Forum » Programiranje » Ali je ta del foruma zamrl?
Ali je ta del foruma zamrl?
showsover ::
Ne, programiranje se opušča, dosti se je prekvalificiralo v medicinske brate in policaje, več dinar in sindikat, ki kaj uspe, ker vlade šibke na JS sindikate :-)
WhiteAngel ::
kuall ::
S slo tech bumbarji pogovarjat se o programiranju je kot bi se z Beetlejuicom pogovarjal o tem, koliko je 1-1.
MasterKiD ::
Škoda časa za programiranje, to bi itak AI prevzel.
Preden me kdo napade, naj pogugla.
Preden me kdo napade, naj pogugla.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MasterKiD ()
kuall ::
Heh to mi je smešno, ko ljudje govorijo, da bo AI prevzel programiranje. To je čist živalsko sklepanje, ker sta AI in programiranje povezana. To je isto kot da bi rekel, da so programerji matematiki. Mim. Programiranje bo eden zadnjih poklicev, ki jih bo AI prevzel. Prej bodo prišli na vrsto zdravniki, vozniki, kmetje in milijon drugih.
m0LN4r ::
Indijci in kitajci so poceni. Policijska placa + uspesnost + dodatek, penzija, lagano to je to.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
korenje3 ::
Ne, programiranje se opušča, dosti se je prekvalificiralo v medicinske brate in policaje, več dinar in sindikat, ki kaj uspe, ker vlade šibke na JS sindikate :-)
Pa gasilce. To je tudi donosen posel.
Pa še zastonj "plačan" fitnes maš na vsake toliko časa.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
mihagr ::
Kako pa naj tehnični forum preživi, ko pa je preveč prispevkov
s takšno oziroma podobno vsebino "politično ter socialno udejstvovanje", pa hotel mama, pa take pa to.
s takšno oziroma podobno vsebino "politično ter socialno udejstvovanje", pa hotel mama, pa take pa to.
Netrunner ::
Pametne teme zamirajo, loža in ostale smeti pa živijo. To je postal slo tech.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
TheBlueOne ::
Morda vecina starejsa in zna programirat, vse info, ki bi jih potrebovali pa so prespecificne.
belimato ::
Mislim da smo tukaj predvsem brezposelni, programerji pa imajo preveč dela za visenje tu.
Mislim da smo tukaj predvsem brezposelni, programerji pa imajo preveč dela za visenje tu.
Prej obratno, tocno pri programiranju imas primerne pavze. Jaz v prostem casu izjemno redko grem na forum.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TheBlueOne ()
RedDrake ::
Programira marsikdo, ampak praktično vsako vprašanje je že bilo odgovorjeno nekje na kakšnem SO ali blogu ali pa v dokumentaciji jezika/frameworka/api-ja.
Če si programer in ne najdeš potrebnih informacij z uporabo teh orodij, potem bolje da začneš bureke prodajat.
Tu bi bile lahko le "ideološke" teme o tem kateri jezik je boljši, hitrejši, bla bla bla ...
Ampak folk se rajši prepucava o politiki, je bolj fajstno.
Če si programer in ne najdeš potrebnih informacij z uporabo teh orodij, potem bolje da začneš bureke prodajat.
Tu bi bile lahko le "ideološke" teme o tem kateri jezik je boljši, hitrejši, bla bla bla ...
Ampak folk se rajši prepucava o politiki, je bolj fajstno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RedDrake ()
eric_cartman ::
En komentar na tole.. Ali se tu premalo možganov zbira ali pa ne želijo odgovarjati..
Še vsakič, ko sem imel kakšen problem mi tu gor ni znal noben pomagati. Kjer dejansko pridem do pomoči in nasvetov je Slovenski developerji grupa - če rabim kaj takega.. Za vse ostalo pa itak Stack Overflow, mogoče celo reddit.
Na Slotech pridem prebrat kakšno novičko iz sveta tehnologije, NBA temo pa če vidim kakšen zanimiv naslov še na forumu, ki nima veze s politiko. Zaradi programiranja pa sigurno ne.
