» »

Slaba vest ob odpovedi

Slaba vest ob odpovedi

1
2
»

bm1973 ::

Če hočejo zvestobo firmi, jo naj plačajo.

Meni zvestoba firmi ne plača položnic.

Pač daš odpoved, oddelaš svoje, predaš delo, če to hočejo in greš.

Če te kličejo kasneje, ker kaj ne vedo, pač poveš urno postavko.
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

FireSnake ::

Tole spada tukaj sem.

Pa še tole: ljudje se ne bodo spominjali tvojega naziva. Ampak se te bodo spominjali po tem, kakšen si bil do njih.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Tako nekako...

Oddelaš profesionalno, če ti kdo teži, zna biti s strani šefov, ga lepo zavrneš z stavkom, da gre za osebno zadevo, pa naj se jebejo in tuhtajo pol.

Marsikateri šef bi še kontroliral kam bi ti šel lahko delati, takim metaforično porineš prst v rit, dostikrat jim niti ne potegne, da jih zafrkavaš...

S sodelavci se posloviš in greš ter čim manj razlagaš. Tako o pogojih dela, kot plači ali ostalih ugodnosti/neugodnosti...

P.S.

Ko se izteče tvoj zadnji delovni dan, nisi svoji prejšnji firmi ničesar dolžan...

Če bi kaj radi, jim butneš urno postavko.

Ampak glede na otročje obnašanje bivših šefov, ni prav velike verjetnosti, da bi te klicali...

karafeka ::

Kekokekič, zakaj že je slaba novica, da dobiš službo?
Predstavljaj si, da hodiš od razgovora do razgovora in ti vse zavrnejo. Bi bila to dobra novica zate?

bm1973 je izjavil:

Tako nekako...

Oddelaš profesionalno, če ti kdo teži, zna biti s strani šefov, ga lepo zavrneš z stavkom, da gre za osebno zadevo, pa naj se jebejo in tuhtajo pol.

Marsikateri šef bi še kontroliral kam bi ti šel lahko delati, takim metaforično porineš prst v rit, dostikrat jim niti ne potegne, da jih zafrkavaš...

S sodelavci se posloviš in greš ter čim manj razlagaš. Tako o pogojih dela, kot plači ali ostalih ugodnosti/neugodnosti...

Pošteno!
Služba je služba, družba je družba.
Na šihtu se osebnih stvari ne razlaga.
Eni razgalijo vse potem se pa čudijo, ko v njih vrtajo.

Jap,

jaz nisem niti hotel, da mi za otroka odvajajo za FURS, nisem govoril o kreditu za stanovanje, nič osebnega,...

Ker vse to je kasneje lahko sredstvo izsiljevanja...

Itak nisem hotel povedati, kam grem naprej delati, samo zaradi tega, ker je bil moj šef debil in zoprn egoist, ki ni delil informacij, potrebnih za delo. To ga je blazno spravljalo o živce, pa je nekaj nakladal, da moram povedati...

Meni so grozili z NDA, pa sem jim rekel, da imajo napačno spisano kolektivno pogodbo o tem (in so res imeli), da pa rade volje sprejmem svojo plačo za naslednji 2 leti, če hočejo to uveljavljati.

Jaz sem si svojega bodočega bivšega šefa takrat malo privoščil, ker si je nekako domišljal, da ima neko pravico nad mano kot sužnjelastnik...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

enavlaka ::

HRovske riti obožujejo izsiljevanje zaradi kredita, preživnine, lizinga itd., menda je tako človek bolj zvest firmi. :))
Zato jim moraš na vsakem razgovoru to debelo naložiti kakor nutelo na kruh.

endelin ::

Haha slaba vest.
V službi ti zamenjaš svoj čas za denar.
Ne gledati na službo kot familijo ker to ni.

