankrotiral.
Pa mulcema se bo zmešalo od dolgcajta...
Drugače boš bankrotiral.
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
Groot ::
V Svetu križarjenj se da načeloma dobiti kar ok deal. Ti bodo tudi svetovali kaj je pametno vzeti in kaj ne.
Načeloma, če ti je to seveda v interesu, je zelo priporočljivo, da vzameš paket z vključenim alkoholom. Sicer boš obolel nad cenami na krovu, kot je nekdo že omenil.
Vrsta kabine je pa stvar tvojih želja in dosegljivega budgeta.
Dobro bi bilo, da imaš pred prvim vprašanjem že okvirno idejo kam bi šel in za koliko časa. Ker to neposredno vpliva na to kaj je sploh na voljo itd.
Načeloma, če ti je to seveda v interesu, je zelo priporočljivo, da vzameš paket z vključenim alkoholom. Sicer boš obolel nad cenami na krovu, kot je nekdo že omenil.
Vrsta kabine je pa stvar tvojih želja in dosegljivega budgeta.
Dobro bi bilo, da imaš pred prvim vprašanjem že okvirno idejo kam bi šel in za koliko časa. Ker to neposredno vpliva na to kaj je sploh na voljo itd.
Predvsem glej, da je alkohol vključen v ceno.
Drugače boš bankrotiral.
aha, jaz pa sem mislil, da je ravno za mularijo zelo poskrbljeno s kakimi programi, predstavami, igralnicaim, itd??
alko MAX paket pa vedno na prvem mestu :D V bistvu sem razumel, da se vedno vzame all-inclusive...
feryz ::
Iščeš najcenejšega ponudnika in pri njem vzameš najdražjo opcijo.
Tako nekako.
Drugače pa ja, dolgočasno za popizdit. Ampak komur to sede, zakaj ne? Piješ in buljiš v morje. Relaksacija.
Tako nekako.
Drugače pa ja, dolgočasno za popizdit. Ampak komur to sede, zakaj ne? Piješ in buljiš v morje. Relaksacija.
nejc_nejc ::
pojdi raje po italiji do Barija ter nato s trajektom v Bar in domov.
lahko tudi kakšna druga trajekt varijanta
lahko tudi kakšna druga trajekt varijanta
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nejc_nejc ()
Samael ::
Pred potovanjem vzemi v lekarni škatlo ali dve Dramine, ter če lahko izbiraš, izberi kabino nekje na sredini, v nižji palubi.
Samael != Samuel
feryz ::
Če rabi prej v lekarno, je boljše da sploh ne gre.
Edini čar teh križarjenj je konstantno pozibavanje. Čeprav ga ni.
Edini čar teh križarjenj je konstantno pozibavanje. Čeprav ga ni.
fikus_ ::
OP gleda križarjenje v Sredozemlju in novejše ladje imajo stabilizacijo pozibavanja, tako da tega skoraj ne boš občutil.
Ponekod so napitnine že v ceni križarjenja in če imaš Allinclusive, na ladji ne rabiš denarja, razen za kakšne trgovinice, butike, igralnico,....
In ja, za otroke zna biti dolgočasno, jih bo potrebno animirati v lastni režiji. Mogoče je tudi najti zadeve za družine, kjer se na ladji ukvarjajo tudi z otroci.
Ponekod so napitnine že v ceni križarjenja in če imaš Allinclusive, na ladji ne rabiš denarja, razen za kakšne trgovinice, butike, igralnico,....
In ja, za otroke zna biti dolgočasno, jih bo potrebno animirati v lastni režiji. Mogoče je tudi najti zadeve za družine, kjer se na ladji ukvarjajo tudi z otroci.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()
CartmanF ::
Vidim, da je par komentarjev glede alkohola. Osebno sem bil na 4 krizarjenih do sedaj, pa nikoli nisem kupil tega, je pa res da nisem "heavy drinker", predvidem da tudi ti ne - ce gres z druzino sploh, nemores verjetno ravno koma pijan biti ob otrocih?