Še vsakič, ko sem imel kakšen problem mi tu gor ni znal noben pomagati. Kjer dejansko pridem do pomoči in nasvetov je Slovenski developerji grupa - če rabim kaj takega.. Za vse ostalo pa itak Stack Overflow, mogoče celo reddit.
Na Slotech pridem prebrat kakšno novičko iz sveta tehnologije, NBA temo pa če vidim kakšen zanimiv naslov še na forumu, ki nima veze s politiko. Zaradi programiranja pa sigurno ne.
r3dkv1c4 ::
ST je samo še nabijanje levuharskih komunistov in brisanje vsega, kar se ne strinja z njimi.
ST je že 10 let luknja, da je ni para.
Vsaka stvar ima svojo mejo.
You can ban me, but you can't shut me down!
You can ban me, but you can't shut me down!
c3p0 ::
^ in za delanje WP spletnih strani ne rabiš več znanja programiranja. Nalimaš skupaj 30 pluginov, preko GUI prilagajaš isto temo, ki jo poznaš v nulo in to je to. To je še nivo pod code monkey.
Ja, pa tudi razne aplikacije, ki jih delaš z modernimi IDE orodji niso ravno nek problem za praktično kogarkoli, ki si prebere ene dva how-to ja.
Za resne stvari boš pa tule čakal na odgovor več časa kot na SO, ali pa če spišeš malce boljši search query.
Za resne stvari boš pa tule čakal na odgovor več časa kot na SO, ali pa če spišeš malce boljši search query.
Se WP je pocasi prekompliciran. Naredis FB stran, ki naceloma zadostuje za vecino uporabe. Ce to ni dovolj imas zopet platforme kakor shoplo in imas brez znanja programiranja cisto OK trgovino.
Ostanejo samo se specifike, recimo jaz za hobi trenutno delam motion captutre preko Kinekcta in Blenderja, sedaj pa delam addon za Blender, ki mi bo iz gibanja telesa vodil neke vrste lutk. Sansa, da mi lahko kdo pomaga je blizu "0".
Ostanejo samo se specifike, recimo jaz za hobi trenutno delam motion captutre preko Kinekcta in Blenderja, sedaj pa delam addon za Blender, ki mi bo iz gibanja telesa vodil neke vrste lutk. Sansa, da mi lahko kdo pomaga je blizu "0".
c3p0 ::
Za marsikoga dejansko je prekompleksen tudi kar se tiče same uporabe. "Agencija" naročniku naredi stran, pokaže kako se objavlja novice ipd. in stran je nato načeloma par let kot je, brez sprememb. Nato mu druga kvazi agencija naredi novo stran in cikel se ponovi. Opcija še je, da direktor sam nekaj naklika v WIX ipd.
@c3p0, zakaj agencija? Priponudnikih trgovin imas narocnino in vse se lepo updata samo. Za majhne trgovine so cene od med 10 in 20€ mesecno.
No, jaz tudi iščem način kako iz MJPG streama narediti live (0-latency) h.264 stream, ki se nato lahko predvaja v browserju preko HTML5 tehnologij.
Šansa da mi nekdo pomaga limitira k 0.
Študiram dokumentacijo h.264 in ffmpeg ter gstreamer, to je pa to.
Oberyn ::
shadeX ::
eric_cartman je izjavil:
En komentar na tole.. Ali se tu premalo možganov zbira ali pa ne želijo odgovarjati..
Nah. Tukaj je veliko talentov, ki so izjemni v programiranju. Dejstvo je da Ne želijo odgovarjat, ker se bojijo konkurence (veckrat povedali oz nakazali). Ugotovil to že pred leti, je pa to znak izjemno sibkega ega in dvoma vase (ce si tak car v eni zadevi bos itak skoz najboljsi), z odgovarjanjem si le sloves in kredibilnost dvigujes.
Ni panike drgač. Uporabi tuje forume oz namenske strani. Kakšni Discord dev kanali so tud izjemni. Mentaliteta čist drugačna kot tukaj, vsi bi radi pomagali.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: shadeX ()
No, jaz tudi iščem način kako iz MJPG streama narediti live (0-latency) h.264 stream, ki se nato lahko predvaja v browserju preko HTML5 tehnologij.