Brez skrbi v kolikor bo kriza ne bodo imeli slabe vesti se te znebiti;)

Vedno imej v mislih samo kaj bo zate boljše! Ne glej na druge ker nisi v službi nobenemu nič dolžen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

IgorCardanof ::

Dodal bi samo, da preveliko menjav (in le te prehitre), pa tudi niso dobre, ker to bo na tvojem CVju.

Za SWE je dobro sprejeta meja, da zamenjas na 2-3 leta in nihce nima problemov s tem.
Pri trenutnem delodajalcu sem imel vprasanje, ce imam kake redne zaposlitve, kjer sem bil manj kot leto in ce ja, razlaga zakaj.

Nic ni narobe ce enkrat zamenjas ali dvakrat. Ce je pa jasen vzorec, pa to zna biti problem potem.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

Mato989 ::

IgorCardanof je izjavil:

Dodal bi samo, da preveliko menjav (in le te prehitre), pa tudi niso dobre, ker to bo na tvojem CVju.

Za SWE je dobro sprejeta meja, da zamenjas na 2-3 leta in nihce nima problemov s tem.
Pri trenutnem delodajalcu sem imel vprasanje, ce imam kake redne zaposlitve, kjer sem bil manj kot leto in ce ja, razlaga zakaj.

Nic ni narobe ce enkrat zamenjas ali dvakrat. Ce je pa jasen vzorec, pa to zna biti problem potem.

To je spet en nateg ki vam ga probajo vcepit da ne bi menjal prej in bi te dalj casa za slabo placo izkoriscali

Jaz sem menjal veckrat pa nikoli tezave
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Jure14 ::

Kekokekič je izjavil:

Drugače sem tudi sam že slišal zgodbe kjer so zaposleni prišli z boljšo ponudbo do trenutnega delodajalca in dobili še boljšo ponudbo - sam tega scenarija tukaj ne vidim. Tudi, če bi se zgodil čudež in bi mi ponudili kaj podobnega pa tega ne bi sprejel

V kolikor si delodajalcu povedal, da greš za večji denar, in jim ponudil opcijo, da ti dvignejo plačo, potem se nimaš popolnoma nič za sekirat.
Če tega nisi naredil, in boš popolnoma regularno dal odpoved in zaključil z delom, se nimaš nič za sekirat.
Če boš dobre volje, in če ti ponudijo izplačilo neizrabljenega dopusta, lahko delaš do zadnjega dneva, da olajšaš prehod.

Mato989 je izjavil:

IgorCardanof je izjavil:

To je spet en nateg ki vam ga probajo vcepit da ne bi menjal prej in bi te dalj casa za slabo placo izkoriscali

Nevem Mato. Ce vidim pri nekomu, da je 4x v 2eh letih menjal sluzbo po 3eh mesecih, je to zelo jasen signal, da imam opravka s konfliktno/nesposobno osebo. Zelo male so moznosti, da je kandidat 4x prisel v toksicno podjetje.
Ne odgovarjam na DM.

WizzardOfOZ ::

Ne, jaz se tukaj nebi strinjal.

Namreč že nekajkrat sem videl, da so ponujali eno delo in je bil tudi dogovor, da bo to kandidat delal, ko je pa prišel delat, pa so mu potem čisto nekaj tretjega dali za delat in kandidat je dal odpoved po treh mesecih.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

kixs ::

IgorCardanof je izjavil:

Mato989 je izjavil:

IgorCardanof je izjavil:

Nevem Mato. Ce vidim pri nekomu, da je 4x v 2eh letih menjal sluzbo po 3eh mesecih, je to zelo jasen signal, da imam opravka s konfliktno/nesposobno osebo. Zelo male so moznosti, da je kandidat 4x prisel v toksicno podjetje.

Mora biti sposoben vsaj dobro blefirat.

Sicer pa, OP naj najprej pocaka na njihovo uradno ponudbo in se sele potem zacne sekirat.

endelin ::

Menjanje na 2-3 leta je tudi sumljivo aka ko zagusti VIA drugam :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

mihor ::

Blinder je izjavil:

Jah če je trenutna firma investirala vate zdaj jih boš malce zajebal.

