» »

Slaba vest ob odpovedi

Slaba vest ob odpovedi

Kekokekič ::

Vem, da je trapasto (sploh zato, ker to ni moja prva odpoved) ampak se počutim skoraj malo krivo za odpoved, ki jo bom verjetno podal.

Tukaj sem slabih 11 mesecev. Uvajanja praktično nisem imel, ker je naš oddelk razpadel ob mojem prihodu (tech in team lead sta odšla oz že bila v odhodu). Stanje še vedno ni kaj dosti boljše (še vedno nimamo ne tech ne team lead-a), trenutno sva samo dva v tem oddelku in sam nimam nevem koliko izkušenj. Tudi vmes je iz ostalih oddelkov odšlo, prišlo in spet odšlo veliko ljudi. Daleč od tega, da bi vse bilo OK. So pa vsaj (nekateri) sodelavci super.

O tem podjetju bi lahko sicer napisal še marsikaj, pa ne vem, če je relevatno za to temo. Recimo, da se imam dokaj ok in da mi v resnici nič ne manjka.

Kontaktiralo me je eno drugo podjetje. Menjava (še) ni bila v planu, bolj za hec sem se odzval in šel na razgovor. Prvi krog je bil OK zato sem se strinjal, da gremo naprej. Long story short - službo sem dobil. Sicer še čakam na uradno ponudbo/pogodbo in če mi ponudijo plačo o kateri smo govorili potem grem na slabih 20% višjo plačo z ostalimi dodatnimi ugodnostmi. Res lepa priložnost in predvsem veliko večja stabilnost oddelka in podjetja..

Nisem prepričan zakaj ampak sem presenetljivo živčen in se res ne veselim odpovedi in vsega kar temu sledi (pogovor z vodjo, verjetno s kadrovnico, verjetno z direktorjem kateri je itak malo poseben v nekaterih progledih in bo verjetno še dodatno kaj nabijal na vest)...

Zaposlili so me takrat kljub zelo omejenim izkušnjam in predvidevam, da so imeli velika pričakovanja (Sicer so se vmes odnosi malo poslabšali v nekaterih pogledih, pa vseeno). Vem, da me nimajo zaposlenega, ker bi jim bil všeč in prepričan sem, da bi me brez težav odpustili, če jim kakšna malenkost ne bi ustrezala (kot so že naredili nekaj sodelavcem tudi v mojem času v tem podjetju)...

Hvala za zgodbe, ideje in ostalo, da mi bo ratalo vseeno in se bom tega mogoče celo veselil :))

Blinder ::

Jah če je trenutna firma investirala vate zdaj jih boš malce zajebal.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Zimonem ::

Sam veš zakaj greš lahko imaš različne občutke ampak to ne nosi kruh in krompir na mizo. Ni rečeno da bo potem bolje ampak glede na opis. Probaj lahko bo slabše ali boljše. Ni neka znanost.

Tody ::

Torej delas v cudni firmi, s cudnimi odnosi in za slabšo plačo? Jah ostan ane... Mogoče te dajo za direktorja!

Furbo ::

Ja kar ostani v tej firmi lol, potem te bodo pa oni brcnili ob prvi priliki in se boš tolkel po glavi.
i5-13600K, Noctua NH-D15, TUF Z790-F, 64GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX 5080 AORUS, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

OutOfTheBox ::

Sicer še čakam na uradno ponudbo/pogodbo in če mi ponudijo plačo o kateri smo govorili potem grem na slabih 20% višjo plačo z ostalimi dodatnimi ugodnostmi.

Kolega je pred kratkim naredil master move. Šel na razgovor, dobil ponudbo (tudi 20% višjo). S to ponudbo je šel na staro firmo, kjer so to outbidali še za dodatnih 20%.

Skratka, ponudbo je uporabil za leverage in ostal v stari službi, za 40% višjo plačo.

Zgodovina sprememb…

velikBrokoli ::

Biznis je biznis, v življenju si najpomembnejši ti, zakaj bi se sploh s tem obremenjeval?

IL_DIAVOLO ::

Nimaš kaj razmišljati. Zgodovina slabega ravnanja z zaposleni je znana, podjetje itak ne stoji dobro, placa slabsa, pogoji itak.

