Forum » Loža » Kako najti/pridobiti nove prijatelje?
Kako najti/pridobiti nove prijatelje?
Temo vidijo: vsi
Samael ::
Sicer ne vem, če je revantno, a imam težave že od rojstva. Pri rojstvu sem doživel hipoksijo in od takrat imam težave kot so anxiety, ADHD, OCD, dyslexia in depresiven sem od srednje šole. Zaradi teh težav mi življenje ni bilo lahko. Možno, da so vse te težave negativno vplivale name. Samopodobo imam obupno. Vedno mislim, da nisem dovolj sposoben in da mi dosti stvari ne gre od rok.
Tega ne boš rad prebral, ampak žal so te sami izgovori. Če bi želel karkoli spremeniti, bi že. Niti od svoje identične teme izpred treh let, nisi premaknil ničesar. Vse te težave poglablja dejstvo, da nimaš v življenju niti ene prave obveznosti. Na primer službe. In mati je za to sokriva, ker te pri tem podpira. Če ne boš hitro reagiral, te ne čakajo lepi časi.
Kako pa to veš? A ker je življenje črno belo? Ja, mogoče na netu, kjer je enostavno uperiti prst, pa kjer si lahko izrečemo vse in vemo o sogovorniku več, kot ve ta sam o sebi.
Ljudje imajo realne težave, ki vplivajo na njihovo funkcioniranje, motivacijo, občutek lastne vrednosti itd... Jaz se s populacijo s takšnimi ali drugačnimi družbenimi odkloni srečujem in delam na dnevni ravni. Dokler nisi v čevljih druge osebe, ne moreš soditi, ne veš, čez kaj gre ta oseba, pa zakaj so stvari takšne, kot so.
To ne pomeni, da ni prostora za spremembe ali odgovornost, ampak tudi ne pomeni, da je vse samo stvar izgovorov ali volje. Pri takih stvareh se pogosto prepletajo zdravstveni, psihološki in življenjski dejavniki, ki niso vedno pod neposrednim nadzorom posameznika.
Kaj če bi empatijo postavili nad našo potrebo "človeku povedati kar mu gre" si domišljati, da vemo več in ga pod pretvezo, da smo samo realni, s prestola naše nezmotljivosti, dodatno zbiti?
Samael != Samuel
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Samael ()