Hahahahaha, ko je obratno, jim pa ni nič žal. ;)

FireSnake je izjavil:

Zajebala je firma, ker ne zna delat z ljudmi.

Seveda, ko so taki odnosi, vedno napišeš e-mail o odpovedi, da je uradno (BCC še svoj privat mail). Ampak šele, ko imaš podpisano pogodbo z novo firmo, ne prej. Pa pazi, da bo odpovedni rok ravno do začetka novega joba, da se ne prekriva oziroma da nimaš vmes neplačane luknje.

WizzardOfOZ je izjavil:

Ne, jaz se tukaj nebi strinjal.

Namreč že nekajkrat sem videl, da so ponujali eno delo in je bil tudi dogovor, da bo to kandidat delal, ko je pa prišel delat, pa so mu potem čisto nekaj tretjega dali za delat in kandidat je dal odpoved po treh mesecih.

Been there, done that, tech stack je bil 'rahlo' drugačen pa sem po dobrega pol leta spokal kufre. Aja, lani mi je kot s.p. neka firma dala za 'domačo nalogo' nek moderen stack. Sem še določeno tehnologijo na novo naštudiral in se mi je zdelo prav kul. Potem pa dobim za razvijat nek totalno ogaben legacy. So mi naredili klasičen bait&switch. Klasika v Sloveniji.

endelin je izjavil:

Menjanje na 2-3 leta je tudi sumljivo aka ko zagusti VIA drugam :D

O čem govoriš? 2-3 leta je povsem normalna doba za menjat službe, sploh v IT. Če nimaš neke ideje za plezat po corporate ladder, ti drugega ne preostane. Ne moreš se zasedet na istem projektu, te bosta čas in tehnologija povozila kot kitajski hitri vlak.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mihor ()

HR ne mara plezalcev

IgorCardanof je izjavil:

Mato989 je izjavil:

IgorCardanof je izjavil:

To je tvoj predsodek

Ogromno zadev in razlogov je da se to zgodi

Utk ::

1x se zgodi marsikaj. 4x se pa ne more. Ker če ne drugega, pri 3x boš malo stisnu zobe, ker ni rečeno da bo 4. prilika.

delavec44 ::

Kje pa je potem tista meja, da vam ni več sumljivo? 3 mesece ni, pol leta, eno leto, 2 leti stiskanja ali več?

Utk je izjavil:

1x se zgodi marsikaj. 4x se pa ne more. Ker če ne drugega, pri 3x boš malo stisnu zobe, ker ni rečeno da bo 4. prilika.

V slo se tudi 10x lahko zgodi marsikaj

Dolzina zaposlitve nima nobene ali zelo malo veze z kandidatom...

Se spomnim sodelavca ki je 3x menjal v 5 mesecih....

Prvic so mu obljubili dodatke ki jih ni dobil oz nagrade, dtugic je bil nateg s cem se programira in ni hotel, tretjic pa so mu obljubili home office in skenslali teden dni po tem ko je zacel

In je tip vsakic bil na sihtu dobre mesec in pol v povprecju

delavec44 je izjavil:

Kje pa je potem tista meja, da vam ni več sumljivo? 3 mesece ni, pol leta, eno leto, 2 leti stiskanja ali več?

Jaz recimo lahko za vsak siht obrazlozim zakaj sem odsel. In to je imo edino pravo merilo

Ko so me enkrat vprasali kako to da sem pri zadnjih treh sihtih bil cca 1.5 do 2 leti sem zadeve obrazlozil in je blo ok... So me pa to samo enkrat vprasali pred leti

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

StarMafijec ::

Žal zvestoba podjetju nagrajena. Zaposleni, ki redno menjajo službe, so nagrajeni z višjo plačo (vsaj 20 %). To je dejstvo.

