Forum » Loža » Kako plačat upn za Avstrijo?
Kako plačat upn za Avstrijo?
Bostjan_321 ::
Dobil sem prometno kazen 40€ iz AT.
Hočem plačat pa mi banka pravi da je referenca v napačnem formatu. Izberem RF za tip reference in pretipkam številko iz obvestila ki sem ga prejel po pošti.
Kaj delam narobe?
Poskusil sem spletno in mobilno banko.
Hočem plačat pa mi banka pravi da je referenca v napačnem formatu. Izberem RF za tip reference in pretipkam številko iz obvestila ki sem ga prejel po pošti.
Kaj delam narobe?
Poskusil sem spletno in mobilno banko.
- odklenilo: Samael ()
mtošev ::
Referenca je v bistvu NAMEN plačila. V ne-balkanskih državah. Nastavi "NRC" oz. "Brez reference"
Slovenske banke nas, backe, še vedno hočejo prepričevati, da je EU tujina.
Torej ko imam možnost "domače plačilo UPN" in "čezmejno plačilo UPN" izberem kar domače?
Gre se sicer za banko Sparkasse.
Referenca je v bistvu NAMEN plačila. V ne-balkanskih državah. Nastavi "NRC" oz. "Brez reference"
Namen plačila je pri meni dropdown meni kjer imaš izbereš one 4 mestne kode, recimo "OTHR - drugi nameni plačila". Sporaj je pa polje "podrobnosti plačila" vnesem tam ?
Na dopisu piše "sklic za plačilo" oziroma "Zahlungsreferenz" v nemškem originalu.
Skratka ugotavljam da so vmesniki naših bank ultra glup. Ali pa sem glup jaz :/
Bartol ::
"Zahlungsreferenz" vnesi v namen plačila (ločila z izjemo " - " izpustiš), model/sklic pa 00/00 ali 99/.
4-črkovna statistična oznaka v tem primeru nima pomena in je lahko poljubna.
4-črkovna statistična oznaka v tem primeru nima pomena in je lahko poljubna.
feryz ::
Ne, misli v namen plačila.
Tam kjer napišeš plačilo računa. Ali karkoli podobnega.
Mama mia. Kaj sploh plačuješ? Zmečkaj in vrzi v smeti.
Ne, misli v namen plačila.
Temu sparkasse vmesnik reče "podrobnosti plačila". Jebat ga, nisem jaz kriv da so bančni vmesniki glupi in da smo očitno v sloveniji neka posebnost s temi referencami.
DamijanD ::
Nismo posebnost - referenca je del SEPA standarda. Bolj so posebneži Nemci, ki reference ne uporabljajo
JohnyQ_ ::
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Noben ne piše referenčnih številk (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 14223 (10397) | DamijanD |
| » | NKBM sepa nakazilo v tujino... kje je referenca?Oddelek: Loža | 17322 (7791) | clancy |
| » | BINANCE SEPA nakazilo (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kriptovalute in blockchain | 44215 (17667) | Tidule |
| » | Najugodnejša predplačniška MasterCard (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 136367 (64288) | Andro457 |
| » | trrOddelek: Pomoč in nasveti | 4270 (3842) | Assass1n |