Forum » Loža » Kako najti/pridobiti nove prijatelje?
Kako najti/pridobiti nove prijatelje?
Temo vidijo: vsi

mtosev ::
Nimam dosti prijateljev in me zanima, če ima kdo nasvet kako bi lahko našel kakšnega? Sem po naravi dosti sramežljiv in vedno čakam, da drugi ljudje vspostavijo prvi stik.
Hvala za vse nasvete in odgovore.
Hvala za vse nasvete in odgovore.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Sem pozabil, da sem že imel podobno temo.
PovemVfaco ::
Nis to že sprašval ene par let nazaj? Si probu kj od nasvetov? Kk je šlo, kje se je zaloml? Si preveč frendov nabral vmes pa si mogu odpikat, k so ti cel cajt požrl, pa zj od znova začenjaš? Unga kolega s finske še maš? Povej mal več, jebela cesta. Maš društva razna, zavetišča, lahk pse sprehajš, za konzervacijo knjig, tam mal pomagaš, spoznaš koga bp. Clo za šrauat računalnike maš društvo, ni da ni.
Njvečji prolem maš s komunikacijo, se mi zdi, ful nezanimiv deluješ. Napišeš en stavk tk robotski že tu gor, če si v živo tud tk, ni čudn, de grejo vsi pa vse mim tebe, gobcat se morš naučt. Ne vm, lah začneš tud online to mal trenirat, naredi si challenge de nikol ne napišeš posta pod 500 znakov, pa ne z AI golfat
Njvečji prolem maš s komunikacijo, se mi zdi, ful nezanimiv deluješ. Napišeš en stavk tk robotski že tu gor, če si v živo tud tk, ni čudn, de grejo vsi pa vse mim tebe, gobcat se morš naučt. Ne vm, lah začneš tud online to mal trenirat, naredi si challenge de nikol ne napišeš posta pod 500 znakov, pa ne z AI golfat

Se zavedam, da delujem nezanimiv. Verjetno je to povezano s tem, da sem kr sramežljiv. Drugače pa sem nekaj časa sprehajal pse, pa sem dobil agresivne pse za sprehod, pa sem odnehal.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()
Se zavedam, da delujem nezanimiv. Verjetno je to povezano s tem, da sem kr sramežljiv. Drugače pa sem nekaj časa sprehajal pse, pa sem dobil agresivne pse za sprehod, pa sem odnehal.
Se ti zdi, d si z leti kj manj sramežljiv, k se ti ne da več sekirat, kj si ljudje mislijo? Al isto? Al clo bolj? Dobr, da si probu s sprehajanjem, glavn da neki probaš. Ka pa v tisto društvo za ohranjanje knjig, bi šel? Pa društvo za šrafanje računalnikov? Kej druzga? Te mika kj, da bi novga psa nabavu, k ga lah sam vzgojiš, tist tvoj labradorc je bil kul, ne? Si spoznal takrt koga na sprehodih?

AI-SLOP ::
Se zavedam, da delujem nezanimiv. Verjetno je to povezano s tem, da sem kr sramežljiv. Drugače pa sem nekaj časa sprehajal pse, pa sem dobil agresivne pse za sprehod, pa sem odnehal.Velika večina nas tukaj nas je ekstremno nezanimivih v idiokraciji. Sramežljivost pomeni, da tebi, na žalost, ni vseeno za mnenje drugih bebcev v okolici. Glede psov nimam pojma, če je bistveno v celotni sliki.