FUCK OFF ::
Sicer sem probal dobiti službo pa se je zataknilo pri tem, da imam status invalida. Tak da sem probal.
Fizični invalid ali psihološki? Probaj še enkrat ti si kar obupal? Veš koliko prošenj je treba poslat da prideš do službe!? Z delom boš dobil prijatelje in motivacijo, se počutil koristnega in sprejetega. Veliko društev obstaja točno za tebe, dvigni rit (ali zavrti koleščke).
Sicer ne vem, če je revantno, a imam težave že od rojstva. Pri rojstvu sem doživel hipoksijo in od takrat imam težave kot so anxiety, ADHD, OCD, dyslexia in depresiven sem od srednje šole. Zaradi teh težav mi življenje ni bilo lahko. Možno, da so vse te težave negativno vplivale name. Samopodobo imam obupno. Vedno mislim, da nisem dovolj sposoben in da mi dosti stvari ne gre od rok.
Tega ne boš rad prebral, ampak žal so te sami izgovori. Če bi želel karkoli spremeniti, bi že. Niti od svoje identične teme izpred treh let, nisi premaknil ničesar. Vse te težave poglablja dejstvo, da nimaš v življenju niti ene prave obveznosti. Na primer službe. In mati je za to sokriva, ker te pri tem podpira. Če ne boš hitro reagiral, te ne čakajo lepi časi.
Kako pa to veš? A ker je življenje črno belo? Ja, mogoče na netu, kjer je enostavno uperiti prst, pa kjer si lahko izrečemo vse in vemo o sogovorniku več, kot ve ta sam o sebi.
Ljudje imajo realne težave, ki vplivajo na njihovo funkcioniranje, motivacijo, občutek lastne vrednosti itd... Jaz se s populacijo s takšnimi ali drugačnimi družbenimi odkloni srečujem in delam na dnevni ravni. Dokler nisi v čevljih druge osebe, ne moreš soditi, ne veš, čez kaj gre ta oseba, pa zakaj so stvari takšne, kot so.
To ne pomeni, da ni prostora za spremembe ali odgovornost, ampak tudi ne pomeni, da je vse samo stvar izgovorov ali volje. Pri takih stvareh se pogosto prepletajo zdravstveni, psihološki in življenjski dejavniki, ki niso vedno pod neposrednim nadzorom posameznika.
Kaj če bi empatijo postavili nad našo potrebo "človeku povedati kar mu gre" si domišljati, da vemo več in ga pod pretvezo, da smo samo realni, s prestola naše nezmotljivosti, dodatno zbiti?
Pa pizda Samael, če nič ne pove, kako naj vemo iz napisanega kakšen primer je? Če bi takoj napisal, da ima nešteto psihičnih problemov in status invalida bi ga drugače obravnavali. Kako naj to vemo? Se mi pa zdi, da res trola, ker je šele zdaj obrnil na invalida in tu je neiskren predvsem on odziv pa popolnoma upravičen glede na podane informacije.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FUCK OFF ()
PovemVfaco ::
To se mi ne zdi njbolj pošteno, da ugibamo neki počez. Mogoče je res doživel poškodbe možganov in je mat naredila blizu maksimuma in v resnici mtosev dokj dobr izkorišča svoje omejene potenciale. Ne morejo pač vsi isto. Men se ne zdi, da bi loh tk prepričljivo igral ADHD, oz. niti nima veze, ker ne mormo vedet. Jz mu kr verjamem, nimam nekga dobrga razloga, da mu neb.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PovemVfaco ()
alphasaphir ::
S tega foruma sem v preteklih letih spoznal v živo marsikoga. V glavnem takrat, ko je kdo potreboval kakšno pomoč in podobno, pa sem si vzel čas, se ponudil. In vsi, ki sem vas spoznal v živo, ste izpadli čisto okej. Škoda, da na takšen način ne funkcionirate tudi tu na forumu.
nice! po mojem ful pomembno, da si to povedal in s tem postavil empatijo, sodelovanje, pomoc kot nekaj za kar je vredno dvignit rit in dejansko bit del skupnosti.
btw. mtosev = mtošev ? kdo bi si dal tako podoben nick in zakaj?
Kako pridobit nove prijatelje?
1) nekateri se prevec radi postavljajo v center in zato tezko pridobijo prave prijatelje
2) nekateri pa ravno obratno, mogoce celo nikoli niso smeli biti v centru in sploh ne znajo sebe posredovat, kar zgleda da bi znal bit tvoj modus. Se zdis sam sebi res nezanimiv? Se zato mogoce celo zanicujes, zapres in niti ne dovolis opazit kaj si o nekaterih stvareh mislis? To da nimas mnenja o vsem takoj ni nujno slabo!
Probaj najt stvari ki te navdusujejo... ne samo zapolnijo dolgcas. Potem pa deli to izkusnjo.
Najlazje pa po mojih izkusnjah pridobis prijatelje s poslusanjem in sodelovanjem.
p1nky ::
@mtosev
Pusti komentarje v smislu, ce bi nekaj hotel, bi ze, pri 40+ pa res ne mores imeti vec izgovorov itd. Ne razumejo, in ne razumejo niti, da te s takimi pripombami lahko se bolj zabijejo.
Ne vem, kako naj nekdo, ki je imel sfukano psiho pri 20ih, nato magicno, samo zato, ker je starejsi, postanek ok? S tem, da zatadi slabe psihe se naprej faila v lajfu, vedno bolj mu je grozno, ve, da ni ok (tudi pove), od drugih, srecnejsih pa dobi brcni se v rit?
Ampak pusti, niso zlobni, le ne razumejo.
Delaj majhne korake. Ne obsojaj se, ce ti spet ne rata. Naslednjic spet poskusi majhen korak, ko bos dobil obcutek, lahko tudi vecji.
Res bi ti koristila druzba ljidi, ki so predvsem prijazni za zacetek, da se bos lazje sprostil. Poisci kaj takega - od drustev, prostovoljstva itd. Tudi, ce bos s tem mimogrede se komu kaj pomagal, ti bo to mogoce malenkost izboljsalo pocutje.
Glede na to, da si odprl temo, nisi obupal. Ne bodi prestrog do sebe, pa poskusi majhen korakec in pocasi naprej.
upam da sem ti kaj pomagala, zelim ti vse dobro :)
Pusti komentarje v smislu, ce bi nekaj hotel, bi ze, pri 40+ pa res ne mores imeti vec izgovorov itd. Ne razumejo, in ne razumejo niti, da te s takimi pripombami lahko se bolj zabijejo.
Ne vem, kako naj nekdo, ki je imel sfukano psiho pri 20ih, nato magicno, samo zato, ker je starejsi, postanek ok? S tem, da zatadi slabe psihe se naprej faila v lajfu, vedno bolj mu je grozno, ve, da ni ok (tudi pove), od drugih, srecnejsih pa dobi brcni se v rit?
Delaj majhne korake. Ne obsojaj se, ce ti spet ne rata. Naslednjic spet poskusi majhen korak, ko bos dobil obcutek, lahko tudi vecji.
Res bi ti koristila druzba ljidi, ki so predvsem prijazni za zacetek, da se bos lazje sprostil. Poisci kaj takega - od drustev, prostovoljstva itd. Tudi, ce bos s tem mimogrede se komu kaj pomagal, ti bo to mogoce malenkost izboljsalo pocutje.
Glede na to, da si odprl temo, nisi obupal. Ne bodi prestrog do sebe, pa poskusi majhen korakec in pocasi naprej.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: p1nky ()
delavec44 ::
Pa se vam ne zdi, da bi v primeru, da bi bilo z OP nekaj zares narobe, mama, ki je baje zdravnica, priskrbela profesionalno pomoč?
alphasaphir ::
Jaz se s tem ne strinjam. Tudi ce je clovek pokvarjen, ni za v smeti. Ni clovek jogurt, ki ima rok trajanja :)
Kaj sele ce je clovek poskodovan. Ampak zal smo prevec kondicionirani v racionalnost, eficientnost, prav/narobe, dobro/slabo, kar za vecino funkcionalnih funkcionira do te mere, da si to razlagajo za smisel zivljenja. Mogoce smo ljudje res cebele :)
mtosev: ne si delat se vecjega pritiska in stopnjevat anxiety. Bi pa bilo glede na prebrano sigurno dobro poiskat neko pomoc izven foruma!
Ja, profesionalna pomoc je pa res vse, kar tak clovek rabi...not. lahko za zraven, ce dobi dobrega psihologa
Mtosev, vreden si, iz tvojih zapisov se mi zdi, da si dober clovek, kar je vredno veliko vec, kot nekateri priznajo
Mtosev, vreden si, iz tvojih zapisov se mi zdi, da si dober clovek, kar je vredno veliko vec, kot nekateri priznajo
Zgodovina sprememb…

