» »

Kr nehala delat povezava na WIn98!

Kr nehala delat povezava na WIn98!

R@C@ ::

Torej imam ADSL, ter tri računalnike v mreži. 2 uporabljata Win XP, eden pa Win 98. Včeraj pa je na lepem na računalu z Win 98 nehala delovati povezava. Vsi trije računalniki so preko Huba povezani na ADSL modem torej so enakovredni.

Pri povezovanju pove program da ne najde serverja, zato sem šel v Properties pogledat če je nastavljeno, da kaže na server (mislim da je BND-73) ali nekaj podobnega, ki ga vedno najde, vendar kljub refreshu ne najde nobenega serverja. Zgleda tako kot da je miš pregriznila kabel (Še nisem preveril :)) ). Mrežne kartice sem že probal zamenjat vendar je enako. Ponovno sem inštaliral PPPoe gonilnike iz SiOL CDja, enako..... vse DNSje in IPje pregledar 10X enako, nastavitve mrežne kartice..... nič.

Ideje?

evo po enem tednu sem prižgal ta računalnik.... se normalno povezal na net..... v glavnem nobenega problema..... nato sem rač. ugasnil.

Čez pol ure kišto po*ukano prižgem in.... net dela ne več spljoh.... tam pod services ne najde več tistega BSN-37....... in game over.

Nobene ideje od nikogar?

Evo podajam naslednjo ugotovitev.... če na enem od svojih compov ki laufajo na Win XP dodam new Network place oz. mapo v skupni rabi z računalnika (tega s problemom) se mi noče več povezat v internet ob naslednjem restartu...... ideje zdaj?

PS: Ful mam filing da se sam s sabo pogovarjam ! :'(

....no zdej bom pa še sam sebi odgovoril..... zjebal se je čeveljček od kabla ... na strani ki pride v HUB! Raca zamenjej čeveljček in bo zadeva delala.... glup si ko točak! :D :D :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793568129 (4958) c23po
»

Kako nastaviti LAN?

3311594 (7264) Tomi
»

ADSL ?

397928 (4659) BlazP
»

trije računalniki v ADSL omrežju in packetloss !!! Pomoč prosim!

151853 (1669) Matek
»

ADSL - 2 racunalnika - mrezne kartice ???

Oddelek: Strojna oprema
111814 (1475) Tomi

Več podobnih tem