Delas zase, ne za firmo.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

immortan ::

razumljivo, samo ne pusti se da te molzejo. zahtevaj večjo plačo pa boš lahk ostal, ker ti drugje nebojo večje v štarti dali

IgorCardanof ::

Kekokekič je izjavil:

Vem, da je trapasto (sploh zato, ker to ni moja prva odpoved) ampak se počutim skoraj malo krivo za odpoved, ki jo bom verjetno podal.

Tukaj sem slabih 11 mesecev. Uvajanja praktično nisem imel, ker je naš oddelk razpadel ob mojem prihodu (tech in team lead sta odšla oz že bila v odhodu). Stanje še vedno ni kaj dosti boljše (še vedno nimamo ne tech ne team lead-a), trenutno sva samo dva v tem oddelku in sam nimam nevem koliko izkušenj. Tudi vmes je iz ostalih oddelkov odšlo, prišlo in spet odšlo veliko ljudi. Daleč od tega, da bi vse bilo OK. So pa vsaj (nekateri) sodelavci super.

O tem podjetju bi lahko sicer napisal še marsikaj, pa ne vem, če je relevatno za to temo. Recimo, da se imam dokaj ok in da mi v resnici nič ne manjka.

Kontaktiralo me je eno drugo podjetje. Menjava (še) ni bila v planu, bolj za hec sem se odzval in šel na razgovor. Prvi krog je bil OK zato sem se strinjal, da gremo naprej. Long story short - službo sem dobil. Sicer še čakam na uradno ponudbo/pogodbo in če mi ponudijo plačo o kateri smo govorili potem grem na slabih 20% višjo plačo z ostalimi dodatnimi ugodnostmi. Res lepa priložnost in predvsem veliko večja stabilnost oddelka in podjetja..

Nisem prepričan zakaj ampak sem presenetljivo živčen in se res ne veselim odpovedi in vsega kar temu sledi (pogovor z vodjo, verjetno s kadrovnico, verjetno z direktorjem kateri je itak malo poseben v nekaterih progledih in bo verjetno še dodatno kaj nabijal na vest)...

Zaposlili so me takrat kljub zelo omejenim izkušnjam in predvidevam, da so imeli velika pričakovanja (Sicer so se vmes odnosi malo poslabšali v nekaterih pogledih, pa vseeno). Vem, da me nimajo zaposlenega, ker bi jim bil všeč in prepričan sem, da bi me brez težav odpustili, če jim kakšna malenkost ne bi ustrezala (kot so že naredili nekaj sodelavcem tudi v mojem času v tem podjetju)...

Hvala za zgodbe, ideje in ostalo, da mi bo ratalo vseeno in se bom tega mogoče celo veselil :))

Podjetje te bo odjebalo ob prvi priloznosti brez najmanjse slabe vesti. Gre se o tebi in ne o tem podjetju. Daj odpoved in ne sekiraj se.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

enavlaka ::

Kolk besed in skrbi za neko neplačano delovno mesto. Če bi se stegnil, bi firma imela objavljeno delovno mesto še pred koncem izmene.

Tukaj sem slabih 11 mesecev. Uvajanja praktično nisem imel, ker je naš oddelk razpadel ob mojem prihodu (tech in team lead sta odšla oz že bila v odhodu).

Aka. pogorišče

Tudi vmes je iz ostalih oddelkov odšlo, prišlo in spet odšlo veliko ljudi.

Velika fluktuacija = slabi delovni pogoji.
Za par IT firm v Slo velja, da kdor je prestal delovno dobo in je 6 mesecev noter, je to že veliko.

Sicer še čakam na uradno ponudbo/pogodbo in če mi ponudijo plačo o kateri smo govorili potem grem na slabih 20% višjo plačo z ostalimi dodatnimi ugodnostmi.

Zmaga

Zakaj bi se pogovarjal. Priporočeno pisno, naslednji dan ne prideš več na šiht. Ne pozabit pokoristit vsega dopusta.

Zaposlili so me takrat kljub zelo omejenim izkušnjam in predvidevam, da so imeli velika pričakovanja (Sicer so se vmes odnosi malo poslabšali v nekaterih pogledih, pa vseeno).