Ja, profesionalna pomoc je pa res vse, kar tak clovek rabi...not. lahko za zraven, ce dobi dobrega psihologa
Glej tudi, če greš do psihologa bo moral iz svoje cone udobja in nekaj naredit to bo zahteval in ga usmeril, ker se sam ne zna. Misliš, da tvoje besede vplivajo na depresivno osebo? Ja "vreden si" in zdaj bo kar ozdravljen še kumbaja zapojemo pa je to to. Malo moraliziramo direktne uporabne nasvete, svet je lep.
Zgodovina sprememb…

mtosev ::
@mtosev
Evo lahko se pohvalim, da drugim pomagam. Pred kratkim mi je znanec iz okolice Krškega prinesel komp, da mu ga nadgradim. Sem mu svetoval kaj da kupi in mi je prinesel dele in sem mu nadgradil komp in želel je Windows na sveže nameščen. To sem mu uredil. Že več let pa tudi pomagam mamini prijateljici okoli računalnika, interneta in telefona. Decembra me je klicala, da rabi nov prenosnik in telefon za vnukinjo in me je prosila, da ji to uredim. Sem jim izbral prenosnik in telefon in vse nastavil. Izbrali so Hot in Jaz sem jim aktiviral številko, uredil telefon, namestil vse update na windowsu. So se mi lepo zahvalili in dobil sem 22€.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
@charliekk
Ja.
Sam psiholog ti ne bo dal zivljenja, prijateljev, normalnosti.
On rabi druzbo PRIJAZNIH ljudi, predvsem ne obsojajocih. Zato mu svetujem kaksna taksna druzba, ki imajo pozitivno agendo, ker so obicajno v njih tudi taki ljudje.
Ne bo kar ozdravljen, lol. Poskusam mu dati malo opore, ker jo rabi, da se lahko postavi nazaj (kot je pac lahko dam preko foruma), ker razumem, da clovek, ki komaj stoji, rabi najprej pomoc pri hoji. Brca lahko pomaga zdravemu cloveki, takega, ki komaj stoji, pa lahko samo zbije na tla.
Lahko pa pojasnis, zakaj naj bi se clovrk, ko se slabo pocuti in se obrne po pomoc, dobi pa samo klofute, po tem pocutil boljse
Malo napisite v ai, kaj je depresija in kako ravnate z depresivnimi, ker splosno prepricanje zal ni pravo
Ja.
On rabi druzbo PRIJAZNIH ljudi, predvsem ne obsojajocih. Zato mu svetujem kaksna taksna druzba, ki imajo pozitivno agendo, ker so obicajno v njih tudi taki ljudje.
Ne bo kar ozdravljen, lol. Poskusam mu dati malo opore, ker jo rabi, da se lahko postavi nazaj (kot je pac lahko dam preko foruma), ker razumem, da clovek, ki komaj stoji, rabi najprej pomoc pri hoji. Brca lahko pomaga zdravemu cloveki, takega, ki komaj stoji, pa lahko samo zbije na tla.
Lahko pa pojasnis, zakaj naj bi se clovrk, ko se slabo pocuti in se obrne po pomoc, dobi pa samo klofute, po tem pocutil boljse
Malo napisite v ai, kaj je depresija in kako ravnate z depresivnimi, ker splosno prepricanje zal ni pravo
Zgodovina sprememb…
@mtosev
Evo lahko se pohvalim, da drugim pomagam. Pred kratkim mi je znanec iz okolice Krškega prinesel komp, da mu ga nadgradim. Sem mu svetoval kaj da kupi in mi je prinesel dele in sem mu nadgradil komp in želel je Windows na sveže nameščen. To sem mu uredil. Že več let pa tudi pomagam mamini prijateljici okoli računalnika, interneta in telefona. Decembra me je klicala, da rabi nov prenosnik in telefon za vnukinjo in me je prosila, da ji to uredim. Sem jim izbral prenosnik in telefon in vse nastavil. Izbrali so Hot in Jaz sem jim aktiviral številko, uredil telefon, namestil vse update na windowsu. So se mi lepo zahvalili in dobil sem 22€.
No super, nekaj je! Pa so ti ti ljudje tudi prijetni, bi mogoce lahko kdaj sel k njim na sok/kavo, ne le za namen popravljanja racunalnikov?
Malo se podruzit :)

