Forum » Zvok in slika » Codec za .mp2 ??
Codec za .mp2 ??
Voyager ::
Nikakor ne morem z MediaPlayerjem 6.4 odpret fajla .mp2 (MPEG2). Ali morda obstaja kak codec ali program, ki pozna mp2 ?
elfin ::
Seveda obstajajo programi in kodeki za mp2.
A mediaplayer jih pa ne zna špilat? Še en razlog, da ne uporabljam media playerja. :-)
Winamp jih zna ziher igrat mp2-je. Kodirat mp2 pa znajo: toolame, Xing mpeg encoder, na primer. S programom LAME pa lahko mp2 (v eni potezi) prekodiraš v mp3. Ampak pri vsaki loosy pretvorbi seveda kvaliteta malo trpi.
Jaz nameravam kmalu preiti iz mp3 na VORBIS
LP
A mediaplayer jih pa ne zna špilat? Še en razlog, da ne uporabljam media playerja. :-)
Winamp jih zna ziher igrat mp2-je. Kodirat mp2 pa znajo: toolame, Xing mpeg encoder, na primer. S programom LAME pa lahko mp2 (v eni potezi) prekodiraš v mp3. Ampak pri vsaki loosy pretvorbi seveda kvaliteta malo trpi.
Jaz nameravam kmalu preiti iz mp3 na VORBIS
LP
Izi ::
Media player je codek player in uporablja codeke, ki jih imaš nameščene v Windowsih. Zato lahko predvaja takorekoč vse file samo če bo našel dekoder za njih.
Če hočeš gledati MPEG-2 video z Media playerjem si moraš prej namestiti nek DVD predvajalnik. Jaz imam nameščen PowerDVD in MPEG-2 file, ki jih posnamem iz TV prav lepo delajo v Media playerju. Če kliknem na Properties vidim da uporabi CyberLink decoder.
Če hočeš gledati MPEG-2 video z Media playerjem si moraš prej namestiti nek DVD predvajalnik. Jaz imam nameščen PowerDVD in MPEG-2 file, ki jih posnamem iz TV prav lepo delajo v Media playerju. Če kliknem na Properties vidim da uporabi CyberLink decoder.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | mede8er MED500X2Oddelek: Zvok in slika | 2512 (2006) | ge |
» | Kaj je kodek? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12669 (10524) | Jst |
» | Pomoč pri izbiri kodekaOddelek: Zvok in slika | 1873 (1578) | jos69 |
» | Mpeg, avi, divxOddelek: Zvok in slika | 1418 (1261) | CaqKa |
» | Pretvarjanje avi v DVDOddelek: Zvok in slika | 1723 (1487) | krneki |