Paket je pa kar drag (vsaj na Costi / MSC) in se ne splaca, ce si zracunas koliko pijac dobis, kot sem rekel moras ogromno spiti da si na 0 ali v +, osebno sem spil 2/3 piva na dan pa kak koktejl zvecer pa sem bil ogromno v plusu.
Primer: paket pijac za 1 osebo odvisno od paketa mislim da je 20-40e na dan? pivo je pa recimo 5e, tako da vse odvisno od tega koliko pijes, meni se nikakor ni izsla racunica.
Paket je pa kar drag (vsaj na Costi / MSC) in se ne splaca, ce si zracunas koliko pijac dobis, kot sem rekel moras ogromno spiti da si na 0 ali v +, osebno sem spil 2/3 piva na dan pa kak koktejl zvecer pa sem bil ogromno v plusu.
Primer: paket pijac za 1 osebo odvisno od paketa mislim da je 20-40e na dan? pivo je pa recimo 5e, tako da vse odvisno od tega koliko pijes, meni se nikakor ni izsla racunica.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CartmanF ()
Irbis ::
Glavna stvar pri križarjenju so obiski krajev. Ladjarjeve ekskurzije znajo biti precej drage. Če vzameš križarjenje pri kakšni agenciji, ta potem ponuja še svoje ekskurzije.
Večerni šovi so kar zanimivi, če so ti všeč muzikali.
Pijača je kar nekaj denarja. Je pa recimo Costa spomladi imela akcijo, da je bil paket pijače brezplačen pri rezervaciji, se splača malo prebrskati. Morajo pa vsi v kabini imeti isti paket, ne more en vzeti z alkoholom, drugi pa cenejšega brezalkoholnega paketa.
Če se včlaniš v kakšen njihov klub, lahko dobiš kakšnih 5 % popusta za prvo križarjenje.
Internet na ladji je zasoljen. Imaš pa brezplačen WiFi, v katerem pa lahko uporabljaš le njihovo aplikacijo (vsaj MSC in Costa imata to). V aplikaciji imaš zemljevid ladje in urnike dogajanja (kvizi, učenja plesa, šovi, telovadba ...).
Ne zamudi vrnitve na ladjo, ladja ne čaka.
Pri hrani lahko izbiraš med streženo večerjo ob določeni uri ali pa greš v samopostrežno restavracijo.
Večerni šovi so kar zanimivi, če so ti všeč muzikali.
Pijača je kar nekaj denarja. Je pa recimo Costa spomladi imela akcijo, da je bil paket pijače brezplačen pri rezervaciji, se splača malo prebrskati. Morajo pa vsi v kabini imeti isti paket, ne more en vzeti z alkoholom, drugi pa cenejšega brezalkoholnega paketa.
Če se včlaniš v kakšen njihov klub, lahko dobiš kakšnih 5 % popusta za prvo križarjenje.
Internet na ladji je zasoljen. Imaš pa brezplačen WiFi, v katerem pa lahko uporabljaš le njihovo aplikacijo (vsaj MSC in Costa imata to). V aplikaciji imaš zemljevid ladje in urnike dogajanja (kvizi, učenja plesa, šovi, telovadba ...).
Ne zamudi vrnitve na ladjo, ladja ne čaka.
Pri hrani lahko izbiraš med streženo večerjo ob določeni uri ali pa greš v samopostrežno restavracijo.
Magic1 ::
Torej v primeru družine je treba full house alco pakete vzet? A je treba otoke zgodaj navadit?
vzameš flašo ali dve zelo kvalitetnega alcota zraven pa je. Ponavadi je v teh all inclusive scalnica.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
Precej mešani odzivi. Iskreno sem pričakoval, da bo veliko več navdušenja nad križarjenji ali pa si jih samo jaz napačno predstavljam.
Mogoče pod vplivom reklam, ko se otroci igrajo na palubi, tobogani, bazeni, igrišča za basket, itd. Mislil sem, da bi bilo predvsem zabavno za njih. Meni pa je relax in penzija mode čisto OK + vsaki dan ogled kakega drugega kraja?
