Forum » Loža » Kako najti/pridobiti nove prijatelje?
Kako najti/pridobiti nove prijatelje?
Temo vidijo: vsi
fur80 ::
Aja ok, v tem primeru se strinjam, sem te drugace razumela sry
Meni je rekla psihoterapevtka pred časom, če že jamraš si daj uro kdaj in se smiliš sam sebi. :D Pa si rečeš potem iz firca, da boš se sam sebi smilil od 22:00 do 23:00, ostalo si ne pustiš negativnih misli, ker te iritirajo in se ne moreš zbrati. Čez čas ti je smešno in negativne misli pustiš za sabo. Da nimaš prijateljev npr. da boš o tem mislil vsaki dan, 365 dni in še potem ko jih boš srečal nove ljudi v življenu vsakemu šel razlagat, da nimaš prijateljev in če bi bili tvoji prijatelji, ne gre in ne bo šlo in ne si delat tega. ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fur80 ()
p1nky ::
Kar dobra fora :D v bistvu se prelisicis, brez da bi si vzel oz prepovedal smiljenje (da ni tega stresa prave prepovedi). Dober pristop se mi zdi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: p1nky ()
delavec44 ::
Kar dobra fora :D v bistvu se prelisicis, brez da bi si vzel oz prepovedal smiljenje (da ni tega stresa prave prepovedi). Dober pristop se mi zdi
Pa ja tvoji problemi so tvoji problemi in se ti zdijo največji in kako izpadeš če nekomu začeneš razlagati, da si depresiven in da nimaš prijateljev npr. in začne leteti iz tebe, drugemu pa je umrla mama, je bolan ima raka, je brez denarja in v dolgovih, se je pravkar ločil in ostal brez otrok... malo smešno se ti ne zdi.
Sem pa 100%, če si znaš svoje negativne misli spravit na časovni minimum ali če ti jih uspe sploh odgnati, da se ti odpre nov svet. Drugo so psihoze, močna depresija,... ajde tam ko ne gre drugače nimaš drugega kot psihiatra, oddelek in tablete. Pač moje mnenje in malo izkušnje, če komu pomaga.
tony1 ::
Po eni strani je treba razumeti, kako SLovenci najlazje (po Mazziniju) spoznavamo nove ljudi: s tarnanjem (pogovorno: jamranjem). Kar poglej penziče na troli, prvič v lajfu se vidijo, pa se zmenijo, kaj vse je komu dohtar ta teden predpisal. Na koncu se poslovijo še z: kateri letnik pa ste vi?
Tudi jamranje je (po Ruglju) neke vrste socialno mazivo, s katerim druzba boljse funkcionira. In če nekdo nekaj pojamra, lahko drugi to vzame kot iztočnico, da iz sebe spravi še sam kaj ven.
To se mi ne zdi nujno negativno, je čisto običajen, druzbeno sprejemljiv način komunikacije. Boljše nekaj več komunikacije s sočlovekom, kot skoraj nič.
Tudi jamranje je (po Ruglju) neke vrste socialno mazivo, s katerim druzba boljse funkcionira. In če nekdo nekaj pojamra, lahko drugi to vzame kot iztočnico, da iz sebe spravi še sam kaj ven.
To se mi ne zdi nujno negativno, je čisto običajen, druzbeno sprejemljiv način komunikacije. Boljše nekaj več komunikacije s sočlovekom, kot skoraj nič.
Po eni strani je treba razumeti, kako SLovenci najlazje (po Mazziniju) spoznavamo nove ljudi: s tarnanjem (pogovorno: jamranjem). Kar poglej penziče na troli, prvič v lajfu se vidijo, pa se zmenijo, kaj vse je komu dohtar ta teden predpisal. Na koncu se poslovijo še z: kateri letnik pa ste vi?