Kadrovska: Našli smo novega bedaka, ki še ne ve kako slabo je v tej firmi
Vodstvo: :D :)) :)

Vem, da me nimajo zaposlenega, ker bi jim bil všeč in prepričan sem, da bi me brez težav odpustili, če jim kakšna malenkost ne bi ustrezala (kot so že naredili nekaj sodelavcem tudi v mojem času v tem podjetju)...

Če boš čakal, da naženejo tudi tebe, boš dočakal.

S tem ko greš, omogočiš novi žrtvi ... zaposlenemu delovno mesto.
Nov šiht maš, pogodbo v roki. Glavo polno problemov. Pot pod noge...

FireSnake ::

immortan je izjavil:

razumljivo, samo ne pusti se da te molzejo. zahtevaj večjo plačo pa boš lahk ostal, ker ti drugje nebojo večje v štarti dali

Čemu pa komentiraš temo, ki je sploh nisi prebral?
Od kje ti neumnost, da mu ne bojo dali več, če je povedal, da je dobil 20% več.

Jaz nisem menjal velikokrat a sem se tudi vedno slabo počutil, ko sem šel.
Sploh nazadnje, ker sem v ekipo ogromno vložil.
Ampak, na konc koncev delamo za denar.
Otvoritveni post omenja tudi slabo ravnanje firme z zaposlenimi. To naj ti olajša dušo.

Blinder je izjavil:

Jah če je trenutna firma investirala vate zdaj jih boš malce zajebal.

Zajebala je firma, ker ne zna delat z ljudmi.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

tony1 ::

"Nisem prepričan zakaj ampak sem presenetljivo živčen in se res ne veselim odpovedi in vsega kar temu sledi (pogovor z vodjo, verjetno s kadrovnico, verjetno z direktorjem kateri je itak malo poseben v nekaterih progledih in bo verjetno še dodatno kaj nabijal na vest)..."

Načeloma tega ne počnejo, ker je itak jasno, da nimajo kaj. A je bil ze kdaj kakšen šef, ki je iz zepa potegnil 5 jurjev in rekel, tole je tvoje če ostaneš? Kurac je. Če je scena neprijetna lepo reci, da imaš ful dela in nimaš časa za sestanek.

Ali pa odpri bolniško. Pa ne pozabi ponucati vsega dopusta.

Meiniken2 ::

Misliš da bi vodstvo imelo slabo vest, ko ti dajejo odpoved? Samo rekli ti bojo Nothing personal, just business. ;)

Če bo kdo od nadrejenih preveč tečen ga vprašaj kaj bi on naredil v tvoji situaciji. Misliš da si kdo upa priznat, da ne bi vzel 20% višje plače v drugi firmi? To bi naredil samo nekdo, ki mu 20% več denarja na računu ne bi bistveno spremenilo življenja in se v trenutni službi dejansko dobro počuti.

V vsakem primeru glej na svojo rit. Objektivno gledano gre za službo. Razmerje med delodajalcem in delojemalcem. Transakcija, nič drugega.

Zgodovina sprememb…

Utk ::

Ali pa odpri bolniško.

Ni omenil da je kaj bolan. Kaj je s tabo? Navajen državnih služb?

enavlaka ::

Zgleda precej izgorel zaradi mobinga
Mesec porodniške na karibih mu ne uide

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: enavlaka ()

deepsick ::

Utk je izjavil:

Ali pa odpri bolniško.

Zelo verjetno, plačilo 5kEUR iz denarnice na roko in tako vsakič znova :-/

PS: Pardon, žepa, ne denarnice.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: deepsick ()

Kekokekič ::

Hvala vsem. Takšno motivacijo sem rabil :).

Drugače sem tudi sam že slišal zgodbe kjer so zaposleni prišli z boljšo ponudbo do trenutnega delodajalca in dobili še boljšo ponudbo - sam tega scenarija tukaj ne vidim. Tudi, če bi se zgodil čudež in bi mi ponudili kaj podobnega pa tega ne bi sprejel, ker vem, da bi me potem odpustili čez nekaj mesecev, ko bi ta druga priložnost za sigurno bila zamujena. Ego pri njih je previsok za kakšen takšen korak.

Prav tako ne bom šel na bolniško - Mislim, da niti ne bo treba. Glede na videno me bodo zelo verjetno hitro porinili na stranski tir in "spodbujali" da sem v tem preostalem času čim več od doma.

