Forum » Loža » Črna barva za bombaž
Črna barva za bombaž
makucv ::
Zanimajo me pozitivne izkušnje s črno barvo za barvanje bombaža v pralnem stroju?
Produktov je kaj nekaj.
Priporočate kakšnega?
Produktov je kaj nekaj.
Priporočate kakšnega?
Korzo23 ::
Sprobano : v Millerju vzemi, ne vem katera znamka, isprobano v pralnem stroju, deluje odlično,sledi točno navodilom "!!!
Ganon ::
Kako, da za to še nisem slišal? Že malo sprane majice ti uspešno obarva nazaj v temnejši odtenek? Pa je obstojno?
Nosim samo črna oblačila.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ganon ()
Korzo23 ::
Pa še nekaj, Črna barva na bombažu ne bo večna. Spet bo počasi zubledela. In potem po cca 10 pranjih ponoviš vajo. Želim ti uspešno barvanje.
deskstar ::
Pred leti sem imel črne kavbojke in bombažno srajco, ki sem ju nosil vsak dan za v službo in čez vikend opral. Ko sta se razbarvali, sem ju pobarval z barvo za bombaž iz Spara, se mi zdi. DM-a takrat še ni bilo. Barvanje je bilo zelo uspešno. Oboje sem nosil, dokler se ni začelo trgati od obrabe, barva je bila pa kot nova.
V zadnjih 10 letih sem pobarval nekaj malega z barvo z DM-a, tudi zelo uspešno.
Izkušnje imam le s črno barvo na bombažu. Prime se zelo dobro. Delal sem po navodilih, se pravi oblačilo se najprej opere. Potem se v pralni stroj postavi kemija, pol kile soli in na vrh oblačila. Temperaturo sem nastavil na 60 stopinj, v navodilu priporočajo 40, in pognal najdaljši program brez predpranja. Zatem se oblačila še enkrat opere z gelom za črna oblačila. V bobnu ostane še malo barve, zato naj v naslednjem pranju ne bo ravno bela žehta.
V zadnjih 10 letih sem pobarval nekaj malega z barvo z DM-a, tudi zelo uspešno.
Izkušnje imam le s črno barvo na bombažu. Prime se zelo dobro. Delal sem po navodilih, se pravi oblačilo se najprej opere. Potem se v pralni stroj postavi kemija, pol kile soli in na vrh oblačila. Temperaturo sem nastavil na 60 stopinj, v navodilu priporočajo 40, in pognal najdaljši program brez predpranja. Zatem se oblačila še enkrat opere z gelom za črna oblačila. V bobnu ostane še malo barve, zato naj v naslednjem pranju ne bo ravno bela žehta.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Pranje perila: Hlače puščajo barvoOddelek: Loža | 1748 (1328) | robo125 |
| » | Pranje perila v stroju :) (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18294 (15398) | GenZNPC |
| » | Pranje oblačil (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14627 (12608) | kuglvinkl |
| » | Kavbojke se perejo ali ne? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17388 (14042) | Buggy |
| » | Neračunalniško vprašanje ali kako se barvajo coteOddelek: Loža | 2180 (1915) | Nagi Bator |