Koda od "Handbrake" bi ti znala pomagati. Menda ima tvojo preobrazbo.
ST je samo še nabijanje levuharskih komunistov in brisanje vsega, kar se ne strinja z njimi.
Točno taki kot si ti tu niso zaželjeni... Kurc gleda vas in vašo cingljanje v levo in desno tam v možganih.. Ta forum bi bil neprimerljivo boljši brez fašistov in komunistov, ki drekajo tu gor 24/7, ker imata Nova24 in 24ur premajhen domet..
Invictus ::
Vzrok, da ni teh debat je v tem, da je folk len, avtor ponavadi slabo zastavi vprašanje, in niti ne pogugla.
Lenobe se pač ne podpira...
Če je avtor problema tako glup da ne najde nič na stackoverflow, in ne zna angleščine, temu pač ne moremo reči programer .
Da ne govorimo o tem, da bi folk rad kar celo seminarsko dobil ali rešeno domačo nalogo...
Da bi se pa bali konkurence? Kje? Slovenček gre še od mamice težko, kaj šele da bi job poiskal v tujini...
Lenobe se pač ne podpira...
Če je avtor problema tako glup da ne najde nič na stackoverflow, in ne zna angleščine, temu pač ne moremo reči programer .
Da ne govorimo o tem, da bi folk rad kar celo seminarsko dobil ali rešeno domačo nalogo...
Da bi se pa bali konkurence? Kje? Slovenček gre še od mamice težko, kaj šele da bi job poiskal v tujini...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
spam321 ::
Folk ma poln k**** zblojenih, psihično neuravnovešenih družboslovnih IT šefov, ki poskrbijo, da če že kdo, obogatijo le oni sami. Programerjem pa dajo drobtinice. Evo vam sredinca!
Vsi bi radi pomagali? Programerji so sami sebi ukinili že preveč delovnih mest. Eni bi pa še kar free pomoč za vse. Lol. Noro, res, kok je en folk razvajen.
eric_cartman je izjavil:
Nah. Tukaj je veliko talentov, ki so izjemni v programiranju. Dejstvo je da Ne želijo odgovarjat, ker se bojijo konkurence (veckrat povedali oz nakazali). Ugotovil to že pred leti, je pa to znak izjemno sibkega ega in dvoma vase (ce si tak car v eni zadevi bos itak skoz najboljsi), z odgovarjanjem si le sloves in kredibilnost dvigujes.
Ni panike drgač. Uporabi tuje forume oz namenske strani. Kakšni Discord dev kanali so tud izjemni. Mentaliteta čist drugačna kot tukaj, vsi bi radi pomagali.
Vsi bi radi pomagali? Programerji so sami sebi ukinili že preveč delovnih mest. Eni bi pa še kar free pomoč za vse. Lol. Noro, res, kok je en folk razvajen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: spam321 ()
Folk ma poln k**** zblojenih, psihično neuravnovešenih družboslovnih IT šefov, ki poskrbijo, da če že kdo, obogatijo le oni sami. Programerjem pa dajo drobtinice. Evo vam sredinca!
Jaz se nisem imel druzboslovnga sefa, pa sem zamenjal kar nekaj podjetij. Te pa naravoslovci b.p. enako izzemejo, ce dovolis. Kako se ravna s tabo je bolj stvar tebe kot nadrejenih.
Eni bi pa še kar free pomoč za vse.
Zate ne vem, ampak če maš malo smisla da ustvariš "poslovni model" iz tvojih zastonjskih prispekov ni ne delaš zastonj. Ampak verjetno nisi na to še pomislil.
Programerji so sami sebi ukinili že preveč delovnih mest.
Programerji? Če gremo še malo višje, je kar internet kriv za tole.
Folk ma poln k**** zblojenih, psihično neuravnovešenih družboslovnih IT šefov, ki poskrbijo, da če že kdo, obogatijo le oni sami.