Heavy drinker mislim da nisem, piva sploh ne pijem, vino samo za kosilo, mogoče kak aperol čez dan in zvečer bi pa sigurno.
Internet niti pomislu nisem, da ga ni :)
Aja, ok ok, mišljeno je bilo sarkastično v stilu - je dopust + cene brez all inclusive so nabite, +.... se bojim, da me boste čez 2 posta začeli že usmerjat na zdravljenje med anonimne in ne na križarko :D
Mogoče pod vplivom reklam, ko se otroci igrajo na palubi, tobogani, bazeni, igrišča za basket, itd. Mislil sem, da bi bilo predvsem zabavno za njih. Meni pa je relax in penzija mode čisto OK + vsaki dan ogled kakega drugega kraja?
Heavy drinker mislim da nisem, piva sploh ne pijem, vino samo za kosilo, mogoče kak aperol čez dan in zvečer bi pa sigurno.
Internet niti pomislu nisem, da ga ni :)
Torej v primeru družine je treba full house alco pakete vzet? A je treba otoke zgodaj navadit?vzameš flašo ali dve zelo kvalitetnega alcota zraven pa je. Ponavadi je v teh all inclusive scalnica.
Aja, ok ok, mišljeno je bilo sarkastično v stilu - je dopust + cene brez all inclusive so nabite, +.... se bojim, da me boste čez 2 posta začeli že usmerjat na zdravljenje med anonimne in ne na križarko :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: lippi ()
Irbis ::
Pri telefoniji predvsem pazi, da boš imel telefon v letalskem načinu (z omogočenim WiFijem), ko ladja zapusti pristanišče (ali pa ustrezne omejitve). Drugače zna biti drago.
Tody ::
Vsa križarjenja imajo nek isti vzorec, pridobi si program pa boš videl. So delavnice za otroke, so otroški disko itd... Nekateri imajo tudi varuške gor oz vrtec, v smislu da lahko pustiš otroke za dve uri medtem ko se vidva z ženo pozibavata v sobi sama.
Koliko se bodo zabavali sami je pa od vas odvisno. Tudi od potovanja, ponavadi ladija ponoči potuje in čez dan nekje zasidrana in greš dol in gledat mesto v katerem ste. Ladija je prevozno sredstvo in ne kraj zabave.
Dobi si urnik pa boš videl kaj in kako.
Koliko se bodo zabavali sami je pa od vas odvisno. Tudi od potovanja, ponavadi ladija ponoči potuje in čez dan nekje zasidrana in greš dol in gledat mesto v katerem ste. Ladija je prevozno sredstvo in ne kraj zabave.
Dobi si urnik pa boš videl kaj in kako.
Dosti križarjenj je tematskih in se je treba dobro pozanimati.
Da ne boš na koncu pristal na kakem gay/swinger križarjenju
.
Da ne boš na koncu pristal na kakem gay/swinger križarjenju
tony1 ::
Pred potovanjem vzemi v lekarni škatlo ali dve Dramine, ter če lahko izbiraš, izberi kabino nekje na sredini, v nižji palubi.
THIS. Kdor nima s sabo bo kozlal ali pa plačal v ladijski lekarni.
Sicer pa je to najbolj dolgočasen način dopusta, za am. penzioniste, ki si drugačnega odkrivanja sveta (z nogami na trdnih tleh) niti predstavljati ne morejo več, ker američanov več nihče ne prebavlja. (Šeruga pravi, da je bilo še v 80ih čisto drugače
Imel sem v mislih da ljudje gledajo na križarke pač kot počitnice v hotelu... hrana, relax, bazeni, animacija + bonus, da se vsak dan zbudiš v enem novem kraju.
P.S. otroka sta najstnika..
P.S. otroka sta najstnika..
Kolega je šel 14 dni po Karibih, je rekel, da je bilo kul, plus peljali so se mimo Epsteinovega otoka.
