Forum » Informacijska varnost » Telefonske prevare
Telefonske prevare
xxnxx ::
Zadnje čase dobivam veliko klicov iz "Unkown numbers" ter iz pravih slovenskih tel. številk, ki so verjetno "spoof" številke. Unknown telefonske se da v nastavitvah blokirat glede teh pravih spoof številk pa je težko kaj naredit. Še kar vztrajno kličejo čeprav ali se jim ne javim ali pa jim po domače jebem mater preko telefona. Gre pa za crypto prevaro kao, da imaš odprt nek star trgovalni račun na neki platformi AV Trade in ženska, ki govori v polomljeni slovenscini. Poleg tega nisem v življenju uporabljal crypto.
Zanima me, če še kdo dobiva te klice? Nikje je zgleda prišlo do data breacha...
Zanima me, če še kdo dobiva te klice? Nikje je zgleda prišlo do data breacha...
bastadu ::
Ja, dobivam iste klice, vsaj kakšnega na mesec ... večinoma so lepo slo številke, le poredko je unknown ... Zaskrbljujoče je, da običajno vedo tudi moje ime+priimek ....
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Nekdo me stalno kliče s številk ... (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 711118 (2106) | deepsick |
| » | Klic z moje številke-nisem klical jaz (strani: 1 2 )Oddelek: Informacijska varnost | 16589 (5948) | mirator |
| » | Google evropskim uporabnikom Androida omogočil izbiro brskalnikaOddelek: Novice / Android | 9496 (6556) | Mavrik |
| » | SpamOddelek: Pomoč in nasveti | 7896 (6353) | Matko |
| » | Hekerji vdrli v Ebay, priporočljiva zamenjava gesel (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 19048 (14759) | D-PaX |