Se strinjam in točno tako je, prav pričakujejo, da se jamra in če jamraš zraven si pač še ena slika, katere se nobeden ne bo več spomnil in si želel, da pride nazaj. Je tudi najlažja oblika pogovora. To se vidi že, ko greš kam in dežuje, vstopiš, in najprej po pozdravu se začne o dežu, kako je mokro, spet dež, nimam volje, vsak malo doda in je to to.. verjetno se te nobeden od teh ne bo spomnil, kaj šele da bi se te še želel videti, ali naredil vtis,... :D Če bi pa pršel v pisarno moker, srečen, da se počutiš kot najlepša žival na svetu deževnik in tiste tam povabil če gredo s tabo skakati ven po lužah, pa bi se te verjetno še dolgo spominjali si zapomili in te povebili kdaj na pivo, mogoče punce na zmenek! :D
Zgodovina sprememb…
Ko so ljuduje včasih švercali čez mejo z polno robe pod kiklami, sedeži,.... je kdo tam jamral policaju? Ni bilo niti najmanjšega problema! :D Je kdo kdaj razmišlal o svojih problemih na vlaku smrti? Kdo kdaj razmišlja o svojih problemih, medtem ko teće in zamuja na vlak, letalo, avtobus, kdo razmišlja o svojih problemih, če te močno boli zob... :D Seveda ne! Da si pa 24 ur doma in 1000 in 1X premlevaš isto zgodbo znova in znova, čeprav si jo povedal že 100 ljudem si pa ne smeš dopustit, ker take stvati pa ubijajo.
Zgodovina sprememb…
tony1 ::
OP potrebuje surefire način, kako z manj tezav poskušati vzpostaviti stik z ljudmi v zivo. Seveda se z Mazzinijevim pisanjem lahko malo pohecamo, malo pa tudi ne.
Predvsem to naj bo predvsem poziv k poskusu komunikacije, kakršnekoli ze, ker je ta za vsakega človeka koristna na n nivojih. Saj se ne bo pogovarjal s predsednikom drzave ampak s sosedom v Mercatorju. Ni namen delati vtisa ampak navezati stike z novimi ljudmi.
Priti je treba do sklepa, da je čisto vseeno, kaj reče, ker v resnici tudi človek na drugi strani nima pripravljenih 100 reči, s katerimi bi delal ne vem kakšen pozitiven vtis in mu je čisto vseeno o čem je rekel par besed s sosedom. In če mu ze to postane čisto netežak korak, je pozitivna stvar.
Predvsem to naj bo predvsem poziv k poskusu komunikacije, kakršnekoli ze, ker je ta za vsakega človeka koristna na n nivojih. Saj se ne bo pogovarjal s predsednikom drzave ampak s sosedom v Mercatorju. Ni namen delati vtisa ampak navezati stike z novimi ljudmi.
Priti je treba do sklepa, da je čisto vseeno, kaj reče, ker v resnici tudi človek na drugi strani nima pripravljenih 100 reči, s katerimi bi delal ne vem kakšen pozitiven vtis in mu je čisto vseeno o čem je rekel par besed s sosedom. In če mu ze to postane čisto netežak korak, je pozitivna stvar.

FUCK OFF ::
Ja samo to ne pride na dom na vrata, je treba it ven in tekom časa in dogodkov prideš do spoznanj in pogovorov.
V času poplav sem obtičal na neki železniški postaji ob 10ih zvečer tam sta bila še neka punca mojih let in en tip, smo popizdevali, ženska je bila mrtvo pijana in doživljala živčni zlom (histerično cmeranje) nekako našli avtobus, v vsem kaosu čakali 3 ure, na koncu sem jo moral nest na avtobus, kot otroka, ker ni mogla hodit. To so stiki in dogodivščine splet okoliščin, ki pripeljejo do prijateljstev ali pa še kaj več. Samo ven je treba vse se zgodi samo od sebe.