Plus, del križarjenja je bil v EU, tako da podatki delajo
.
Plus, del križarjenja je bil v EU, tako da podatki delajo
tony1 ::
Ravno otroka se mi zdita največji riziko. Okej, če s sabo vzameta vsak svoj switch, drugače pa od tega ne bosta imela kaj dosti...
RedDrake ::
Bil večkrat po sredozemlju in malce ven (kanarci). Žlahtnika (ki sta kupila meni in ženi prvo rundo) sta bila že 3-krat (enkrat v Covid času
) na križarjenju okoli sveta in sta "redna gosta" z vsaj 50-60 dnevi letno na morju. Jaz osebno imam izkušnje samo s Costo.
Najprej okoli pjače.
Jaz sem izračunal da tudi za navaden paket pijač (brezalkoholni - namreč ne jaz ne žena ne pijeva alkota) ni računice. Pijače so po 3-5 EUR / 0,25 - 0,33, 1,5L flaše vode so (bile) po 5 EUR. S tem da voda (mislim) da niti ni vključena v to, tako da itak plačaš. Na osebo na dan je bilo mislim da 28 EUR, zdaj zagotovo še več. Ni računice, ker si razen kak dan ali dva itak vsak dan nekje na kopnem vsaj pol dneva. In ja, to mora vsaka oseba v kabini plačati, tako da za dva je 50+ na dan. Če vzameš kabino za otroke ločeno, potem lahko prideš čez da plačuješ samo za dva pijače. Na krov se NE SME nositi pijač - gladko ti jih vzamejo in jih dobiš na koncu potovanja nazaj. Vsakič ko greš na kopno se ob vrnitvi vračaš čez rentgen in kontrolo. Ni tako rigorozno kot na letališčih, ampak torbe in nahrbtniki gredo čez rentgen in stvari ne pridejo gor. Tako, da pozanimaj se koliko so paketi in koliko približno so posamezne pijače na krovu (to je seveda vse "skrivnost", ampak internet je poln (aktualnih) info o cenah).
Potem okoli kabine.
Jaz sem do sedaj vedno imel teraso. Če je vreme količkaj vredu je vredno denarja - če je le pogled na morsko stran (vem da imajo ene ladje tudi terase na notranjo stran). Sistemi proti zibanju obstajajo, a če vreme ni naklonjeno se ladja vseeno presneto maje. Najmanj nihanja je nekje blizu "težišča" ladje (težišče je realno precej nizko, a če si na sredini in ne ravno povsem na vrhu je najbolj znosno za spanje ponoči). Enkrat sem bil povsem na koncu in na vrhu ladje in je bilo kar moteče tudi pri spanju. Če še nisi bil dalj časa na morju, potem je vsaj okno nujno - gledanje horizonta močno omili potencialno slabost. Cena sicer zelo hitro eskalira z oknom in teraso.
Animacija za otroke.
Jaz sem bil vedno samo z ženo, ker sva hodila pred otroci oziroma ko je bila še v začetnih mesecih nosečnosti. Je pa na krovu kar precej stvari za početi - ponavadi so kakšni "teen clubi", pa igralnice za manjše, bazeni so tudi a ne pričakovati čudežev. Na krovu je več tisoč ljudi, bazenov je ponavadi manj kot prstov na roki.
Ekskurzije ladjarja so "drage" in čim si kje v kakšnih bolj južnih krajih imajo potem na busu tipično še ad-hoc nabirke za šoferje/vodiče (ki jih seveda lahko odkloniš). Je pa res, da po kakšnem Lanzaroteju boš sam bolj malo opravil. Splača se dobro raziskati katere destinacije so, kje pristajajo križarke in ali se da v "doglednem" času priti peš / z javnim prevozom kamorkoli. Recimo v Valenciji je sicer na karti izgledalo super, a je bilo sredi tovornega dela pristanišča in sva rabila več kot 20 minut hoje samo do vhoda v pristanišče.
