» »

Najvarnejše države sveta 2026

Najvarnejše države sveta 2026

srus ::

Vedno pravim - živeti v Sloveniji, delati za zahodnjake - idealna kombinacija.

https://www.bbc.com/travel/article/2026...

zodiak ::

Bivša komunistična zemlja. Miselnost še vedno tam....

Ganon ::

Meni je to jasno. Veliko ljudem mora žal tujec pojasniti, kako visoka je kakovost življenja tukaj. Takšni, ki so prišli od daleč in so izkusili življenje drugje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ganon ()

bm1973 ::

Slovenci pač jamrajo. Obstaja celo raziskava, da se 90% Slovencev najbolje spozna preko jamranja.

Življenje v tujini ocenjujejo preko tedenska obiska turističnih destinacij. Kako je realno živlčjenje in koliko stane, to ni pomembno.

Potem odidejo v tujino, nekateri celo brez zagotovljene službe. In potem udari realnost. Spoznal par Slovencev, ki so tako šli, če mene vprašaš, niso ne vem kaj profitirali s selitvijo, razen če so dobili službo v kaki multinacionalki.

Ko si samski, mlad, hočeš lovit pi***ce ali k***e, je tujina fajn, ker je pač izbira toliko večja. Ko začneš družino, hočeš stabilnost, stanovanje, boljšo službo, pač udari realnost s svojimi stroški.

Moje izkušnje so še pred migrantskim valom. Pa se ne bi selil ne v VB, ne v Nemčijo, ne v Belgijo, kjer sem službeno preživel precej časa...

Danes niti ne razmišljam o selitvi v tujino, niti za dober denar. Službena potovanja ja, selitev ne.

Kljub temu da sem Evropejec, dobro izobražen, tam bi imel dobro plačo, te domačini gledajo kot garjevega psa. oz. še slabše gledajo nate, ker pač v tej glupo levičarski EU, bel Evropejec pomeni manj kot uvožen, nekulturem neizobražen afriško/arabski migrant.

Ko jih jebe...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

mtosev ::

Ja, življenje v Sloveniji je na visokem nivoju. In ja smo zelo varna država na srečo.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

FireSnake ::

Zato me kar malo ujezi, ko tukaj berem:
- da smo zahojeni
- da mora mladina, takoj ko diplomira, v tujino

Tudi sam sem veliko potoval, sem imel to srečo.
Videl lepote in srovšno. Tako sem si izoblikoval mnenje in s tem se lahko samo strinjam.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

pegasus ::

Še štajercem je všeč doma:

harmonkar9 ::

Gospod Janša je šele nastopil mandat in že takoj dvignil varnost, tako se dela! Zadnja 4 leta pa so bila varnostna katastrofa pod pernatim, domoljubi smo se raje zadrževali v stavbah, pod zemeljskim nivojem, varni pred migranti, Rusi, hamasom in LGBT ideologijo

Scorpy84 ::

Tisti, ki smo prepotovali svet, dober vemo kaj ima Slovenija in tudi Hrvaska. Zal pa ne Slovenci kot tudi Hrvati ne znajo to spostovati. Dovolj je samo da odpres nova24, se bolj komentarje, da ti pokaze mislenost oziroma primitivnost Slovencev. Hvala bogu se z vsako novo generacijo tudi to spreminja na boljse.

driftwood ::

Zelo oguljena tema. Pravtako indeks varnosti še ne nujno pokaže ugodnega standarda življenja.
Varna država je naprimer otok Vanuatu. Imajo pa slab življenski standard.

velikBrokoli ::

Meni se zdi, da je to zaradi tega, ker k nam zelo malo ljudi migrira, večinoma so pa to ljudje iz ex jugo držav, kjer imamo pa med sabo zelo podobno kulturo in se OK integrirajo. Potem pa stopiš do kakšnega bolj multikulti mesta, pa hitro vidiš zakaj je to problem...

johnnyyy ::

velikBrokoli je izjavil:

Meni se zdi, da je to zaradi tega, ker k nam zelo malo ljudi migrira, večinoma so pa to ljudje iz ex jugo držav, kjer imamo pa med sabo zelo podobno kulturo in se OK integrirajo. Potem pa stopiš do kakšnega bolj multikulti mesta, pa hitro vidiš zakaj je to problem...