FUCK OFF ::
Še pes je začutil, da nekaj ni.. Kaj pa kakšen psiholog za tvojo socialno anksioznost? Tam začni in ne išči krivcev drugje, začni pri sebi. Star si 40+ in strah te je socializacije, now or never.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FUCK OFF ()
OutOfTheBox ::
Nimam dosti prijateljev
Prvo definiraj kaj točno želiš. Prijatelja za hengat vsak dan, čez vikend, občasno,..? Henganje v živo,. online?
Drugače pa ko pride človek v 40 leta nasplošno nima "dosti" prijateljev zaradi samega tempa življenja. Jaz osebno težko vzdržujem kakršnekoli stike, ravno zaradi pomanjkanja časa. In če ne vlagaš periodično, stiki pač počasi propadejo.
Drži pa tudi da če so ti prioriteta stiki oz. druženje boš to kljub tempu lahko vsaj minimalno vzdrževal. Meni je težko, ko me folk vpraša za hengat, pa nikol nimam časa, ker raje preostanek porabim za družino in rekreacijo / šport. Nujno sam, ker se tako še najbolj sprostim.
Druženje mi sicer pije dost energije in se zato vedno moram mentalno pripravit.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
feryz ::
Kot pravijo na tem forumu, delaš od doma in uporabljaš timse. Prijateljev kolikor hočeš.
Dodatno rabiš pa še kaj zanimivega na fejsu. Tam jih boš dobil še več. Par tisoč njih ne bi smel biti problem.
Jaz jih tudi nimam. Ker sem neprilagodljiv in predvsem mnogo preveč direkten. Zato je boljše tako. Par znancev in je.
Dodatno rabiš pa še kaj zanimivega na fejsu. Tam jih boš dobil še več. Par tisoč njih ne bi smel biti problem.
Jaz jih tudi nimam. Ker sem neprilagodljiv in predvsem mnogo preveč direkten. Zato je boljše tako. Par znancev in je.

Meni bi bilo všeč online ali frendu v živo. Oboje je okay. Samo, da bi še koga imel za klepet. Drugače mi naslednji mesec pride prijatelj iz Finske na obisk. Prejšnje leto mi je tudi bil na obisku in jaz sem bil na Finskem pri njem pred leti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()
Samo, da bi še koga imel za klepet.
Kaj zate pomeni "klepet" točno? Ker tudi za uspešen klepet potrebuješ nekaj dat v smislu:
1. Koristnih inforamacij sogovorniku
2. Klepet ne sme bit samo monolog - da se samo drugi pogovarja s tabo, ti pa odgovarjaš enovrstično.
#2 je namreč tako boleča in meni osebno gre na živce če dobim kakega takega za se pogovarjat. Ker načeloma sem dostkrat jaz tisti ki vodi pogovor in če je drugi nesposoben dat dovolj informacij da se pogovor razvije, pol je druženje nemogoče.
Imaš pa tudi profil ljudi, ki večinoma samo govorijo in tebe potrebujejo da si samo zraven in poslušaš, včasih samo rečeš kakšen "ja" in to je dovolj da zadeva sama teče. Poznam ene par takih, sam tile tud meni ne ustrezajo ker to je druga skrajnost.
Zgodovina sprememb…

Mislim jaz lahko kar dosti govorim, če nekdo ima idejo o čem se pogovarjati in prvi začne pogovor. Sramežljiv sem samo z novimi ljudmi. Drugače pa se rad pogovarjam in če poznam ljudi tudi sam začnem pogovor.

V 10 letih kar sem na tem forumu nisi napisal nič omembe vrednega, ki bi vsebovalo vsaj več kot 5 besed. A si ziher?
Zgodovina sprememb…
Mislim jaz lahko kar dosti govorim, če nekdo ima idejo o čem se pogovarjati in prvi začne pogovor. Sramežljiv sem samo z novimi ljudmi. Drugače pa se rad pogovarjam in če poznam ljudi tudi sam začnem pogovor.
A si sramežljiv tud na forumu? Če pogledamo recimo tvoje objave za nazaj, misliš da bi bil tvoj sogovornik vesel klepeta s tabo?
Zakaj bi bil oz. zakaj ne bi bil? (po tvoje)
Zgodovina sprememb…

OutOfTheBox je izjavil:
A si sramežljiv tud na forumu? Če pogledamo recimo tvoje objave za nazaj, misliš da bi bil tvoj sogovornik vesel klepeta s tabo?
Zakaj bi bil oz. zakaj ne bi bil? (po tvoje)
Mislim, da na forumu nisem sramežljiv.
Na drugo vprašanje bi ti odgovoril, če bi vedel odgovor na to vprašanje.