Delodajalci računajo na to, da večina ni pripravljena tvegati. Iti na drugo delovno mesto. To jo pač stresno. Prilagajanje, učenje novih veščin, druga služba je lahko še slabša, odnosi tam bolj toksični. Računica je, da bo določen del ljudi res zapustil podjetje, ampak takih nas ni veliko.

Sploh v prvih letih na job marketu je pommebno, da "hitro" menjas. Ker si zelo verjetno zacel na dokaj slabi placi glede na to, kaj je na voljo in lahko z menjavo kar hitro plezas. Veliko hitreje kot bi lahko v istem podjetju.

Po tem, ko si enkrat med top X% earnerji, nima vec toliko veze, lahko ostanes.

Na prejsno temo, kot HR delas s signali in verjetnostmi. Itak, ogromno HR je popolnoma nesposobnega in vedno se lahko zmotis. Prehitra menjava sluzb oziroma dosti res kratkih sluzb je zelo negativen signal. Lahko ima kandidat res nesreco, ampak dosti bolj verjetno je to, da je problem v kandidatu.
Ne odgovarjam na DM.

IgorCardanof je izjavil:

Sploh v prvih letih na job marketu je pommebno, da "hitro" menjas. Ker si zelo verjetno zacel na dokaj slabi placi glede na to, kaj je na voljo in lahko z menjavo kar hitro plezas. Veliko hitreje kot bi lahko v istem podjetju.

Na prejsno temo, kot HR delas s signali in verjetnostmi. Itak, ogromno HR je popolnoma nesposobnega in vedno se lahko zmotis. Prehitra menjava sluzb oziroma dosti res kratkih sluzb je zelo negativen signal. Lahko ima kandidat res nesreco, ampak dosti bolj verjetno je to, da je problem v kandidatu.

Nima tu veze nesreca, znano dejstvo ke da so v slo vecinsko slabi delodajalci in zato pac ljudje s hrbtenico menjajo vec sihtov kot ljudje brez nje

Ti si pa posvojil neko mantro delodajalca da je to slabo. Ja zanj mogoce ker dobi signal da bo delavca moral placat primerno in ne prinasat okrog z free nadurami vecno dosegljivostjo itd...

enavlaka je izjavil:

HR ne mara plezalcev

Misliš job hopperjev? Po mojih izkušnjah ni večinoma čisto noben problem, če job hoppaš, moraš pa seveda utemeljit dobo, ki si jo nekje preživel. Včasih je mogoče bolj taktično, če kakšno failed kratko zaposlitev preprosto preskočiš, sploh če itak nisi potegnil relevantnih izkušenj. Pri tem pride prav, če imaš recimo odprt tudi s.p. in poveš, da si pač delal po projektih za več strank, naprimer, da ne izgleda kot da si imel neko luknjo vmes. Prav nihče ne bo šel v tem primeru analizirat kdaj si za koga delal. :)

Mato989 je izjavil:

To je tvoj predsodek

Ogromno zadev in razlogov je da se to zgodi

Res je. Čeprav 4x v dveh letih je res malo stretch, ampak kot rečeno, moraš znat utemeljit, pa morda kako zaposlitev pač 'zatajiš'. :)

delavec44 je izjavil:

Odvisno, kot sem rekel, če ugotoviš, da ti nekje ni za delat, pač aktivno iščeš naprej in menjaš čim je prilika. Je pa nekje 2-3 leta povsem normalno in ne bo nihče mislil, da si job hopper. To so stare jugoslovanske fore, da je bil folk 40 let v isti firmi. :D

Mato989 je izjavil:

Nima tu veze nesreca, znano dejstvo ke da so v slo vecinsko slabi delodajalci in zato pac ljudje s hrbtenico menjajo vec sihtov kot ljudje brez nje

Točno to, pri nas so večinoma slabi delodajalci, ki se imajo skorajda za sužnjelastnike, ko želijo stisnit iz človeka čim več (beri: ga minimalno plačat za čim več dela), kar nezadržno vodi v slabo voljo pri zaposlenih in seveda velik interes za menjavo. Poleg tega imajo izredno radi neke 'neformalne' dogovore, ki se jih nato ali držijo ali pa tudi ne. Še posebej razni pavšali na espejih, namesto da bi človeka legit plačali po urah. V tujini praviloma ni šans, da bi se pogovarjal o takšnih mučkah.

gruntfürmich ::

jst sem na koncu študija zdržal v eni firmi manj kot 1 mesec (se še niti poslovil nisem), nato v drugi (prvi redni) pol leta, nato pa sem tu že 17. leto.

