» »

Zavarovanje računalnika

Zavarovanje računalnika

fm13 ::

Ali ima kdo kakšne izkušnje z zavarovanjem računalnika (npr. proti streli)? Je komu že kaj skurilo, pa mu je zavarovalnica povrnila škodo?

speed machine ::

Enkrat sem bral, da nekatera podjetja, ce nabavis njihov UPS krijejo del skode, ce ti skuri kaksno stvar zaradi prevelikega sunka elektrike. Ce pa je proti streli pa ne vem.

goku :) ::

Ni slaba ideja! Samo bi morali zavarovati proti vsem okvaram, ki so možne! Tako kakor ti pri avtomobilih povrnejo vse stroške če si bil trezen.

Da zavarovati proti streli, kakor tudi TV....
Navijanje je kamen modrosti

Zico ::

Ja pri nekaterih zavarovaknicah imajo to vključeno pod zavarovanje stanovanjske opreme (Generali d.d.). Če te zanima pa kaj več pa se lahko obrneš name na zico@siol.net:) .Krite so škode zaradi neposrednega udara strele in nihanj v napetosti...

LP Žičo

mravljinec ::

Jaz uporabljam Belkin zaščito. To je pravzaprav razdelilec v katerega vklopiš računalniške komponente. Stane cca. 15.000 SIT, ima tudi zaščito za telefonsko linijo. In na škatli piše in slo prodajalci zagotavljajo da proizvajalec povrne škodo v višini do 90.000 DEM, bivših seveda!!!!

Ne vem pa če je to res, do zdej mi pa ni še nič skurilo, pa imam to na treh mašinah!

Ja ena od možnosti, vendar on je mislil zavarovanje na zavarovalnici

Lime ::

Pri zavarovanju stanovanja je lahko tudi strela zraven.

Razdelilec ti pa bolj malo pomaga, ker redko udari strela preko elektrike (se pa tudi zgodi). Bolj kritična je kabelska, sploh pa modem in telefonska linija. Če je pa kaka računalniška mreža, potem pa še tukaj grozi nevarnost.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lime ()

fm13 ::

Fotru je udar strele že tretjič skuril modem, sicer analogni za 6.000, ampak vseeno. Lahko bi bilo kaj hujšga.
Katere komponente so po vašem mnenju najbolj občutljive v takih primerih? Predvsem me zanima občutljivost diskov.

Daleč najbolj občutljiv je modem. Na drugem mestu je napajalnik. Potem pa mama plata, če pa strela udari vanjo je zelo zelo ispostavljena grafična. Da ti gre disk moraš meti pa res srečo....

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: goku :) ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenapetostna zaščita

Oddelek: Pomoč in nasveti
3210298 (6707) St235
»

Udar strele - koliko bo krila zavarovalnica ?

Oddelek: Loža
2711711 (5063) ;-)
»

prenapetostna zaščita

Oddelek: Kaj kupiti
4715331 (11797) mojca
»

Udar strele

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
4212893 (11249) revvs
»

Zaščita pred strelo (strani: 1 2 )