Mislim, da verjetno nisem pretirano zanimiv in da večini ni do pogovora z menoj. Res ne vem kaj bi tukaj rekel.
Vidiš, to je bil recimo lep primer monologa z moje strani.
Jaz te sprašujem, ker želim vedet nekaj o tebi, ampak po kratki izmenjavi že postaja zame težko. Ni potreba dat točnega odgovora če ga ne veš, ampak to je cel point vsega, ker to je priložnost zate da nadaljuješ pogovor. Do sedaj sem spraševal samo jaz, ti pa nisi pokazal nobenega interesa zame oz. za nadaljevanje pogovora.
Npr tvoj osnovni zadnji odgovor bi lahko bil:
"Hmm. Nisem popolnoma prepričan, mogoče nisem pretirano zanimiv. Ampak sedaj me res zanima.. kaj si pa ti misliš?"
To je res osnova, da zadeva ne izpade kot monolog in da vsaj en razlog da sogovornik nadaljuje pogovor.
Jaz te sprašujem, ker želim vedet nekaj o tebi, ampak po kratki izmenjavi že postaja zame težko. Ni potreba dat točnega odgovora če ga ne veš, ampak to je cel point vsega, ker to je priložnost zate da nadaljuješ pogovor. Do sedaj sem spraševal samo jaz, ti pa nisi pokazal nobenega interesa zame oz. za nadaljevanje pogovora.
Npr tvoj osnovni zadnji odgovor bi lahko bil:
"Hmm. Nisem popolnoma prepričan, mogoče nisem pretirano zanimiv. Ampak sedaj me res zanima.. kaj si pa ti misliš?"
To je res osnova, da zadeva ne izpade kot monolog in da vsaj en razlog da sogovornik nadaljuje pogovor.
Boomerang ::
Si aktiven na družbenih omrežjih? To je najboljši način, da se povežeš z nekdanjimi sošolci, prijatelji, znanci. Če imaš kakšna družbena omrežja, začni objavljati kaj zanimivega in uporabnega, toliko da folk vidi, da znaš biti zanimiv. Če si uspešen na kakšnem področju, se tukaj promoviraj. Meni folk na omrežjih konstantno postavlja kakšna IT vprašanja ali prosi za nasvete. S tem imaš lažje izhodišče, da obnoviš kakšen stik, da steče pogovor, da pride kakšno srečanje v živo itd.
Kako se sicer predstavljaš? Kakšen nastop imaš? Jaz v svoji množici prijateljev in znancev veljam za kar uspešnega, hkrati pa popolnoma preprostega človeka, ki se ne meče ven, ki je vedno pripravljen drugemu pomagati, ki zna kdaj poslušati in svetovati, ki zna občasno tudi nasmejati itd. Pa bi zase tudi rekel, da sem bolj mirne narave in neroden z ljudmi.
Torej, pomembno je, kako se navzven predstavljaš in kaj človek dejansko v tvoji družbi dobi. Je pa to tek na dolge proge - do jutri boš težko koga spoznal.
Kako se sicer predstavljaš? Kakšen nastop imaš? Jaz v svoji množici prijateljev in znancev veljam za kar uspešnega, hkrati pa popolnoma preprostega človeka, ki se ne meče ven, ki je vedno pripravljen drugemu pomagati, ki zna kdaj poslušati in svetovati, ki zna občasno tudi nasmejati itd. Pa bi zase tudi rekel, da sem bolj mirne narave in neroden z ljudmi.
Torej, pomembno je, kako se navzven predstavljaš in kaj človek dejansko v tvoji družbi dobi. Je pa to tek na dolge proge - do jutri boš težko koga spoznal.

Sicer imam Facebook samo gor kaj dosti ne objavljam. Resno ne vem o čem bi pisal, ker sem kr dolgočasen in nimam nekih hobijev razen računalništva. Drugače hvala za nasvete.
p1nky ::
Kaj pa kaka drustva, ki se ukvarjajo z naravo, zivalmi (ce ti je mogoce kul)?
V takih drustvih so ljudje obicajno prijazno si mislim, poleg tega pa se kaj delas, ni samo pogovor, pa imas tudi pogovor o cisto konkretnih stvareh, ki jih skupaj delate
Npr imas drustvo za netopirje, une za dvozivke ki jih tudi resujejo itd....pac za zraven
Pa kar kaj odgovori, tudi, ce bo kdaj neumno, vsi tudi neumosti govorimo, se pa zato kdaj nasmejimo. Najvecja ovira za pogovor je verjetno tvoj strah. Pozabi na strah, kar reci, saj je vseeno. Ne bos vsem vsec nikoli, tko da se zarad kaksnih, ki jim niso vsec takih ne smes sekirat. Tudi tebi niso vsi vsec, pa se ne pomeni, da so slabi
V takih drustvih so ljudje obicajno prijazno si mislim, poleg tega pa se kaj delas, ni samo pogovor, pa imas tudi pogovor o cisto konkretnih stvareh, ki jih skupaj delate
Npr imas drustvo za netopirje, une za dvozivke ki jih tudi resujejo itd....pac za zraven
Pa kar kaj odgovori, tudi, ce bo kdaj neumno, vsi tudi neumosti govorimo, se pa zato kdaj nasmejimo. Najvecja ovira za pogovor je verjetno tvoj strah. Pozabi na strah, kar reci, saj je vseeno. Ne bos vsem vsec nikoli, tko da se zarad kaksnih, ki jim niso vsec takih ne smes sekirat. Tudi tebi niso vsi vsec, pa se ne pomeni, da so slabi