Bellator ::
Ne svetujte mu psihologov ali psihiatrov, ker so njihove tarife v rangu 100-200 eur, potrebne bodo pa stotine ur, morda tisoče.
Preveri koliko mtoseva si v resnici!
https://mojkviz.neocities.org/

@charliekk
Ja.
Ne bo kar ozdravljen, lol. Poskusam mu dati malo opore, ker jo rabi, da se lahko postavi nazaj (kot je pac lahko dam preko foruma), ker razumem, da clovek, kolo komaj stoji, rabi najprej pomoc pri hoji. Brca lahko pomaga zdravemu cloveki, takega, ki komaj stoji, pa lahko samo zbije na tla.
Ker ne vem kaj je depresija, spet moraliziranje moral high ground. Sam sem imel zelo hudo nesrečo in sem nad življenjem skoraj obupal, rešil me je fitnes in delanje na sebi, služba, nič strokovne pomoči dvignil sem se iz čistega dna brez družine z enim prijateljem. V službi našel punco in se spet postal samozavesten pa čeprav sem bil prej Chad a padec je bil zelo hud, ko padeš iz viška na dno je še toliko hujše. Kaj naj si pogledam?!?
Govorim iz izkušenj treba je nekaj naredit, če ne zmoreš sam pač poiščeš pomoč.
Zgodovina sprememb…
Cestitke , ne mislim sarkasticno ampak resnicno.
Mogoce pa vsi ne zmorejo na tak nacin. Mogoce kdo rabi pomoc. Preberi, pa potem povej, ce se motim
Mogoce pa vsi ne zmorejo na tak nacin. Mogoce kdo rabi pomoc. Preberi, pa potem povej, ce se motim

Sem napisala, zakaj psiholog ni vse. Prosim, vseeno preberi kaj o temm.
Je pa začetek. Šport bi bil še boljši, 30min na dan. Anksioznost ne bo kar izginila, prvo mora spoznat sebe kaj sploh je, ker je že pozabil in sam sebe tolče dol.
Zgodovina sprememb…
fur80 ::
Nimam dosti prijateljev in me zanima, če ima kdo nasvet kako bi lahko našel kakšnega? Sem po naravi dosti sramežljiv in vedno čakam, da drugi ljudje vspostavijo prvi stik.
Hvala za vse nasvete in odgovore.
Kaj nisi to ti že enkrat spraševal, pa smo ti med drugim svetovali swinger klub v Rovinju, relativno malo denarja za veliko prijateljev, pa me sedaj zanima, če si poizkusil in kako je, ali kateri nasvet sploh upoštevaš ali to sprašuješ tako iz kratkočasja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fur80 ()
Prijatelj, ki pride do tebe in te zvlece na kolo, zelo pomaga. Mtosev si jih bo pa se poiskal. Dajmo mu raje malo vzpodbude, pozitivne, ne pa sekanja po njem, ker tega res ne rabi
Bi rekla, da je verjetno tudi ze bil pri kaksnem psihologu, dvomim, da si je sam diagnosticiral vse, kar je prej zapisal
Bi rekla, da je verjetno tudi ze bil pri kaksnem psihologu, dvomim, da si je sam diagnosticiral vse, kar je prej zapisal
Zgodovina sprememb…

Prijatelj, ki pride do tebe in te zvlece na kolo, zelo pomaga. Mtosev si jih bo pa se poiskal. Dajmo mu raje malo vzpodbude, pozitivne, ne pa sekanja po njem, ker tega res ne rabi
Možno, so ga nafilali s tableti in zdaj je poker face.
Pa pizda Samael, če nič ne pove, kako naj vemo iz napisanega kakšen primer je? Če bi takoj napisal, da ima nešteto psihičnih problemov in status invalida bi ga drugače obravnavali. Kako naj to vemo? Se mi pa zdi, da res trola, ker je šele zdaj obrnil na invalida in tu je neiskren predvsem on odziv pa popolnoma upravičen glede na podane informacije.
Pa saj je vseeno, kaj pove. A ima veze? To, kar ti poveš, govori predvsem o tebi samem in si lahko do človeka boljši.
Pa preden rečeš, da te obsojam, se spomni na tisto sranje zadnjič, nuke, grožnje, žaljivke itd. - ker ti pač nekaj povsem trivialnega v življenju v nekem trenutku ni bilo všeč. A to počne zrela, odgovorna, da ne rečem zdrava oseba? Kljub temu se s teboj, kolikor pač gre, pogovarjam normalno. Ne dajem te v nič, ampak skušam ohraniti, tudi če se glede marsičesa okoli tebe, ko ti popustijo zavore, ne strinjam, fer človeški odnos. Ker tako ali tako ne vem, zakaj je s teboj kdaj tako, kot je - ne hodim v tvojih čevljih in vem, da si ne glede na vse lahko povsem okej, daješ na momente videti boljšega sebe.
In tu je enako. V osnovi je povsem nepomembno, kakšno informacijo ti poda. Ko komuniciraš z ljudmi, je na tebi, kakšen boš do sogovornikov oziroma do ljudi in okolice na splošno.
Aja, pa še to. Tudi jaz se kdaj razpizdim, zabrusim nazaj kaj žolčnega in podobno, tako da sem zadnji, ki bi v ljudeh iskal neko popolnost. Gre se bolj za nek splošen odnos do ljudi, predvsem do teh, ki pridejo do nas po pomoč, povedo, da imajo takšne in drugačne težave, mi pa potem storimo kaj? Zakaj bi osebo s svojim "samo povem, kot je" (ampak v resnici ne vemo, kako je, ne hodimo v čevljih te osebe) še bolj zbili?
Samael != Samuel
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Samael ()
@charliekk
Dej, bi mu ti rad pomagal? Daj mu vzpodbuden nasvet, ce ga imas. Tele pripombe...niso za nikamor
Dej, bi mu ti rad pomagal? Daj mu vzpodbuden nasvet, ce ga imas. Tele pripombe...niso za nikamor
Zgodovina sprememb…