To mi je pri nas precej fascinantno. Pred leti so bili Srbi in Bosanci, tujci - južnjaki. Zdaj ko prihaja čedalje več ljudi iz drugih držav, pa spoznavamo, da smo si precej podobni.

Jaz živim poleg beguncev tukaj v Mariboru in še nisem imel težav z njimi.

polozweii ::

V tej temi je zmešnjava teme o varnih držav, kakovosti življenja, turizma in še česa.

Bo merilo o kakovosti življenja v Sloveniji res turist ki pride za dva tedna s polnimi žepi denarja za wellness?
Morda filipinec ki so ga v tujini tepli in ima pri nas mir ob tem ko dela od jutra do večera?

Mimogrede, na katerem mestu je že Slovenija po številu samomorov na prebivalca? UI pove naslednje:
Slovenija se po številu samomorilnih smrti na 100.000 prebivalcev uvršča med najbolj ogrožene države v Evropi in svetu, s količnikom okoli 17. V samem svetovnem merilu zaseda mesta med 3. in 15. mestom (odvisno od vira podatkov, metodologije in vključevanja ocen o neprijavljenih primerih

Če bi se pogovarjali o vzrokih za to bi mogoče vedeli kaj moramo spremeniti. Drugo vprašanje je če si tisti ki imajo v rokah šahovnico sploh želijo sprememb.

Chalky ::

Kakšna bizarna lestvica. V resnici je najbolj varna država prav ZDA in bi morale biti na prvem mestu. Sem šel preveriti listo v članku in vse omenjene države imajo za seboj Ameriko in njihovo obrambo ker brez tega bi vse naštete države čez noč izginile vključno s Slovenijo. Še en dokaz več da večina držav v Evropi živi na račun ZDA tako finančno kot obrambno in potem dobimo takšne članke kot je zgornji kjer se lahko države hvalijo medtem ko se nobena ne zahvali ZDA.

Slovenija je varna samo dokler jo ne napade kakšna sosednja država, potem je pa klic na pomoč ZDA tako kot ponavadi. Enako velja za lestvice kjer ocenjujejo standard in kakovost življenja kjer so neprestano na vrhu, Švedska, Finska, Norveška, države ki brez Ameriške finančne in vojaške pomoči sploh nebi obstajale oziroma bi bile že zdavnaj pod Rusijo.

Daleč najbolj varna država so ZDA, ker jih dejansko nihče ne more ogroziti.

delavec44 ::

Kaj ti pomaga USA vojska, če si domačini ne upajo ponoči iz hiše. Oboroženi se pa večinsko poškodujejo z družinskim orožjem.

Jarno ::

Vatikan je diverse, Vatikan je varen. Krst, obhajilo, birma, škofijska gimnazija, teološka fakulteta, lezenje v tazadnjo in morda vam uspe. ;) /s

Načeloma je tako, da se lahko pogleda kak San Salvador in kako se še sedaj še politično korekten AI pritožuje nad "human rights", un 1.9 / 100.000 homicide ga pušča dokaj ravnodušnega.

Nekateri ljudje si privoščijo toliko, kolikor se jim dovoli, tudi pri nasilju in kriminalu. Je to težko razumeti?
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
James Bond je že pred časi mislil, da bo prišel na zeleno vejo in chillal.
#65W!

garamond ::

Prebiram seznam najvarnejših držav. Same otoške države na prvih mestih in ena nevtralna država sredi gora, sredi celine. Slovenija bi morala biti na prvem mestu.

Kar bi bilo zelo sumljivo in se mi celo ne zdi verjetno. Namreč toliko je možnosti tako za nenadno kot pričakovano smrt v posameznikovem življenju, in da bi bila Slovenija čisto na začetku najvarnejše lestvice?