Sicer imam Facebook samo gor kaj dosti ne objavljam. Resno ne vem o čem bi pisal, ker sem kr dolgočasen in nimam nekih hobijev razen računalništva. Drugače hvala za nasvete.
Službe nimaš? Živiš pri mami? Si kdaj imel sploh punco v 40 letih? Ponavadi prijatelje srečaš tekom življenja pridejo sami od sebe, če seveda delaš nekaj, karkoli, poleg sedenja in vegetiranja cele dneve 40 let. Še med hardcore gaming leti sem online pridobil veliko prijateljev, da smo potem delali LAN partye pa so bili iz cele SLO, tujina enako. S teboj je nekaj narobe.
Zgodovina sprememb…

Punce nisem nikoli imel, ker me ne zanima imeti otroke. In ja živim doma. Boljše to kot biti čisto sam.

Punce nisem nikoli imel, ker me ne zanima imeti otroke. In ja živim doma. Boljše to kot biti čisto sam.
Dober izgovor. Odlepi se od mame in začni delat in se prenehaj smilit samemu sebi ali pa stopi do psihiatra, ki ga več kot očitno potrebuješ. Boš sam, ko bo umrla. Sori, takšni si zaslužite samo brco v rit in reality check. Noben nasvet tule gor tebi ne bo pomagal, ker bi moral stopit iz cone udobja za spremembo.
Zgodovina sprememb…

To je malo boleče brati, upam, da trolaš in ti samo malo paše biti v središču teme. Eni nasveti so mogoče trdi, ampak je nekaj na njih. Za punce se ne obremenjuj, če nimaš želje, pač je tako, kaj moreš, saj tako večinoma postanejo sitne sčasoma.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AI-SLOP ()
Odlepi se od mame
Nvm no, zj je kr je, počas bo ona rabla pomoč od jega. Mogoč se bo ob tem mal spremenu.
Mtosev, s probu kdaj bit brez računalnika ne vem, 1 mesec? Misliš, da bi zdržu? Zj čez poletje bi blo fajn, d se samoomejiš, mogoč nabaviš en dumb phone, pa se prisilš pa greš z jem od doma ob 8h zjutri, lutaš cel dan, pa pridš nazaj spat ob 22h. Da se ti možgani resetirajo, po moje bi te začel po kakem tednu al dveh dost drugega zanimat, k bi to blo dolgcajt, pa marskoga bi spoznal. pomoj mamo vsi mal možgane spražene, k jih filamo z nekimi virutalnimi informacijam. Men ful dobr dene, k mam mal več fizičnga dela doma, pa se odklopm za par dni.
nejc_nejc ::
Verjetno bi imal kakšen hoby....
Modelarstvo.....prvi klub
Radioamatrrstvo....prvi klub
Visoke grede..... forumi, FB... greš pogledat k članom/sodelujočim....
Dogajanje v knjiznici.....imajo nonstop neke zadeve....
Lovljenhe rib......
Foko klubi.....
Evo par primerov v 5s.
Kar se pa foruma tiče, je pa tukaj gor ene par zateženih "starcev", VKLJUČNO z menoj ter par nadebudnih mulcev in to je to.
Modelarstvo.....prvi klub
Radioamatrrstvo....prvi klub
Visoke grede..... forumi, FB... greš pogledat k članom/sodelujočim....
Dogajanje v knjiznici.....imajo nonstop neke zadeve....
Lovljenhe rib......
Foko klubi.....
Evo par primerov v 5s.
Kar se pa foruma tiče, je pa tukaj gor ene par zateženih "starcev", VKLJUČNO z menoj ter par nadebudnih mulcev in to je to.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nejc_nejc ()