V času poplav sem obtičal na neki železniški postaji ob 10ih zvečer tam sta bila še neka punca mojih let in en tip, smo popizdevali, ženska je bila mrtvo pijana in doživljala živčni zlom (histerično cmeranje) nekako našli avtobus, v vsem kaosu čakali 3 ure, na koncu sem jo moral nest na avtobus, kot otroka, ker ni mogla hodit. To so stiki in dogodivščine splet okoliščin, ki pripeljejo do prijateljstev ali pa še kaj več. Samo ven je treba vse se zgodi samo od sebe.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FUCK OFF ()
Ja samo to ne pride na dom na vrata, je treba it ven in tekom časa in dogodkov prideš do spoznanj in pogovorov.
Se steinjam. Ma glavo se da nastudirati, ce imas vsaj malo zelje in nisi ravno za na psihiatrijo zaprti oddelek. Če te nekaj moti in bi rad spremenil se da narediti, razen seveda, če si ne 24 ur na dan v mislih dopoveduješ, da ne gre, ker seveda potem ne gre, ce ti pa se kdo v skupnem negativizmu to potrdi, potem si pa zmagal, seveda negativno. Jaz sem se bal visine, oz mi je bilo zelo neprijetno, pa sem sel delati AFF tecaj za padalstvo in je tistih 4000m iz katerih skociš tako nerealno visoko in naval adrenalina, da je tistih zadnjih 1000m nad katerimi se potem jadraš do nule prav prijetnih. :D in kar naenkrat visina ni nek bav bav ;)
Če zelis spoznati ljudi greš tja kamor si zelis ne tja kjer so se te usmilili, to ni to in nisi tam samo zato, ker nimaš kaj druga, ker to se hitro čuti in boš spet razočaran.
Zgodovina sprememb…

FUCK OFF ::
Ma ja, Tošeta bi poslal na kakšen 3 dnevni festival prek organiziranega avtobusa, da ga napijejo do daske že na avtobusu in se sprosti od tam naprej pa samo še pluješ s tokom. Na koncu bi se izkazalo, da je party animal in bi se vrnil domov s face tatoojem. To tebi manjka.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FUCK OFF ()
Ce te nekaj moti, ce si to zeliš spremeniš, ce ti je pa tako lepo in se gres spreminjat, ker so drugi tako rekli, pa to propade.
In ja da greš 10-ic z isto taktiko spreminjat sebe, ceprav ves da ni delovala je neumnost, sebe ja najbolj poznaš. Če ze 40-50 let delas isto, z besedami korak po korak in ti drugi govorijo saj bo, ti pa sedaj pa zares, ceprav ti gre na slabse, potem ves da delas nekaj narobe. :D
In ja da greš 10-ic z isto taktiko spreminjat sebe, ceprav ves da ni delovala je neumnost, sebe ja najbolj poznaš. Če ze 40-50 let delas isto, z besedami korak po korak in ti drugi govorijo saj bo, ti pa sedaj pa zares, ceprav ti gre na slabse, potem ves da delas nekaj narobe. :D
Zgodovina sprememb…
Ma ja, Tošeta bi poslal na kakšen 3 dnevni festival prek organiziranega avtobusa, da ga napijejo do daske že na avtobusu in se sprosti od tam naprej pa samo še pluješ s tokom. Na koncu bi se izkazalo, da je party animal in bi se vrnil domov s face tatoojem. To tebi manjka.
Itak, najdeš sebi podobne, pa ne s problemi, pač pa z cilji, zeljami, zanimanjem. Ne pa da kličeš neko random drustvo, kjer se ti ne javijo, so seveda oni krivi za tvojo mizerijo in končas svoj zarek upanja in se prepustis negativizmu.
Podobno kot pijančki za šankom, ki vsaki dan po 3-jem spricerju začne razlagat svoj problem in kdo je kriv. Zakaj, ker ce bi si zelel problem resiti, ker je problem samo v njem, bi ga resil, bi bil srecen, in ne bi bil tam. Tako se je pa lotil misije nemogoče, iz gostilne s svojimi nakljucnimi sosedi spreminjati, mamo, brata, ženo, soseda, šefa,…. :D
Meizu ::
FireSnake ::
Nimam dosti prijateljev in me zanima, če ima kdo nasvet kako bi lahko našel kakšnega? Sem po naravi dosti sramežljiv in vedno čakam, da drugi ljudje vspostavijo prvi stik.