Ne pozabimo na notranje sovražnike. Naštevam po velikosti:
  • mikro sovražniki – npr. rak – naša država je nad povprečjem EU po smrtnosti
  • srednje veliki sovražniki – možgani, ki se odločijo za samomor (ne samo v EU, ena najvišjih smrtnosti na svetu)
  • človeško veliki sovražniki – sovozniki na naših cestah. Statistike ne bom dal, ker si je ne upam preveriti. Kdo si sploh upa trezen na slovenske ceste? Stanje se sicer izboljšuje, več gneče pomeni manjšo povprečno hitrost, kar nanese na manjšo možnost smrtne prometne nesreče
  • zelo veliki sovražniki – razne naravne nesreče in napadi vesoljcev ter meteoritov. Se moram strinjati, ZDA so tukaj najbolj zaščitene. V vseh filmih ta država preživi za razliko od preostalega sveta.
Bodite varni.
A parody of extremism is impossible to differentiate from sincere extremism.

mtosev je izjavil:

In to je z naslovom teme povezano: kako že?

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: wajdouc ()

KBraneK007 ::

Ognjenakača, razmisli malo saj zmoreš. Samo što nije in nas bodo e migranti naskočli odzadaj.

Alah

PacificBlue ::

e migranti so že na slotechu./s

KG-348 ::

AMPAK LIDL JE PRESELIL ADMINISTRATORKE NA HRVAŠKO OMG KONEC JE

Saj jih bo zdaj nazaj pripeljal, ko je Gospod Janša prevzel vladanje.

Telbanc ::

Slovenija je varna zaradi strpnosti državljanov in pravilne socialne politike. Naj tako ostane še naprej.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Scorpy84 ::

Telbanc je izjavil:

Slovenija je varna zaradi strpnosti državljanov in pravilne socialne politike. Naj tako ostane še naprej.

No ja, ko se vsedejo za volan, ta strpnost izgine in se pojavi neka agresija.

_Denny_ ::

mtosev je izjavil:

Legendaren post iz 2005 pravi nekaj drugega :))

Bosanci in njihovo obnašanje
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 5080 16GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, TCL 55C7K 144Hz

Bud_Bundy ::

_Denny_ je izjavil:

mtosev je izjavil:

Vau, tole je pa bilo branje. Sploh tista kritika, da ne delajo. Demonstracija hinavščine mtoseva.

Ganon ::

polozweii je izjavil:

Bo merilo o kakovosti življenja v Sloveniji res turist ki pride za dva tedna s polnimi žepi denarja za wellness?
Morda filipinec ki so ga v tujini tepli in ima pri nas mir ob tem ko dela od jutra do večera?

Ne, merilo bo tujec, ki se je preselil v Slovenijo zaradi kakovosti življenja in takšnih ni malo. In tak ti lahko kadarkoli pove, da sodiš nazaj za šank v lokalno beznico, kjer boš lahko jamral sotrpinom.

starfotr ::

srus je izjavil:

Vedno pravim - živeti v Sloveniji, delati za zahodnjake - idealna kombinacija.

https://www.bbc.com/travel/article/2026...

Če vprašaš desno greznico, nas bodo vsak cajt napadli, nevarnost nam preti, migranti nas bodo poteptali itd.

Jazon ::

Toše leta 2005 je bil še po PS-u.
Toše leta 2026 ima porušeno T/E2 razmerje. Kar je tipično za levičarje na tem forumu.

Varnost je relativna. Meni osebno stalno bivanje v območju nad 45 stopinj višine nekako ne pride na misel. Sweet spot je nekje med 20 in 40 stopinj višine. Lahko tudi bližje ekvatorju ampak je potem že specifika glede klime.
Islandija je tik pod severnim tečajnikom. Lepa dežela, ampak da bi gor bival celo leto mi ne pade na misel.
Nova Zelandija, mogoče na severnem otoku.
Švica, niti ne.
Slovenija, da.
Irska, ne.
Avstrija, na Koroškem ali Štajerskem da, drugje ne.
Portugalska, da, mogoče
Singapur, niti ne.
Finska, ne.
Japonska, da, mogoče, južni del, npr. Okinawa.

Dodatno:
Grčija, Kreta, Krf, Ciper
Italija, Sardinija, južno od Rima.
Turčija, Ciper
Tunizija, severni del
Španija, Palma, Menorca
ZDA, Havaji, mogoče del Kalifornije

Dodatno dodatno:
Bali, ŠriLanka, ampak monsuni blizu ekvatorja so res kriza.

velikBrokoli ::

No pa dajmo potem uvoziti 100k migrantov iz raznoraznih muslimanskih držav, saj ne bo nobenega vpliva na varnost naše države. Tako kot so imajo v super mestih na Švedskem.