Jaz kakšnih ekscesev (Gay/swinger) na Costi nisem zaznal (no vsaj do naju ni noben prišel, pa nisva ravno fugly), minimalno pol ljudi je penzionistov, potem so družine, še manj je parov in na koncu nekaj samskih.
Internet in klici so _IZJEMNO_ dragi, samo vklopiš in si takoj na tistih 80 EUR limita ali koliko je že. Ponujajo tipično neke pakete za razna družbena omrežja in Whatsapp/Viber, tako da je "znosno", če si uporabnik tega.
Čez dan se veliko ne dogaja - večeri so pa tipično solidno pestri. Imaš vsak večer na voljo več različnih tem/žurk + kak cirkus/teater/talente/... Vedno se da kaj najti.
Edino kar te ne rabi skrbeti je hrana. Tega je toliko in v takšni izbiri (vsaj pri Costi) da če ne paziš si takoj par kg gor na koncu tedna ali dveh.
Pa v ceno vračunaj še da je dobro biti v pristanišču kjer ladja odhaja že zjutraj tisti dan. Če je to Trst / Benetke ni problema. Če je pa kakšna Genova / Savona ali še kaj bolj oddaljenega, potem dodaj še hotel v tistem kraju. Midva sva hodila iz Savone in Trsta - v Savoni sem plačeval še parking, ker je to prevagalo logistiko javnega prevoza.
Najprej okoli pjače.
Jaz sem izračunal da tudi za navaden paket pijač (brezalkoholni - namreč ne jaz ne žena ne pijeva alkota) ni računice. Pijače so po 3-5 EUR / 0,25 - 0,33, 1,5L flaše vode so (bile) po 5 EUR. S tem da voda (mislim) da niti ni vključena v to, tako da itak plačaš. Na osebo na dan je bilo mislim da 28 EUR, zdaj zagotovo še več. Ni računice, ker si razen kak dan ali dva itak vsak dan nekje na kopnem vsaj pol dneva. In ja, to mora vsaka oseba v kabini plačati, tako da za dva je 50+ na dan. Če vzameš kabino za otroke ločeno, potem lahko prideš čez da plačuješ samo za dva pijače. Na krov se NE SME nositi pijač - gladko ti jih vzamejo in jih dobiš na koncu potovanja nazaj. Vsakič ko greš na kopno se ob vrnitvi vračaš čez rentgen in kontrolo. Ni tako rigorozno kot na letališčih, ampak torbe in nahrbtniki gredo čez rentgen in stvari ne pridejo gor. Tako, da pozanimaj se koliko so paketi in koliko približno so posamezne pijače na krovu (to je seveda vse "skrivnost", ampak internet je poln (aktualnih) info o cenah).
Potem okoli kabine.
Jaz sem do sedaj vedno imel teraso. Če je vreme količkaj vredu je vredno denarja - če je le pogled na morsko stran (vem da imajo ene ladje tudi terase na notranjo stran). Sistemi proti zibanju obstajajo, a če vreme ni naklonjeno se ladja vseeno presneto maje. Najmanj nihanja je nekje blizu "težišča" ladje (težišče je realno precej nizko, a če si na sredini in ne ravno povsem na vrhu je najbolj znosno za spanje ponoči). Enkrat sem bil povsem na koncu in na vrhu ladje in je bilo kar moteče tudi pri spanju. Če še nisi bil dalj časa na morju, potem je vsaj okno nujno - gledanje horizonta močno omili potencialno slabost. Cena sicer zelo hitro eskalira z oknom in teraso.
Animacija za otroke.
Jaz sem bil vedno samo z ženo, ker sva hodila pred otroci oziroma ko je bila še v začetnih mesecih nosečnosti. Je pa na krovu kar precej stvari za početi - ponavadi so kakšni "teen clubi", pa igralnice za manjše, bazeni so tudi a ne pričakovati čudežev. Na krovu je več tisoč ljudi, bazenov je ponavadi manj kot prstov na roki.