Hvala za vse nasvete in odgovore.
V MB je folklora.
Idi plesati! Pa bo stikov koliko te bo volja.
Ali pa se včlani v gasilsko društvo. Kar koli, kjer so ljudje in dogajanje.
Ko sem tedaj hodil sem še imel prijatelje. Sedaj ko sem odrasli jih nimam. Večina ljudi s katerimi sem se družil imajo sedaj družine in službe in nimajo časa.
To ni res, da nimajo časa.
Če imaš družino in otroke imaš še vedno čas.
Pa ti idi k njim na obisk. Normalno je, da taki ljudje kar skočiti na kavo ne morejo vedno.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()

gruntfürmich ::
https://www.prostovoljstvo.org/
ljudi potrebnih tvoje bližine in pomoči kolikor hočeš.
če seveda hočeš...
ljudi potrebnih tvoje bližine in pomoči kolikor hočeš.
če seveda hočeš...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Bellator ::
Vsi uživalci drog so nesrečni, najsi gre za nikotin, alkohol, kanabis, kokain, narkotike, ali amfetamine,....
Ne seri, jaz sem nesrečen ker sem nehal kadit. Počutim se super, sem pa nesrečen. Rad sem kadil. Čiki so mene imeli radi. Ampak sem pametnejši odnehal.
Čikci...![]()
Seveda, preden si nehal kaditi, si bil srečen, ko si za 5 minut olajšal withdrawal simptome
Kako to misliš "rad si kadil"? Kje točno si med procesom zastrupljanja z dimom užival, razen pri lajšanju simptomov tistih pet minut?
Preveri koliko mtoseva si v resnici!
https://mojkviz.neocities.org/
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bellator ()

gruntfürmich ::
Nekadilec tega ne bo štekal pa če mu plačaš, da šteka. :)
itq. puritanski retardiranci.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
Meizu ::
Tudi pri teh puritancih takoj lahko v pol minute najdem grdo razvado in se usedem nanjo ko nakovalo v Kropi. Sam ne vem kaj naj bi s tem dosegel.

Bellator ::
Dokler boš odvisnost gledal kot razvado, boš imel težave.
Preveri koliko mtoseva si v resnici!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bellator ()
aytim ::
Sicer ne vem, če je revantno, a imam težave že od rojstva. Pri rojstvu sem doživel hipoksijo in od takrat imam težave kot so anxiety, ADHD, OCD, dyslexia in depresiven sem od srednje šole. Zaradi teh težav mi življenje ni bilo lahko. Možno, da so vse te težave negativno vplivale name. Samopodobo imam obupno. Vedno mislim, da nisem dovolj sposoben in da mi dosti stvari ne gre od rok.
Tega ne boš rad prebral, ampak žal so te sami izgovori. Če bi želel karkoli spremeniti, bi že. Niti od svoje identične teme izpred treh let, nisi premaknil ničesar. Vse te težave poglablja dejstvo, da nimaš v življenju niti ene prave obveznosti. Na primer službe. In mati je za to sokriva, ker te pri tem podpira. Če ne boš hitro reagiral, te ne čakajo lepi časi.
Kako pa to veš? A ker je življenje črno belo? Ja, mogoče na netu, kjer je enostavno uperiti prst, pa kjer si lahko izrečemo vse in vemo o sogovorniku več, kot ve ta sam o sebi.
Ljudje imajo realne težave, ki vplivajo na njihovo funkcioniranje, motivacijo, občutek lastne vrednosti itd... Jaz se s populacijo s takšnimi ali drugačnimi družbenimi odkloni srečujem in delam na dnevni ravni. Dokler nisi v čevljih druge osebe, ne moreš soditi, ne veš, čez kaj gre ta oseba, pa zakaj so stvari takšne, kot so.