čisto odvisno je kakšno je področje dela... če so to privatniki, potem je jasno pa folk kroži kot vrtiljak.
če je to udobna državna služba (ali velika korporacija) z dobro plačo in nešteto ugodnostmi, se je držiš kot klop...

tako da je zelo odvisno o kakšni branži in podjetjih je govora
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich je izjavil:

čisto odvisno je kakšno je področje dela... če so to privatniki, potem je jasno pa folk kroži kot vrtiljak.
če je to udobna državna služba (ali velika korporacija) z dobro plačo in nešteto ugodnostmi, se je držiš kot klop...

tako da je zelo odvisno o kakšni branži in podjetjih je govora

Pri teh 'udobnih službah' moraš edino pazit, da te ne povozi čas in nove tehnologije. Znotraj korporacije je tako vseeno dobro menjat projekte, sam sem bil nekje 10 let v takšni službi in sem dal skozi nekje 4 različne projekte v tem času. Ko ni bilo več novih izzivov (oziroma niso hoteli dat višje, oziroma vsaj bolj dostojne, plače), sem menjal. Pa tudi mindset je važen, meni recimo dosti več pomeni, da sem čim bolj samostojen kot pa del nekega dolgočasnega kolesja, oziroma kot je rekel kolega, raje sem klošar ronin kot pa office slave. :)

IL_DIAVOLO ::

Mato989 je izjavil:

IgorCardanof je izjavil:

Ti si pa posvojil neko mantro delodajalca da je to slabo. Ja zanj mogoce ker dobi signal da bo delavca moral placat primerno in ne prinasat okrog z free nadurami vecno dosegljivostjo itd...

Ja in ko ti nadure zapakirajo v osnovno(neto) placo ves da je treba it :)
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Sam sem dobil ob menjavi 30% več osnovke in še 400€ bonusa. Brezveze ostat

Res je. Čeprav 4x v dveh letih je res malo stretch, ampak kot rečeno, moraš znat utemeljit, pa morda kako zaposlitev pač 'zatajiš'. :)

Niti malo ni stretch... komot naletiš na 2-3 zaporedne specialce kjer te prepričajo da nekaj ni treba napisat pol se pa tega ne držijo, in še 1-2 službi kjer si probal pa ti pač ne ustrezajo...

Praviloma so "proti job hoppanju" večinsko tisti ki:

1. Imajo šihte v JU/JS in so tam zacementirani
2. So zelo nizko samozavestni (Se spomnim v eni firmi enga tipa pri 39tih kjer je tam delal od 25tih kako se je zgražal ko smo dajali odpoved da ni več kulture, sam pa je tam delal za "pest riža"
3. Visoko specializiran kader, ki ima vrhunsko pogodbo v podjetju in je skoraj nenadomestljiv in v bližini ni boljših šihtov da bi sploh menjal (Recimo logično, moj kolega doktor kemije, ki dobi 3,4k bruto v firmi blizu Ptuja valda ne bo menjal, ker nikjer blizu Ptuja take plače ne more dobit pa 10 min ma do šihta... taki so potem lahko pametni kako je job hoppanje slabo ja)

Miki N ::

Instant ST vic.