Podjetje bolj kot ne deluje po principu: kdor ni z nami je proti nam. Tisti, ki da odpoved hitro rata nr1 sovražnik. Tudi predaje nalog običajno ni iz tega razloga...

Zgodovina sprememb…

Furbo ::

Še toliko lažje zate.
i5-13600K, Noctua NH-D15, TUF Z790-F, 64GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX 5080 AORUS, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

tony1 je izjavil:

Ali pa odpri bolniško.

Zelo slab nasvet!
Pošteno je, da da se predaja dela naredi po najboljših močeh.
Slovenija je zelo mala in takšne stvari se hitro izvejo. Ljudje prehajajo iz firme v firmo in zaradi ene neumnosti si lahko zapreš kakšna vrata daleč v prihodnosti.

Ni vredno. Pošteno oddelati, dobro predati delo in dokumentirati, kaj se le da. To je edini pravi način. Ker si za to tudi plačan.
Četudi greš v trenutnem kolektivu ljudje ostajajo. In ni potrebe, da jim, s svojim odhodom, zagreniš življenje.

WizzardOfOZ ::

En sam komentar:
"I work for money. If you want loyalty, hire a dog!"
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Utk je izjavil:

Ali pa odpri bolniško.

Še en suženj. Dejte se že osvoboditi tega štrika.

Likalnik ::

Glej nase in na svojo rit...tako, kot gleda to podjetje..kot si že sam napisal, če jim kakšna malenkost ne bo všeč pri tebi ali pa, ko bodo spoznali, da si jim tehnološki višek...boš takoj odletel, brez dodatne razprave in brez slabe vesti.
Časi, ko so zaposleni bili v podjetju 30+ let so mimo...in, če imaš priložnost za boljšo zaposlitev jo zgrabi z obema rokama...hvala bogu, da si dobil novo priložnost...in tega ne smeš zavreči...ti bo kasneje žal.

tzpods ::

WizzardOfOZ je izjavil:

En sam komentar:

Dobra, za zapomnit!

FireSnake je izjavil:

tony1 je izjavil:

Ali pa odpri bolniško.

Zelo slab nasvet!

Absolutno. Vendar do točke, ko je to konstruktivno.

Če gre pa enkrat za jebanje v glavo in uničevanje OPjevega zdravja, potem je pa prav, da je konstruktivnosti tudi konec.

tony1 je izjavil:

Utk je izjavil:

Ali pa odpri bolniško.

Še en suženj. Dejte se že osvoboditi tega štrika.

Mogoče bo tole zate novo: za to, kas si plačan se pričakuje, da oddelaš. Nič več, nič manj.
Ne gre za nobeno suženstvo ampak za fer odnos. Plačan si do zadnjega dne, ko si pri določenem delodajalcu. Če si fer svoje tudi oddelaš.
Namreč: če daš odpoved še ne pomeni, da se od takrat naprej lahko čohaš po riti.

Za tvoj primer: si pa odpri firmo in delaj zase.

Ne pa toksičnih navad svetovati začetniku. Kot sem že omenil: Slovenija je mala in ni v redu, če si že v štartu "poserješ" ime.

tony1 je izjavil:

FireSnake je izjavil:

tony1 je izjavil:

Ali pa odpri bolniško.

Zelo slab nasvet!

Absolutno. Vendar do točke, ko je to konstruktivno.

Če gre pa enkrat za jebanje v glavo in uničevanje OPjevega zdravja, potem je pa prav, da je konstruktivnosti tudi konec.

Nikjer ni omenil, da je to tako, kot opisuješ. Vsaj do njega ni bil slučaj.

Zgodovina sprememb…

mertseger ::

Ti grelj na svojo rit, za firmo bo že direktor skrbel saj je plačan za to. Če ne bo pa bolje da prej greš.

"Za tvoj primer: si pa odpri firmo in delaj zase."

Sem imel svojo firmo, in kaj naj?

"Ne pa toksičnih navad svetovati začetniku. Kot sem že omenil: Slovenija je mala in ni v redu, če si že v štartu "poserješ" ime."

Če ga mislijo jebati v glavo je zelo zdravo, da se tega ne gre. Časi, ko se je lahko kuhalo zamero so se ene 10 let nazaj nehali, ker IT kadra preprosto ni bilo.

