» »

Kako se odpraviti na križarjenje rabim hitro

Kako se odpraviti na križarjenje rabim hitro

facanikola ::

To leto gremo prvič na križarjenje z ladjo costa serena in me zanima kako se odpraviti na križarjenje oz. Kaj rabiš in vse drugo. Zanimalo bi me tudi kakšna je ta ladja kaj vse ima. Katere prostore ima in po možnosti kakšne slikce

Hvala
vesel bom vaŠih odgovorov
  • polepsal: bluefish ()

Brias ::

facanikola je izjavil:

To leto gremo prvič na križarjenje z ladjo costa serena in me zanima kako se odpraviti na križarjenje oz. Kaj rabiš in vse drugo. Zanimalo bi me tudi kakšna je ta ladja kaj vse ima. Katere prostore ima in po možnosti kakšne slikce

Hvala
vesel bom vaŠih odgovorov


http://www.holidaycheck.com/ship-Travel...

evo slikce ,...

pviran3 ::

velik dnara... in pa tablete proti slabosti :P

Yohan del Sud ::

Pomoje se lahko samo v kratkih hlačah vkrcaš in ti ne bo hudega ... Sem prepričan, da te bo čakala tudi zastojn zobna krtača tam v kajuti. Ma denarnica v žepu ne bo odveč ...
www.strancar.com

#000000 ::

Ha malenkost večja kabina od potopljene Concordie, okna in vrata ista, celo predpražnik je enak, pogledal še slike od romatice, kjer je bila kabina res podn :) na vsak stran zakonske še po en pograd, zlo majhno okno in če si bolj spodaj ter malo bolj živo morje vsae tolk časa morje mal umije okno :) Idealen dopust za klavstrofobike :)

edit: aja tale cruising bo bolj jada pomojem, večinoma upokojenci, razne zlate poroke ipd :) če boš mel srečo boš narajmu kake študente, drugače pa tema. Če si samski odpovej in pejt za ta dnar rajš nekam na kopno :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

pviran3 ::

Ne pozabi na code dress

telexdell ::

Yohan del Sud je izjavil:

... Ma denarnica v žepu ne bo odveč ...

Na ladji sploh ne potrebuješ denarnice. Še najbolje je kakšna plačilna kartica z zajetnim limitom. Vse se plačuje preko posebne kartice in po zaključku križarjenja poravnaš račun. Takrat je precejšnja nevarnost za kakšen infarkt, če si kdaj bil preveč žejen ali kaj preveč navesil na ženo/punco.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

floyd1 ::

Sem bil z mojo boljšo polovico na Sereni kakih 5 let nazaj. Do Carigrada. Pa naslednje leto pa na "pokojni" Concordiji po zah. sredozemlju. Precej podobni ladji.

Glede prtljage - zraven pač vzameš vse, kot za dopust v kateremkoli hotelu, edino kake dvojne dolge hlače več (obvezne na večerji, to pa je tudi edino, kar je drugače). Ostalo po želji. Na "kapitanovi večerji" pa boš videl vse od jeansa pa do luksuznih oblek, ki verjetno stanejo več kot te bo prišel ta dopust.

Pijača na ladji je res draga, a bankrotiral vseeno nisem. Če že hočeš prišparat - vsak dan nekje pristaneš, pijačo pa na ladjo (za razliko od nekaterih drugih križark) lahko prineseš - vsaj bilo je tako in jaz sem vedno nekaj pivc in kaj brezalkoholnega prinesel. Za žejo pač, da imaš nekaj v sobi. Sicer pa ne smeš iz vsakodnevnih izletov (izhodov) prinesti na ladjo nobenih (okrasnih) sabelj, nožev... Vedno greš s prtljago skozi tak "rentgen" (kot na letališču) in itak vidijo vse. In poberejo, če ni po predpisih.

Musical - predstave v gledališču so bile fenomenalne (tudi precej "akrobatske" ;)) - priporočam. Seveda so "zastonj", kot še fitnes, pa polnočni prigrizki (pizza),... Prve dni je edini problem najti vse to, ker to je eno malo mesto. Osebje seveda fenomenalno (Slovenci, Hrvati se lahko takega razvajanja turistov učimo še 10 let...), mi pa je bila tista že pretirana prijaznost občasno malo odveč, a tako so jih pač naučili, če ti paše ali ne. Hrana seveda prva liga, predvsem sem si zapomnil razne kuharske umetnine (skulpture iz pudinga, ledu...), pa seveda zelo okusno hrano, res prvovrstno sadje...

Midva sva vzela to križarjenje tudi kot poceni način, da malo vidiš en "bližnji" košček sveta v precej kratkem času, izhode iz ladje sva zato precej dobro izkoristila in "prekrižarila" tudi kraje, ki smo jih obiskali. Malo taksi, avtobus, malo peš, včasih (npr. Palermo, Barcelona) so kar konkretno noge bolele. Skratka precej aktiven dopust. Vzela pa sva najcenejšo kabino (notranjo) ker tam itak samo spiš.

Na ladji res ne rabiš denarnice - vse se plačuje s kartico, ki jo dobiš na začetku in ki ti služi tudi kot ključ sobe in tudi identifikacija pri vstopu in izhodu iz ladje. Infarkta na koncu ni, vso porabo lahko vsak trenutek kontroliraš preko aplikacije na TV-ju v svoji sobi.

Še to - ko se pripelješ do pristanišča, na njihov prostor, ti prevzamejo avto in prtljago (osebno prtljago imej s sabo, mogoče kako nujno rezervo (oblačilo), ker včasih kar traja, da potem na ladji dobiš svojo prtljago pred sobo. Enako je ob koncu dopusta, zvečer spakiraš vse, razen to, kar rabiš ponoči in na dan izhoda (pazi, da ne pozabiš npr obutve, kar se je menda že dogajalo), ker do te prtljaga več ne boš prišel preden nisi že praktično pri avtu... Spakirat pa moraš (se mi zdi) nekje okrog 22.00 (zadnja noč).

Parkirnina in obvezne napitnine se seveda plača posebej. Prvo na začetku, drugo na koncu križarjenja.

Oprosti za malo "nametan" post, sem pač sproti pisal, kar sem se spomnil, spominov pa je toooooliko. ;) Bi takoj šel še enkrat, a bomo počakali da deca vsaj malo zraste.

Če te zanima še kaj, pa kar vprašaj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: floyd1 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kam na morje?

Oddelek: Loža
308376 (3657) mihapc123
»

Nasedla Costa Concordia

Oddelek: Loža
122610 (2337) RockyS
»

Potovanje --> kam konec septembra?

Oddelek: Loža
267506 (6220) nobodyelse
»

agencija - nepopolne informacije

Oddelek: Loža
132018 (1508) kocba
»

Darwinova ladja najdena

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
82559 (2559) Double_J

Več podobnih tem