OP ob odpovedi reče šefu "veš, imam kar malo slabo vest", Šef pa "jaz pa prav nič LOL!". :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Miki N ()

Mato989 je izjavil:

3. Visoko specializiran kader, ki ima vrhunsko pogodbo v podjetju in je skoraj nenadomestljiv in v bližini ni boljših šihtov da bi sploh menjal (Recimo logično, moj kolega doktor kemije, ki dobi 3,4k bruto v firmi blizu Ptuja valda ne bo menjal, ker nikjer blizu Ptuja take plače ne more dobit pa 10 min ma do šihta... taki so potem lahko pametni kako je job hoppanje slabo ja)

No to je recimo moj opis. Samo višjo plačo imam kot tvoj kolega, pa samo 8 minut mam do šihta (z avtom (imam služben parkplac), peš eno uro pa še mal, z bajkom pa pol ure). Ampak jaz podpiram vsakega, ki gre na boljše (al pa na slabšo plačo, pa več dopusta recimo. Ker enim več dopusta pomeni boljše življenje).

Edino jaz se zavedam, da nihče ni nenadomestljiv. Vem pa da, če jaz grem, rabijo zaposlit vsaj 4 namesto mene.

Utk ::

Edino jaz se zavedam, da nihče ni nenadomestljiv. Vem pa da, če jaz grem, rabijo zaposlit vsaj 4 namesto mene

Tako je ponavadi, ali pa velikokrat, če si pameten in nekje dlje časa. Se tako zorganiziraš da narediš stvari bistveno hitreje kot nekdo, ki ne pozna vsega. Vprašanje je samo če se šefi tega zavedajo. Če se, vsaj malo, je nemogoče da bi bil neki drugi firmi (na kateri ne boš prvi dan delal za 4) več vreden kot firmi na kateri si. Če si drugim vreden več, potem ti tu bistveno premalo plačujejo, ali pa delaš nekaj kar ni niti treba. Lahko da je še kaka možnost, ampak nobena ne more bit dobra.

Moji šefi se tega ne zavedajo. In večina drugje tudi ne...

Na moje predloge, da naredimo projekt optimizacije sistemov, kontrole kode in konfiguracij (git), ki jih imam pod kontrolo, je bil odgovor, stranka ne plača.

Sem si pol sam naredil cel kup skript, ki mi avtomatsko delajo neka poročila, reštartajo, čistijo, ipd... Pač redno delo... Folku ni jasno od kje meni podatki.

Ko bo pogodbe konec, bom vse zbrisal...

Mato989 je izjavil:

moj kolega doktor kemije, ki dobi 3,4k bruto v firmi blizu Ptuja valda

Uf, za doktorat ima pa res (relativno) nizko colngo. Ampak, če mu odgovarja, OK.

bm1973 je izjavil:

Moji šefi se tega ne zavedajo. In večina drugje tudi ne...

Na moje predloge, da naredimo projekt optimizacije sistemov, kontrole kode in konfiguracij (git), ki jih imam pod kontrolo, je bil odgovor, stranka ne plača.

Sem si pol sam naredil cel kup skript, ki mi avtomatsko delajo neka poročila, reštartajo, čistijo, ipd... Pač redno delo... Folku ni jasno od kje meni podatki.

Ko bo pogodbe konec, bom vse zbrisal...

Folku ni jasno :)

Zdaj, četudi bi jim skripte dal ... naj se znajdejo.

Uf, za doktorat ima pa res (relativno) nizko colngo. Ampak, če mu odgovarja, OK.

Ja lahko bi temu rekli tako ja, ampak pri Ptuju manj kot 10 min od fleta, težko dobi več če sploh... v LJ bi pa mel več ja, samo je razlika prenizka da bi se vsak dan vozil iz Ptuja v LJ... 10k na mesec pa ne bo dobil ;) Niti v LJ

Mato989 je izjavil:

Ja lahko bi temu rekli tako ja, ampak pri Ptuju manj kot 10 min od fleta, težko dobi več če sploh... v LJ bi pa mel več ja, samo je razlika prenizka da bi se vsak dan vozil iz Ptuja v LJ... 10k na mesec pa ne bo dobil ;) Niti v LJ

Vsekakor!

