Forum » Loža » Panika na bencinskih črpalkah
Panika na bencinskih črpalkah
Temo vidijo: vsi
Telbanc ::
Berem, da naj bi vojska pomagala pr logistiki.
Kira pametna, prej ko bodo razpeljali še tisti bogi bencin iz rezerv prej se bo vse ustavilo.
Se obeta Corona 2.0, sedaj bojo evropske države namesto za maske drug drugo nategovale za bencin.
Francija je danes dobla ruski plin po morju.
Kira pametna, prej ko bodo razpeljali še tisti bogi bencin iz rezerv prej se bo vse ustavilo.
Se obeta Corona 2.0, sedaj bojo evropske države namesto za maske drug drugo nategovale za bencin.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
wcpapir ::
Danes so me skoraj pretepli na bencinski ko sem šel po čigume z EV in parkiral tam kjer se tanka. Pa pismo no saj sem enako čakal kot vsi naj grem kot človek na Mol.
Me prav zanima koliko gobezdačev ki so bili živčni ima zlati status na molu kot jaz.
Me prav zanima koliko gobezdačev ki so bili živčni ima zlati status na molu kot jaz.
OutOfTheBox ::
Danes so me skoraj pretepli na bencinski ko sem šel po čigume z EV in parkiral tam kjer se tanka.
Sam morš bit poseben da čakaš v vrsti samo za to da greš po čigume v trgovino. Dodatno moraš bit poseben da jemleš resource nekomu ki ga bolj potrebuje. Imaš sicer vso pravico, ampak je bedno iz praktično vseh zornih kotov.
Ampak razumem...si mel mal časa pa si šel trolat :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()

CharlieKK ::
OutOfTheBox je izjavil:
Danes so me skoraj pretepli na bencinski ko sem šel po čigume z EV in parkiral tam kjer se tanka.
Sam morš bit poseben da čakaš v vrsti samo za to da greš po čigume v trgovino.
Niti ne mogoče je pa jedel česen zvečer ma pa Tinder date, jaz razumem njegovo stisko in je razumljivo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: CharlieKK ()
Hitreje bi prišel skoz, če bi avto parkiral v bližini petrola in šel peš. Ampak če je imel tinder date, potem bi zašvical in spet ne bi blo uredu. Zajebana situacija ja :)
Zgodovina sprememb…
Prav tako so informacije, da je več voznikov podjetij, ki opravljajo logistiko oskrbe z nafto in gorivi za Petrol in Mol, v sredo prejelo sporočila SMS, naj od četrtka ne vozijo nafte na bencinske servise, objavili na spletnem portali Necenzurirano. Njihovi viri so v zvezi s tem omenjali podjetji Kobal Transport in Gatis.
Zakaj goriva primanjkuje
Zgodovina sprememb…
nejclp ::
fikus_ ::
Pa ravno zdaj ko so jim sprostili na avtocestah.
Na AC so a je gorivo tud na Petrolu.
Samo izven ac je pomanjkanje. Vsaj na našem koncu že dva dni nobena od treh Petrol pumpa nima nicesar, mol in logo pa imajo.
Evo raport iz terena.
LOKACIJA 1
Petrol, 9 pozicij, na vseh na voljo samo zelen 95. Vse ostalo je "v rumenem".
Pozicija 10 je edina, kjer je nafta.
LOKACIJA 2
Petrol, ugibam da 8 ali 10 pozicij. Vse "pod rumenim", razen ta zelen 95 bencin.
Shell, ki je 17 metrov stran, ima VSE odprto.
Skoz več govoric je da Petrol namensko ne oskrbuje pump z gorivom (oz. oskrbuje minimalno) zaradi nesoglasij z vlado.
Dogovoriti se morajo, kdo bo kril morebitne izgube.
Trg zaradi vojne na BV ni več predvidliv, posledično trenutna Uredba o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov, lahko povzroči
izgubo.
Oredbo pa lahko spremeni, odpravi ... vlada.
Vlada ima škarje in platno v rokah ... Kaj delajo v vladi?
Gorivo se kupuje na borzah v naprej. Tega ki ga danes točiš so kupili še po starih cenah.
Ne, ne in ne.
Zaradi odločitve vlade, znižanje trošarin na minimum, smo imeli daleč najcenejše gorivo glede na vse sosede.
Obmejne črpalke so jih bile polne, Slovenija pa ni velika, in je zmanjkalo na parih.
Dober glas pa seže v deveto vas, na kmete, ki so navalili na "plavi" kmečki dizel. Zmankalo ga je, kot bi rekel keks. In so začeli točiti v cisterne še navaden dizel. Črpalke so se pa začele zapirati, kar je povzročilo plaz ...