Ekskurzije ladjarja so "drage" in čim si kje v kakšnih bolj južnih krajih imajo potem na busu tipično še ad-hoc nabirke za šoferje/vodiče (ki jih seveda lahko odkloniš). Je pa res, da po kakšnem Lanzaroteju boš sam bolj malo opravil. Splača se dobro raziskati katere destinacije so, kje pristajajo križarke in ali se da v "doglednem" času priti peš / z javnim prevozom kamorkoli. Recimo v Valenciji je sicer na karti izgledalo super, a je bilo sredi tovornega dela pristanišča in sva rabila več kot 20 minut hoje samo do vhoda v pristanišče.
Jaz kakšnih ekscesev (Gay/swinger) na Costi nisem zaznal (no vsaj do naju ni noben prišel, pa nisva ravno fugly), minimalno pol ljudi je penzionistov, potem so družine, še manj je parov in na koncu nekaj samskih.
Internet in klici so _IZJEMNO_ dragi, samo vklopiš in si takoj na tistih 80 EUR limita ali koliko je že. Ponujajo tipično neke pakete za razna družbena omrežja in Whatsapp/Viber, tako da je "znosno", če si uporabnik tega.
Čez dan se veliko ne dogaja - večeri so pa tipično solidno pestri. Imaš vsak večer na voljo več različnih tem/žurk + kak cirkus/teater/talente/... Vedno se da kaj najti.
Edino kar te ne rabi skrbeti je hrana. Tega je toliko in v takšni izbiri (vsaj pri Costi) da če ne paziš si takoj par kg gor na koncu tedna ali dveh.
Pa v ceno vračunaj še da je dobro biti v pristanišču kjer ladja odhaja že zjutraj tisti dan. Če je to Trst / Benetke ni problema. Če je pa kakšna Genova / Savona ali še kaj bolj oddaljenega, potem dodaj še hotel v tistem kraju. Midva sva hodila iz Savone in Trsta - v Savoni sem plačeval še parking, ker je to prevagalo logistiko javnega prevoza.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RedDrake ()
Jaz bi šel po Karibih, s karto vred je dal kolega tam 2500 EUR. 14 dni all-inclusive. Za nove kraje, malo posebne, se mi ne zdi preveč.
Ne vem pa kaj bi delal mulc gor, najbrž dolgočasil...
Ne vem pa kaj bi delal mulc gor, najbrž dolgočasil...
Križarjenje ni budget friendly. Tista "oglaševana" cena je nedosegljiva. Računaj vsaj na +50% raje +100%, že brez kabine s teraso.
Jaz vem, da mene pride 8 dni cca 1200 EUR / osebo, 15 dni pa cca 2300 EUR / osebo.
Jaz vem, da mene pride 8 dni cca 1200 EUR / osebo, 15 dni pa cca 2300 EUR / osebo.
Bil večkrat po sredozemlju in malce ven (kanarci). Žlahtnika (ki sta kupila meni in ženi prvo rundo) sta bila že 3-krat (enkrat v Covid času) na križarjenju okoli sveta in sta "redna gosta" z vsaj 50-60 dnevi letno na morju. Jaz osebno imam izkušnje samo s Costo.
Najprej okoli pjače.
Potem okoli kabine.
Animacija za otroke.
hvala za čas in tako izčrpen dogovor!!
Križarjenje ni budget friendly. Tista "oglaševana" cena je nedosegljiva. Računaj vsaj na +50% raje +100%, že brez kabine s teraso.
kar gledamo je nekje čez palec 4500 eur za 4 osebe.. okt/nov. Samo je nato še toliko enih postavk, da bi se moral res poglobiti, da razumem kaj je kaj.
Karibi za 2500 se slišijo cool... samo potem vse x4... pa še kar rabiš za zraven.. pa si na 15k eur :S
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: lippi ()
Ja, dobro se pozanimaj - namreč praktično vsi imajo obvezne napitnine (kar se sliše glupo - a tako pač je).