PovemVfaco je izjavil:
Odlepi se od mame
Nvm no, zj je kr je, počas bo ona rabla pomoč od jega. Mogoč se bo ob tem mal spremenu.
Ponavadi so ravno mame oz. starši tisti glavni krivec, da je do tega stanja sploh prišlo in od takih se je potrebno distancirat. Še vedno je mlad a čas se neusmiljeno izteka. Tudi če noče imeti otrok je možnost za partnerja, sploh v teh letih si nobena ženska ne želi več otrok. Za mamo skrbiš takrat, ko bo to potrebno ne pa da celo svoje življenje čakaš na to in živiš v coni udobja, ker drugega sploh ne poznaš.
Zgodovina sprememb…
HotBurek ::
Za začetek z ChatGPT malo poglej zadevo okrog "intent based search".
Potem pa se zmeni z kako lokalno trgovino, da ti posodi HW, potem pa narediš test in napišeš rezultate.
Objavljaš lahko na ST, vključno z "Grafično katico x je posodila trgovina y."
Recimo:
- Katero grafično kartico kupiti do 300 EUR - Aprli 2026
- Najboljši napajalnik za grafično kartico Radeon RX3080
- Rad bi igral Gran Turismo 7: kater računalnik do 1000 EUR?
Pa to okrog Windows na desktopu. To ja veš vse.
- Kater predvajalnik za Windows?
- Kaj moram vedeti pred nadgradnjo iz H26ab na H26xx?
- Kater antivirusni program za Windows - Maj 2026?
Tega je full. Printerji, backup/reševanje podatkov, best price/performance procesor, laptopi, wifi, ...
Pa boš dobil nove frende, prvo online, pol pa tudi tko. Take, ki jih zanima ista stvar.
Potem pa se zmeni z kako lokalno trgovino, da ti posodi HW, potem pa narediš test in napišeš rezultate.
Objavljaš lahko na ST, vključno z "Grafično katico x je posodila trgovina y."
Recimo:
- Katero grafično kartico kupiti do 300 EUR - Aprli 2026
- Najboljši napajalnik za grafično kartico Radeon RX3080
- Rad bi igral Gran Turismo 7: kater računalnik do 1000 EUR?
Pa to okrog Windows na desktopu. To ja veš vse.
- Kater predvajalnik za Windows?
- Kaj moram vedeti pred nadgradnjo iz H26ab na H26xx?
- Kater antivirusni program za Windows - Maj 2026?
Tega je full. Printerji, backup/reševanje podatkov, best price/performance procesor, laptopi, wifi, ...
Pa boš dobil nove frende, prvo online, pol pa tudi tko. Take, ki jih zanima ista stvar.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: HotBurek ()
otago ::
OutOfTheBox je izjavil:
Samo, da bi še koga imel za klepet.
Kaj zate pomeni "klepet" točno? Ker tudi za uspešen klepet potrebuješ nekaj dat v smislu:
1. Koristnih inforamacij sogovorniku
2. Klepet ne sme bit samo monolog - da se samo drugi pogovarja s tabo, ti pa odgovarjaš enovrstično.
#2 je namreč tako boleča in meni osebno gre na živce če dobim kakega takega za se pogovarjat. Ker načeloma sem dostkrat jaz tisti ki vodi pogovor in če je drugi nesposoben dat dovolj informacij da se pogovor razvije, pol je druženje nemogoče.
Imaš pa tudi profil ljudi, ki večinoma samo govorijo in tebe potrebujejo da si samo zraven in poslušaš, včasih samo rečeš kakšen "ja" in to je dovolj da zadeva sama teče. Poznam ene par takih, sam tile tud meni ne ustrezajo ker to je druga skrajnost.
Potrebno je vzpostaviti odnos, kjer daš-dam. Z vsako osebo se pač ne ujameš in dobiš odgovore - enovrstičnice, ki ne podajajo podaljškov pogovora. Isti sogovorec bo z drugo osebo klepetulja. Če je več priložnosti, lahko vztrajaš in poskusiš drugače.
Isto je pri iskanju partnerjev. Vizualno najlepše punce/ženske so si lahko privoščile odgovora tipa da/ne/mogoče/ne vem/ včasih/... na prvih srečanjih. Vizualno manj lepše so se ponavadi potrudile, da so aktivno sodelovale, povedale kaj več o svojih hobijih, pogledih na svet, vsaj hlinile zanimanje, postavljale vprašanja ...
Seinfeld je imel nekaj na to temo.
PovemVfaco je izjavil:
Odlepi se od mame
Ponavadi so ravno mame oz. starši tisti glavni krivec, da je do tega stanja sploh prišlo in od takih se je potrebno distancirat.
itak to vpliva, sam pr 40 krivit starše za vse, je tud mal teatralno pa nezrelo, pr taki starosti ti težk kdo drug tk škodi, kok si lah sam. Sploh pr takih, k jih 10+ let internet vzgaja, p majo vse sorte informacij od zun o psihologiji itd. De otroka zaprejo v klet brez okn, tist razumem, d je zarad staršv otrok kšn je.