@charliekk
Sem mu ga dal in tudi ponudil pomoč prek ZS, več od besed. Zelo dvomim, da je tole sploh res, kot je že fur80 napisal.
Zgodovina sprememb…
Lepo od tebe, cenim (res, ker to ni vec pogosto).
Samo to ti zelim povedat, da ko si sibek, najprej rabis roko v oporo. Tiste brce lahko sledijo potem, ce so potrebne, ko clovek ze trdno stoji na svojih nogah :)
Samo to ti zelim povedat, da ko si sibek, najprej rabis roko v oporo. Tiste brce lahko sledijo potem, ce so potrebne, ko clovek ze trdno stoji na svojih nogah :)

Že od otroštva sem pri psihogih zaradi zgoraj naštetih težav. Ja mama me je peljala psihologom zaradi mojih težav.
----
Drugače pa hvala vsem, ki ste mi zaželeli vse lepo. Upam, da najdem kakšnega novega prijatelja. Hvala vam.
Že od otroštva sem pri psihogih zaradi zgoraj naštetih težav. Ja mama me je peljala psihologom zaradi mojih težav.
----
Drugače pa hvala vsem, ki ste mi zaželeli vse lepo. Upam, da najdem kakšnega novega prijatelja. Hvala vam.![]()
Kaj hočem povedati, da človek, ki je mogoče sramežjiv ponavadi išče ljudi in najde, ki so isto sramžljivi in rezultat je vedno isti, greš med ljudi, ki nimajo zadržkov in ti bo potem lažje, pa magari je to swinger klub,... ;) Če te seveda moti to in očitno te, če si že parkrat to spraševal.
Podobno kot, če se bojiš višine, če boš hotel to premagati, se boste na malih višinah zbirali samo tisti, ki se bojite višine in ne bo rezultata, greš tako visoko, da je višina nerealna, enkrat prebrodiš to in potem ti bo tista mala višina, ki si se je prej bal, ostali pa bodo mogoče prišli na 1 višino višje, prav smešna.
Zgodovina sprememb…
Ganon ::
Mtosev si jih bo pa se poiskal. Dajmo mu raje malo vzpodbude, pozitivne, ne pa sekanja po njem, ker tega res ne rabi
Znebi se plašnic. Pomoč in nasveti, so mu bili nudeni večkrat. Spremeni dobesedno ničesar. Kot že omenjeno, je tri leta nazaj nazadnje zastavil enako vprašanje. In vmes celo pozabil, da je odprl temo. Z razlogom je pri njegovih letih tako, kot je. Večno ujčkanje je obrodilo sadove. Ujčkajmo ga še naprej. Saj bo, mtosev, sigurno! Z enakim tempom naprej, super si!
@mtosev
Maš žilico za tehniko in je fajn, d jo včasih izkoristiš, tud je dobr feeling, ko komu pomagaš.
Za tolo društvo, k šraufa računalnike, si že slišal?
https://racunalniki.duh-casa.si/donator...
Prečekiraj, mogoče bi te vzeli (če še sploh laufa to). Sam tud povej jim za svojo hipoksijo oz. simptome, da te bodo bolje razumeli (pa tudi drugim, s katerimi se pogovarjaš), ker drugač te mimgrede narobe presodijo, kot te je tud tu marsiker forumaš (z mano vred).

PovemVfaco je izjavil:
@mtosev
Maš žilico za tehniko in je fajn, d jo včasih izkoristiš, tud je dobr feeling, ko komu pomagaš.
Za tolo društvo, k šraufa računalnike, si že slišal?
https://racunalniki.duh-casa.si/donator...
Prečekiraj, mogoče bi te vzeli (če še sploh laufa to). Sam tud povej jim za svojo hipoksijo oz. simptome, da te bodo bolje razumeli (pa tudi drugim, s katerimi se pogovarjaš), ker drugač te mimgrede narobe presodijo, kot te je tud tu marsiker forumaš (z mano vred).
Tole poznam in sem tudi bil na pogovoru in me več niso kontaktirali. Zakaj pa res ne vem.
Mtosev si jih bo pa se poiskal. Dajmo mu raje malo vzpodbude, pozitivne, ne pa sekanja po njem, ker tega res ne rabi
Znebi se plašnic. Pomoč in nasveti, so mu bili nudeni večkrat. Spremeni dobesedno ničesar. Kot že omenjeno, je tri leta nazaj nazadnje zastavil enako vprašanje. In vmes celo pozabil, da je odprl temo. Z razlogom je pri njegovih letih tako, kot je. Večno ujčkanje je obrodilo sadove. Ujčkajmo ga še naprej. Saj bo, mtosev, sigurno! Z enakim tempom naprej, super si!
Tudi tebi svetujem, da ai povprasas o depresiji. Ta lahko traja tudi celo zivljenje. Ce ti ni, da mu das vzpodbudo, zakaj mu prides pisat stvari, ki mu niso v vzpodbudo? Pa ce malo pogledas komunikacijo, ne vem, vidim vecjo iskrico kot na zacetku.
Nisem mu napisala, z enakim tempom naprej. Preberi se enkrat.