Tisto v naprej predvideno in kupljeno gorivo je Petrol že zdavnaj odtočil in je "varno" shranjeno v kanistrih ...
Ne, ne, ne,...
"Kmečki" dizel je kar kurilno olje, ki ima neko čudno rdeče rjavo barvo. In zakaj bi kupoval dizel za ~1,5€, ce je kurilc za 1,15€.
Pri 28 litrih se je ustavilo na MOL-u.
Pri meni na 29,99l, barabe!
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()
Gregor P ::
... če maš hibrida, je to že skoraj poln tank
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

CharlieKK ::
A se je res tako težko zadržat teh 48ur? Nimate nič samokontrole? Je to vse kar obstaja v vašem življenju?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: CharlieKK ()
karafeka ::
Gregor P ::
"Kmečki" dizel je kar kurilno olje, ki ima neko čudno rdeče rjavo barvo. In zakaj bi kupoval dizel za ~1,5EUR, ce je kurilc za 1,15EUR.
Kakšne so posledice, če tankaš kurilca? Oz. ali na pumpi preverjajo kake dokumente?
Za 50 L najbrž noben ne gleda, za 500 je pa lahko druga zgodba.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
primoz4p ::
"Kmečki" dizel je kar kurilno olje, ki ima neko čudno rdeče rjavo barvo. In zakaj bi kupoval dizel za ~1,5€, ce je kurilc za 1,15€.
Kakšne so posledice, če tankaš kurilca? Oz. ali na pumpi preverjajo kake dokumente?
Finančna uprava je analizirala podatke o izvedenih nadzorih nad rabo goriva za kmetijstvo med 1. januarjem 2023 in 15. februarjem 2023. V116 izvedenih nadzorih pri upravičencih do nakupa GK je bila ugotovljena le 1 kršitev, ko se to gorivo ni nahajalo v kmetijski mehanizaciji. Pri običajni kontroli uporabe označenega goriva (ne glede, ali gre za GK ali običajno kurilno olje) na cestah (ne glede ali gre za upravičenca do nakupa GK ali ne) pa je delež kršiteljev znašal 5,2 odstotka, kar je povsem primerljivo s preteklimi leti. Torej, zaradi ukrepa vlade oziroma spremembe zakonodaje delež odkritih nepravilnosti ni porasel.
Ob tem dodajamo, da je v primeru kršitev za posameznika predvidena globa v višini od 400 do 5000 evrov..
https://www.gov.si/novice/2023-02-28-km...
Če bo zaznati porast, bo FURS zagotovo bolj aktiven
c3p0 ::
Danes ob 00:00 sem slučajno pogledal skozi okno in videl dve Petrol cisterni, kako peljeta proti mestu.
Evo, zjutraj me žena prosi, da grem pogledat kje še je kaj (včeraj panika in kolone) in Petrol ima nafto in bencin. Začuda pa rumeno čez dražje variante. Na vrsti takoj, tako da sem šel dotankat še svojega.
Evo, zjutraj me žena prosi, da grem pogledat kje še je kaj (včeraj panika in kolone) in Petrol ima nafto in bencin. Začuda pa rumeno čez dražje variante. Na vrsti takoj, tako da sem šel dotankat še svojega.
starfotr ::
Ja, ja zdaj se bo pokazala razlika med Sloteh Supermani in navadno rajo. Prvi še opazili ne bodo, medtem ko se bodo slednji tepli za zadnji deci.
V kolikor pride do pomanjkanja goriva, bom prvi zagovornik, da se prekine prodaja goriva vsem fizicnim osebam zato, da se prioritizira oskrbovanje dobavnih verig, resevalnih sluzb, pridelovalcev hrane in javnega prometa.
Ampak tam se nismo. Niti priblizno.
Ali se ti zavedaš kake nebuloze govoriš? Družba v letu 2026 je precej pogoltna in egoistična. S hrano, gorivom, vodo itd. in na koncu tudi zdravjem delamo kot svinja z mehom. Imamo preobilje vsega. Vsak bebec ima danes že avto in se vozi sam v njem. Izbiraš lahko med nešteto možnostmi pri neštetih ponudnikih.
Prioritete nam niso jasne, če bi nam bile bi bili vsaj 100 % oskrbni s hrano na vseh področjih. Uvožene hrane ne bi rabili niti 1 g. Delali bi lokalno, ne pa da se vozimo. Pridelovalovali in predelovali bi lokalno in ne bi uvažali. Ne hrane, ne električne energije. Skratka, svet je totalno napačno postavljen in tega se ne da spremenit. Spremenilo se bo, ko bo porabljena zadnja kaplja nafte, skurjen zadnji kg premoga in porabljen ves plin in nič prej. Takrat pa nihče od nas danes prisotnih ne bo več živ.
