Forum » Loža » Slaba vest ob odpovedi
Slaba vest ob odpovedi
Kekokekič ::
Vem, da je trapasto (sploh zato, ker to ni moja prva odpoved) ampak se počutim skoraj malo krivo za odpoved, ki jo bom verjetno podal.
Tukaj sem slabih 11 mesecev. Uvajanja praktično nisem imel, ker je naš oddelk razpadel ob mojem prihodu (tech in team lead sta odšla oz že bila v odhodu). Stanje še vedno ni kaj dosti boljše (še vedno nimamo ne tech ne team lead-a), trenutno sva samo dva v tem oddelku in sam nimam nevem koliko izkušenj. Tudi vmes je iz ostalih oddelkov odšlo, prišlo in spet odšlo veliko ljudi. Daleč od tega, da bi vse bilo OK. So pa vsaj (nekateri) sodelavci super.
O tem podjetju bi lahko sicer napisal še marsikaj, pa ne vem, če je relevatno za to temo. Recimo, da se imam dokaj ok in da mi v resnici nič ne manjka.
Kontaktiralo me je eno drugo podjetje. Menjava (še) ni bila v planu, bolj za hec sem se odzval in šel na razgovor. Prvi krog je bil OK zato sem se strinjal, da gremo naprej. Long story short - službo sem dobil. Sicer še čakam na uradno ponudbo/pogodbo in če mi ponudijo plačo o kateri smo govorili potem grem na slabih 20% višjo plačo z ostalimi dodatnimi ugodnostmi. Res lepa priložnost in predvsem veliko večja stabilnost oddelka in podjetja..
Nisem prepričan zakaj ampak sem presenetljivo živčen in se res ne veselim odpovedi in vsega kar temu sledi (pogovor z vodjo, verjetno s kadrovnico, verjetno z direktorjem kateri je itak malo poseben v nekaterih progledih in bo verjetno še dodatno kaj nabijal na vest)...
Zaposlili so me takrat kljub zelo omejenim izkušnjam in predvidevam, da so imeli velika pričakovanja (Sicer so se vmes odnosi malo poslabšali v nekaterih pogledih, pa vseeno). Vem, da me nimajo zaposlenega, ker bi jim bil všeč in prepričan sem, da bi me brez težav odpustili, če jim kakšna malenkost ne bi ustrezala (kot so že naredili nekaj sodelavcem tudi v mojem času v tem podjetju)...
Hvala za zgodbe, ideje in ostalo, da mi bo ratalo vseeno in se bom tega mogoče celo veselil
Tukaj sem slabih 11 mesecev. Uvajanja praktično nisem imel, ker je naš oddelk razpadel ob mojem prihodu (tech in team lead sta odšla oz že bila v odhodu). Stanje še vedno ni kaj dosti boljše (še vedno nimamo ne tech ne team lead-a), trenutno sva samo dva v tem oddelku in sam nimam nevem koliko izkušenj. Tudi vmes je iz ostalih oddelkov odšlo, prišlo in spet odšlo veliko ljudi. Daleč od tega, da bi vse bilo OK. So pa vsaj (nekateri) sodelavci super.
O tem podjetju bi lahko sicer napisal še marsikaj, pa ne vem, če je relevatno za to temo. Recimo, da se imam dokaj ok in da mi v resnici nič ne manjka.
Kontaktiralo me je eno drugo podjetje. Menjava (še) ni bila v planu, bolj za hec sem se odzval in šel na razgovor. Prvi krog je bil OK zato sem se strinjal, da gremo naprej. Long story short - službo sem dobil. Sicer še čakam na uradno ponudbo/pogodbo in če mi ponudijo plačo o kateri smo govorili potem grem na slabih 20% višjo plačo z ostalimi dodatnimi ugodnostmi. Res lepa priložnost in predvsem veliko večja stabilnost oddelka in podjetja..
Nisem prepričan zakaj ampak sem presenetljivo živčen in se res ne veselim odpovedi in vsega kar temu sledi (pogovor z vodjo, verjetno s kadrovnico, verjetno z direktorjem kateri je itak malo poseben v nekaterih progledih in bo verjetno še dodatno kaj nabijal na vest)...
Zaposlili so me takrat kljub zelo omejenim izkušnjam in predvidevam, da so imeli velika pričakovanja (Sicer so se vmes odnosi malo poslabšali v nekaterih pogledih, pa vseeno). Vem, da me nimajo zaposlenega, ker bi jim bil všeč in prepričan sem, da bi me brez težav odpustili, če jim kakšna malenkost ne bi ustrezala (kot so že naredili nekaj sodelavcem tudi v mojem času v tem podjetju)...
