Slo-Tech - Microsoft se zaveda težav, ki jih lahko povzročijo posodobitve prek Windows Update, kadar nameščajo okvarjene nadgradnje, bodisi internih delov Windows bodisi gonilnikov. Vsaj slednji ne bodo več povzročali preglavic, saj razvijajo nov mehanizem Cloud-Initiated Driver Recovery, ki bo znal problematične gonilnike pobrisati za seboj. Reševanje sistemov bo tako enostavnejše, uporabnikom ali administratorjem pa ne bo treba storiti nič.
Obnovitev bo mogoče sprožiti na daljavo. Če bo Microsoft zaznal, da je gonilnik, ki so ga delili z Windows Update, okvarjen, bodo na svoji strani zagnali umik. Prek Windows Update bodo nato sistemi dobili obvestilo, da se gonilnik odstrani in nadomesti s prejšnjo verzijo, ki je delovala brez težav ali vsaj z manj težavami.
Proizvajalci strojne opreme, ki so gonilnik pripravili, bodo o neustreznosti obveščeni. Njihovi preostali gonilniki bodo ostali veljavni, problematičnega pa bodo morali popraviti in vnovič predložiti. Postopek predložitve se ne bo spreminjal.
Novice » Operacijski sistemi » Windows Update bo popravljal za seboj

mtosev ::
Super. Sicer jaz težav z Windows update še nisem imel.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Han ::
V teoriji, v praksi pa to večinoma ne bo delovalo, sploh takrat, ko se Polkna ne bodo zmogla niti zagnati.
miko22 ::

globoko grlo ::
Najprej morjo vedt kaj se sploh dogaja na kompu ;)
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB
SambaShare ::
Eh Windows update jajca. Šolski primer kako uporabnikom tako zagabiti OS, da ti grejo na Linux/iOS. In zdaj za flikanje slopa, še več slopa.
salesky ::
SambaShare je izjavil:
Eh Windows update jajca. Šolski primer kako uporabnikom tako zagabiti OS, da ti grejo na Linux/iOS. In zdaj za flikanje slopa, še več slopa.
Sure, sure
joez7 ::
Korak v pravo smer. Verjetno bodo vgradili sistemsko rešitev, po tretjem modrem, varni zagon, pol pa ročno naprej. Vse to ti pa ne pomaga, če je HW napaka - odpoved kakega RAMa ali HDja.
Rešitev problema je vedno zavedanje problema.
So pa Win kar tolerantni do napaka z RAMom, popravljajo skoraj v nedogled, kak drug OS se bistveno prej zbuni.
Rešitev problema je vedno zavedanje problema.
So pa Win kar tolerantni do napaka z RAMom, popravljajo skoraj v nedogled, kak drug OS se bistveno prej zbuni.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.
miko22 ::
SambaShare je izjavil:
Zato pa je taka statistika:
Operacijski sistem Tržni delež (%)
Windows 72 %
macOS 15 %
Linux 4 %
Drugi (ChromeOS itd.) 9 %
joez7 ::
Po novici sodeč bo treba počakat do Septembra.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.

Mr.B ::
Trenutno je jasno le to, da v letu 2026 ŠE NISO uspeli izdati varnostnega popravka/popravkov , ki nebi sledil popravek, zaradi kritičnega buga v enem izmed nameščenem popravkov.
In sedaj bi radi svoj AI beta uporabili, za popravljanje popravljanja svojih beta produktov, namesto investirali v quality testnig.
https://support.microsoft.com/en-us/top...
In sedaj bi radi svoj AI beta uporabili, za popravljanje popravljanja svojih beta produktov, namesto investirali v quality testnig.
https://support.microsoft.com/en-us/top...
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis
ZigaZiga ::
SambaShare je izjavil:
Zato pa je taka statistika:
Operacijski sistem Tržni delež (%)
Windows 72 %
macOS 15 %
Linux 4 %
Drugi (ChromeOS itd.) 9 %
A ni Linux že na 5%? S tem, da je zrasel s 3% na 5% v zadnjem letu ali dveh.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | S tiskalniki v Windows odslej drugačeOddelek: Novice / Operacijski sistemi | 7355 (4430) | Lonsarg |
| » | Windows 7 Clean Install updates v letu 2022Oddelek: Pomoč in nasveti | 1908 (1547) | DePalmo |
| » | Windows 10 posodablja firmware?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2463 (1623) | GenZNPC |
| » | Windows 10 je tu! (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 125600 (104383) | MrStein |
| » | Nekaj vprašanj glede driverjovOddelek: Operacijski sistemi | 2206 (2086) | slatka_mala |