Torej so družboslovni IT šefi dokazali, da so bolj sposobni od vas. Kot programer si pač proizvodnji delavec - nič narobe s tem drugače, ampak konkurence na trgu je pač veliko in urna postavka programerja bo samo še padala.
Slovenček gre še od mamice težko, kaj šele da bi job poiskal v tujini...
Pametni delamo iz Slovenije (zakaj bi zapuščal svojo prelepo domovino in vse kar imam tukaj), če pa lahko svoje delo teleportiramo na drugi konec sveta iz svoje pisarne.
Zgodovina sprememb…
eric_cartman je izjavil:
Spam321 jst ne vem kdo tebi službo krade.. Ampak če si v Sloveniji vsaj povprečno uspešen v iskanju službe in programiranju boš ugotovil, da hitro najdeš službo s kul folkom in uredu šefom in plačo nad 1500 neto.. Jst to imam, pa ti že kar takoj povem, da sem daleč od guruja.. Ne vem.. Meni je fino.. Brez heca in ne da bi želel kaj pikat v osje gnezdo.. Samo se moraš tudi vprašat če si zamenjal že n služb v komu je dejansko problem in kaj iščeš v službi.
Pa te bom tako vprašal.. Kakšno pozicijo zasedaš? Kakšno plačo bi pričakoval? In kaj bi sploh rad programiral? In zakaj si stalno nesrečen? Si prepričan, da je to sploh pravi poklic za tebe? In zakaj misliš, da si zaslužiš višjo plačo kot nekdo, ki je dokončal družboslovni faks?
Če nekomu zastonj nudim pomoč na nekemu forumu ali pa celo znotraj teama, dobro vem da mi ta človek ne predstavlja konkurence.. Ne vem zakaj je pri tebi kaj drugače?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: eric_cartman ()
Če nekomu zastonj nudim pomoč na nekemu forumu ali pa celo znotraj teama, dobro vem da mi ta človek ne predstavlja konkurence.. Ne vem zakaj je pri tebi kaj drugače?
Preprosto. Ker je to zategnjen folk, ki se boji da mu bo kdo drugi prevzel del pogače. Čimdlje stran od takih (sej ga čutiš že po pisanju). Teamwork 1000x bolj močnejša sila :)
Zgodovina sprememb…
strawman ::
Mislim da nekaj komentarjev zgoraj dobro ponazararja zakaj je ta del foruma zamrl.
Postaviš začetniško vprašanje, dobiš zamorjen pokroviteljski odgovor.
Začneš debato o specifičnem problemu in objaviš snippet kode, ljudje kritizirajo irrelevantne zadeve.
Vprašaš za karierni nasvet, eni in isti PNG-ji kot papagaji ponavljajo svoje prepričanje.
Kar se tiče tega se je res bolje držati technology-specific Discordov ali skupine Slo. Developerji.
Začneš debato o specifičnem problemu in objaviš snippet kode, ljudje kritizirajo irrelevantne zadeve.
Vprašaš za karierni nasvet, eni in isti PNG-ji kot papagaji ponavljajo svoje prepričanje.
Kar se tiče tega se je res bolje držati technology-specific Discordov ali skupine Slo. Developerji.
njyngs ::
Včasih je bil programing community bolj prijateljski in kolegialen. Pomoč si dobil takoj, ko si za njo zaprosil. Zdaj pa so službe začeli dobivati 20 letni mladiči, ki nimajo znanja, na drugi strani pa so starejše generacije zamorjene in sitne od življenja ter dela. Pa 30+letniki raje uživajo življenje, kot pa visijo po forumih, kjer se krepi le agresivnost med sodelujočimi, namesto sodelovanja samega. Prav ne morem verjet, da je kolegialnost in pomoč v dosti večji meri prisotna na raznih Facebook razvijalskih skupinah kot pa na forumu, ki je v prvi vrsti namenjen tech-u.
Razumi kdo more. Zgleda so egoisti in pametnjakoviči večino dobrega sodelovanja pregnali drugam, kjer ni toliko agrecije med partijami. Še jype je kompletno odnehal.