Hvala za zgodbe, ideje in ostalo, da mi bo ratalo vseeno in se bom tega mogoče celo veselil

Blinder ::
Jah če je trenutna firma investirala vate zdaj jih boš malce zajebal.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Zimonem ::
Sam veš zakaj greš lahko imaš različne občutke ampak to ne nosi kruh in krompir na mizo. Ni rečeno da bo potem bolje ampak glede na opis. Probaj lahko bo slabše ali boljše. Ni neka znanost.
Tody ::
Torej delas v cudni firmi, s cudnimi odnosi in za slabšo plačo? Jah ostan ane... Mogoče te dajo za direktorja!
Furbo ::
Ja kar ostani v tej firmi lol, potem te bodo pa oni brcnili ob prvi priliki in se boš tolkel po glavi.
i5-13600K, Noctua NH-D15, TUF Z790-F, 64GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX 5080 AORUS, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX 5080 AORUS, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
OutOfTheBox ::
Sicer še čakam na uradno ponudbo/pogodbo in če mi ponudijo plačo o kateri smo govorili potem grem na slabih 20% višjo plačo z ostalimi dodatnimi ugodnostmi.
Kolega je pred kratkim naredil master move. Šel na razgovor, dobil ponudbo (tudi 20% višjo). S to ponudbo je šel na staro firmo, kjer so to outbidali še za dodatnih 20%.
Skratka, ponudbo je uporabil za leverage in ostal v stari službi, za 40% višjo plačo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
velikBrokoli ::
Biznis je biznis, v življenju si najpomembnejši ti, zakaj bi se sploh s tem obremenjeval?

IL_DIAVOLO ::
Nimaš kaj razmišljati. Zgodovina slabega ravnanja z zaposleni je znana, podjetje itak ne stoji dobro, placa slabsa, pogoji itak.
Delas zase, ne za firmo.
Delas zase, ne za firmo.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
immortan ::
razumljivo, samo ne pusti se da te molzejo. zahtevaj večjo plačo pa boš lahk ostal, ker ti drugje nebojo večje v štarti dali
IgorCardanof ::
Vem, da je trapasto (sploh zato, ker to ni moja prva odpoved) ampak se počutim skoraj malo krivo za odpoved, ki jo bom verjetno podal.
Hvala za zgodbe, ideje in ostalo, da mi bo ratalo vseeno in se bom tega mogoče celo veselil![]()
Podjetje te bo odjebalo ob prvi priloznosti brez najmanjse slabe vesti. Gre se o tebi in ne o tem podjetju. Daj odpoved in ne sekiraj se.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
enavlaka ::
Kolk besed in skrbi za neko neplačano delovno mesto. Če bi se stegnil, bi firma imela objavljeno delovno mesto še pred koncem izmene.
Aka. pogorišče
Velika fluktuacija = slabi delovni pogoji.
Za par IT firm v Slo velja, da kdor je prestal delovno dobo in je 6 mesecev noter, je to že veliko.
Zmaga
Zakaj bi se pogovarjal. Priporočeno pisno, naslednji dan ne prideš več na šiht. Ne pozabit pokoristit vsega dopusta.
Kadrovska: Našli smo novega bedaka, ki še ne ve kako slabo je v tej firmi
Vodstvo:

Če boš čakal, da naženejo tudi tebe, boš dočakal.
S tem ko greš, omogočiš novi žrtvi ... zaposlenemu delovno mesto.
Nov šiht maš, pogodbo v roki. Glavo polno problemov. Pot pod noge...
Tukaj sem slabih 11 mesecev. Uvajanja praktično nisem imel, ker je naš oddelk razpadel ob mojem prihodu (tech in team lead sta odšla oz že bila v odhodu).
Aka. pogorišče
Tudi vmes je iz ostalih oddelkov odšlo, prišlo in spet odšlo veliko ljudi.
Velika fluktuacija = slabi delovni pogoji.
Za par IT firm v Slo velja, da kdor je prestal delovno dobo in je 6 mesecev noter, je to že veliko.
Sicer še čakam na uradno ponudbo/pogodbo in če mi ponudijo plačo o kateri smo govorili potem grem na slabih 20% višjo plačo z ostalimi dodatnimi ugodnostmi.
Zmaga
Zakaj bi se pogovarjal. Priporočeno pisno, naslednji dan ne prideš več na šiht. Ne pozabit pokoristit vsega dopusta.
Zaposlili so me takrat kljub zelo omejenim izkušnjam in predvidevam, da so imeli velika pričakovanja (Sicer so se vmes odnosi malo poslabšali v nekaterih pogledih, pa vseeno).