_Denny_ je izjavil:

mtosev je izjavil:

Ja tole je bilo res. Saj težav razen tega pa na srečo nisem imel. :D

Bud_Bundy ::

Teflonski Toše. Še AI ga ne more zje, kaj šele Bosanci.

velikBrokoli je izjavil:

No pa dajmo potem uvoziti 100k migrantov iz raznoraznih muslimanskih držav, saj ne bo nobenega vpliva na varnost naše države. Tako kot so imajo v super mestih na Švedskem.

Saj smo jih. Najprej Bosance, potem Albance. In še jih bomo, ker s slovenskimi levaki uspešni domoljubni podjetniki ne moremo bit konkorenčni, po glavi jim gre samo, kako bi bili čimveč plačani (višji stroški dela za nas) in kako bi čim manj delali.

Zmajc ::

Chalky je izjavil:

Kakšna bizarna lestvica. V resnici je najbolj varna država prav ZDA in bi morale biti na prvem mestu. Sem šel preveriti listo v članku in vse omenjene države imajo za seboj Ameriko in njihovo obrambo ker brez tega bi vse naštete države čez noč izginile vključno s Slovenijo. Še en dokaz več da večina držav v Evropi živi na račun ZDA tako finančno kot obrambno in potem dobimo takšne članke kot je zgornji kjer se lahko države hvalijo medtem ko se nobena ne zahvali ZDA.

Slovenija je varna samo dokler jo ne napade kakšna sosednja država, potem je pa klic na pomoč ZDA tako kot ponavadi. Enako velja za lestvice kjer ocenjujejo standard in kakovost življenja kjer so neprestano na vrhu, Švedska, Finska, Norveška, države ki brez Ameriške finančne in vojaške pomoči sploh nebi obstajale oziroma bi bile že zdavnaj pod Rusijo.

Daleč najbolj varna država so ZDA, ker jih dejansko nihče ne more ogroziti.

Hahahahahah. Ti dejansko nimaš pojma o čem pišeš. Obrambni proračun enemu povprečnemu Američanu ne pomaga 1% ko ga na ulici lahko za vsakim vogalom oropajo/vstrelijo ali če si črnec po pomoti ustrelijo policisti "ker se počutijo ogrožene".

Ko pa zboli pa lahko proda hišo/avto/ledvico da ne bankrotira.

Ko sem bil v New Yorku sem bil šokiran kako slab življenjski standard imajo tam povprečni ljudje. Trgovski centri polni 70+ letnih dedkov in omik, ki nimajo penzij in morajo garati do smrti

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zmajc ()

KG-348 ::

Chalky raje pojasni zakaj je inflacija v zda spet nad 4%

WizzardOfOZ ::

Irska gori. Protimigrantske demonstracije, ker je migrant sredi mesta začel z nožem obglavljat domačina. Z lopato so ga potovkl pa full hude demonstracije so zdej povsod po irskem.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Misliš na severno Irsko. To je del UKja.

WizzardOfOZ je izjavil:

Irska gori. Protimigrantske demonstracije, ker je migrant sredi mesta začel z nožem obglavljat domačina. Z lopato so ga potovkl pa full hude demonstracije so zdej povsod po irskem.

Je kak kredibilen vir na to temo?

bm1973 ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Severna Irska - Belfast.

Tam še niso pozabili na teror britanske vlade...

FireSnake je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Je kak kredibilen vir na to temo?

A si res tak idiot da nič ne najdeš?
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Salvini svari Slovenijo

Oddelek: Loža
406560 (5220) Avenger

Kršenje človekovih pravic na Poljsko Beloruski meji (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19032751 (26146) Adder
»

Ali GDPR velja za begunce? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
11827528 (23920) zmaugy

Zakaj Domovinska liga moti tako leve kot desne? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
23638942 (34576) BigWhale

SDSovih 1963 € na migranta na mesec... (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
17031387 (27478) pegasus

Več podobnih tem