Ni toksičen on, toksično je okolje, ki ga spravlja ob živce.

Op, to ti je prva zaposlitev / biznis?
Še dobro, da veste, kako op jebejo v glavo, da ima sedaj slabo vest, ker jih zapušča. In ker mu ne dajo 5kEUR na roko :D
Najbrž je res suženj prostovoljno, pač delaš, za kogar hočeš, dokler je prostovoljno.

Zaradi mene se lahko tudi dobro/varno/javnosektorsko počutiš nekje in potem ostajaš vsemu navkljub za lokalne drobtinice, čeprav te ves svet vabi.

Tony1 resno vzemi, ker očitno pozna tebe in tvoje delo boljše, kot si (verjetno) želiš. Slaba vest? :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: deepsick ()

" Nikjer ni omenil, da je to tako, kot opisuješ. Vsaj do njega ni bil slučaj."

Poglej naslov teme: Slaba vest ob odpovedi.

Nato: "verjetno z direktorjem kateri je itak malo poseben v nekaterih progledih in bo verjetno še dodatno kaj nabijal na vest)..."

To ga očitno spravlja v stisko. Zakaj bi to gledal, če je itak jasno da gre stran.

Moderator, daj zapret temo, enim se je že čisto odpulilo in so nekonstruktivni - in menda poznajo OPa boljše kot OP sam sebe.

Pithlit ::

FireSnake je izjavil:

tony1 je izjavil:

Ali pa odpri bolniško.

Zelo slab nasvet!
Slovenija je zelo mala in takšne stvari se hitro izvejo. Ljudje prehajajo iz firme v firmo in zaradi ene neumnosti si lahko zapreš kakšna vrata daleč v prihodnosti.

Ni vredno. Pošteno oddelati, dobro predati delo in dokumentirati, kaj se le da. To je edini pravi način. Ker si za to tudi plačan.
Četudi greš v trenutnem kolektivu ljudje ostajajo. In ni potrebe, da jim, s svojim odhodom, zagreniš življenje.

Če so šefi toksični potem ne pomaga da svoje delo opravljaš pošteno, dobro in vestno. Če želijo širit o tebi slab glas, ga pač bodo.
Life is as complicated as we make it...

Ne gre (samo) za šefe ampak tudi za sodelavce.
In zelo hitro se lahko zgodi, da bo bivši sodelavec nekoč tvoj šef.

Jaz nisem zamenjal veliko služb. To, kar sem pa menjal, sem dal maksimum od sebe, da je bila predaja dela čim boljša.
No, tudi sicer sem se vedno trudil, da sem se s sodelavci dobro razumel.

feryz ::

WizzardOfOZ je izjavil:

En sam komentar:
Kar delno celo drži.
Po drugi strani pa so situacije, kjer lojalnost oz. plusi, ki jih prinese, odtehta marsikaj.
Če je lojalnost na obeh straneh. Če je samo na eni, potem citat definitivno drži.

Pithlit ::

FireSnake je izjavil:

Ne gre (samo) za šefe ampak tudi za sodelavce.
In zelo hitro se lahko zgodi, da bo bivši sodelavec nekoč tvoj šef.

Jaz nisem zamenjal veliko služb. To, kar sem pa menjal, sem dal maksimum od sebe, da je bila predaja dela čim boljša.
No, tudi sicer sem se vedno trudil, da sem se s sodelavci dobro razumel.

Sodelavci ponavadi točno vedo kakšna je situacija na šihtu in koliko si ti dal od sebe. Ne glede na to a ti v odpovednem roku vzameš bolniško ali ne.
Life is as complicated as we make it...

MrYoda ::

Kekokekič je izjavil:

Stanje še vedno ni kaj dosti boljše (še vedno nimamo ne tech ne team lead-a), trenutno sva samo dva v tem oddelku in sam nimam nevem koliko izkušenj. Tudi vmes je iz ostalih oddelkov odšlo, prišlo in spet odšlo veliko ljudi. :))

Tale stavek mi pove vse... V tej firmi nimaš kaj iskat! Če si bil zaposlen kot začetnik brez izkušenj in te pustijo plavat brez tech/team leada - bejž stran brez kančka slabe vesti. Če bi res želeli investirati vate, bi poskrbeli za redno spremljanje, program izobraževanja/dela, ... to so osnove.

otago ::

Dobiš ponudbo, podpišeš pogodbo. Daš odpoved. V odpovednem roku pokoristiš preostali dopust, koristiš nadure. Oddelaš svoje. Če lahko - svojih sodelavcem ne zapustiš v dreku. Če podjetje želi prenos znanja, da se lahko neka storitev/proizvodnja dalje opravlja, bodo ti rekli, da dokumentiraj, pouči sodelavce. S tvoje zahteve ni potrebna nobena iniciativa za prenos znanja. Razlika je morda, če imaš 1 ali 2 meseca.