To ne pomeni, da ni prostora za spremembe ali odgovornost, ampak tudi ne pomeni, da je vse samo stvar izgovorov ali volje. Pri takih stvareh se pogosto prepletajo zdravstveni, psihološki in življenjski dejavniki, ki niso vedno pod neposrednim nadzorom posameznika.
Kaj če bi empatijo postavili nad našo potrebo "človeku povedati kar mu gre" si domišljati, da vemo več in ga pod pretvezo, da smo samo realni, s prestola naše nezmotljivosti, dodatno zbiti?
Daj, ne bluzi.
En par ducat ljudi je pristopilo do njega zadnjih x let, spremenilo se ni nič.
Zna povedati, da je v mladosti pridobil status nesposobnega za delo, tako dobiva penzijo po očetu do neskončnega. So tudi dokaj premožni pri hiši. Za delo je mnenja, da mu ga mora država priskrbeti. To pomeni, da bi mu morala država iskati prosta delovna mesta in ga poslati tja. Z vidika medicine so mu zdravniki predlagali več zadev in tudi medikamentov aka zdravil, a on tega ne bo jemal.
Za vse zadeve, ki se ne tičejo njega konkretno, se ne zanima. Tudi če se tiče njega osebno, ga ne zanima.
Nekako taka starejša varianta Jadena Smitha.
Tak je in tak bo ostal, ker nima interesa zadev spremeniti. Nekako kot če bi srečal klošarja na cesti in mu ponudil stanovanje, šiht, dostojno življenje in redni prohodek z izjemo, da Marko ni klošar, razen šihta pa vse ostalo že ima. Njegov največji problem je ta, da mu je dolgčas. In da išče pozornost na vsakem vogalu. S tega vidika je bolj podoben razvajenemu bogatunu druge generacije.
Jaden Smith.
Utk ::
Jaz dvomim da ima diagnosticiran adhd. Tudi če, to ni razlog za "invalidnost".
Poglejte si današnji Tednik. Ljudje s pravimi zdravstvenimi težavami, ki morajo v nazaj v službo. Tu bi bila pa služba najboljša terapija.
Poglejte si današnji Tednik. Ljudje s pravimi zdravstvenimi težavami, ki morajo v nazaj v službo. Tu bi bila pa služba najboljša terapija.
Ganon ::
Ko nekdo reče bobu bob, se nekateri zgražajo. Mtosev že leta dokazuje, da mu ni v interesu napredovati in samo išče pet minut pozornosti. Mnenja in predlogi ga ne zanimajo. Na to temo bo pozabil in kasneje odprl novo.
mestro ::
Ja brez truda in soočanja z resnico ne bo šlo. Večji ko imaš problem, manj prijetne so rešitve. Samo je pa nagrada ko zmagaš toliko večja.
Magic1 ::
Podobno je bilo o govoru o grafični RTX5090, redki temi kjer je celo večkrat pisal. Povedal je da jo hoče, nato da gleda kje kupit, potem da je točno določeno kupil in da jo ima doma zapakirano še tedne po nakupu... Nikjer vmes ni bilo nobenega konteksta od njega, ali sodelovanja s forumom. Človek se mora malo zamislit in poskusit komunicirat malo drugače. Kakšen psiholog ne bi škodil pa priporočeno bi bilo da mu pove o takih temah, ker se notri hitro vidi, kar bo drugače kar nekaj terapij rabil. Definitivno človek rabi kakšen cilj dobit v življenju, ker trenutno luta kot zombi.
Magic
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Nova prijateljstva v drugi polovici dvajsetih in naprej (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9781 (4581) | miha98 |
| » | Kje spoznati nove ljudi? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 30526 (11349) | Miki N |
| » | Perfekcionist aka nič dokončati (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13167 (9560) | GrX |