Magic1 ::

Sej to je potem tako. V Lj. bi mogoče dobil 4500€. Torej 500€ več na računu, s tem da bi zagonil vsak dan skor dve dodatni uri. Todej dodaten tedn dela v mesecu za 500€. Ni glih vredno.
Magic

Magic1 je izjavil:

Sej to je potem tako. V Lj. bi mogoče dobil 4500€. Torej 500€ več na računu, s tem da bi zagonil vsak dan skor dve dodatni uri. Todej dodaten tedn dela v mesecu za 500€. Ni glih vredno.

Saj to jaz zmeraj razlagam tudi glede cen nepremičnin... folk joka kako je v LJ drago, ne izračunajo pa da je dostikrat bolje delat izven LJ za malo manj keša in kupiš 30% cenejšo nepremičnino za isto kvadraturo (ali še več)

Če tako razmišljaš greš raje delat v tujino

deco16 ::

Ja ker v tujini so pa cene res đabe.

Na parih mestih v Avstriji ti celo ponudijo skoraj zastonj zemljo, samo če prideš tja živet.
10€ na kvadrat zazidljive parcele.

Magic1 ::

Kar pa ne pomaga nobenemu, ker se z razlogom to počne. Imaš tudi kraje v Sloveniji in Italiji, kjer so nepremičnine skoraj zastonj.
Magic

Alcarinnn ::

enavlaka je izjavil:

Če tako razmišljaš greš raje delat v tujino

Ja in ne... Vseeno je (vsaj meni) osebno lepše biti v kraju z ljudmi kjer velika večina govori materni jazik enak mojemu...

Kar pa ne pomeni da ne bi šel v tujino... samo ne vem če bi tam ravno kupil nepremičnino, razen morda ob kakem morju...

cortez ::

ena, podobna zadeva....

Pred parimi leti, na dopustu, je znanec prišel ven z idejo, da celotni zbrani družbi obelodani, da ga je šef "pooblastil", ali bi sodelavcu dvignili plača ali ne.
Zanimalo ga je, kaj bi ostali naredili v njegovem primeru.

Celotno družbo je zamoril s svojimi službenimi problemi, ki bi jih moral zatreti v kali.

p.s. ne dela več v tistem podjetju.

Magic1 je izjavil:

Kar pa ne pomaga nobenemu, ker se z razlogom to počne. Imaš tudi kraje v Sloveniji in Italiji, kjer so nepremičnine skoraj zastonj.

Tudi v Nemčiji...

Našel bajto za 50k, tam 100km stran iz Nuernberga.

Sicer za obnovit, ampak take so vse poceni nepremičnine.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

cortez je izjavil:

ena, podobna zadeva....

Pred parimi leti, na dopustu, je znanec prišel ven z idejo, da celotni zbrani družbi obelodani, da ga je šef "pooblastil", ali bi sodelavcu dvignili plača ali ne.
Zanimalo ga je, kaj bi ostali naredili v njegovem primeru.

Celotno družbo je zamoril s svojimi službenimi problemi, ki bi jih moral zatreti v kali.

p.s. ne dela več v tistem podjetju.

Čudna družba. Morda bi moral zamenjat to in ne službe. Lahko da tema folku ni zanimiva in jo pač skenslaš, da pa s tem zamoriš družbo pa :D
Ne odgovarjam na DM.
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kontrola bolniške prvi dan (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15824629 (13392) delavec44
»

Primopredajni zapisnik - odpoved (strani: 1 2 )

7213273 (10091) Invictus
»

Izgorelost (burnout) (strani: 1 2 )

9922775 (18537) krneki0001
»

Odpoved brez zamere (strani: 1 2 )

5514218 (11682) noraguta
»

Se moram nujno držat odpovednega roka? (strani: 1 2 )

7341677 (39384) AndrejO

Več podobnih tem