Prva zaposlitev v tujini. Sem dal odpoved. Takrat tudi zvedel, da iščejo novega dodatnega sodelavca, da bi razbremenili preostale. Novega niso dobili še po mojem odhodu. Kasneje sem zvedel, da so dobili novega, vendar je kot švicarska ura, po 2 letih odšel. Kot vsi predhodniki. Če so pogoji in plače slabe (niso po pričakovanjih delavca), če so cene nepremičnin previsoke... vsak išče najboljše zase. Kljub temu sem oddelal svoje. Zadnji dan sem očistil službeni avtomobil, dal nazaj resetiran službeni telefon, služben računalnik očisti osebnih zadev. Z lastnikom sva se rokovala. Ta mlajši šef je mulo pasel in ni dal roke. In šel. Ko sem se čez 1 leta oglasil po neko privatno stvar, je bilov odnosu med nami vse ok. Ko sem čez 4 leta zaprosil za potrdilo o delovnih in inženirskih izkušnjah (za namen IZS), so mi ga takoj spisali. V malem/družinskem podjetju je bolje odditi v najboljši maniri.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: otago ()

starfotr ::

OP, pogrešam več mentalitete "It's just business."

Pač, če greš na drugo pot, na obstoječi poti ustrezno javiš, korektno opraviš posle, se posloviš kot človek in greš. Ne vem zakaj bi imel slabo vest, se oziral nazaj. Vsak odnos je "daj-dam". Tebi niso dali nekega zadovoljstva, zato greš.

feryz je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

En sam komentar:
Kar delno celo drži.
Po drugi strani pa so situacije, kjer lojalnost oz. plusi, ki jih prinese, odtehta marsikaj.
Če je lojalnost na obeh straneh. Če je samo na eni, potem citat definitivno drži.

Ti bom dal odgovor:
Usposobi ljudi dovolj dobro, da lahko odidejo. Ravnaj z njimi dovolj dobro, da ne želijo oditi.

Ampak to ni lojalnost, to so dobri odnosi v službi, kjer ti je tako dobro, da nočeš it stran.

starfotr je izjavil:

OP, pogrešam več mentalitete "It's just business."

Pač, če greš na drugo pot, na obstoječi poti ustrezno javiš, korektno opraviš posle, se posloviš kot človek in greš. Ne vem zakaj bi imel slabo vest, se oziral nazaj. Vsak odnos je "daj-dam". Tebi niso dali nekega zadovoljstva, zato greš.

Pošteno!

Nihče ni omenil, bom pa jaz. Sem jaz tudi imel občutek krivde vsakič, ko sem se podal na novo pot.
Za enimi ekipami mi je še zdaj malo žal.

Z dobrimi sodelavci sem pa obdržal stike.

krepelce ::

Kekokekič je izjavil:

Podjetje je trgovec, ki si ga najel, da prodaja tvoje delo, ker ga sam ne znaš.

Če ti marža ni všeč, če ti trgovec ni všeč, če te goljufa, ti krade, ti teži, te pritiska, da delaj več,... ga odpustiš in najdeš boljšega.

Taka perspektiva, ti bo veliko pomagala celo življenje.
ENSO will fuck you up... 1877, here we come.

Zgodovina sprememb…

FireSnake je izjavil:

Nihče ni omenil, bom pa jaz. Sem jaz tudi imel občutek krivde vsakič, ko sem se podal na novo pot.

Zakaj občutek krivde? Večina nas dela samo in izključno za denar. Če te dobro plačajo, potem tam ostaneš. Če te ne, potem greš drugam. In tukaj občutek krivde nima smisla. Z nekdanjimi sodelavci pa pač ostaneš v dobrih odnosih, če so bili prej dobri. Če pa ti kdo zameri odhod, verjetno niti nikoli ni bil dober sodelavec. Ker dober sodelavec te bo podpiral da greš na boljše.