Miki N ::
Mtosev, preveč si sredinsko usmerjen. Mlačen. Če hočeš biti zanimiv moraš ali dobro izgledati ali biti nek svoj lik.
Malo te jebe tudi, da si len ko fuks. Brez zamere.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Miki N ()
----
Drugače pa hvala vsem, ki ste mi zaželeli vse lepo. Upam, da najdem kakšnega novega prijatelja. Hvala vam.![]()
Samo majhni koraki, pa bo! Ne obupat, ne bit prestrog do sebe, vec korakov, ko bos naredil, lazje bo :)
Mimogrede, včasih smo delali fajn IRC žure. Zdaj smo odrasli, razkropljeni po svetu, vsak s svojimi obveznostmi, svojim ožjim socialnim krogom, pa kdaj tudi utrujeni od drugih reči, ki jih prinaša teža življenja ... pa tega večinoma ni več.
Ampak če je kdo iz MB ali okolice, kot mtosev, pa da mu je kdaj dolgčas, pa gresta lahko na pir, čvek ... pa se potem skupaj kurčita čez recimo tega tečnega Samaela in pa ... kaj vem, kamiKaZo, pa Miki-ja?
Pa če vas je več, zlezete gor do Piramide ... Lahko, da bo prav zabavno. Pa ni hudič, da je mtosev edini na tem forumu s tistega konca, ki bi se kdaj kam spravil, recimo zdaj, ko se obetajo lepi, topli dnevi, pa nima nikogar za zraven?
Ampak če je kdo iz MB ali okolice, kot mtosev, pa da mu je kdaj dolgčas, pa gresta lahko na pir, čvek ... pa se potem skupaj kurčita čez recimo tega tečnega Samaela in pa ... kaj vem, kamiKaZo, pa Miki-ja?
Pa če vas je več, zlezete gor do Piramide ... Lahko, da bo prav zabavno. Pa ni hudič, da je mtosev edini na tem forumu s tistega konca, ki bi se kdaj kam spravil, recimo zdaj, ko se obetajo lepi, topli dnevi, pa nima nikogar za zraven?
Samael != Samuel

Pinky in mtosev bi šla lahko na dejt. Od besed k dejanjem.. Jaz ne sklepam novih prijateljstev žal odpadem.
Zgodovina sprememb…

Zakaj MB? Prepričan sem, da bi Marko prišel do Lj, da se malo podružita, Samuel.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bellator ()

Mtosev, preveč si sredinsko usmerjen. Mlačen. Če hočeš biti zanimiv moraš ali dobro izgledati ali biti nek svoj lik.
Sicer priznam, da sem len samo mislim, da je pri meni problem depresija ko te skoraj nič ne veseli več. No, če sem že pisal o drugih stvareh bom še tole napisal. Leta 2013 mi je poginil pes na katerega sem bil zelo navezan, 2014 mi je mama zbolela z rakom in je imela kemoterapijo in 2 operacije (je imela srečo, da je sploh preživela), naslednje leto 2015 mi je oče zbolel z rakom in čez 11 mesecev je umrl. Bil je star 56. Rabim rečt, da me je vse to zelo prizadelo in mislim, da se še nisem pobral od vsega tega.

Kako naj ne boš depresiven, če si skoraj vsaj dan v meku in uživaš predvsem ultraprocesirano hrano ter ogromno sladkih pijač?
Zgodovina sprememb…