Te so ponavadi vsaj 10 EUR / noč / osebo. Torej če ste 4-je in greste za 7 noči potem je to še vsaj kakih 300 EUR ekstra, raje več. Ekskurzije so ekstra - tega noben ne prodaja v naprej (sploh ne v budget variantah kot jih verjetno gledaš ti - kakšne bolj upscale ladje imajo to ponavadi vključeno a je že osnovna cena itak vsaj duplo če ne več).
Svet križarjenj znajo dobro svetovati in tudi cena je tipično dobra - primerljiva s tisto na spletni strani ladjarja (če ne dobiš/ujameš kakšne posebne ponudbe). Svetujem obisk v poslovalnici in bodo zelo dobro povedali koliko bo prišlo na koncu.
Te so ponavadi vsaj 10 EUR / noč / osebo. Torej če ste 4-je in greste za 7 noči potem je to še vsaj kakih 300 EUR ekstra, raje več. Ekskurzije so ekstra - tega noben ne prodaja v naprej (sploh ne v budget variantah kot jih verjetno gledaš ti - kakšne bolj upscale ladje imajo to ponavadi vključeno a je že osnovna cena itak vsaj duplo če ne več).
Svet križarjenj znajo dobro svetovati in tudi cena je tipično dobra - primerljiva s tisto na spletni strani ladjarja (če ne dobiš/ujameš kakšne posebne ponudbe). Svetujem obisk v poslovalnici in bodo zelo dobro povedali koliko bo prišlo na koncu.
mtošev ::
Najstnike bi ti jemal na penzionersko izkušnjo? Upam, da jih boš pred vključevanjem vprašal, če želijo iti in v negativnem primeru ponudil alternativo, pa naj bo to da ostanejo doma v stanovanju s 500 eur.
starfotr ::
Vidim, da je par komentarjev glede alkohola. Osebno sem bil na 4 krizarjenih do sedaj, pa nikoli nisem kupil tega, je pa res da nisem "heavy drinker", predvidem da tudi ti ne - ce gres z druzino sploh, nemores verjetno ravno koma pijan biti ob otrocih?
Slovenci smo narod pijancev in škrtuhov, zato kar nekaj nasvetov glede alkohola. Jaz alkohola ne pogrešam nikjer. Ima pa veliko ljudi alkoholni odtegnitveni sindrom, saj so navajeni piti v službi, doma, v gostilni in tudi na potovanju. Če je predrago, jih peče 2x.
Moje priporočilo je, da blokirate mobilne podatke na ladji:
https://www.telekom.si/pomoc/mobilna-te...
In če ste izven EU še:
https://www.telekom.si/pomoc/mobilna-te...
Skyman ::
Moja tasca hodi vsako leto na krizarjenje cena cca 4000+ za 2 seveda.Ampak je pa to cisto penzionersko vecina ne hodi na izlete ker je ze "bila" pa se ko je bila ni vidla 5% mesta.Vecina je v rest/casino/bazen/ zvecer teater pac za ta denar imas japonsko in vidis veliko vec.Meni je to 4k€ stran vrzen denar za 1 teden seveda.
no comment ::
Okapi ::
Iščeš najcenejšega ponudnika in pri njem vzameš najdražjo opcijo.
Tako nekako.
Drži, če greš na mega plavajoči hotel.
Križarjenja so pa tudi na majhnih barkah, kjer je poudarek na opazovanju narave, snorkljanju, potapljanju...
https://www.liveaboard.com/
Bil lani v Indoneziji - Raja Ampat, in je bilo vrhunsko.
S tole barko - 7 gostov, 9 članov posadke.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | HANTAVIRUS na ladji MV Hondius (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 6062 (1534) | besame |
| » | Kaj je point turističnih agencij? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 29812 (9011) | Okapi |
| » | Kam na morje?Oddelek: Loža | 9548 (4829) | mihapc123 |
| » | Kako se odpraviti na križarjenje rabim hitroOddelek: Loža | 7089 (6533) | floyd1 |
| » | Nasedla Costa ConcordiaOddelek: Loža | 3383 (3110) | MisterR |