Kadrovska: Našli smo novega bedaka, ki še ne ve kako slabo je v tej firmi
Vodstvo:
Vem, da me nimajo zaposlenega, ker bi jim bil všeč in prepričan sem, da bi me brez težav odpustili, če jim kakšna malenkost ne bi ustrezala (kot so že naredili nekaj sodelavcem tudi v mojem času v tem podjetju)...
Če boš čakal, da naženejo tudi tebe, boš dočakal.
Hvala za zgodbe, ideje in ostalo, da mi bo ratalo vseeno in se bom tega mogoče celo veselil :))
S tem ko greš, omogočiš novi žrtvi ... zaposlenemu delovno mesto.
Nov šiht maš, pogodbo v roki. Glavo polno problemov. Pot pod noge...
FireSnake ::
razumljivo, samo ne pusti se da te molzejo. zahtevaj večjo plačo pa boš lahk ostal, ker ti drugje nebojo večje v štarti dali
Čemu pa komentiraš temo, ki je sploh nisi prebral?
Od kje ti neumnost, da mu ne bojo dali več, če je povedal, da je dobil 20% več.
Jaz nisem menjal velikokrat a sem se tudi vedno slabo počutil, ko sem šel.
Sploh nazadnje, ker sem v ekipo ogromno vložil.
Ampak, na konc koncev delamo za denar.
Otvoritveni post omenja tudi slabo ravnanje firme z zaposlenimi. To naj ti olajša dušo.
Jah če je trenutna firma investirala vate zdaj jih boš malce zajebal.
Zajebala je firma, ker ne zna delat z ljudmi.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
tony1 ::
"Nisem prepričan zakaj ampak sem presenetljivo živčen in se res ne veselim odpovedi in vsega kar temu sledi (pogovor z vodjo, verjetno s kadrovnico, verjetno z direktorjem kateri je itak malo poseben v nekaterih progledih in bo verjetno še dodatno kaj nabijal na vest)..."
Načeloma tega ne počnejo, ker je itak jasno, da nimajo kaj. A je bil ze kdaj kakšen šef, ki je iz zepa potegnil 5 jurjev in rekel, tole je tvoje če ostaneš? Kurac je. Če je scena neprijetna lepo reci, da imaš ful dela in nimaš časa za sestanek.
Ali pa odpri bolniško. Pa ne pozabi ponucati vsega dopusta.
Načeloma tega ne počnejo, ker je itak jasno, da nimajo kaj. A je bil ze kdaj kakšen šef, ki je iz zepa potegnil 5 jurjev in rekel, tole je tvoje če ostaneš? Kurac je. Če je scena neprijetna lepo reci, da imaš ful dela in nimaš časa za sestanek.
Ali pa odpri bolniško. Pa ne pozabi ponucati vsega dopusta.
Meiniken2 ::
Misliš da bi vodstvo imelo slabo vest, ko ti dajejo odpoved? Samo rekli ti bojo Nothing personal, just business. 
Če bo kdo od nadrejenih preveč tečen ga vprašaj kaj bi on naredil v tvoji situaciji. Misliš da si kdo upa priznat, da ne bi vzel 20% višje plače v drugi firmi? To bi naredil samo nekdo, ki mu 20% več denarja na računu ne bi bistveno spremenilo življenja in se v trenutni službi dejansko dobro počuti.
V vsakem primeru glej na svojo rit. Objektivno gledano gre za službo. Razmerje med delodajalcem in delojemalcem. Transakcija, nič drugega.
Če bo kdo od nadrejenih preveč tečen ga vprašaj kaj bi on naredil v tvoji situaciji. Misliš da si kdo upa priznat, da ne bi vzel 20% višje plače v drugi firmi? To bi naredil samo nekdo, ki mu 20% več denarja na računu ne bi bistveno spremenilo življenja in se v trenutni službi dejansko dobro počuti.
V vsakem primeru glej na svojo rit. Objektivno gledano gre za službo. Razmerje med delodajalcem in delojemalcem. Transakcija, nič drugega.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Meiniken2 ()
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Menjava službe po 3 mesecihOddelek: Loža | 3198 (2023) | kuall |
| » | Razgovor za službo in kadrovski odnos (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 78972 (61087) | Trubar |
| » | Neustrezna pogodba o zaposlitvi in izkoriščanje izobrazbene stopnje delavca s straniOddelek: Loža | 12158 (10949) | solatko |
| » | Odpoved z delovnega mesta, ste že dali/dobili, kdaj in zakaj?Oddelek: Loža | 6485 (3576) | jperc21 |