Forum » Zvok in slika » Mpeg, avi, divx
Mpeg, avi, divx
garg ::
Ničesar ne razumem...
Film-. Mpeg sem si dol potegnu z mulo - na treh cd romih je, pa podnapise sem si tudi povleku dol.
Sicer vse dela ampak a je to ok al bi moral vlečt dol kak drug format, da gre na en cd?
Kako vezo ma tle avi?
kako to gre da bo prav?
Kjer format filma je pametno vlečt dol?
Film-. Mpeg sem si dol potegnu z mulo - na treh cd romih je, pa podnapise sem si tudi povleku dol.
Sicer vse dela ampak a je to ok al bi moral vlečt dol kak drug format, da gre na en cd?
Kako vezo ma tle avi?
kako to gre da bo prav?
Kjer format filma je pametno vlečt dol?
- polepsal: CaqKa ()
Caligula ::
Ker verjetno ne vleces dol piratskih koij ampak home made videos od koga ane , ker se teme o piratskih zadevah tukaj na forumu hitro zaklepa, ti predlagam divx in xvid. Ostalega se izogibaj, ker je slabse kvalitete in vecje.
se strinjam.
sam to me zanima v zvezi z mulo; zakaj so v searchu eni fajli z ikonami od microsoft media playerja eni pa z ikono od bs playerja?
pa ne razumem zakaj je nekje .avi nekje .divx itd...
sam to me zanima v zvezi z mulo; zakaj so v searchu eni fajli z ikonami od microsoft media playerja eni pa z ikono od bs playerja?
pa ne razumem zakaj je nekje .avi nekje .divx itd...
CaqKa ::
ker so različni tipi datotek...
v .avi je lahko divx kodek... lahko pa tudi kaj drugega
v .divx je samo divx.
.mpg so ponavadi mpeg1 z zvokom (vcd, svcd) (ga predvaja windows media player)
.mp2 ali m2v je lahko mpeg2, zanj potrebuješ mpeg2 player, najdeš ga na dvdju in svcdju..
v .avi je lahko divx kodek... lahko pa tudi kaj drugega
v .divx je samo divx.
.mpg so ponavadi mpeg1 z zvokom (vcd, svcd) (ga predvaja windows media player)
.mp2 ali m2v je lahko mpeg2, zanj potrebuješ mpeg2 player, najdeš ga na dvdju in svcdju..
odvisno od tega kje ga želiš predvajat...
če imaš divx komponentno, potem zakodiraj z xvid kodekom v avi.
če imaš dvd komponentno potem morš probat kdvd in ksvcd, o tem ti bo več znal povedat caligula.
če pa misliš na računalniku predvajat potem pa spet xvid.
če imaš divx komponentno, potem zakodiraj z xvid kodekom v avi.
če imaš dvd komponentno potem morš probat kdvd in ksvcd, o tem ti bo več znal povedat caligula.
če pa misliš na računalniku predvajat potem pa spet xvid.
Caligula ::
xvid pa divx je za na racunalniku najboljse. Ce bi rad na DVD predvajalniku spilal pol pac VCDje , SVCDje, KVCDje in KDVDje. Skratka, ce gledas na racunalniku oz na TVju preko racunalnika se drzi divx in xvid.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CaqKa ()
mpeg zelel gledat z bs playerjem pa ni slo. pol sem vzel file in ga preimenoval (rename v win explorerju) v .avi in pol je delalo. zato ne kapiram ničesar...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CaqKa ()
linkin ::
za Dvix Xvid se ne strinjam da najmanj zavzame ker sem sam montiral film sicer posnet s kamero in se probaval različne variante in je MPG optimalno še najboljša, ker je lepša slika kot z Xvidom in malenkost manj placa zavzame!!! če pa kdo misli da se motim mi pa lepo odgovorite in komentirajte svoj odgovor!
HVALA
HVALA
na vsak način ti bo cela skupnost ki se s tem ukvarja odgovorila da si mimo bincnil...
razn mogoče kake izjeme, kot si sam.
formati po razmerju kakovost slike/megabajt:
pri tem je mpeg4 najboljši. trenutno vsaj.
o mpeg4 kodekih pa lahko več prebereš tukaj
razn mogoče kake izjeme, kot si sam.
formati po razmerju kakovost slike/megabajt:
- mpeg4 formati (posebej xvid)
- mpeg2 (kdvd)
- mpeg2 ((x)svcd)
- mpeg2 (dvd)
- mpeg1
pri tem je mpeg4 najboljši. trenutno vsaj.
o mpeg4 kodekih pa lahko več prebereš tukaj
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DivX codec nadomestilo - ffdshow kodek (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Zvok in slika | 59262 (14410) | BaRtMaN |
» | Ne morem uvoziti .avi datotek v Sony Vegas 7.0Oddelek: Programska oprema | 2600 (2236) | opeter |
» | seminarska - pomoč Bs Player ......Oddelek: Šola | 4221 (3675) | bobby |
» | Pretvorba DV v DivXOddelek: Zvok in slika | 3410 (2313) | teoo |
» | kako konvertirati video da bo delal na starih predvajalnikihOddelek: Zvok in slika | 2025 (1937) | Matev |