Sicer priznam, da sem len samo mislim, da je pri meni problem depresija ko te skoraj nič ne veseli več. No, če sem že pisal o drugih stvareh bom še tole napisal. Leta 2013 mi je poginil pes na katerega sem bil zelo navezan, 2014 mi je mama zbolela z rakom in je imela kemoterapijo in 2 operacije (je imela srečo, da je sploh preživela), naslednje leto 2015 mi je oče zbolel z rakom in čez 11 mesecev je umrl. Bil je star 56. Rabim rečt, da me je vse to zelo prizadelo in mislim, da se še nisem pobral od vsega tega.
Lejga js sm brez familije že od 16 leta to je 20 let maček mi je poginil januarja po 15 letih. A se gremo kdo je večji ubošček al iščemo rešitve? S tako mentaliteto ne bo šlo Toše pizda dec si. Stand up and fuck some shit up!! Poglej se v ogledalo in si povej, da zmoreš.
Zgodovina sprememb…
----
Samo majhni koraki, pa bo! Ne obupat, ne bit prestrog do sebe, vec korakov, ko bos naredil, lazje bo :)
Saj vse lepo in prav, da mu to pišeš, pa vendar ti mali koraki nikoli ne delujejo, sploh pa ne pri ljudeh, ki imajo težavo že narediti male korake. Če dosedaj ni pomagalo, zakaj bi ti mali koraki pomagali v prihodnje in ravno sedaj. Kot oni, ki je debel, da bi mu rekel, da bo tekel in da naj dela male korake. Naslednji dan bo tekel 100m in tako še celi mesec, ko bo videl, da ne pomaga bo odnehal. Rečeš mu leti na 10 000m ali tako dolgo, da ne boš skoraj crknil, ko boš po 1 mesecu tako vsak dan crkoval, bo potem tek na 1000m kot jutranja rosica in bo tekel vsaki dan in bo pomagalo.
Zgodovina sprememb…
Kurzweil ::
Jaz bi na tvojem mestu začel z raznimi interesnimi dejavnostmi... nešteto je nekih društev, klubov, zavodov in še česa... kar te pač zanima... si iz Maribora, tako da izbire imaš ogromno.
Gledam v lokalnem okolju, nekateri so v pevskih zborih, plesnih delavnicah, druge zanimajo ročna dela, tretje razni kulturni dogodki od bralnih značk, če rad bereš in se potem tudi družiš, razstave, potopisna predavanja... če si bolj geek imaš lokalne LAN partyje, radio amaterje, razne računalniške delavnice, društva... nekateri radi potujejo, lahko začneš v neko lokalno turistično agencijo, kamor hodijo sokrajani... lahko pa seveda potuješ v lastni režiji, kar še toliko bolj priporočam...
Še najbolj pa bi ti predlagal, če te seveda zanima, da greš do lokalnega planinskega društva, ljudi, ki kolesarijo oz. se ukvarjajo z rekreacijo in športom, tu imaš tudi na voljo ultra light weight balinanje, pa do najbolj zatevnih športov. Namreč s planinci ubiješ dve muhi na en mah... se rekreiraš, zraven pa imaš ljudi, ki v veliki večini niso tečni oz. so dobre volje... izbereš seveda pohode, ki si jim v trenutni formi kos... večina planinskih društev v sloveniji je tako odprtih, da lahko greš na pohode z njimi praktično s katerim društvom hočeš. Na tak način boš še največ naredil zase, za svoje zdravje in spoznal boš res veliko ljudi vseh starosti in profilov...
Še en approach je zanimiv, namreč da se pridružiš kakšnim prostovoljnim in dobrodelnim akcijam... tudi tam boš veliko nardil zase, predvsem z vidika, da boš pomagal ljudem, kar je definitivno pozitivno za vse ljudi, pa neglede na to, da se nam včasih zdi, da je folk po večini fucked up, tudi tu imaš ogromno ljudi...
Lahko greš na kakšne tečaje, izobraževanja, predavanja, se greš šolat in overall nadgrajevat... magari na kakšno, kaj pa vem... glede na to, da te nekako zanima IT, na kakšno VŠ smer Informatike, seveda izredno, kjer boš z vrstniki... ker koliko razumem, čas in denar nista problem.
Seveda na silo ne gre nič, pa tudi ne vidim razloga, da bi se česarkoli lotil na silo, čeprav verjamem, da je pressure in ena frustracija pri teh letih, ko se moraš lotevat oz. reševat stvari.
Naj te pomirim, da imajo vsi ljudje svoje težave, vsak nosi svoj križ... najbolj pomembno je, da si priznaš težave, kar si ti jih in jih aktivno resolvaš, kar mnogi ne zmorejo, ker si raje lažejo in zakrivajo stvari... človek mora sebe ves čas upgrejdat in se redno tudi pogledat v ogledalo in si priznati napake, stvari, ki se lahko popravijo... ti si dejansko s tem, ko si si priznal že na pol poti, druga polovica pa je, da boš dejansko moral iti v akcijo, kar so ti nekateri malce bolj pikro že napisali, odpiranje vedno novih topicov seveda ne bo pomagalo, bo treba kaj več.
Se boš moral tudi občasno vržt iz cone udobja, saj to te dela živega, tako napreduješ, se spoznaš, takisto tudi ljudi...
Gledam v lokalnem okolju, nekateri so v pevskih zborih, plesnih delavnicah, druge zanimajo ročna dela, tretje razni kulturni dogodki od bralnih značk, če rad bereš in se potem tudi družiš, razstave, potopisna predavanja... če si bolj geek imaš lokalne LAN partyje, radio amaterje, razne računalniške delavnice, društva... nekateri radi potujejo, lahko začneš v neko lokalno turistično agencijo, kamor hodijo sokrajani... lahko pa seveda potuješ v lastni režiji, kar še toliko bolj priporočam...
Še najbolj pa bi ti predlagal, če te seveda zanima, da greš do lokalnega planinskega društva, ljudi, ki kolesarijo oz. se ukvarjajo z rekreacijo in športom, tu imaš tudi na voljo ultra light weight balinanje, pa do najbolj zatevnih športov. Namreč s planinci ubiješ dve muhi na en mah... se rekreiraš, zraven pa imaš ljudi, ki v veliki večini niso tečni oz. so dobre volje... izbereš seveda pohode, ki si jim v trenutni formi kos... večina planinskih društev v sloveniji je tako odprtih, da lahko greš na pohode z njimi praktično s katerim društvom hočeš. Na tak način boš še največ naredil zase, za svoje zdravje in spoznal boš res veliko ljudi vseh starosti in profilov...
Še en approach je zanimiv, namreč da se pridružiš kakšnim prostovoljnim in dobrodelnim akcijam... tudi tam boš veliko nardil zase, predvsem z vidika, da boš pomagal ljudem, kar je definitivno pozitivno za vse ljudi, pa neglede na to, da se nam včasih zdi, da je folk po večini fucked up, tudi tu imaš ogromno ljudi...
Lahko greš na kakšne tečaje, izobraževanja, predavanja, se greš šolat in overall nadgrajevat... magari na kakšno, kaj pa vem... glede na to, da te nekako zanima IT, na kakšno VŠ smer Informatike, seveda izredno, kjer boš z vrstniki... ker koliko razumem, čas in denar nista problem.
Seveda na silo ne gre nič, pa tudi ne vidim razloga, da bi se česarkoli lotil na silo, čeprav verjamem, da je pressure in ena frustracija pri teh letih, ko se moraš lotevat oz. reševat stvari.
Naj te pomirim, da imajo vsi ljudje svoje težave, vsak nosi svoj križ... najbolj pomembno je, da si priznaš težave, kar si ti jih in jih aktivno resolvaš, kar mnogi ne zmorejo, ker si raje lažejo in zakrivajo stvari... človek mora sebe ves čas upgrejdat in se redno tudi pogledat v ogledalo in si priznati napake, stvari, ki se lahko popravijo... ti si dejansko s tem, ko si si priznal že na pol poti, druga polovica pa je, da boš dejansko moral iti v akcijo, kar so ti nekateri malce bolj pikro že napisali, odpiranje vedno novih topicov seveda ne bo pomagalo, bo treba kaj več.
Se boš moral tudi občasno vržt iz cone udobja, saj to te dela živega, tako napreduješ, se spoznaš, takisto tudi ljudi...