Reševalci, gasilci, policija in vojska imajo že danes dovolj goriva, prevozniki potnikov in kamionarji tudi. Nihče ni ostal in obstal na cesti ali železnici. Tudi letala v veliki večini primerov nimajo odpovedi letov.
Petrol ima 2 problema. Prvi je naval na pumpe. Drugi problem so današnje volitve in za njih napačna politična struja na oblasti. Zato gre to z roko v roki.
TheTrick ::
Glede na folk, ki ga poznam kateri tanka 1000l v vse možne kantice dela zaloge po kleteh poleg svojih zvitkov wc papirja, ki jim je še ostal od Covid krize in se preriva v vrstah včasih tudi izjemjo agresivno so to ironično isti ljudje, ki podpirajo SDS ter Trumpa. Bizarnost brez meja, katera me vedno spomni na enga modela, ki je v omarico za optiko vrgel petardo potem pa tečnaril na Telekomu zakaj mu internet ne dela. To je ta glup folk.
donvito ::
Daniel ::
Glede na folk, ki ga poznam kateri tanka 1000l v vse možne kantice dela zaloge po kleteh poleg svojih zvitkov wc papirja, ki jim je še ostal od Covid krize in se preriva v vrstah včasih tudi izjemjo agresivno so to ironično isti ljudje, ki podpirajo SDS ter Trumpa. Bizarnost brez meja, katera me vedno spomni na enga modela, ki je v omarico za optiko vrgel petardo potem pa tečnaril na Telekomu zakaj mu internet ne dela. To je ta glup folk.
Mogoče kakšna dokazila, namesto še enega rekla kazala, politične propagande in žaljenja?
nejc_nejc ::
Noah0024 ::
Sem mal preveril na zahod, kako kaj cene.
Tole so današnje cene na SHELL v Belgiji (baje so za dizel v BE najvišje po začetku finančnega zloma 2008):
Diesel B7 = 2.289
Eurosuper 95 = 1.863
LPG MOTORGAS = 1
V-Power 98 = 1.929
V-POWER DIESEL - B7 = 2.289
LNG = 1.293
Link: https://www.shell.be/nl_be/motorists/fu...
Pa še SHELL na Nizozemskem:
Euro 95 Benzine = 2.57 EUR
V-Power = 2.78 EUR
Shell FuelSave Diesel = 2.69 EUR
V-Power Diesel = 2.80 EUR
LPG = 1.32 EUR
Link: https://www.shell.nl/brandstoffen-en-mo...
Da vemo, kam plujemo...
Tole so današnje cene na SHELL v Belgiji (baje so za dizel v BE najvišje po začetku finančnega zloma 2008):
Diesel B7 = 2.289
Eurosuper 95 = 1.863
LPG MOTORGAS = 1
V-Power 98 = 1.929
V-POWER DIESEL - B7 = 2.289
LNG = 1.293
Link: https://www.shell.be/nl_be/motorists/fu...
Pa še SHELL na Nizozemskem:
Euro 95 Benzine = 2.57 EUR
V-Power = 2.78 EUR
Shell FuelSave Diesel = 2.69 EUR
V-Power Diesel = 2.80 EUR
LPG = 1.32 EUR
Link: https://www.shell.nl/brandstoffen-en-mo...
Da vemo, kam plujemo...
Čemu je dizel sploh dražji od bencina? V nekih drugih časih so govorili, da je predelava bencina dražja.

BRBR ::
Če tankaš v traktor moraš dat emšo in en del davčne, neka taka budalost. Dokumentov ti ni treba kazat AFAIK. Če se jim ne da, niti to. Če tankaš samo v kante pa ti po moje nimajo kaj težit. Tankaš da se boš grel na centralno. Kajpak te lahko carina na cesti ujame, da maš tardečega.
Never underestimate the power of idiots in large groups.
Čemu je dizel sploh dražji od bencina? V nekih drugih časih so govorili, da je predelava bencina dražja.
Struktura drobnoprodajne cene naftnih derivatov
Drobnoprodajna cena posameznega naftnega derivata je sestavljena iz:
prodajne cene brez dajatev,
okoljske dajatve za onesnaževanje zraka z emisijo ogljikovega dioksida (CO2 takse) - B:0,07096, D:0,0833€/l,
prispevka za energetsko učinkovitost (prispevek URE) - B: 0,736, D: 0,800€c/l,
prispevka za zagotavljanje podpor proizvodnji električne energije v soproizvodnji z visokim izkoristkom in iz obnovljivih virov energije (prispevek OVE+SPTE),
trošarine in
davka na dodano vrednost (DDV), ki se obračuna na vse prejšnje postavke.
https://www.gov.si/teme/cene-naftnih-de...
