Forum » Pomoč in nasveti » Ali Telemach nudi kakšno zaščito prosti streli ?
Ali Telemach nudi kakšno zaščito prosti streli ?
mrTwelveTrees ::
Za lokacije kje sekajo strele, dovod do hiše preko koaksialca.
Vem da imajo neke zaščite na ulicah v omaricah, kaj pa pri strankah ?
Osebne izkušnje bi bile dobrodošle.
Vem da imajo neke zaščite na ulicah v omaricah, kaj pa pri strankah ?
Osebne izkušnje bi bile dobrodošle.
mrTwelveTrees ::
Nočem klicat njih, ker oni bodo itak rekli :"ja imamo za vse poskrbljeno" itd itd itd.
Zanimajo me osebne izkušnje, če je kdo tukaj kjer veliko pokajo strele in če ima kakšno zaščito ki mu je preprečila udar.
Zanimajo me osebne izkušnje, če je kdo tukaj kjer veliko pokajo strele in če ima kakšno zaščito ki mu je preprečila udar.
BmoQuh ::
Ja, imajo za vse poskrbljeno itd itd itd...
To stane drobiž - najbrž deluje takrat, ko mora, garancije ti ne more dati nihče. Bi me presenetilo, če tega ne bi prodajali zainteresiranim strankam, ker ne kupijo drugje.
Nekoč sem kupil ena dva, ne vem, če sta bila kjerkoli montirana, mogoče je celo kje kak montiran, se ne spomnim.
To stane drobiž - najbrž deluje takrat, ko mora, garancije ti ne more dati nihče. Bi me presenetilo, če tega ne bi prodajali zainteresiranim strankam, ker ne kupijo drugje.
Nekoč sem kupil ena dva, ne vem, če sta bila kjerkoli montirana, mogoče je celo kje kak montiran, se ne spomnim.
S53SG ::
Meni je pred časom 2x v razmaku enega meseca odletelo pol mreže skupaj z njihom modemom, udar preko kabelske. Zadevo sem enostavno rešil z optičnim media konverterjem.
c23po ::
Pri prenapetostni zaščiti je treba zapreti vse možne vektorje vdora visoke napetosti: posredni udar skozi električno instalacijo in bakrene komunikacijske povezave (tudi antene!) ter neposredni udar strele v objekt. Prvo se rešuje v elektro omarici, drugo na priključku kabla, tretje s strelovodom. Za vse zvrsti zaščite se omenja 95% - 99% zanesljivost. Pogoja za to sta strokovna in kvalitetna izvedba ter vzdrževanje instalacije.
In ja, tisti členi, ki jih všravfamo tik pred modem delujejo le, če so ozemljeni. Sicer napetost gladko spustijo naprej.
Telemach, tudi če ti proda kakšno napravo, ti ne bo za njo nudil garancije. Nihče je ne.
In ja, tisti členi, ki jih všravfamo tik pred modem delujejo le, če so ozemljeni. Sicer napetost gladko spustijo naprej.
Telemach, tudi če ti proda kakšno napravo, ti ne bo za njo nudil garancije. Nihče je ne.
Računalniki nimajo spominov.
Garancije na samo aktivno preprečitev ne, zavarovanje pa preizkušeno deluje, je pa nekaj truda, kar takšni 'protektorji' verjetno zmanjšajo pogostost - v bistu bi bilo smiselno, da bi to zavarovalnice dajale - mogoče res ne čisto vsem ampak vsaj tistim z maksimalnim rednim zavarovanjem? Mogoče to privzemajo skozi popust, da se nabavi (in montira!) v lastni režiji :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BmoQuh ()
Saj zavarovalnice ponujajo zavarovanje od posrednega in od neposrednega udara strele. V opisu objekta je navedena tudi zaščita in vpliva na ceno zavarovanja.
(1) Saj zavarovalnice ponujajo zavarovanje od posrednega in od neposrednega udara strele. (2) V opisu objekta je navedena tudi zaščita in vpliva na ceno zavarovanja.
(1) Res je. (2) Dobro, če res, se ne spomnim, to so mnogokrat dolgoročne pogodbe z letnimi akontacijami, popusti so dani v vsakem primeru, mogoče je 5%T več popusta, če si polno zaščiten? Mogoče zanimivo branje za marsikaterega forumaša. (3) Plačajo zaenkrat vse, včasih še vprašajo, če vse v redu dela.
starfotr ::
Kakšno zavarovanje bi pa ti sklenil, če si npr. nastanitveni obrat in ti izpade storitev ponudnika koaksialnega omrežja in dobiš slabo oceno od gosta na guglu ali pa na straneh za rezervacije nočitev?
Žal res nisem tako univerzalen kot ti, da bi se ukvarjal z vsemi problemi vsake dejavnosti na svetu, zato se jih ne lotevam tako enostavno kot ti.
Moje skrbi so v resnici dosti bolj enostavne: kupiti poceni, prodati za kakšno malenkost dražje (včasih obratno) - na pogled bi ti verjetno izgledalo čisto random - tudi tam so zavarovanja :D
Moje skrbi so v resnici dosti bolj enostavne: kupiti poceni, prodati za kakšno malenkost dražje (včasih obratno) - na pogled bi ti verjetno izgledalo čisto random - tudi tam so zavarovanja :D
Mimogrede, OP, če je tvoja dejavnost takšna, kot jo omenja starfotr, ne jemlji nekoristnih ali celo škodljivih zavarovanj... Mogoče v takšnem primeru še tistega ne potrebuješ, kar sprašuješ? :D
Optiko daš vmes in si miren. Kar se tega tiče.
Trešči lahko tudi v kaj drugega.
Se bolj splača delati koaks -> optični konverter -> koaks vhod v modem konverzijo kot postaviti ozemljeno koaks zaščito? Se za optično varianto sploh dobi kakšna naprava?
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Udar streleOddelek: Loža | 5330 (3342) | fikus_ |
| » | slabo vreme, Grmenje , strele... ugasnit vse?Oddelek: Pomoč in nasveti | 4443 (2462) | floyd1 |
| » | Strela skurila mi vse napraveOddelek: Zvok in slika | 13011 (10353) | RC37 |
| » | Zaščita pred strelo (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9936 (8338) | AngelOfDeath |
| » | Zavarovanje računalnikaOddelek: Strojna oprema | 1864 (1696) | goku :) |