PovemVfaco je izjavil:
PovemVfaco je izjavil:
Odlepi se od mame
Ponavadi so ravno mame oz. starši tisti glavni krivec, da je do tega stanja sploh prišlo in od takih se je potrebno distancirat.
itak to vpliva, sam pr 40 krivit starše za vse, je tud mal teatralno pa nezrelo, pr taki starosti ti težk kdo drug tk škodi, kok si lah sam. Sploh pr takih, k jih 10+ let internet vzgaja, p majo vse sorte informacij od zun o psihologiji itd. De otroka zaprejo v klet brez okn, tist razumem, d je zarad staršv otrok kšn je.
Kaj bi ti storil s svojim recimo 28 letnim "otrokom", ki se ne zna ali pa noče osamosvojit in gradit življenja, visi doma non stop + da vidiš, da nima prijateljev niti ne hodi v službo, še vedno devičnik? Ja, žal je to potuha staršev in glavna krivda, da ga niso vzgojili v odraslo osebo zmožno samostojnega življenja. Problem se ni kar pojavil iz danes na jutri, izhaja še iz otroštva.
Zgodovina sprememb…
doma bi mu dal delo, tk ko na kmetijah pred 100+ leti. Pr 28 se že zdavni vid, kir je za kej

PovemVfaco je izjavil:
doma bi mu dal delo, tk ko na kmetijah pred 100+ leti. Pr 28 se že zdavni vid, kir je za kej
Butasto in popolnma brez efekta za socializacijo. Jaz bi mu častil 3 najemnine in ga poslal v svet. Znajdi se in odrasti, seska je bilo dovolj drugače bo ostal do 40+.
Zgodovina sprememb…
Samael ::
Se mi zdi, da vedno, ko pride do takšne debate, ljudje kar tekmujejo, kdo bo svoje bedno življenje osmislil na način, da bo drugega s svojimi kao pametnimi nasveti še bolj zbil. Ko bi ljudje počistili pred svojim lastnim pragom pa pokazali malo razumevanja do sočloveka, zavedajoč se, da smo ljudje različni, da se na različne načine soočamo s svetom itd. ... tako pa vedno ego, ego, ego.
Ker smo vsi pametnejši, vsi vemo bolje, vsi vemo več. Človek je postavil preprosto vprašanje. Dobil nekaj čisto okej odgovorov. Še več je pa onih, nekaterih rdečih (pobrisani), drugih ne, kjer vsi s svojega prestola nezmotljivosti moralizirate, se postavljate nad sočloveka.
Že dlje časa opažam, kako se eni znašate nad mtosevom. Ja, res je, da pogosto njegovi komentarji za bralca nimajo neke vsebinske vrednosti, po drugi strani pa so za razliko od marsikoga od vas, ki imate toliko za povedati, neškodljivi, nevtralni, se za razliko od vas ne spušča v obračunavanje s sogovornikom, nima - tako kot ima marsikdo od vas - potrebe človeka na forumu pohoditi. Skratka, ni žleht.
Marsikdo od vas, ki ste mu odgovorili, rdečih in nerdečih, pa je - in to izkazuje na dnevni ravni.
Jaz tule, v tej temi, vidim vsaj deset osebkov, ki sicer dnevno obračunavate in razčiščujete z drugimi, pa ne bi bilo nič narobe, če bi raje marsikaj v življenju, pa zakaj ste takšni, kot ste, pa zakaj ne promorete kančka empatije, razumevanja, da smo pač ljudje različni, razčistili sami s seboj.