Folk živi brez rok in nog ti pa obupaš ob prvi prepreki, zamisli se kaj ti je podarjeno kar drugim ni pa še vedno vztrajajo. Slep, gluh človek najde smisel tudi ti ga lahko.
Zgodovina sprememb…
Tole poznam in sem tudi bil na pogovoru in me več niso kontaktirali. Zakaj pa res ne vem.
Mogoč so te mel z kakega trola, ki jim nisi povedu za ADHD pa druge simptome, pa te niso najbolj razumeli, jim je pa blo neki čudno na teb. Mogoče so tud sam presodili, da jih ne bi mogel dohajat. Šport te je kdaj kak veselil, gibalno si OK? Npr. dvigovanje uteži kr pomaga za dobro počutje pa za pridobit samozavest.

Fur, ti pa včasih res filozofiraš v slabšalnem pomenu. Tek ni majhen korak, ampak gromozanski. Majhen korak je korak, ki ga je enostavno narediti. V mojem primeru je bil to napraviti se za tek.
Zgodovina sprememb…
----
Saj vse lepo in prav, da mu to pišeš, pa vendar ti mali koraki nikoli ne delujejo, sploh pa ne pri ljudeh, ki imajo težavo že narediti male korake. Če dosedaj ni pomagalo, zakaj bi ti mali koraki pomagali v prihodnje in ravno sedaj. Kot oni, ki je debel, da bi mu rekel, da bo tekel in da naj dela male korake. Naslednji dan bo tekel 100m in tako še celi mesec, ko bo videl, da ne pomaga bo odnehal. Rečeš mu leti na 10 000m ali tako dolgo, da ne boš skoraj crknil, ko boš po 1 mesecu tako vsak dan crkoval, bo potem tek na 1000m kot jutranja rosica in bo tekel vsaki dan in bo pomagalo.
Najpomembnejsi je ta del - imajo tezavo ze narediti majhne korake. Kako naj potem najprej velikega? Pa to ne pomeni samo majhni, pac za zacetek, saj sem napisala, toliko, da se premakne in malo uhodi. Potem bo lahko se tekel :)
Folk živi brez rok in nog ti pa obupaš ob prvi prepreki, zamisli se kaj ti je podarjeno kar drugim ni pa še vedno vztrajajo. Slep, gluh človek najde smisel.
Sem imel priložnost govoriti z enim slovenskim tetraplegikom, ki samo z pomočjo oči premika miško in upravlja računalnik. Dela neke analize za firme. Skratka človek, ko ga poslušaš in vidiš s kako strastjo to on dela in kako živi, te navdahne, da je noro.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Nova prijateljstva v drugi polovici dvajsetih in naprej (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9753 (4553) | miha98 |
| » | Kje spoznati nove ljudi? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 30487 (11310) | Miki N |
| » | Perfekcionist aka nič dokončati (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13156 (9549) | GrX |