Jaz vsakega, ki gre, podpiram. Mi je sicer žal, da najboljši (vedno rad delam z boljšimi od mene, ker edino tako se kaj naučiš in napreduješ v znanju) niso ostali, ampak jim ne zamerim. Z vsemi, ki so odšli, imam še vedno stike in se še vedno občasno dobimo na kakem kosilu in poklepetamo.

Zgodovina sprememb…

IL_DIAVOLO ::

Zanimivo, koliko ljudi čuti pripadnost firmi, pa cetudi so bili odnosi slabi.

Tvoja odgovornost je samo ena, opravljati svoje delo dokler te veze pogodba na delovno mesto. Zdaj, ce firma nima za tebe nima zamenjave, to ni problem tebe, ampak firme.

Predaja svojega dela? Za marsikatero delovno mesto to pomeni 6 mesecev(ali več) mentoriranja.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

WizzardOfOZ je izjavil:

FireSnake je izjavil:

Zakaj občutek krivde? Večina nas dela samo in izključno za denar. Če te dobro plačajo, potem tam ostaneš. Če te ne, potem greš drugam. In tukaj občutek krivde nima smisla. Z nekdanjimi sodelavci pa pač ostaneš v dobrih odnosih, če so bili prej dobri. Če pa ti kdo zameri odhod, verjetno niti nikoli ni bil dober sodelavec. Ker dober sodelavec te bo podpiral da greš na boljše.

Jaz vsakega, ki gre, podpiram. Mi je sicer žal, da najboljši (vedno rad delam z boljšimi od mene, ker edino tako se kaj naučiš in napreduješ v znanju) niso ostali, ampak jim ne zamerim. Z vsemi, ki so odšli, imam še vedno stike in se še vedno občasno dobimo na kakem kosilu in poklepetamo.

Tega občutka nikoli nisem znal pojasniti. Mogoče zato, ker čutim pripadnost.

Glede odhoda: jaz sem vsakemu, ki je odšel, stisnil roko in zaželel vse lepo za naprej.

delavec44 ::

Redki so taki. Pri meni je bil še vsak "balkanski" direktor užaljen.

gruntfürmich ::

FireSnake je izjavil:

tony1 je izjavil:

Ali pa odpri bolniško.

Zelo slab nasvet!

ti to iz izkušenj mnogih ali kar tako malo nabijaš?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

delavec44 ::

Predaja dela ok. Ampak firma se mora tudi malo zamisliti zakaj si ravno ti ozko grlo in kaj bi se s to predajo zgodilo, če te jutri avtobus povozi.

gruntfürmich ::

FireSnake je izjavil:

ali si v normalni firmi ali pa si ovca. drugih možnosti ni.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

gruntfürmich je izjavil:

FireSnake je izjavil:

tony1 je izjavil:

Ali pa odpri bolniško.

Zelo slab nasvet!

ti to iz izkušenj mnogih ali kar tako malo nabijaš?

Je tvoje vprašanje namenjeno meni? Si prepričan, da si citiral pravega?
Kaj, točno, te zanima? Ker kar nekaj pribijaš tja v tri dni.
3x preberi kaj sem jaz napisal in potem preberi svoje pisanje. Ker mi ni jasno kako je to dvoje povezano.

gruntfürmich je izjavil:

FireSnake je izjavil:

ali si v normalni firmi ali pa si ovca. drugih možnosti ni.

Ti si pa res požrl vso pamet tega sveta. :P
Ni čudno, da te vsaka baba nažene - in ti bi rad pametoval o odnosih? :))

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Korektno podati odpoved (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11925945 (8619) delavec44
»

Mnenje o prijavi prekrškov

201927 (1211) wcpapir
»

Kontrola bolniške prvi dan (strani: 1 2 3 4 )

15824528 (13291) delavec44
»

Primopredajni zapisnik - odpoved (strani: 1 2 )

7213213 (10031) Invictus
»

Se moram nujno držat odpovednega roka? (strani: 1 2 )

7341607 (39314) AndrejO

Več podobnih tem