S tega foruma sem v preteklih letih spoznal v živo marsikoga. V glavnem takrat, ko je kdo potreboval kakšno pomoč in podobno, pa sem si vzel čas, se ponudil. In vsi, ki sem vas spoznal v živo, ste izpadli čisto okej. Škoda, da na takšen način ne funkcionirate tudi tu na forumu.
Če lahko človeku iskreno svetuješ, pomagaš, karkoli ... brez da bi s tem hranil kakšne svoje negativne impulze, pač to stori. Ali pa bodi raje tiho.
Ker smo vsi pametnejši, vsi vemo bolje, vsi vemo več. Človek je postavil preprosto vprašanje. Dobil nekaj čisto okej odgovorov. Še več je pa onih, nekaterih rdečih (pobrisani), drugih ne, kjer vsi s svojega prestola nezmotljivosti moralizirate, se postavljate nad sočloveka.
Že dlje časa opažam, kako se eni znašate nad mtosevom. Ja, res je, da pogosto njegovi komentarji za bralca nimajo neke vsebinske vrednosti, po drugi strani pa so za razliko od marsikoga od vas, ki imate toliko za povedati, neškodljivi, nevtralni, se za razliko od vas ne spušča v obračunavanje s sogovornikom, nima - tako kot ima marsikdo od vas - potrebe človeka na forumu pohoditi. Skratka, ni žleht.
Marsikdo od vas, ki ste mu odgovorili, rdečih in nerdečih, pa je - in to izkazuje na dnevni ravni.
Jaz tule, v tej temi, vidim vsaj deset osebkov, ki sicer dnevno obračunavate in razčiščujete z drugimi, pa ne bi bilo nič narobe, če bi raje marsikaj v življenju, pa zakaj ste takšni, kot ste, pa zakaj ne promorete kančka empatije, razumevanja, da smo pač ljudje različni, razčistili sami s seboj.
S tega foruma sem v preteklih letih spoznal v živo marsikoga. V glavnem takrat, ko je kdo potreboval kakšno pomoč in podobno, pa sem si vzel čas, se ponudil. In vsi, ki sem vas spoznal v živo, ste izpadli čisto okej. Škoda, da na takšen način ne funkcionirate tudi tu na forumu.
Če lahko človeku iskreno svetuješ, pomagaš, karkoli ... brez da bi s tem hranil kakšne svoje negativne impulze, pač to stori. Ali pa bodi raje tiho.
Samael != Samuel

Ravnokar si naredil popolnoma enako "moral high ground", kjer ocenjuješ 10 ljudi hkrati. :)
Svetujemo iskreno ti pa obsojaš, niti nisi nič prispeval poleg moraliziranja... self pwn
Res smo si različni kajne Samael?
Svetujemo iskreno ti pa obsojaš, niti nisi nič prispeval poleg moraliziranja... self pwn
Res smo si različni kajne Samael?
Zgodovina sprememb…
Samael ::
Ravnokar si naredil popolnoma enako "moral high ground", kjer ocenjuješ 10 ljudi hkrati. :)
Svetujemo iskreno ti pa obsojaš... self pwn
Ja vse tvoje rdeče oslarije so bile iz srca in iskrene. Pojdi lepo po vrsti, si jih eno za drugo oglej še enkrat, pa premisli, zakaj si imel tako močno potrebo blebetati neumnosti, pa če je to res zaradi njega in ne zgolj samega sebe. Oz. če je bilo zaradi njega, pa še toliko slabše - ker kaj si pa potem ti?
Samael != Samuel
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Samael ()