URE dela to razliko in pa "nabavna cena bencinskih črpalk"
starfotr ::
Prav je, da je dražji. Moral bi biti še dražji. Za dizel je potrebna višja temperatura v rafineriji.
https://www.uradni-list.si/files/RS_-20...
Tudi več energije dobiš iz litra dizla. Že zaradi tega bi moral imeti višjo ceno.
Problem dizla v Evropi je ta, da se ga množično uporablja za avte. Kar je posledica zablod v preteklosti.

cvalsr ::
Petrol ima 2 problema. Prvi je naval na pumpe. Drugi problem so današnje volitve in za njih napačna politična struja na oblasti. Zato gre to z roko v roki.
Gladko si spregledal tretji, najvažnejši "problem":
Zakaj bi 'danes' (raz)prodajali velike količine po današnji ceni, če jih bodo lahko 'jutri' po precej višji ceni?!
Ne samo državo, tudi Petrol vodijo lopovski pasjefuki! Mol tega vsaj ne počne tako zelo očitno.
Noah0024 ::
Zakaj bi 'danes' (raz)prodajali velike količine po današnji ceni, če jih bodo lahko 'jutri' po precej višji ceni?!
Ne samo državo, tudi Petrol vodijo lopovski pasjefuki! Mol tega vsaj ne počne tako zelo očitno.
Jaz pogrešam več črpalk Shella. Tako pa vsi visimo ali na MOL ali na Petrolu.

iloveboobz ::
stisn si focn...
V litru (to kar dejansko kupujes in plačas na steli) je v dizlu več energije kot bencinu. E10 bencin ma 9.2kWh/L, diesel pa 10.7kWh/L...
prevedeno v danasnje cene to znese 14.3c/kWh za diesel in 15.9c/kWh za bencin. Ergo je bencin celo drazji po kWh.
V litru (to kar dejansko kupujes in plačas na steli) je v dizlu več energije kot bencinu. E10 bencin ma 9.2kWh/L, diesel pa 10.7kWh/L...
prevedeno v danasnje cene to znese 14.3c/kWh za diesel in 15.9c/kWh za bencin. Ergo je bencin celo drazji po kWh.
smoki
Zgodovina sprememb…
- spremenil: iloveboobz ()
shmandi ::
Daniel ::
Če tankaš v traktor moraš dat emšo in en del davčne, neka taka budalost. Dokumentov ti ni treba kazat AFAIK. Če se jim ne da, niti to. Če tankaš samo v kante pa ti po moje nimajo kaj težit. Tankaš da se boš grel na centralno. Kajpak te lahko carina na cesti ujame, da maš tardečega.
Davčno in zadnje tri številke EMŠO.
nejc_nejc ::
In sedsj bo TO reševala z, ne vem 10 do 15 10m3 cisternami.....?
Gospoda se je ujela v zakonsko zanko ter v obvezne počitke šoferjev. Jebe jih predvsem tedenski off.
Gospoda se je ujela v zakonsko zanko ter v obvezne počitke šoferjev. Jebe jih predvsem tedenski off.
LoL
Vlada zaradi težav pri oskrbi z naftnimi derivati sprejela dodatne ukrepe, razmišlja o kazenski ovadbi odgovornih v Petrolu.
Ugotavljajo predvsem to da na MOLu problemov z dobavo ni, prav tako Petrol v sosednjih državah deluje nemoteno kljub podobnem povpraševanju.
Očitno bo res neki o teh govoricah da je Petrol načrtno omejeval celotno zadevo z razlogom političnih motivov. link do novice
Vlada zaradi težav pri oskrbi z naftnimi derivati sprejela dodatne ukrepe, razmišlja o kazenski ovadbi odgovornih v Petrolu.
Vlada je na dopisni seji sprejela šest dodatnih ukrepov za zmanjšanje motenj preskrbe z naftnimi derivati, razmišljajo tudi o kazenski ovadbi odgovornih v Petrolu "zaradi obstoja morebitnih razlogov za sum storitve kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete in ogrožanja varnosti prebivalstva s strani odgovornih oseb".
Ugotavljajo predvsem to da na MOLu problemov z dobavo ni, prav tako Petrol v sosednjih državah deluje nemoteno kljub podobnem povpraševanju.