Hkrati pa zakaj bi nekdo postavljal vprašanja na tem forumu, če se pa že po odgovorih v tej temi vidi, da so vsi, ki nekaj vprašajo označeni za nesposobne in nekonkurenčne? Pač uporabljaš forum, bereš novice, tu pa tam kaj zapišeš... hkrati pa pustiš pametnjakovičem, da še do konca uničijo nekdaj odličen forum.
Razumi kdo more. Zgleda so egoisti in pametnjakoviči večino dobrega sodelovanja pregnali drugam, kjer ni toliko agrecije med partijami. Še jype je kompletno odnehal.
Hkrati pa zakaj bi nekdo postavljal vprašanja na tem forumu, če se pa že po odgovorih v tej temi vidi, da so vsi, ki nekaj vprašajo označeni za nesposobne in nekonkurenčne? Pač uporabljaš forum, bereš novice, tu pa tam kaj zapišeš... hkrati pa pustiš pametnjakovičem, da še do konca uničijo nekdaj odličen forum.
Invictus ::
Za začetniška vprašanja imaš Google in dokumentacijo. Dobesedno vtipkaš svoje vprašanje v Google in vedno je prvi odgovor uporaben.
Sam razvajena mularija misli, da jim bomo ta stari Guglali namesto njih. Nismo mamice...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
showsover ::
Zdaj pa so službe začeli dobivati 20 letni mladiči, ki nimajo znanja, na drugi strani pa so starejše generacije zamorjene in sitne od življenja ter dela. Pa 30+letniki raje uživajo življenje, kot pa visijo po forumih, kjer se krepi le agresivnost med sodelujočimi, namesto sodelovanja samega.
Ja, tudi IT strokovnost je res postala razvrednotena, se mnogokrat išče res kar najcenejše izvajalce, ker premajhen budget, čeprav naredijo dolgoročno štalo, ampak to je dejansko problem kratkovidnega naročnika, kar imaš lahko kar dobro izhodišče pri pogajanju za plačilo, če znaš kakšne stvari ubesediti... Glede uživanja življenja zna sicer biti malo bolj kompleksna tema...
strawman ::
Za začetniška vprašanja imaš Google in dokumentacijo. Dobesedno vtipkaš svoje vprašanje v Google in vedno je prvi odgovor uporaben.
Sam razvajena mularija misli, da jim bomo ta stari Guglali namesto njih. Nismo mamice...
To že, vendar nekateri tudi konteksta, v katerem sprašujejo, ne razumejo. Posledično tudi google searcha ne naredijo zadostnega.
Sicer se strinjam da se največ naučiš tako da narediš sam, vendar če imaš na izbiro zamorit sočloveka in v temo preprosto ne napisat nič, se mi zdi bolje izbrat slednjo opcijo.
njyngs ::
dronyx ::
Superboyy ::
Problem nastane ker se začetniško vprašanje preusmeri na google, namesto da se linka topic kjer je bilo vprašanje rešeno.
V tistem trenutku je to ok, čez leta pa nastane problem, ker se google cache spremeni in te pelje na kasnejše topice kjer se samo pljuva po OP da je bilo že 100x odgovorjeno in naj gre na google.
Pa po možnosti ima še forum tako kvaliteten seach kot slo-tech in ne moreš najti nič pametnega :)
Sem že večkrat iskal kakšno stvar in sem naletel samo na topice, kjer so pljuvali in preusmerjali na google.
HotBurek ::
Če bo kdo naredil fork (slo-fork.com), naj sporoči.
Seveda naj forum omogoča majhen, a personaliziran avatar. Ostalo pa za začetek kar špartansko. Hvala.
Debian, nginx, uwsgi, Python, MariaDB....
Seveda naj forum omogoča majhen, a personaliziran avatar. Ostalo pa za začetek kar špartansko. Hvala.
Debian, nginx, uwsgi, Python, MariaDB....
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vaše dodatno/popoldansko delo? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 23029 (17673) | Raptor F16 |
» | Šola ali tečaji - začetek programiranja (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 10515 (8630) | Ahim |
» | Moje želeno delo - programerOddelek: Šola | 10014 (6191) | zzbil |