Svetujemo iskreno ti pa obsojaš... self pwn
Ja vse tvoje rdeče oslarije so bile iz srca in iskrene. Pojdi lepo po vrsti, si jih eno za drugo oglej še enkrat, pa premisli, zakaj si imel tako močno potrebo blebetati neumnosti, pa če je to res zaradi njega in ne zgolj samega sebe. Oz. če je bilo zaradi njega, pa še toliko slabše - ker kaj si pa potem ti?
Ni bilo zaradi njega, delal sem se budalo iz butaste teme 40 letnika, ki jo odpira na vsake 3 leta in sprašuje eno in isto naredi pa nič, kljub nasvetom. Napisal sem več uporabnega, kot ti, ki si prišel sem moralizirat in etiketirat. A smo tehnični forum? A smo med over net? Pri 40 ne veš kje do prijateljev? Hecno vse skupaj. Jaz sem pa surovo direkten, resnica boli.
Zgodovina sprememb…

Problem je verjetno še najbolj to, da ne veš zagotovo, če nekdo trola ali ne, zato mogoče bolj na nož vse skupaj in je čisto verjetno, da komu 'poreže' kožo po krivici. Meni se v 99,9% časa ne ljubi trolati, ne o politiki, ne o čem drugem, mtosev mene ne moti. Je pa jasno, kateri računi so na ignore listi (oja).
PovemVfaco je izjavil:
Butasto in popolnma brez efekta za socializacijo. Jaz bi mu častil 3 najemnine in ga poslal v svet. Znajdi se in odrasti, seska je bilo dovolj drugače bo ostal do 40+.
pr 28 se bm jz ravn sekiru za socializacijo. Loh ostane do 80+, če ga mam z kej ponucat, to je tist glavno po nekmu cajtu. Niso vsi za vse, skor vsak je lahk na nek drugačn način koristen, še na kmetijah 100+ let nazj so to vedl intuitivno, ni samo vzgoja, tud genetika ma variacije.
Se pa strinjm, da smo kr zašli. Bom mogoče sam še kj dodal, če bo mtosev izrazu interes.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PovemVfaco ()

Sicer ne vem, če je revantno, a imam težave že od rojstva. Pri rojstvu sem doživel hipoksijo in od takrat imam težave kot so anxiety, ADHD, OCD, dyslexia in depresiven sem od srednje šole. Zaradi teh težav mi življenje ni bilo lahko. Možno, da so vse te težave negativno vplivale name. Samopodobo imam obupno. Vedno mislim, da nisem dovolj sposoben in da mi dosti stvari ne gre od rok.

Sicer ne vem, če je revantno, a imam težave že od rojstva. Pri rojstvu sem doživel hipoksijo in od takrat imam težave kot so anxiety, ADHD, OCD, dyslexia in depresiven sem od srednje šole. Zaradi teh težav mi življenje ni bilo lahko. Možno, da so vse te težave negativno vplivale name. Samopodobo imam obupno. Vedno mislim, da nisem dovolj sposoben in da mi dosti stvari ne gre od rok.
Sicer je Samael izbrisal ne vem zakaj ampak s tistim kar sem ti linkal si lahko pomagaš - dokazano in tudi preizkušeno. Verjetno ti že obisk psihologa predstavlja veliko breme. Boš pa moral malo raziskat ali pa lahko mene kadarkoli vprašaš prek ZS.
https://www.ucsf.edu/news/2022/04/42260...
Dokler tega ne rešiš in se sestaviš ne boš prišel daleč.
Zgodovina sprememb…

IL_DIAVOLO ::
Samo se bolj bos anksiozen, ko bos videl kaj so naredila socialna omrežja iz ljudi.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Ganon ::
Tega ne boš rad prebral, ampak žal so te sami izgovori. Če bi želel karkoli spremeniti, bi že. Niti od svoje identične teme izpred treh let, nisi premaknil ničesar. Vse te težave poglablja dejstvo, da nimaš v življenju niti ene prave obveznosti. Na primer službe. In mati je za to sokriva, ker te pri tem podpira. Če ne boš hitro reagiral, te ne čakajo lepi časi.

Sicer sem probal dobiti službo pa se je zataknilo pri tem, da imam status invalida. Tak da sem probal.
Ganon ::
Nov izgovor. Če bi si iskreno želel dela, bi ga zagotovo dobil. Odnehal si takoj, ko ti ni uspelo. In se lepo vrtiš v svojem začaranem krogu.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Nova prijateljstva v drugi polovici dvajsetih in naprej (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9723 (4523) | miha98 |
| » | Kje spoznati nove ljudi? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 30444 (11267) | Miki N |
| » | Perfekcionist aka nič dokončati (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13125 (9518) | GrX |