Očitno bo res neki o teh govoricah da je Petrol načrtno omejeval celotno zadevo z razlogom političnih motivov. link do novice
Zgodovina sprememb…

Hypathia ::
Vlada bo očitno do 19.00 vodila agresivno volilno kampanjo. Posvečeni sedaj že vedo kam se nagiba rezultat, glede na visoko mobilizacijo v desnih volilnih okrajih, so očitno izjemno panični in skušajo rešiti kar se še rešiti da.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hypathia ()
Tropinar ::
Lokalni petrol je brez kurilca ze par dni, drugi najblizji je 20km stran, in nima smisla it tja s traktorjem. Prides tja s kantami, hkrati ko pripelje cisterna, rečejo da počakaj dve uri da prečrpajo. Počakaš, in ti nočejo natankat ker nimaš ustreznih kant. Krompir bo zgleda posajen z naslednjo rundo lepega vremena.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tropinar ()

endelin ::
Kaj koruptivna kamarila še Petrol politizira in to na dan volitev toliko da na 24ur skoči baner ven? Kriminalci in nagnusneži. Ni vredno besed
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()
Ganon ::

Hypathia ::
IZREDNA NOVICA na 24kur
(prevod za nepoučene: k*zla nam v r*t skače, zdaj je čas, da Tepina odsluži svoje).
Novička spodaj, ki je ušla strogemu očesu urednika:
Nikoli ne obupa(j), nikoli se ne preda(j)
(prevod za nepoučene: k*zla nam v r*t skače, zdaj je čas, da Tepina odsluži svoje).
Novička spodaj, ki je ušla strogemu očesu urednika:
Nikoli ne obupa(j), nikoli se ne preda(j)
Jure14 ::
"vlada.....razmišlja o...."
A ni Golob (sicer že dolgo nazaj) rekel, da ne bodo več sporočali novic o načrtih, ampak samo o dejansko izvedenih zadevah?
A ni Golob (sicer že dolgo nazaj) rekel, da ne bodo več sporočali novic o načrtih, ampak samo o dejansko izvedenih zadevah?
Telbanc ::
https://x.com/SprinterPress/status/2035...
"The Australian government acknowledges that six oil tankers from Malaysia, Singapore, and South Korea, expected to arrive next month, have been canceled.
Today, 147 petrol stations ran out of petrol or diesel!"
https://www.google.com/imgres?q=bagdad%.....i&w=300&h=225&hcb=2&ved=2ahUKEwjy4qKC57OTAxVnHhAIHRyMHS0QnPAOegQIFRAB
"The Australian government acknowledges that six oil tankers from Malaysia, Singapore, and South Korea, expected to arrive next month, have been canceled.
Today, 147 petrol stations ran out of petrol or diesel!"
https://www.google.com/imgres?q=bagdad%.....i&w=300&h=225&hcb=2&ved=2ahUKEwjy4qKC57OTAxVnHhAIHRyMHS0QnPAOegQIFRAB
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
gusto ::
No jaz sem danes zavil na bencinsko, ker sem imel pač prazen tank in sem moral nekam it. Naredil sem manjši krogec mimo 3 Petrolov (LJ mesto), na dveh ni bilo nobenega goriva, na tretjem je bil bencin, ni pa bilo diesla. V vrsti pred mano dva avtomobila, model ki je bil pri točilnem mestu je tankal v kanister v prtljažniku.
Težko rečem kaj drugega, kot da so ljudje precej neumni, mediji pa neodgovorni, ker dodatno sejejo paniko.
Težko rečem kaj drugega, kot da so ljudje precej neumni, mediji pa neodgovorni, ker dodatno sejejo paniko.
Have you tried turning it off and on again?
delavec44 ::
Na 3/3 nisi našel goriva in praviš, da po nepotrebnem sejejo paniko. Kdaj pa naj jo začnejo?
gusto ::
Na 3/3 nisi našel goriva in praviš, da po nepotrebnem sejejo paniko. Kdaj pa naj jo začnejo?
Še nekdo, ki ne razume. Čakam kaj bo, ko isti folk izve, da banke nimajo dovolj denarja, če si gremo vsi izpraznit račune.
Have you tried turning it off and on again?
MadMen ::
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Kvaliteta goriva pri SLO trgovcih (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 26399 (10845) | eEdbM |
| » | Cena goriva (strani: 1 2 3 4 … 97 98 99 100 )Oddelek: Problemi človeštva | 619529 (266702) | hbgqzR |
| » | Bencinske črpalke (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 18156 (15789) | primozzzz |
| » | Točenje goriva na Petrolu(LJ) (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 41829 (39014) | Zheegec |